2021-01-10

2020 m. MFL sezono vertinimai: A divizionas

2020 metai buvo netikėtai sunkūs visam pasauliui, įskaitant ir sporto pasaulį. Nepaisant COVID-19 situacijos, koronaviruso protrūkio „Fanų“ stadione išvengti pavyko ir MFL čempionatus pilnai užbaigti sugebėjo visos A ir B diviziono komandos, nors pats sezonas prasidėjo neįprastai vėlai – tik birželio mėnesį.

 

A divizione 10 komandų per 90 rungtynių įmušė net 599 įvarčius (po 6,66 įvarčio per rungtynes), o B divizione 11 komandų sužaidė net 110 rungtynių ir pelnė 607 įvarčius (5,52 įvarčio per rungtynes). Taigi, bendrai per abu divizionus buvo sužaista 200 rungtynių ir įmušta 1206 įvarčiai – 6,03 įvarčio per rungtynes.

 

Po tokio įspūdingo sezono, praktiškai iškart prasidėjo ir griežtesni ribojimai valstybėje dėl koronaviruso situacijos. Sporto veiklos sustojo, MFL komandos ir žaidėjai jau turbūt neišsėdi namuose ir nori pasportuoti, bet palaukti dar reikės.

 

Dėl COVID-19 neįvyko ir MFL Žiemos pirmenybės, bet visi tikimės, kad įpusėjus pavasariui situacija bus žymiai geresnė ir jau bus galima varžytis MFL pirmenybėse.

 

Kol to laukiame, paskaitykite A diviziono komandų 2020 metų sezono įvertinimą. Ir ne, mes sezono apžvalgos tikrai nepamiršome, bet norėjome ją paskelbti jau po Naujųjų metų, kad Jums, mielos komandos, būtų ką paskaityti karantino metu. Jei būtumėte sezono įvertinimą skaitę iškart po sezono pabaigos, ką gi veiktumėte dabar? 😊 

 

Komandų sezonas vertintas vieno žmogaus, tai su juo galite arba sutikti, arba nesutikti, čia jau Jūsų pasirinkimas 😊 Kaip vertinimo kriterijus, buvo palyginti 2020 ir 2019 metų rezultatai ir pagal tai komandai parašytas balas. Taigi, gero skaitymo!

 

A divizionas:

 

10 vieta:FK Eksperimentas (2020 m. sezonas: 7 tšk., 10 vieta; 2019 m. sezonas: 52 tšk., 2 vieta – B divizionas)

 

5 balai. B divizione antrą vietą užėmęs FK „Eksperimentas“ į A divizioną sugrįžo laimėdamas pirmąsias rungtynes prieš „Rotalį“ rezultatu 3:0. Po to sekė du pralaimėjimai ir pergalė 2:0 prieš „Fortitudo“. Taigi, sezono pradžioje surinkti šeši taškai ir atrodė, kad „Eksperimentas“ tikrai galės pasivaržyti dėl vietos A divizione ar net aukštesnių pozicijų, bet taip tik atrodė. Tik sezono viduryje buvo sužaista lygiosiomis 3:3 su „Fortitudo“, o visos kitos rungtynės – pralaimėtos. Kai kurios iš jų buvo pralaimėtos tokiais rezultatais kaip 2:11 ar 0:10. Tiesa, „Eksperimentas“ parodė, kad prieš juos žaisti nėra taip jau lengva - prieš „El Dorado“ ir tą patį „Eagle Team“ buvo nusileista vos vieno įvarčio skirtumu. Tačiau daugiau taškų komanda nesurinko ir vos su 7 taškais bei daugiausiai praleistų įvarčių (85) „Eksperimentas“ liko paskutinėje A diviziono vietoje. Komandai tikrai trūko stabilumo, žaidimas bangavo, tad A divizionui „Eksperimentas“ dar nebuvo pribrendęs. Dėl to jų sezoną vertinti galėčiau tik 5 balais.

 

9 vieta: FK Polivektris (2020 m. sezonas: 13 tšk., 9 vieta; 2019 m. sezonas: 32 tšk., 6 vieta)

 

5 balai. Turbūt labiausiai A divizione nuvylusi komanda, žiūrint į rezultatus. Prieš kelis metus B divizione nei karto nepralaimėjęs „Polivektris“, A divizione 2019 metais debiutavo surinkdamas 32 taškus ir užimdamas 6 vietą. Tačiau 2020 metai jiems buvo tragiški – iškovotos tik 4 pergalės ir surinkta tik 13 taškų. Kai kuriose rungtynėse „Polivektris“ taip pat praleido dviženklį įvarčių skaičių, o to 2019 metais nebuvome matę, atvirkščiai, jie tais metais patys tiek mušdavo. Neaišku kas nutiko komandai, bet nors jie aikštėje ir gaudavo malonumą, rezultatų pasiekti nepavyko. Žinoma, artėjant sezono pabaigai jie nugalėjo „El Dorado“, atgaivino viltis pakovoti dėl vietos A divizione, bet už to galiausiai neužsikabino ir liko priešpaskutiniai. Tikrai ne koks sezonas, kurį taip pat vertinčiau 5 balais.

 

8 vieta: FK Fortitudo (2020 m. sezonas: 18 tšk., 8 vieta; 2019 m. sezonas: 33 tšk., 5 vieta)

 

6 balai. „Fortitudo“ šiais metais buvo ta komanda, nuo kurios sėkmė dažnai nusisukdavo. Klubas niekam nepralaimėjo kažkokiu dideliu skirtumu, ką vien pasako faktas, kad jų įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumas yra lygus 0, visiems rimtai priešinosi, bet taškai į sąskaitą krisdavo labai retai. Dėl to gavosi, kad „Fortitudo“ reikėjo kovoti dėl išlikimo A divizione ir tą jie padarė sėkmingai. Antroje sezono pusėje, kuomet komanda sulaukė skaudžių diskvalifikacijų, „Fortitudo“ pagaliau pradėjo rinkti taškus. Nugalėtas SKK „Oniksas-TEC“, pirmą kartą įveikti čempionai „El Dorado“, „Polivektris“, o su „Rytu“ ir „Eagle Team“ sužaista lygiosiomis. Tokia sezono pabaiga leido jiems surinkti 18 taškų ir užimti aštuntą vietą, bet tai yra gerokai prastesnis rezultatas nei 2019 metais, dėl to „Fortitudo“ rašau tik 6 balus. Jie patys žino, kad galėjo sužaisti geresnį sezoną ir pakovoti dėl žymiai aukštesnių vietų.

 

7 vieta: FK Rotalis (2020 m. sezonas: 22 tšk., 7 vieta; 2019 m. sezonas: 38 tšk., 4 vieta)

 

6 balai. Panašiai kaip ir „Fortitudo“, „Rotalis“ šiame sezone taškus rinkti pradėjo tik įpusėjus sezonui. Savo pirmąją pergalę „Rotalis“ iškovojo tik penktose rungtynėse ir ilgą laiką buvo turnyrinės lentelės apačioje, tačiau komandai pavyko susigrąžinti pasitikėjimą savimi ir sezono pabaigoje iškovoti 13 taškų iš 18 galimų pakėlė „Rotalį“ į saugią septintą poziciją. Visgi, bendrai gera sezono pabaiga neatpirko itin prastos sezono pradžios. Lyginant su 2019 metais, „Rotalis“ surinko 16 taškų mažiau ir buvo toli nuo medalių, atvirkščiai nei 2019 metais. Aiškiai matome, kad šis sezonas jiems nebuvo toks geras, todėl 6 balai turbūt geriausiai atitinką sezono vertinimą.

 

6 vieta: SKK Oniksas-TEC (2020 m. sezonas: 26 tšk., 6 vieta; 2019 m. sezonas: 21 tšk., 10 vieta)

 

6,5 balo. Apsijungusi su FC TEC ir tapusi SKK „Oniksas-TEC“, raudonoji armija su savimi turėjo daug paslapčių ir daug kam buvo sunku įvertinti komandos potencialą. Rodos, žaidėjų naujų yra, atsarginių suolas ilgas, sezonas pradėtas pergale, bet taškai renkami sunkiai. Žaidimas bangavo, bet su žemiau likusiomis komandomis susitvarkyti pavykdavo. Rimtai pasipriešinta „El Dorado“ ekipai antrose rungtynėse, kuri išlindo per rakto skylutę ir išplėšė tašką (4:4). Bendrai jiems už šį sezoną rašyčiau 6,5 balo – nauji žaidėjai sustiprino komandą, bet dar trūksta susižaidimo. Visgi, šis sezonas buvo geresnis nei 2019 metų – ir taškų daugiau, ir turnyrinėje lentelėje aukščiau. Panašiai sezoną vertina ir SKK „Onikso-TEC“ vadovas Edvardas Ruskan.

 

„Galbūt ta 6-ta galutinė vieta nelabai džiugina, bet 2019 metų rezultatą pagerinome 4 laipteliais. Laimėjome daugiau rungtynių. Įvarčių santykis irgi nėra pats blogiausias, ypač, kad du iš trijų vartininkų iškrito dėl traumų. Džiugina ir tas faktas, kad tikrai buvo potencialo pasiekti ir dar aukštesnių tikslų, bent jau turnyrine prasme“, – rašė E.Ruskan.

 

5 vieta: FC IndEx (2020 m. sezonas: 28 tšk., 5 vieta; 2019 m. sezonas: 30 tšk., 8 vieta)

 

6,5 balo. Tiek pat balų rašyčiau ir FC „IndEx“. Nors sezoną jie pradėjo pralaimėjimu „El Dorado“ klubui, po to sekė 6 pergalės iš eilės ir „IndEx“ tvirtai laikėsi tarp lyderių. Viską kiek sujaukė pralaimėjimas tiesioginiam konkurentui „Maracanai“, bet po jo klubas atsigavo, sužaidė lygiosiomis su „Eagle Team“ bei nugalėjo „Fortitudo“ ir „Rotalį“. Atrodė, kad šiais metais „IndEx“ tikrai gali kabintis už medalių, komanda žaidė stabiliai ir rinko taškus, visada turėjo nemažai atsarginių. Tačiau žaidimo ir tuo pačiu rezultatų kreivė pradėjo leisti žemyn po dar vieno, šįkart labai dramatiško ir daug emocijų dėl teisėjavimo sukėlusio, pralaimėjimo „Maracana“ ekipai. Po jo „IndEx“ iškrito iš prizininkų trejeto ir, atrodė, nuleido rankas – sezoną užbaigė trimis pralaimėjimais. Neaišku ar tikrai rankos buvo nuleistos, o gal ir jėgos, artėjant sezono pabaigai išseko. Atrodė, kad tai gali būti „IndEx“ metai, bet galiausiai liko užimta tik penkta vieta. Aišku, tai geriau nei 2019 metų sezonas, kuomet klubas kovojo dėl išlikimo A divizione, tačiau nuvilianti sezono pabaiga leido parašyti tik 6,5 balo.

 

4 vieta: Maracana (2020 m. sezonas: 34 tšk., 4 vieta; 2019 m. sezonas: 42 tšk., 3 vieta)

 

6,5 balo. Tiek pat balų ir iš tikro – panaši istorija kaip su „IndEx“. Pirmoji sezono pusė buvo pakankamai nebloga, nors žaidimas kiek ir bangavo. Sunkiai, bet pergalės komanda skynė ir tik sezono viduryje buvo kelis kartus skaudžiai sutriuškinti „El Dorado“ ir „Ryto“ ekipų, tačiau po to vėl surinkti 9 taškai laikė „Maracaną“ tarp prizininkų ar šalia jo. Visgi finišo tiesiojoje „Maracana“ neprilygo „El Dorado“ ir „Eagle Team“ bei iškrito iš prizininkų trejeto, o galiausiai liko ketvirtoje vietoje. Tai prastesnis rezultatas nei 2019 metais – bronziniai medaliai iškeisti į medinius, todėl rašau 6,5 balo – galėjo turėti ir geresnį sezoną, bet taip pat – ir blogesnį.

 

3 vieta: FK Rytas (2020 m. sezonas: 38 tšk., 3 vieta; 2019 m. sezonas: 32 tšk., 7 vieta)

 

8,5 balo. Žinau, kad Olegas „Ryto“ sezoną vertintų 10 balų, bet aš pabūsiu realistiškesnis. Prastai pradėtas sezonas lėmė tai, kad „Rytas“ po metų pertraukos susigrąžino bronzos medalius, nors klubas buvo labai arti to, kad taptų vice-čempionais ar net čempionais. Būtent jei ta sezono pradžia būtų buvusi geresnė, „Rytas“ tikrai galėjo tapti čempionais, todėl jiems ir rašomas 8,5 balo. Tačiau komanda verta atskirų pagyrų. MFL istorijoje jau seniai nebuvo tokios kovos dėl čempionų vardo, o ypač, kad dėl jo iki pat paskutinio turo kovotų net 3 komandos. Per pirmus penkis turus „Rytas“ laimėjo vos kartą ir net keturis kartus pralaimėjo. Atrodė, kad į prizininkus jie jau nesitaikys, bet tada Olegas komandą sustygavo taip, kad ji iš kelio šlavė visus. Per likusias 12 rungtynių „Rytas“ nei karto nepralaimėjo, iškovodamas 10 pergalių, tarp kurių buvo ir „El Dorado“, „Maracana“ ir „Eagle Team“ skalpai. Nugalėję visus lyderius, jie sugrįžo į kovą ne tik dėl medalių, bet ir dėl čempiono vardo. Jei „Eagle Team“ ir „El Dorado“ būtų pralaimėję paskutines sezono rungtynes, „Rytas“ būtų buvęs čempionas, bet taip neįvyko, o dėl to galime kaltinti ir sunkią sezono pradžią.


 

2 vieta: GREEN TOWN – Eagle Team (2020 m. sezonas: 39 tšk., 2 vieta; 2019 m. sezonas: 51 tšk., 2 vieta)

 

8,5 balo. Jei ne paskutinės rungtynės, „GREEN TOWN – Eagle Team“ sezoną vertinčiau 10 balų. Paskutinės rungtynės, kuriose „Eagle Team“ niekaip antrą kartą nepralaužė „Fortitudo“ gynybos ir su jais sužaidė lygiosiomis 1:1, reiškė, kad čempionų karūnų jie pasimatuoti negalės ir jas uždėti turės ant „El Dorado“ komandos galvos. Bendrai „Eagle Team“ jau trečius metus iš eilės lieka antroje vietoje, bet šiais metais jie buvo arčiausiai to, kad nukarūnuotų „El Dorado“. „Ereliai“, sezono pradžioje šiek tiek padalinę taškų kitiems, po to susiėmė ir stabiliai rinko pergales. Antrajame tarpusavio mače jie jau nugalėjo „El Dorado“ ir pasinaudojo varžovų prasta forma bei pakilo į pirmą vietą. Reikėjo to vieno žingsnio, bet jo žengti nepavyko ir „Eagle Team“ vėl liko antri. Kadangi antra vieta nėra blogai, bet komanda turėjo visas galimybes, kad būtų dar geriau – jiems taip pat rašau 8,5 balo.


 

1 vieta: El Dorado (2020 m. sezonas: 40 tšk., 1 vieta; 2019 m. sezonas: 58 tšk., 1 vieta)

 

8,5 balo. Kaip jau supratote, A divizione nei vienai komanda neskyriau aukštesnio nei 8,5 balo. Šiuo atveju „El Dorado“ nors ir iškovojo auksą bei trečią kartą tapo čempionais, šis titulas jiems buvo pats sunkiausias ir tikrai ne toks užtikrintas kaip 2019 metais. 2019 metais jie pralaimėjo vos 2 kartus, o 2020 metais – dvigubai daugiau. Finišo tiesiojoje komanda išbarstė per daug taškų ir pati sugrąžino intrigą, kovojant dėl aukso. Dešimt pergalių iš eilės sezoną pradėjęs „El Dorado“ pirmojo smūgio sulaukė nuo „Ryto“. Tada sekė labai sunki pergalė prieš FK „Eksperimentą“, o tada dar vienas pralaimėjimas, bet šįkart „Polivektriui“. Į duobę patekusi ekipa nusileido ir savo aršiems varžovams „Eagle Team“, o prieš „Oniksą“ vos sužaidė lygiosiomis. Galutinai į antrą vietą išstumti jie buvo „Fortitudo“ ekipos priešpaskutiniame ture, kuomet jiems pralaimėjo net 0:3. „El Dorado“ jau patys laidojo savo viltis apginti čempionų titulą, bet tie patys „Fortitudo“ jiems ištiesė pagalbos ranką ar koją bei paskutiniame ture atėmė taškus iš „Eagle Team“. Čempionais jie tapo jau ne aikštėje, o šalia jos, stebėdami „Fortitudo“ ir „Eagle Team“ rungtynes. Tai gan neįprasta, ypač „El Dorado“ ekipai. Dėl to sakyčiau, kad 2020 metai jiems buvo prastesni nei 2019, o tą skirtumą atspindi 8,5 balo įvertinimas.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: