2018-06-20

MFL Taurės finalo anonsas: VFM vs FK „Rytas“

Ketvirtadienį daugelio mažojo futbolo gerbėjų dėmesys bus nukreiptas į pirmąjį „Fanų“ stadiono ketvirtį, kadangi čia 20:30 bus žaidžiamas MFL Taurės finalas. Šiais metais MFL Taurės finalą pasiekė FK „Rytas“, šiuo metu MFL lygoje užimantis pirmą vietą, ir iš B diviziono šiais metais į A pakilęs VFM klubas, kuris po pirmosios sezono dalies yra ketvirtas. Nors MFL lygoje komandas skiria 5 taškai, tačiau finale galime tikėtis atkaklios ir lygios kovos, o apie patį finalą plačiau – pateiktame anonse.

VFM

Finalo vizitinė kortelė:

 

  Kelias iki finalo:

VFM 3:1 FC „IndEx“ (ketvirtfinalis)
VFM 3:1 „Eagle Team – Žibintas“ (pusfinalis)


  Rezultatyviausias žaidėjas MFL Taurėje: Gediminas Skrockas ir Artūras Jeršovas (po 2 įvarčius)


  Geriausias pasiekimas (iki šių metų) MFL Taurėje: pusfinalis (2017 metais), 2:3 pralaimėta FC „IndEx“ komandai.


  Diskvalifikacijos: Artūras Jeršovas (dėl gautos raudonos kortelės)

     

VFM klubas į MFL taurės finalą pateko pirmą kartą klubo istorijoje. Praėjusiais metais VFM buvo nužygiavę iki pusfinalio, bet ten pralaimėjo FC „IndEx“ ekipai. Tačiau šiais metais būtent „IndEx“ tapo pirmąja komanda, kuri MFL Taurėje krito po VFM volu. VFM tiek ketvirtfinalio, tiek pusfinalio mačą sugebėjo laimėti rezultatais 3:1.


Tiesa, pusfinalyje jiems teko žaisti su galingąja „Eagle Team – Žibintas“ ekipa, bet kartą jie ją sugebėję įveikti MFL lygoje, tą dar kartą padarė ir MFL Taurėje, tik šįkart net lengviau. VFM pirmi pelnė įvartį ir savo persvarą sugebėjo išlaikyti visų rungtynių metu.


Didžiuliu atsidavimu pasižymėjusi VFM to atsidavimo galbūt parodė ir kiek per daug, kadangi pusfinalyje raudoną kortelę gavo Artūras Jeršovas. Dėl to puolėjas negalės žaisti finalinėse rungtynėse ir savo komandą galės palaikyti tik nuo šoninės linijos, o tai gali reikšti, kad VFM ekipai vadovaus net trys treneriai.


Tradiciškai VFM žaidimui iš už šoninės linijos diriguodavo Artūras Macijauskas. Po to rankos traumą patyrė Darius Tamašauskas, kuris, negalėdamas žaisti, irgi prisijungė prie trenerių štabo. Turėdami du trenerius VFM pradėjo žaisti geriau, tačiau finalinėse rungtynėse  jau galime išvysti tris strategus, o trečiuoju taps žaisti negalėsiantis A. Jeršovas.


Pirmi du treneriai prieš šį mačą pasidalino savo mintimis. Artūras Macijauskas mano, kad rungtynės prieš „Rytą“ vėl bus grubios ir nors jiems toks futbolas nėra parankus, jis tiki savo ekipa.


„Tikrai stengsimės ir kovosime. „Rytas“ žaidžia grubų futbolą, todėl kova tikrai bus kieta. Mums asmeniškai toks futbolas nėra parankus, nes labiau mėgstame technišką žaidimą, bet bus kaip bus, o mes kovosime dėl aukso. Visas rungtynes visada stengiamės laimėti, todėl finalas tikrai nebus išimtis ir tos motyvacijos siekti pergalės tikriausiai bus dar daugiau“, – sakė A. Macijauskas.


Tuo metu Darius Tamašauskas, antrasis komandos treneris, finale nori atsirevanšuoti „Rytui“ už patirtą pralaimėjimą MFL lygoje.


„MFL čempionate su „Rytu“ sužaidėme turbūt prasčiausias sezono rungtynes ir jas pralaimėjome 0:3. Taigi, dabar bus puiki proga reabilituotis ir parodyti, kad tąkart mums tiesiog buvo nesėkminga diena“, – pridūrė D. Tamašauskas.


FK „Rytas“

Finalo vizitinė kortelė:


 • Kelias iki finalo:

FK „Rytas“ 3:2 SKK „Oniksas“ (ketvirtfinalis)
FK „Rytas“ 3:2 „El Dorado“ (pusfinalis)


  Rezultatyviausias žaidėjas MFL Taurėje: Valdemar Šaveiko (3 įvarčiai)


  Geriausias pasiekimas (iki šių metų) MFL Taurėje: finalas (2016 metais), užimta antroji vieta (2:8 pralaimėta „Eagle Team – Žibintas“ komandai)


 • Diskvalifikacijos: nėra


FK „Rytas“ MFL Taurės finale jau žaidė 2016 inauguraciniais turnyro metais, bet tada finale pralaimėjo „Eagle Team – Žibintas“ ekipai rezultatu 2:8. Vos po dviejų metų „Rytas“ ir vėl žais finale, o šįkart jų lauks VFM klubas, dar praėjusiais metais žaidęs B divizione.


Kelias iki finalo „Ryto“ ekipai nebuvo toks lengvas. Pirmą vietą MFL lygoje šiuo metu užimanti komanda ketvirtfinalyje turėjo vargo su praėjusių metų taurės laimėtojais SKK „Oniksu“ ir juos palaužė rezultatu 3:2.


Pergalė tokiu pačiu rezultatu buvo pasiekta ir pusfinalyje, bet tai padaryta ne prieš bet ką, o prieš „El Dorado“ ekipą. Reikia išskirti faktą, kad tai buvo pirmoji „Ryto“ pergalė prieš šią komandą, nors po pirmojo kėlinio „Rytas“ dar atsilikinėjo 0:2. Būtent puikus antrasis kėlinys ir nutiesė „Ryto“ ekipai kelią iki finalo.


Ši pergalė „Rytui“ suteikė sparnus ir savo gerą žaidimą Vilniaus komanda pratęsė Lietuvos mažojo futbolo čempionate. Trečiajame etape, kuris vyko praėjusį šeštadienį Šilalėje, „Rytas“ laimėjo visas tris savo žaistas rungtynes, todėl komandos nuotaikos ir emocijos šiuo metu turėtų būti labai geros.


Bus įdomu pamatyti, ar „Rytas“ savo gero žaidimo tiesę brėš ir finale, bet bent jau vienas iš komandos vadovų Vitalij Chachlač buvo tuo tikras. Jis mano, kad „Rytui“ pavyks įveikti VFM ekipą tokiu pačiu rezultatu, kaip tą jau padarė MFL lygos rungtynėse.


„Žinoma, kad laimėsime. Vėl sužaisime 3:0“, – drąsiai po laimėtų pusfinalio rungtynių apie būsimą finalą sakė V. Chachlač. 


Savo komandos pergale tiki ir pagrindinis komandos vadovas Olegas Miasniankinas. Prieš finalą jis kalbėjo: „Tikrai tikiu savo komanda ir manau, kad galime laimėti. Esu tikras, kad atiduosime visas jėgas, kovosime ir stengsimės kaip įmanydami, kad pavyktų laimėti“.

 

Tarpusavio susitikimai

Data Turnyras Sezonas Komandos Rezultatas
2018-05-10 MFL 2018 metų sezonas VFM - FK Rytas 0:3



Iki šios dienos FK „Rytas“ ir VFM tarpusavyje žaidė vos vieną kartą ir tai buvo šių metų MFL lygoje. Septintajame A diviziono ture tada pranašesnis buvo FK „Rytas“ klubas, laimėjęs rezultatu 3:0.


Šią pergalę „Rytas“ pasiekė be savo lyderio Valdemaro Šaveiko, kurio tame mače nebuvo. Vieną iš įvarčių „Rytas“ pelnė pirmajame kėlinyje (16 min.), o jo autoriumi tapo Albertas Šaveiko. Antrajame kėlinyje „Rytas“ sugebėjo įmušti dar du įvarčius – 33 minutę pasižymėjo Dominik Stankevič, o 44 minutę paskutinį tašką padėjo Albert Masliuk.


Tąkart „Rytas“ taip pat gavo ir tris geltonas korteles, o tai parodo, kad aikštėje vyko kieta kova. Tokios pat dvikovos galime tikėtis ir ketvirtadienį, tik jos baigtis dar tikrai nėra aiški.


Pusfinalio komandų prognozės

Prieš finalines rungtynes abiejų pusfinalyje pralaimėjusių komandų – „Eagle Team – Žibintas“ ir „El Dorado“ – paklausėme, kas laimės finalą ir šįkart jų abiejų nuomonė sutapo. Tiek „El Dorado“, tiek „Eagle Team“ mano (nori), kad finalą laimės VFM.


„El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas tokią prognozę pateikė drąsiai, o „Eagle Team“ vadovas Aleksandras Dergačiovas nebuvo toks kategoriškas ir VFM pavadinimą pasakė per aplinkui.


„Tegul laimi stipriausia komanda tą dieną, bet būtų maloniau sakyti, kad pralaimėjome čempionams“, – juokaudamas kalbėjo A. Dergačiovas.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė00000000
2WorldOne United00000000
3FK Eagle Team - Setaltas00000000
4SFK Novovileisk00000000
5VRFM00000000
6MSC00000000
7FK Eksperimentas00000000
8El Dorado00000000
9FK Fortitudo00000000
10FM Vilniaus Vytis00000000
11VU MIF00000000
12FK Dinamika00000000
13FK Rytas00000000
14FK Tornado00000000
15FC Žalia Raudona00000000
16FK Alytis00000000
17FK Contra - Prima Line00000000
18FK Grija00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: