2020-10-20

A diviziono apžvalga: naujas lyderis ir garantuota bronza

A divizione sužaistas priešpaskutinis turas, kuris įnešė dar daugiau intrigos sezono finišui. FK „El Dorado“ vėl suklupo, o tuo pasinaudojęs „Green Town – Eagle Team“ pakilo į pirmą vietą ir kaip niekad arti yra čempionų titulo. Tuo metu FK „Rytas“ užsitikrino bronzos medalius, bet dar gali iškovoti bet kurios kitos spalvos medalius, jei artimiausi varžovai išbarstys taškus. Apie sužaistą praėjusį turą plačiau skaitykite turo apžvalgoje.

 

A diviziono XVII-ojo turo rezultatai:

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
81 17 2020-10-15 19:40:00 FC IndEx FK Polivektris 4:5 I "Fanų" ketvirtis
82 17 2020-10-15 19:40:00 FK Rotalis FK Rytas 3:10 II "Fanų" ketvirtis
83 17 2020-10-15 20:40:00 SKK Oniksas - TEC FK Eksperimentas 8:2 I "Fanų" ketvirtis
84 17 2020-10-15 20:40:00 GREEN TOWN - FK Eagle Team Maracana 5:1 II "Fanų" ketvirtis
85 17 2020-10-15 21:40:00 FK Fortitudo El Dorado 3:0 II "Fanų" ketvirtis

 

Lyderis. Turime naują lyderį ir juo tapo FK „Eagle Team“ ekipa. „Eagle Team“ komanda labai svarbiose rungtynėse sužaidė užtikrintai ir ramiai bei 5:1 nugalėjo „Maracaną“ ekipą ir ją išstūmė iš pirmojo trejeto. Patiems „Eagle Team“ ši pergalė leido pakilti į pirmą vietą, bet tą jie sužinojo tik po „El Dorado“ rungtynių, tad ši pergalė komandai suteikė dvigubai daugiau džiaugsmo.

 

 „Ereliai“ šiuo metu turi tašku daugiau nei „El Dorado“, o „Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov džiaugėsi rungtynėmis su „Maracana“.

 

„Vertinu rungtynes puikai. Pelnėme greitą įvartį, visas rungtynes kai reikėjo, gynėmės suspaudę dantis, gynėjai žaidė super paprastai, bet užtikrintai. Puolimas irgi pradžiugino, pajėgiam varžovui sumušėme 5 įvarčius. Aišku, turėjome daugiau progų, bet svarbiausia, kad rezultatas teigiamas. Iš neigiamų dalykų - vargome su priešininkų išmetimais iš užribio prie vartų, kai kur trūko vartininko ryžto, kai kur susikalbėjimo. Bet vėl gi, svarbiausias dalykas - pasiekta pergalė. Ačiū „Maracanai“ už kovą. 


 

Visgi „Maracanai“ šis pralaimėjimas tapo skaudžiu. Komanda nukrito į ketvirtą vietą ir jau neturi šansų pakovoti bent dėl bronzos. Po nesėkmės prieš „Eagle Team“ jie pripažino, kad šį sezoną jų žaidimas visgi nebuvo vertas prizinės vietos.

 

 „Pritrūkome benzino ir dar turėsime gerokai pakovoti, kad gautume bent medinį medalį. O koks skirtumas, trečia ar ketvirta vieta? Juk net toks legendinis treneris kaip Arsene‘as Wenger‘as kadaise pareiškė: „Ketvirta vieta yra kaip trofėjus, tai puikus pasiekimas.“

 

O iki trečios vietos šiemet trūko daug. Jei atskirose rungtynėse dar galima kalbėti, jog rezultatas neatspindi įvykių aikštėje, tai turnyrinė lentelė niekuomet nemeluoja – joje turime neigiamą įvarčių santykį ir vieną tašką per šešias rungtynes su TOP-3 komandomis. Tad tenka konstatuoti, kad esame savo vietoje, o ko pritrūko ir kaip tai pataisyti mes dar pasiaiškinsime, o dabar svarbu užbaigti sezoną su aukštai iškelta galva.

 

Vakarykščių rungtynių scenarijus – nemari klasika. Rungtynes pradėjome dar žiovaudami, tad gavome įvartį. Išlyginome, tačiau neužilgo dar viena nesąmonė ir vėl prasileidome. Na ir tradiciškai pralaiminėdami 2-1 lipom, bėgom, bandėm... Nors varžovams kėlėme įtampą prie standartinių situacijų, tačiau priešininkai atsilaikė ir nubaudė praretėjusią gynybą dar vienu įvarčiu, po kurio jau rankos nusviro bei pergalės viltis išblėso. Likęs laikas nebegalėjo pakeisti galutinės ir neišvengiamos baigties“, - rungtynes aprašė „Maracana“.

 

Palaidojo. Taip savo sezoną įvertino „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas. Nors „El Dorado“ dar gali tapti čempionais, bet dabar favorito pozicijoje tai padaryti yra „Eagle Team“.

 

Tokia situacija susidarė po to, kuomet „El Dorado“ nepasipriešino FK „Fortitudo“ komandai ir jai pralaimėjo 0:3. Komandai tai buvo ketvirtasis pralaimėjimais ir visi jie buvo užfiksuoti antrajame rate, kuris komandai nenusisekė.

 

„Prastai. Nežinau ką pasakyti, palaidojome sezoną. Turėjome progų tik prasidėjus rungtynėms, bet nesukrito ir viskas. Panašios rungtynės kaip ir visos antro rato. Prastai, be kovos ir noro“, - rašė M.Rašinskas.


 

Pirmasis. „Fortitudo“ komandai, kuri nugalėjo „El Dorado“, tai buvo pirmasis kartas MFL lygoje, kuomet pavyko tai padaryti. Ši pergalė „Fortitudo“ išsiskyrė ir tuo, jog ji užtikrino komandos vietą kito sezono A divizione ir žemiau aštuntos vietos komanda jau nekris.

 

„Labai smagu. Valio visai gynybos linijai ir vartininkui. Pasirodo, kad joga kai kuriems žaidėjams tikrai padėjo (juokiasi, - aut. pastaba). Vyrai labai gerai gynėsi, gerai žaidime ir puolime, galėjome įmušti ir daugiau įvarčių. Tas mūsų žaidimas buvo statiškas, bet tokia taktika ir turime rezultatą. Iš tikro, „El Dorado“ nieko rimto nesukūrė, tad pergalės buvome verti. Džiugu, kad pavyko pirmą kartą klubo istorijoje MFL nugalėti „El Dorado“, - džiaugėsi G.Butkevičius.

 

Šventės. Jų nemažai turėjo FK „Ryto“ komanda. Jie įmušė dviženklį skaičių įvarčių, 10:3 nugalėjo „Rotalį“, užsitikrino mažiausiai bronzą, o jų komandos puolėjas Albertas Šaveiko su 27 įvarčiais išlieka rezultatyviausiu lygos žaidėjo ir turi nemažai šansų juo išlikti ir po finalinių sezono rungtynių. Be galo drausmingai prieš „Rotalį“ sužaidęs „Rytas“ tik dviem taškais atsilieka nuo „El Dorado“, o trimis taškais – nuo „Eagle Team“, tad komanda dar turi šansų bronzą iškeisti net į auksą.  

 

„Stengėmės. Visi šie pasiekimai yra komandinis darbas. Esu labai laimingas. Tikrai labai gerai sužaidėme tą antrą ratą. Iš esmės nugalėjome visus, nepralaimėjome jau nuo liepos mėnesio ir tikrai esame verti medalių. Šiame ture sužaidėme labai drausmingai ir tai buvo vienos drausmingiausių sezono rungtynių. Aš visą laiką mačiau kilimo tendenciją mūsų žaidime ir kai atėjo pergalės, komandos dvasia išaugo ir tapo nepalaužiama. Galiu pasakyti, kad tai atėjo ilgam, mes pajautėme tai ir tai liks mūsų komandoje“, - sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas.


 

Pagerino. SKK „Oniksas-TEC“ komanda priešpaskutiniame ture 8:2 nugalėjo FK „Eksperimentą“. „Onikso-TEC“ vadovas Edvardas Ruskan pripažino, kad tai buvo vienos lengvesnių sezono rungtynių.  

 

„Prieš savaitę spėjau, kad „Eksperimentui“ bus svarbu nelikti paskutinėje vietoje, bet atrodo, jau prieš savaitę buvo aišku, kad jie nepakils aukščiau. Šitas faktorius manau ir buvo lemiamas. Džiugu, kad išėjome žaisti gerai nusiteikę, žaisti savo žaidimą ir kai rezultatas tapo 2:0, jau pirmame kėlinyje atrodo pas varžovus jokios motyvacijos nebeliko visiškai. Tad reikia pripažinti, kad tai buvo vienos lengvesnių rungtynių šį sezoną. Rezultatas tai tik patvirtina. „Eksperimento“ vyrukams linkime labai nenusiminti ir greitai sugrįžti į A divizioną“, - sakė E.Ruskan.

 

„Onikso-TEC“ komanda jau aukščiau ar žemiau šeštos vietos nei pakils, nei nusileis. Šeštą vietą užsitikrinusio „Onikso-TEC“ komandos vadovas apibendrino ir šio sezono pasiekimus: „Prieš sezoną buvo įvairių minčių ir planų. Šio sezono sudėtis buvo stipriai pasikeitusi. Žinojau, kad reikės laiko visiems rasti savo vietą aikštelėje ir komandoje. Tiesiogine ir perkeltine prasme. Pirmame ture, prieš FK „Rytas“, ant suolo turėjome 10 keitimų. Vieną galiu pasakyti tikrai - pagal individualų žaidėjų meistriškumą nepamenu, kada turėjome tokią pajėgią sudėtį. Tapti tikra komanda reikia visų pirma laiko ir tik dar kartą laiko. Manau, kad pagal potencialą turėjome galimybių kovoti ir dėl medalių, bet tam turėjo susiklostyti keli dalykai. Turėtumėme rinktis stabiliau, nes buvo savaičių, kai rinkosi skirtingi žmonės. Dar vartininkų traumos ir antras frontas (VFL) tikrai nepadėjo įgyvendinti aukščiausią tikslą. Kitą vertus, prie tokių problemų galėjome net iškristi iš A diviziono, todėl galutinė 6 vieta mums gal ir nėra kažkuo išskirtinė, bet jei prisiminsime, praeitais metais likome 10 vietoje. Šiemet pavyko pakilti 4 laipteliais aukštyn, laimėti daugiau rungtynių nei praeitais metais. Šiemet, manau, žaidėme patrauklų akiai futbolą ir neskyrėme viso dėmesio tik gynybai“.


 

Nepasidavė. FK „Polivektris“ šiame ture tikrai nepasidavė ir dėjo visas pastangas, kad išliktų A divizione. Norint tai padaryti, jiems reikėjo įveikti FC „IndEx“ ir tą „Polivektris“ padarė tiesiog fantastiškai – 5:4 palaužė varžovus.

 

Reikia paminėti tai, kad vienu metu „IndEx“ dar pirmavo 4:1, bet nuo 30 minutės „Polivektris“ įmušė keturis įvarčius be atsako ir iškovojo įspūdingą pergalę. 

 

Visgi ši pergalė galiausiai jiems jau nieko nereiškė, nes kiek vėliau „Fortitudo“ laimėjo ir atsiplėšė nuo „Polivektrio“ tiek, kad jų pavyti jiems jau nepavyks ir „Polivektris“ šiame sezone finišuos devintoje vietoje.


 

Rinktinė. A diviziono rinktinėje dominuoja FK „Fortitudo“, turėdami tris savo žaidėjus. Dar du narius turi FK „Rytas“, o po vieną – FK „Polivektris“ ir FK „Green Town – Eagle Team“.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: