2017-06-13

OlyBet taurė: Atostogos prasidėjo dar aštuonioms komandoms

Praėjusią savaitę Fanų stadione vyko MFL OlyBet taurės aštuntfinalio etapo rungtynės. Po jų savo pasirodymą turnyre baigė 8 komandos. 8 nugalėtojai tęs kovą dėl trofėjaus ir ateinantį ketvirtadienį susitiks ketvirtfinalio mačuose. Galima pasidžiaugti, kad praktiškai visos aštuntfinalio kovos vyko atkakliai, išvengta didesnių sutriuškinimų. O viename mače prireikė net baudinių serijos.

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "Eagle Team-Žibintas" 1:1 (1:1), baudiniai - 0:2; "El Dorado" - "FK  Spartakas" 2:3 (0:1); "FK Fortitudo" - "SKK Oniksas" 2:3 (2:1); "Western Union Foundation" - "WorldOne United" 2:3 (0:0); "FK Barbakanas" - "FK Eksperimentas" 3:2 (1:0); "FC IndEx" - "FK Volcano" 5:3 (3:1); "Signalizacija.lt" - VDA 2:6 (0:3); "FK Perkūnas" - VFM 1:4 (0:3).

BAUDINIAI. Įnirtingiausiai vyko "Riešės-Lindab" ir "Eagle Team-Žibinto" komandų akistata. Tiesa, reikia pažymėti, kad ši dvikova buvo kovinga, tačiau korektiška. Abi komandos pagrindinį dėmesį skyrė futbolui, o ne kalboms ir pražangoms, todėl teisėjui dirbti tokiose rungtynėse buvo vienas malonumas. Jau pirmoji Riešės komandos ataka baigėsi Vitalijaus Fiodorovo įvarčiu. Sunku pasakyti, ar atsilikdami "Eagle Team" žaidėjai nebūtų pradėję nervintis, bet greitai jiems pavyko atstatyti status quo - 12 min. išlyginamąjį įvartį įmušė Aleksandras Dergačiovas. Ir toliau vyko kibi kova. "Riešės" treneris Stanislovas Danisevičius puikiai pažįsta "Erelius", tad žinojo, ko iš jų tikėtis. Aktyviose rungtynėse atrodė, kad nugalės komanda, pirmoji išsiveržusi į priekį. Bet antrame kėlinyje įvarčių taip ir nebuvo pelnyta.

9 metrų baudinių serijoje lemiamą vaidmenį atliko didesnė "Eagle Team" žaidėjų patirtis, technika ir tvirtesni nervai. Justinas Zagurskas ir Svajūnas Savickas savo baudinius realizavo beveik idealiai. Tuo metu "Riešei" nepasisekė. Deivido Petravičiaus spirtas kamuolys lyžtelėjo virpstą iš išorinės vartų pusės, o Viktoro Sluchovo smūgį atrėmė vartininkas Jaroslavas Jotko. Ir nors baudinių seriją jis apibūdino populiariu žodžiu "loterija", vis tik "Eagle Team" šioje "loterijoje" kontroliavo situaciją ir net neprireikė trečiųjų smūgių.

Nugalėjęs "Eagle Team-Žibintas" eina toliau ir sieks antrosios Taurės per dvejus metus. Bet J.Jotko ragina jų nelaikyti favoritais: "Tik ne šiemet. Pernai dominavo dvi komandos, tačiau šį sezoną visi atrodo pasistiprinę ir bet kuri aštuntuko komanda gali laimėti taurę."


SPARTAKAS. "El Dorado" komandai ir šiemet nelemta laimėti MFL taurės. Pernai jie iš kovos pasitraukė pusfinalyje, o šiemet savo žygį baigė aštuntfinalyje, atsirėmę į raudonąją "FK Spartako" sieną - 2:3. Kad "El Dorado" komandai bus daug problemų, buvo aišku jau tada, kai prasidėjus rungtynėms ant komandos atsarginių suolo tebuvo vienas žmogus. Darbai ir komandiruotės išretino čempionų sudėties gretas. Problemų dar labiau padaugėjo, kuomet 6 min. "Spartaką" į priekį išvedė Arturas Semaško. Ankstyva persvara leido spartakiečiams ramiai atsitraukti, pasitikti varžovus nuo vidurio ir kantriai laukti progų kontratakose.

Rungtynių eigoje "El Dorado" nepaliaujamai atakavo ir vis bandė pramušti varžovų gynybą. Tačiau vėliau patys pripažino, kad jėgų stygius niekaip neleido galutinai perimti iniciatyvos ir pasiekti savo. O rungtynių pabaiga buvo dramatiškai įspūdinga. 46 min. "Spartakas" sukonstravo žaibišką kontrataką, kurią įvarčiu pabaigė Ruslanas Bykovas. Visai netrukus tradicinę raudoną kortelę už aštrius pasisakymus užsidirbo "El Dorado" lyderis Edvinas Mučinis. Viskas? Igoris Podužalko taip nemanė - 1:2. Čempionai metėsi į priekį, o spartakiečiai metėsi į dar vieną sėkmingą kontrataką bei po Jurijaus Diatlovičiaus įvarčio vėl atitrūko 3:1. Ir tai dar nebuvo pabaiga. Deivydas Piliukaitis spėjo sušvelninti rezultatą (2:3), paskutinėmis sekundėmis "El Dorado" turėjo šansiuką, kai gražiai įžaidė baudos smūgį, bet klastingą varžovų spyrį pažeme sugebėjo sugauti budrumo nepraradęs "Spartako" vartininkas Eugenijus Larkinas.

"Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa teigė, kad juos motyvavo prieš tai MFL varžybose patirti du pralaimėjimai iš eilės ir tai, kad dauguma šio mačo favoritais laikė būtent "El Dorado" komandą. "Spartakas" žengė į ketvirtfinalį, o ten, anot D.Raksos, "įveikus "El Dorado" - jokio skirtumo su kuo žaisti."

DRAMA. Labai nedaug trūko iki dar vienos baudinių serijos ir "FK Fortitudo" - "SKK Onikso" mače. Tačiau viskas čia baigėsi įspūdinga drama. "Oniksas" su šiais varžovais turėjo nesuvestų reikalų nuo MFL pirmojo rato - kiauras tinklas, ginčai su teisėju, emocijos ir apmaudus pralaimėjimas. Vistik šios temos eskalavimas, iš to "išplaukęs" ažiotažas bei daugelio klijuojama favoritų etiketė "SKK Oniksui" ir pakišo koją. Daug klaidų, ginčų bei kalbų - komanda pirmame kėlinyje žaidė labai prastai. Jie nesugaudė "Fortitudo" lyderio Igno Vilkelio. Ir nors Ignas pats neįmušė, aktyvų "Fortitudo" žaidimą atakose vainikavo Aurimo Kievišo bei Mato Venslausko įvarčiai. Visgi kėlinio pabaigoje taikliai pykštelėjo Jonas Šimonis ir "SKK Oniksas" atgaivino viltį.

Po pertraukos raudonai juodi lėtai, bet tvirtai ėmė įsibėgėti, vis didindami apsukas, pradėjo žaisti sau būdingą žaidimą. 35 min. Arminui Lapinskui tiksliu smūgiu galva pavyko išlyginti rezultatą (2:2). Kovingas žaidimas tęsėsi iki paskutinių sekundžių. Ir kai abi komandos mintimis jau ėmė ruoštis baudinių serijai, nutiko kai kas netikėto, kai kas, dėl ko futbolą vadiname nenuspėjamu žaidimu. Paskutinė "SKK Onikso" ataka buvo nutraukta pražanga. "Fortitudo" vėliau pripažino, kad padarė klaidą į sienelę statydami ne tris, o du žaidėjus. Jonas Šimonis "prasmūgiavo", kamuolys atšoko rikošetu ir įlėkė į vartus. Viskas - "SKK Oniksas" triumfuoja 3:2.

"Jau antrą kartą "Fortitudo" šitaip "pasiseka" mums pralaimėti. Pirmas kartas manau jiems buvo skaudesnis - 2015 metais MFL čempionate, pralaimint 2:4 ir likus 3 minutėms, sugebėjome laimėti 5:4. Vėliau nepralaimėjome nė karto ir tais metais tapome čempionais", - prisiminė "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

"Fortitudo" atstovas Gabrielius Butkevičius apgailestavo, kad turėdama nemažai gerų progų, jo komanda nepasinaudojo jomis ir išleido persvarą: "Galėjome viską pabaigti pirmame kėlinyje, tačiau deja.. O šiaip karma is a bitch. Manau, su "SKK Oniksu" būsime atsiskaitę."

Taip mano tik jis. O štai E.Ruskan ir toliau trokšta kraujo: "Tikrasis revanšas bus, jei rudenį MFL čempionate finišuosime aukščiau už "Fortitudo" ir mums nepritrūks tų trijų taškų. O čia yra kitas turnyras."

REVANŠAS. Vienas revanšas praėjusį ketvirtadienį visgi įvyko. MFL B diviziono 9-ojo turo varžybose puikų futbolą pademonstravę "Western Union Foundation" 5:1 pranoko "WorldOne United" komandą. Prabėgo tik savaitė ir šių komandų akistatoje MFL OlyBet taurės aštuntfinalyje triumfavo "WorldOne United" - 3:2. Nors buvo įmušti penki įvarčiai, visi jie krito per paskutines 18 minučių. Mėlynieji šį kartą mušdavo pirmieji ir neleisdavo varžovams atsikovoti prarastų pozicijų, kaip yra nutikę ne kartą anksčiau MFL varžybose.

"WorldOne United" komandos gyvenimui diriguojantis Victoras Cachay prisiminė, kad prieš savaitę jiems koją kišo prastas susirinkimas, prasta žaidimo organizacija, dėl ko komanda antrame kėlinyje subyrėjo ir per kelias minutes praleido kelis žudančius įvarčius. Gi taurės varžybose tokių nesklandumų pavyko išvengti, tad ir dominuoti prieš varžovus sekėsi. "Tiek gynyba, tiek puolimas mūsų žaidime buvo gerai subalansuoti ir dėl to pavyko sužaisti tikrai geras rungtynes", - pažymėjo Victoras.

TIKĖJIMAS. "SKK Onikso" komanda atsilikdama sugebėjo pavyti varžovus ir išplėšti pergalę paskutinę minutę, o labai panašias charakterio bei kovingumo savybės pademonstravo "Barbakano" ekipa iš B diviziono, 3:2 eliminavusi A diviziono atstovus "FK Eksperimentą". Atsargioms rungtynėms artėjant prie pabaigos, "Eksperimentas" buvo priekyje 2:1 ir po truputį artėjo prie ketvirtfinalio etapo. Tačiau 47 min. Jonas Lapka išlygino rezultatą. "Tikriausiai bus baudiniai" - rankomis trinti ėmė žiūrovai. Bet "Barbakano" lyderis Laurynas Šatas pasistengė viską išspręsti dar per pagrindinį rungtynių laiką. Jo įvartis likus žaisti dvi minutes nulėmė valingą "Barbakano" pergalę 3:2.

"Nugalėti padėjo tikėjimas, kad galime tai padaryti. Atsiliekant komandos žaidime panikos nebuvo justi. Pagrindiniams žaidėjams suteikėme poilsio, o po to juos metėme į aikštę paskutinėms dešimt minučių", - apie persilaužimo priežastis pasakojo "Barbakano" atstovas Romualdas Laurinavičius. Šios komandos treneris Nerijus Vasiliauskas anksčiau buvo sakęs, kad minifutbolo rungtynėse pergalę garantuoja šeši pelnyti įvarčiai. Bet R.Laurinavičius jį pataisė - jei nepraleidi penkių, pakanka mušti mažiau už šešis.


Kovingumas yra ta sporto vertybė, kuri šiemet varo "FK Eksperimento" komandą į priekį. Vis tik vien kovingumo nepakanka. Kaip sako šios komandos vadovas Stasys Kvietkauskas, reikia ir patikimos žaidimo strategijos bei patirties lemiamuose epizoduose, kuomet komandas skiria minimali persvara. "Pralaimėjome dėl taktikos, o ne dėl to, kad per anksti patikėjome savo pergale. Pirmaujant mums reikėjo tik laukti progų kontratakoms. O mes visi nubėgome į priekį, palikdami daugybę vietos jų puolėjams", - esminę savo komandos klaidą nurodė Stasys.

PASIPRIEŠINO. Nors "FC IndEx" komandai šis sezonas A divizione kol kas labai permainingas, bet nesunku buvo nuspėti, kas yra aiškus favoritas jų susitikime su "FK Volcano". Tarsi patvirtindami šiuos spėjimus, "Indeksai" solidžiai pradėjo rungtynes bei per 15 minučių pasižymėjo dviem tiksliais smūgiais. Tačiau "Volcano" sugebėjo pasipriešinti ir atsakydami savo įvarčiais, neleido A diviziono komandai jaustis ramiai. Nors "IndEx" pasiekė pergalę rezultatu 5:3, jai iškovoti prireikė idėti nemažai darbo. "Neturėjome kelių lyderių ir tai atsiliepė žaidimui. Oponentai žaidė labai kovingai ir neleido mums atsipalaiduoti iki pat finalinio švilpuko, - pažymėjo "IndEx" vadovas Georgijus Maksimovas. - Vis tik teigiamą rezultatą išlaikėme ir labai džiaugiamės patekę į ketvirtfinalį."

MEISTRIŠKUMAS. "Signalizacija.lt" ir VDA aštuntfinalio rungtynės prasidėjo taip, kad jau per pirmąsias minutes išgaravo visa intriga. Dailininkai taip efektingai pradėjo susitikimą, kad siuntė vieną kamuolį po kito į varžovų vartus ir jau 8 min. buvo priekyje 3:0. Vėliau žaidimas apsilygino ir nurimo, o įvarčiai toliau krito po pertraukos. 40 min. VDA ekipa jau buvo priekyje įspūdingu rezultatu 5:0. Tačiau "Signalizacijai" pavyko išvengti visiškos gėdos. Jie įmušė porą garbės įvarčių ir pralaimėjo rungtynes 2:6. Simas Sakaitis iš "Signalizacijos" tikino, kad jo komanda nežaidė taip prastai, kaip gali pasirodyti pagal rezultatą. Tiesiog buvo prasta realizacija. Progų "dryžuotieji" sukūrė tiek, kad pakaktų kelioms rungtynėms. Tuo metu VDA savąsias galimybes išnaudojo efektingai. Būtent tai ir vadinama meistriškumu.

MEISTRAI. Kita komanda, pergalę pasiekusi savo meistriškumo dėka, buvo VFM. Meistrai susitiko su šio sezono MFL autsaideriais "FK Perkūnu" ir per daug jų neskriaudė - 4:1. Kaip ir kolegos iš VDA, VFM vaikinai dar iki pirmo kėlinio vidurio susikrovė trijų įvarčių pranašumą, todėl vėliau nebuvo abejonių, kas laimės rungtynes. VFM atstovas Arvydas Veikutis neslėpė, kad jo komanda visą laiką dominavo aikštėje, bet pridūrė, kad rezultatas galėjo būti gerokai didesnis. "Sušlubavo realizacija. Ko gero, abiejuose kėliniuose patikrinome visas vartų konstrukcijas ir varžovų vartininkas sužaidė sezono rungtynes. Ką mušdavome - pataikydavome į jį", - teigė A.Veikutis.

KETVIRTFINALIS. Iš karto po aštuntfinalio varžybų OlyBet sporto bare buvo ištraukti ketvirtfinalio etapo burtai. Jie lėmė, kad šį ketvirtadienį komandos tokiuose mačuose išsiaiškins, kas keliaus į Top 4 turnyrą, kuris vyks rugsėjo 23-iąją:

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado00000000
2FK Fortitudo00000000
3FM Vilniaus Vytis00000000
4MSC00000000
5FK Eksperimentas00000000
6FK Dinamika00000000
7FK Rytas00000000
8FK Tornado00000000
9VU MIF00000000
10FK Alytis00000000
11Prima Line00000000
12FK Grija00000000
13FC Žalia Raudona00000000
14FK Eagle Team - Setaltas00000000
15SFK Novovileisk00000000
16VRFM00000000
17FK Riešė00000000
18WorldOne United00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
3 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: