2020-09-22

A diviziono apžvalga: dar viena galva nuo „Ryto“ rankos, „Polivektrio“ antausis čempionams ir „Rotalio“ dovana draugui

Praėjusį ketvirtadienį A divizione buvo sužaisti 13-ojo turo susitikimai. Šiame ture net trys pirmojo ketverto komandos patyrė pralaimėjimus, „Rytas“ pratęsė savo lyderių galvų medžioklę, o gan retai pergalėmis besidžiaugiantys „Rotalio“ ir „Polivektrio“ klubai pajuto tą pergalė skonį. Apie tai ir dar daugiau – turo apžvalgoje.

 

A diviziono XIII-ojo turo rezultatai:


Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
61 13 2020-09-17 19:40:00 FK Eksperimentas Maracana 2:6 I "Fanų" ketvirtis
62 13 2020-09-17 19:40:00 SKK Oniksas - TEC FC IndEx 7:5 II "Fanų" ketvirtis
63 13 2020-09-17 20:40:00 El Dorado FK Polivektris 2:3 I "Fanų" ketvirtis
64 13 2020-09-17 20:40:00 GREEN TOWN - FK Eagle Team FK Rytas 1:4 II "Fanų" ketvirtis
65 13 2020-09-17 21:40:00 FK Fortitudo FK Rotalis 2:3 II "Fanų" ketvirtis

 

35. A divizione komandos ir toliau muša labai daug įvarčių. Šįkart jų buvo įmušta net 35 – tai net 7 įvarčiai per rungtynes.

 

Sugrįžo. Į pralaimėjimų liūną patekęs FK „Polivektris“ sugrįžo ir tai padarė įspūdingai. „Polivektrio“ ekipa sugebėjo 3:2 palaužti čempionus „El Dorado“, kuriems tai buvo antrasis pralaimėjimas per paskutines tris rungtynes.

 

Tiksint 43 minutei „El Dorado“ dar pirmavo 2:1, bet Valentino Baranovskij vedamas „Polivektris“ išplėšė įspūdingą pergalę. Verta paminėti ir tai, kad „Polivektris“ laimėjo neturėdamas keitimų, tad komanda tikrai parodė savo kovotojų charakterį.

 

„Truputį buvome „išėję atostogų“, bet dabar sugrįžome. Nors žaidėme be keitimų, bet žaidėme protingai, viskas pavyko, parodėme charakterį ir laimėjome. Tikimės, kad ši pergalė leis komandai galingai finišuoti šiame sezone“, - sakė V.Baranovskij.


 

Tuo metu „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas pripažino, kad jo komanda aikštėje buvo tarsi užmigusi ir tokie periodai nulėmė antrąjį sezono pralaimėjimą.

 

„Užmigę gavome greitą įvartį, atsitiesėme kėlinio pabaigoje ir žaidimas buvo mūsų pusėje. Po pertraukos vėl išėjome nuleidę rankas, taip ir pralaimėjome. Nepateisinamos tokios rungtynės. Nepasinaudojome proga atitrūkti. Liūdna, bet reikia žiūrėti į priekį, o svarbiausia - susitvarkyti su žaidimu”, – sakė M.Rašinskas.

 

Ketvirti. „El Dorado“ kluptelėjimu nepasinaudojo antroje vietoje buvęs „Green Town – Eagle Team“ klubas. Jiems  teko žaisti prieš FK „Rytą“, kuris paskutiniu metu visus pučia nuo savo tako ir pūtimo neišvengė ir „Eagle Team“.

 

Prieš tai „Rytas“ jau spėjo nugalėti „Maracaną“, „El Dorado“, FC „IndEx“, o dabar atėjo ir ketvirtosios komandos – „Eagle Team“ eilė. „Rytas“ juos įveikė 4:1 ir patys po šios pergalės pagaliau pakilo į ketvirtą vietą.

 

„Ačiū vyrams už pergalę! Manau, laimėjome dėl savo strategijos, atsidavimo, drausmingo žaidimo ir komandinės dvasios. Mes žinome, kaip reikia žaisti prieš „Eagle team“, o jie, man atrodo, nebuvo pasiruošę tokiai mūsų taktikai. Buvome akcentavę savo žaidimą į momentų realizaciją, nes žinojome, kad su tokia komanda kaip „Ereliai“ reikia maksimaliai išnaudoti savo šansus ir neleisti varžovui pajusti, kad gali užsikabinti. Truputį pasisekė, esant rezultatui 2:0, „Ereliai“ turėjo keletą gerų progų, bet, tai apsigynėm paskutinę akimirką, tai skersinis mums padėjo, bet svarbiausia, mes žinojome ir tikėjome tuo, ką darome aikštėje“, – sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


 

„Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov taip pat pripažino, kad varžovų pasirinkta taktika buvo labai gera ir už tai jis juos pagyrė, tuo pačiu apnuogindamas ir savo komandos minusus.

 

„Rungtynės vyko kaip ir buvo tikėtasi, „Rytas“ atidavė kamuolio kontrolę mums ir gynėsi vis komanda, ieškojo kontrišpuolių, ir ta taktika jiems pasiteisino 100%. Kas liečia mus - ne pirmose rungtynėse mums trūko ugnies akyse ir tikslumo atakų užbaigime. Privalome išnaudoti daugiau, rungtynėse progų itin daug nebuvo, bet realizavus bent 2-3 jų, galėjome tikėtis lygiųjų, o prasileidus mažiau įvarčių dėl žioplumo - net ir pergalės . Mūsų didžiausia bėda išlieka ta pati - per daug praleidžiame, tai skaudžiausia vieta. tenka pripažinti, kad puolimas nesugeba kompensuoti gynybos klaidų, po sezono teks daryti išvadas. O „Ryto“ komandą norėčiau pasveikinti su pelnyta pergale, jų ryžtas bei atsidavimas kai jie moka iškentėti sukandę dantis gynyboje net ir 15 minučių, kad po to užpultų ir įmuštų patys, kelia pagarbą. Dėl to jie ir skalpuoja visus iš eilės. Dar viena pažanga - Tučinskis pradėjo mažiau snorklinti. Labiausia gaila dėl intrigos, konkurentai barstė taškus ir mes galėjome priartėti dar labiau, bet yra kaip yra“, – mintimis pasidalino A.Dergačiov

 

Septyni. Iš pirmojo ketverto pasitraukė ir į penktą vietą nukrito FC „IndEx“ komanda, kuri šiame ture irgi pralaimėjimo. Juos 7:5 įveikė SKK „Oniksas – TEC“, kurie jau antrą savaitę iš eilės muša po 7 įvarčius.

 

„Trūko mums įvarčių, smagu, kad antrą kartą mušame septynis įvarčius. Aišku, galiu pasakyti, kad „Polivektris“ praėjusį kartą ir „IndEx“ šį kartą nebuvo panašūs į save. Tikriausiai varžovai turėjo problemų dėl traumų. Kalbant apie pačias rungtynes, tai tikrai smagu, kad laimėjome. Šiemet patys esame eksperimentas ir pagal sudėtį esame labiausiai pasikeitę, tad mums trūksta stabilumo. Pagaliau žaidžiame viename fronte ir panašu, kad jau įgauname pagreitį ir atrandame savo žaidimą. Tikėjomės aršios kovos, žinojome, kad „IndEx“ kovoja dėl medalių, bet jie buvo lyg ne savi, o mes žaidėme savo žaidimą, galėjome įmušti gal ir daugiau įvarčių, bet likome patenkinti savo žaidimu“, - sakė „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


 

Atminimas. Ketvirtąja sezono pergale džiaugėsi FK „Rotalis“, kuris laimėti stengėsi dėl labai kilnaus tikslo. Prie komandos vairo vienam kartui stojęs Viktoras Osetrovas, kuris savo karjeroje ir išaugino daugumą „Rotalio“ vyrų, atvedė „Rotalį“ į pergalę 3:2 prieš FK „Fortitudo“ ir šią pergalę paskyrė buvusiam auklėtiniui Jevgenijui Gikui, kuris neseniai paliko šį pasaulį, būdamas vos 36-erių.

 

„Auklėtiniai užaugo, daugumai šioje komandoje jau 36-eri, jaunesniems – 27. Sutikau komandai vadovauti šiose rungtynėse dėl auklėtinio Jevgenijaus Giko atminimo. Jis buvo puikus auklėtinis, labai gaila, kad jo nėra mūsų gretose. Norėjome jam padovanoti pergalę ir mums pavyko. Įrodėme sau, kad galime skirti pergalę draugui”, - sakė V.Osetrovas.


 

Vieninteliai. Prieš šį turą vienintelė pirmavusio ketverto komanda, kuri iškovojo pergalę, tapo „Maracana“ vyrukai. Jie 6:2 palaužė FK „Eksperimentą“, kuris palūžo antrajame kėlinyje, o iki to laiko pakankamai gerai priešinosi.

 

Žinoma, pergale „Maracana“ džiaugėsi, bet po rungtynių turėjo ir pastabų, kurias pateikė tradiciniame savo tekste apie rungtynes.

 

„Keistokas turas įvyko MFL‘e. Klupo lyderiai, fiksuota daug netikėtų rezultatų, o geriausiai viską vainikuoja faktas, jog pirmaujantis lyderių trejetas neiškovojo taškų. Tad vyravo dvejopos nuotaikos. Vakarykštis varžovas FK „Eksperimentas“ buvo įveiktas rezultatu 6:2. Džiugu, jog pavyko išgyventi per šį kataklizmą ir kol kiti barstė taškus, mes atsidūrėme antrojoje turnyrinės lentelės vietoje. Iš kitos pusės – pademonstruotas futbolas, švelniai tariant, nebuvo penkių žvaigždučių lygio. Tarytum pagyvenusios poros mylėjimasis: gal ir malonu dalyvauti, bet žiūrėti - jau nelabai.

 

Nors ir to malonumo, tiesą sakant, buvo tik protarpiais. Po rungtynių išsakėme vienas kitam pastabų. Požiūris ir disciplina neatitiko mūsų pačių standartų, bet tikimės, jog tai tebuvo nemaloni išimtis, kuri daugiau nesikartos. Sezono pabaigoje, kuri, tikėtina, primins fotofinišą, per didelė prabanga sau leisti maksimaliai neatsiduoti. Beje ir varžovams spaudžiame dešinę. Pirmame kėlinyje turėjome daug rūpesčių. Laimei „Eksperimentas“ subyrėjo antrajame kėlinyje – ankščiau nei turėjome saugų rezultatą. Taip pat ižfiksuoti ir dar keli malonūs simboliniai pasiekimai. Pirma - jau net ir teoriškai nebegalime iškristi iš A diviziono.

 

Apie antrą pasiekimą kiek plačiau: Londono „Arsenal“ fanai audringai švęsdami mini „St Totteringham's Day“ - dieną, kai galutinai paaiškėja, jog didžiausias priešininkas Tottenhamas jau nebepavys „Arsenalo“. Tad ir mes šiandien skelbiame „St Fortidudo day“. Kaip ten oras apačioje?“, – rašė „Maracana“, kuri po šios pergalės pakilo į antrą vietą.


 

Rinktinė. A diviziono rinktinėje dominuoja duetai. Duetus šiame ture turi FK „Rytas“, SKK „Oniksas-TEC“ ir „Rotalis“, o viena likusi vieta atiteko FK „Polivektriui“.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: