2017-04-05

MFL OlyBet taurėje prireikė ir baudinių serijos

Prieš MFL sezono startą aštuonioms komandoms apšilimu tapo Olybet taurės varžybos. Praėjusį ketvirtadienį aštuntukas sužaidė pirmojo taurės etapo rungtynes. Po jų į aštuntfinalį žengė "Western Union Foundation", "IndEX", "Riešė-Lindab" ir "Signalizacija.lt" klubai.

REZULTATAI. "Western Union Foundation" - BSC 4:2 (1:1); "FK Rytas" - "FC IndEx" 3:3 (0:0), baudiniai - 4:5; "Mėgėjų sporto centras" - "FK Riešė-Lindab" 0:3 (0:1); "Signalizacija.lt" - "Perkūnas" 4:2 (1:0).

NAUJOKAI. Taurės varžybose debiutavo viena nauja MFL komanda - B divizione žaisianti BSC. Debiutas jiems vos nesusiklostė idealiai - jie metė rimtą iššūkį "Western Union Foundation" komandai. Jau pirmąją minutę Aurelijus Petrėnas išvedė BSC į priekį. Vėliau Kostas Pavliuk rezultatą išlygino. Antrame kėlinyje vėl pasikartojo pirmo pradžios scenarijus - A.Petrėno tikslus smūgis leido BSC pirmauti 2:1. Tačiau žaisdami be keitimų naujokai greitai išeikvojo savo jėgas. "Western Union" tuo puikiai pasinaudojo, pelnė tris įvarčius be atsako ir nugalėjo 4:2. Pasak nugalėtojų vadovo Aurimo Andrulio, buvo tik laiko klausimas, kada jie palauš savo varžovus: "Žinojome, kad pavyks juos nuvarginti, nes BSC žaidė be keitimų. Tereikėjo išlaukti to momento. Nors teko būti besivejančiųjų vaidmenyje, stengėmės palaikyti kamuolio kontrolę, nors ne iki galo išnaudojome visas progas. Bet sezono pradžia likome patenkinti."

"Puikiai pradėjome rungtynes, du kartus pirmavome ir net patys dėl to nustebome. Tačiau vėliau tempo neišlaikėme ir "nepatraukėme", - pripažino BSC vadovas A.Petrėnas. - Varžovai geriau susižaidę, o mes dar ir pavargome."

BSC komandą reprezentuoja logistikos kompanija "Baltic Shipping Centre". Tai į ketvirtą dešimtį kopiantys vyrukai, kurie anksčiau užsiėmė krepšiniu, o dabar nusprendė save išbandyti mažajame futbole. Apie MFL naujokus pasakoja pats šios komandos vadovas A.Petrėnas.


BAUDINIAI. Vienoje šešioliktfinalio poroje nugalėtojui išaiškinti pagrindinio rungtynių laiko nepakako. Baudiniais savo santykius aiškinosi seni geri varžovai "FK Rytas" ir "FC IndEx". Rungtynės klostėsi labai permainingai. Pirmas kėlinys baigėsi be įvarčių, o antro pradžioje tikslūs smūgiai pasipylė vienas po kito. Po puikios kelių minučių atkarpos "Rytas" atitrūko 3:1. Tačiau persvaros neišsaugojo. Rytiečiai labai prastai sužaidė gindamiesi savo baudos aikštelėje ir tai leido jų varžovams išlyginti rezultatą (3:3) bei pradžiuginti visus, laukusius baudinių serijos.

Jos metu abiejų komandų vartininkai ilgai nespindėjo, bet "IndEx" vartų sargui Aleksandrui Grigorjevui pavyko tarti lemiamą žodį. Jis atrėmė vieno iš varžovų lyderių Valdemaro Šaveiko smūgį. Baudiniuose "Indeksai" triumfavo 5:4 ir iškopė į aštuntfinalį.

"Turėjome iniciatyvą ilgą laiką, bet niekaip negalėjome jos realizuoti ir tai komandą varė į neviltį. Bet rungtynių pabaigoje pasiteisino kai kurie trenerio sprendimai. Ir tik dėl to, kad žaidėme iki galo ir kovojome. O baudinių serijos didvyriu tapo mūsų vartininkas", - pažymėjo "IndEx" vadovas Georgijus Maksimovas.

NENULIŪDO. Žvelgiant iš "Ryto" komandos varpinės, tai nebuvo pats geriausias būdas pradėti sezoną - juk pralaimėta vieniems iš pagrindinių savo konkurentų, po baudinių serijos ir dar paskutinėmis minutėmis iššvaistant dviejų įvarčių pranašumą. Tačiau "Ryto" komandos vadovas Olegas Miasniankinas nors ir nusivylė rezultatu, tačiau komandos žaidimu liko patenkintas: "Pagal žaidimą sulošėme gerai. Žinoma, gaila, kad nepraėjome toliau į kitą etapą, bet futbolas tuo ir įdomus bei mylimas, kad yra nenuspėjamas. Sužaidėme gražias rungtynes, jos buvo kovingos, bet mažiau emocingos nei praėjusios mūsų dvikovos. Rezultatas dėsningas, nė viena komanda neturėjo pranašumo ir buvo gražu žiūrėti tokį futbolą. O baudiniai yra loterija ir sėkmė šį kartą lydėjo "IndEx" komandą. Sėkmės jiems toliau."

Šiame mače "Rytas" galėjo įvertinti ir kelis komandos naujokus, gerai žinomus MFL struktūroje. Tarpsezoniu šią komandą papildė anksčiau "Juventus.lt" atstovavę Gerardas Papinigis, Vitalijus Chachlač, Andžejus Polinskis, Mantas Šumskis.

"Mūsų naujokai sužaidė puikiai ir lengvai įsiliejo į komandą. Manau, kas dar du-tris turus mėginsime žaidėjus skirtingose pozicijose, susižaisime ir tada pradėsime įsivažiuoti. Nors A divizione niekas ir neduos daug laiko įsivažiuoti", - svarstė Olegas.

RIKOŠETAS. Labiausiai užtikrintą pergalę pirmame taurės varžybų rate šventė "FK Riešė-Lindab", 3:0 nugalėjusi "Mėgėjų sporto centrą". Bet nors laimėjo tvirtu rezultatu 3:0, nugalėtojai patys pripažino, kad lengva nebuvo. Tiesa, jiems labai pasitarnavo jau 1 min. pelnytas įvartis. Po išmetimo iš užribio kamuolys vos kliudė aikštės žaidėją ir pakeitęs skriejimo kryptį, nusileido vartuose. Vėliau aikštėje vyko lygi kova, o žiemos MFL čempionai Riešės futbolininkai dar du įvarčius pridėjo tik besibaigiant rungtynėms.

"Pirmas įvartis leido pasijusti ramiau ir saugiau. Akivaizdu, kad MSC yra stipresni nei praėjusį sezoną, todėl lengva su jais nebuvo. Bet susitiksime dar kartą ir pirmame sezono ture, tada ir pamatysime kas yra kas", - sakė "Riešės" kapitonas Tomas Guiskis.

Nuo praėjusios vasaros nelaimintys MSC naują sezoną pasitiko pralaimėjimu, tačiau nuotaikos dėl to nesubjuro. Kaip patys sako - pergalės anksčiau ar vėliau ateis, o jų šiemet siekti padės naujo rėmėjai "Hilltown". "Ką gali ši komanda pažadėti, tai kovą kiekvienose rungtynėse iki pabaigos", - pareiškė MSC komandos vadovas Adomas Kripas.


APRANGOS. Pasikeitusi bei atsinaujinusi naują sezoną pradėjo ir "Signalizacija.lt" komanda. Esminė naujiena - ne tik keli komandos naujokai, bet ir pakitusios komandos aprangos. Iš "rėkiančios" salotinės "Signalizacija.lt" virto geltonai mėlyna. Tačiau pirmose taurės rungtynėse prieš "Perkūną" jiems teko stipriai vargti - išsiveržusi į priekį, "Signalizacija.lt" praleido du įvarčius, o visus reikalus išsprendė tik paskutinėmis mačo minutėmis. Ir viskas nepaisant to, kad "Perkūnas" į naują sezoną susirinko praktiškai be treniruočių ir draugiškų rungtynių - tiesiog po žiemos atostogų tiesiai į aikštę. Tik Giedriaus Lekandros du įvarčiai 45 ir 48 min. leido "Signalizacijai" perimti iniciatyvą. "Matyt, reikėjo tokio šalto dušo ir sukrėtimo, kad pradėtume žaisti", - teigė nugalėtojų vadovas Simas Sakaitis.

AŠTUNTFINALIS. Dar prieš sezoną buvo ištraukti ir MFL Olybet taurės aštuntfinalio burtai. Jie lėmė, kad birželio 8 dieną susitiks šios aštuonios poros: "FK Barbakanas" - "FK Eksperimentas", "FK Fortitudo" - "SKK Oniksas", "El Dorado" - "FK Spartakas", "FK Perkūnas" - VFM, "Western Union Foundation" - "WorldOne United", "FC IndEx" - "FK Volcano", "FK Riešė-Lindab" - "Eagle Team-Žibintas", "Signalizacija.lt" - VDA.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado00000000
2FK Fortitudo00000000
3FM Vilniaus Vytis00000000
4MSC00000000
5FK Eksperimentas00000000
6FK Dinamika00000000
7FK Rytas00000000
8FK Tornado00000000
9VU MIF00000000
10FK Alytis00000000
11Prima Line00000000
12FK Grija00000000
13FC Žalia Raudona00000000
14FK Eagle Team - Setaltas00000000
15SFK Novovileisk00000000
16VRFM00000000
17FK Riešė00000000
18WorldOne United00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: