2016-07-04

MFL taurė: Siautėjo B dviziono lyderiai

Prieš išeidamos atostogų MFL komandos dar spėjo išsiaiškinti santykius taurės turnyre. Praėjusį ketvirtadienį Fanų stadione įvyko aštuntfinalio mačai. Juose dominavo B diviziono lyderiai.

Iš aštuonių dvikovų šešiose kovojo skirtingų divizionų komandos. Žemesniuose divizionuose esančioms ekipoms varžovus iš aukštesnės pakopos įveikti pavyko keturis kartus. Turnyre liko tik trys A diviziono komandos. Pažymėtina ir tai, kad aštuntfinalyje neprireikė baudinių serijos (I etape baudinius mušti teko du kartus).

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" (A divizionas) - "Žvėryno bulls" (B) 1:3 (1:3); "FK Barbakanas" (B) - "Western Union Foundation" (C) 0:7 (0:3); "El Dorado" (A) - "Signalizacija.lt" (B) 6:3 (4:2); "SKK Oniksas" (A) - "Eagle Team-Frega" (A) 0:6 (0:2); "FK Rytas" (B) - "FK Užupis" (A) 14:4 (6:2); "FK Fortitudo" (A) - "FC IndEx" (B) 2:6 (0:2); "FK Juventus.lt" (A) - "Mėgėjų sporto centras" (A) 2:4 (2:2); "WorldOne United" (C) - "Perkūnas" (B) 4:5 (1:2).

CENTRINIS MAČAS. "Fortitudo" ir "IndEx" mačą išsirinkome kaip įdomiausią šiame MFL taurės aštuntfinalyje. Abi komandos rungtynes pradėjo taip, tarsi tai būtų paksutinis jų žaidimas karjeroje. Kamuolys aikštelės viduryje neužsibūdavo, varžovai keitėsi pavojingomis atakomis. "IndEx" iš pradžių tolimais perdavimais ieškojo savo puolėjo, o "Fortitudo" kiekvieną ataką bandė užbaigti smūgiu į vartus. Nesvarbu kaip, nesvarbu iš kur. Tačiau 11 min. "Fortitudo" gynėjai "neišsivalė" savoje baudos aikštelėje ir ši klaida kainavo įvartį. Kitoje atakoje "Fortitudo" puolėjas atsakė netiksliu smūgiu virš vartų iš metro atstumo.

Vėliau komandos lyg prisiminė, kad tvyro nemenkas karštis ir žaidimas nurimo. Bet po gynėjų ir vartininko klaidų "IndEx" pavyko padidinti savo persvarą iki 3:0.

"Dėl ligos neturėjome savo vartininko, o gero gynėjo pastatymas į vartus atsiliepė rezultatui. Pirmieji trys įvarčiai - tragiški ir baisūs. Vieną tokį prasileisti būtų didelė klaida, o ką kalbėti apie tris", - atsiduso "Fortitudo" vadovas Gabrielius Butkevičius,

Bet "Fortitudo" sugebėjo atsitiesti. Ignas Vilkelis "pramušė" įspūdingą baudos smūgį, po kelių minučių rezultatą sušvelnino Paulius Karoblis, o netrukus "IndEx" vartininkui talkino virpstas.

"Na, "Fortitudo" ne ta komanda, kurią galėtume sutraiškyti 10 įvarčių. Jie paspaudė mus, gal kiek pasimetėme", - po rungtynių spaudos konferencijoje paaiškino "IndEx" treneris Artūras Steško.

Visgi indexai susikaupė. Pabaigoje "Fortitudo" bandė atakuoti su vartininko pagalba, bet "IndEx" sėkmingai kontratakavo ir trimis įvarčiai įtvirtino savo pranašumą - 6:2. O rungtynes "vainikavo" "Fortitudo" žaidėjo Pauliaus Karoblio gauta antroji geltona kortelė. Visas rungtynes nervingai žaidęs vaikinas 43 min. užsidirbo antrąją geltoną kortelę ir baigė savo pasirodymą.

"Pas mus jaučiasi, kad vasara, komandoje tikras "balaganas". Gynėjai laksto ne savo vietose, puolėjai nejuda, nesikeičia ir neprašo kamuolio. Vienas žaidėjas savo problemas perkėlė į aikštę, nesiklausė kitų ir kėlė nereikalingą įtampą. Sakyčiau, teisėjas parodydamas antrą geltoną tik antro kėlinio pabaigoje, norėdamas išlaikyti intrigą, mūsų pagailėjo", - neslėpė G.Butkevičius.

ŠIMTAS. Rungtynės prieš "Fortitudo" komandą buvo ypatingos "IndEx" atakų lyderiui Ernestui Česoniui. Jis MFL varžybose pelnė 100-ąjį įvartį ir sukėlė ovacijų bangą ant savo komandos atsarginių žaidėjų suolelio. E.Česonis prisipažino, kad prieš rungtynes jautė nedidelį jaudulį, o už šį pasiekimą dėkojo komandos draugams.

Visas Ernesto komentaras:


INTRIGA. Vienintelė aštuntfinalio rungtynės, pasibaigusios vieno įvarčio persvara, buvo tarp "WorldOne United" ir "Perkūno" komandų. Pastarieji nugalėjo rezultatu 5:4.

"Progų pelnyti įvartį turėjome daugiau už varžovus. Pirmąjį "atsinešėme" patys, o paskutinį - padovanojome. Aikštėje buvo karšta tiek emociškai, tiek fiziškai", - įspūdžiais dalijosi "Perkūno" komandos atstovas Audrius Kuzas.

Įdomi "WorldOne United" ekipos situacija. Pirmame taurės varžybų etape jie nugalėjo "FK Perkūną", tačiau antrame krito prieš kitą komandą tuo pačiu pavadinimu - "Perkūną".

"Šis Perkūnas buvo geresnis nei anas Perkūnas, - juokėsi "WorldOne United" atstovas Victoras Cachay. - Šioms rungtynėms surinkome gana neblogą sudėtį, žaidėme gerai ir mėgavomės tuo, bet "Perkūno" komanda pasinaudojo mūsų klaidomis ir išnaudojo beveik visus turėtus šansus. Dabar belieka tikėtis, kad geriau pasirengsime rudens ratui."

BULIAI. "IndEx" įveikdami "Fortitudo" įrodė, kad yra verti žaisti A divizione, tą patį pademonstravo ir "Žvėryno bulls" komanda. Buliai 3:1 įveikė "Riešės" futbolininkus. 2 min. Riešės komanda išsiveržė į priekį po Dominyko Stragio įvarčio, bet 8 min. rezultatą išlygino Danielius Vaitkus. Rungtynių tempą diktavo karštis, tačiau Riešės komandos bandymus persverti (o vėliau ir lyginti) rezultatą Žvėryno futbolininkai pavertė savo mėgstama stichija - rezultatyviomis kontratakomis.

KOZIRIS. "Juventus.lt" ir "Mėgėjų sporto centro" rungtynėse pagaliau pamatėme seniai lauktą kovą. "Senoji senjora" suspurdėjo ir netgi pirmavo prieš mėgėjus 2:1. Bet pralaimėjo 2:4. "Palyginus su 5-6 pastarosiomis rungtynėmis žaidėme daug geriau. Pergalę buvome beveik pajutę, bet varžovai ištraukė vieną žaidėją, netikėtą kozirį, kuris darė visą žaidimą", - stebėjosi "Juventus.lt" vartininkas Mantas Šumskis.

Kozirio vardas - Tariqas Ahmedas. Jis pelnė visus keturis MSC įvarčius. MFL šaltiniai išsiaiškino, kad Tariqas yra ragavęs ir aukštesnio lygio futbolo, o į Lietuvą buvo užsukęs paatostogauti. Tačiau buvo pastebėtas MSC skautų Viršuliškėse ir pakviestas į komandą sužaisti MFL taurės rungtynes. Ar liks jis komandoje, paaiškės po peržiūros.

A.Steško, R.Vaitkaus ir M.Šumskio komentarai:


RAMIAI. Geriausia MFL komanda "El Dorado" nepersistengė aštuntfinalyje ir neišeikvojo daug jėgų pergalingose rungtynėse 6:3 prieš "Signalizacija.lt" ekipą. Vienu metu "El Dorado" atsiliko nuo varžovų 1:2, bet nieko nelaukdami išlygino ir persvėrė rezultatą. Nepaisant to, "Signalizacija.lt" komandoje vyravo teigiamos nuotaikos. "Sužaidėme gerai, tik neišlaikėme pervaros. Manau, kad rungtyniavome prieš būsimus MFL čempionus", - sakė "Signalizacija.lt" komandos vadovas Simas.

"El Dorado" atstovas Martynas Rašinskas pasakojo, kad pergalė nebuvo lengva: "Atėjome nusiteikę laimėti - tai ir padarėme. Iš pradžių buvo sunku, karšta, neturėjome keitimų ko pasekoje vienu metu atsilikinėjome. Bet antro kėlinio pabaigoje palaužėme pavargusius varžovus, jie žaidė vienu keitimu. Žinojome, kad turime varžybas penktadienį ir vienos dienos turnyrą šeštadienį, tai kažkiek stengėmės pasitaupyti, bet varžovai davė gerą kovą negailėdami savęs tokiomis oro sąlygomis. Šaunuoliai."

VIENA KRYPTIMI. Keli rezultatai MFL taurės varžybose išryškino vienos komandos totalų dominavimą. B diviziono lyderis "Rytas" nušlavė A diviziono autsaiderį "Užupį" 14:4. "SKK Oniksas" šį kartą nepasipriešino "Eagle Team" - 0:6, o "Western Union" 7:0 sudorojo "Barbakaną".

KETVIRTIFINALIS. Ištraukus burtus, paaiškėjo šios ketvirtfinalio poros: "Žvėryno bulls" - "Mėgėjųs sporto centras", "El Dorado" - "Perkūnas", Rytas" - "IndEx", "Eagle Team" - "Western Union". Ketvirtfinalio mačai bus žaidžiami rugsėjo 5 d.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado00000000
2FK Fortitudo00000000
3FM Vilniaus Vytis00000000
4MSC00000000
5FK Eksperimentas00000000
6FK Dinamika00000000
7FK Rytas00000000
8FK Tornado00000000
9VU MIF00000000
10FK Alytis00000000
11Prima Line00000000
12FK Grija00000000
13FC Žalia Raudona00000000
14FK Eagle Team - Setaltas00000000
15SFK Novovileisk00000000
16VRFM00000000
17FK Riešė00000000
18WorldOne United00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
3 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: