2018-06-25

MFL Taurės finalo apžvalga: dešimtmetį FK „Rytas“ pažymėjo galingu triumfu

Praėjusį ketvirtadienį paaiškėjo komanda, kuri šiais metais iškovojo MFL Taurės trofėjų. Šia komanda tapo FK „Ryto“ futbolininkai, kurie finalinėje dvikovoje sužadė labai užtikrintai ir net 6:2 nugalėjo VFM ekipą.


Šiame sezone „Rytas“ jau kartą buvo įveikęs VFM klubą, kai 3:0 juos nugalėjo MFL lygoje. Šįkart „Rytas“ pasiekė dar didesnę pergalę ir savo pranašumą prieš VFM komandą įrodė jau antrą kartą.


FK „Ryto“ komanda 2016 metais taip pat buvo pasiekusi MFL Taurės finalą, bet jį 2:8 pralaimėjo „Eagle Team - Žibintas“ ekipai. Visgi antrą kartą ant to pačio grėblio „Ryto“ futbolininkai nelipo ir šįkart sužaidė labai užtikrintai bei dešimtmečio gyvavimo proga iškovojo MFL Taurę. Apie šį klubo triumfą – MFL Taurės finalo apžvalgoje!


Eiga. Pirmą įvartį „Rytas“ pelnė jau penktą mačo minutę, kai puikiu smūgiu galva pasižymėjo komandos lyderis Valdemaras Šaveiko. Po šio įvarčio VFM dar neatrodė palūžę ir bandė lyginti rezultatą, bet įspūdingai žaidė „Ryto“ vartininkas Mantas Šumskis, kuris stabdė visus varžovų smūgius.




Turbūt lemiamas rungtynių momentas įvyko prieš pat pertrauką, kai „Ryto“ puolėjas Valdemaras Šaveiko įmušė antrą įvartį. Įvartį „į rūbinę“ gavę VFM vyrukai po šio epizodo neatsigavo, o antrajame kėlinyje (nuo 41 iki 44 minutės) „Rytas“ įmušė dar tris įvarčius ir vienu metu pirmavo net 5:0. Vieną iš tų įvarčių įmušė jau minėtas V. Šaveiko, kuris finale pasiekė „hat-tricką“, o po kartą pasižymėjo Grigorij Kisel ir Albertas Šaveiko. Pastarasis pačioje mačo pabaigoje pelnė ir šeštąjį klubo įvartį, o VFM komandai rezultatą sušvelnino ir garbės įvarčius mušė Evaldas Lukaševičius ir Saulius Legetavičius.


MFL Taurės finalo antrasis kėlinys:



Nusiteikimas. Po triumfo MFL Taurės finale „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas teigė, kad pagrindiniu pergalės ginklu buvo tobulas komandos nusiteikimas ir plano vykdymas.


„Pavyko nusiteikti. Matyt, tos rungtynės prieš „El Dorado“ ir rungtynės Lietuvos mažojo futbolo čempionate subūrė komandą ir visi pradėjome rodyti kokybiškesnį futbolą. Taip pat labai gerai laikėmės rungtynių plano. Žinojome, kaip žais jie, kaip turime žaisti mes, todėl svarbiausia buvo nusiteikimas ir plano išpildymas“, – po pergalingų rungtynių kalbėjo O. Miasniankinas.


Minėtą MFL Taurės pusfinalio mačą su „El Dorado“ ir Lietuvos mažojo futbolo čempionato Šilalės etapą, kuriame „Rytas“ iškovojo visas tris pergales, Olegas praleido, todėl jo buvo paklausta ar jis nebijojo, kad sugrįžęs prie šoninės linijos atneš komandai blogą aurą, tačiau Olegas į tai tikrai turėjo ką atsakyti.


„Kokia bloga aura? Mes MFL pirmenybėse esame pirmoje vietoje, o buvau visose rungtynėse. Pajuokaudamas sakiau, kad jei bus tikrai blogai, išeisiu iš stadiono. Aišku, tikrai niekur nebūčiau ėjęs. Mano nuopelnas yra juos įkvėpti, o jų nuopelnas yra išpildyti mūsų planuotą žaidimą“, – pareiškė O. Miasniankinas.


Dar apie pačias rungtynes jis sakė: „Pirmą įvartį Valdemaras pelnė fantastišku smūgiu galva, po to dar sugebėjome įmušti „įvartį į rūbinę“, kuris juos tikriausiai išmušė iš vėžių. Pirmasis kėlinys buvo pakankamai atkaklus, todėl tas įvartis prieš pat pertrauką buvo svarbus. Taip pat mūsų vartininko Manto fantastiškas žaidimas buvo svarbus faktorius. Jo atremti pavojingi smūgiai neleido jiems užsikabinti už žaidimo ir sušvelninti rezultato. Man atrodo, kad visose pozicijose mes už juos šįkart buvome stipresni“.


Kaip jau buvo minėta, šiais metais FK „Rytas“ švenčia savo gyvavimo dešimtmetį, todėl O. Miasniankinas buvo labai laimingas, kad tokį gražų klubo jubiliejų pavyko pažymėti trofėjumi.


„Iš tų dešimties metų komandoje yra likę vos keli žaidėjai, bet galbūt ta dvasia persiduoda ir kitiems. Aš pats esu labai laimingas, kad dešimtmečio proga mes sau pasidovanojome taurę“, – džiaugėsi O. Miasniankinas.



Sulūžo. Tuo metu VFM komandos puolėjas Artūras Jeršovas, kuris dėl pusfinalyje gautos raudonos kortelės turėjo praleisti finalo rungtynes, pripažino, kad „Ryto“ komanda šįkart tikrai sužaidė geriau ir nusipelnė pergalės, o jo komanda palūžo ir nesugebėjo atsigauti po praleistų įvarčių.


A.Jeršovas taip pat pajuokavo, kad galvojo apie galimybę išbėgti į aikštę ir taip „uždirbti“ savo komandai techninį pralaimėjimą 0:3.


„Apie išėjimą į aikštę tikrai galvojau, kai jau buvo didelis rezultatas. Jei būčiau išėjęs, gautume diskvalifikaciją ir 0:3 galbūt būtų buvę geriau. O jei kalbant rimtai, tai tikrai skaudus pralaimėjimas, nors pirmasis kėlinys neparodė, kad rezultatas gali būti toks, koks buvo. „Rytas“ sužaidė tikrai kokybiškai, drausmingai, tvarkingai apsigynė, o ir jų vartininkas puikiai traukė mūsų smūgius. Mes patys visiškai sulūžome, praleidome nemažai įvarčių ir pralaimėjome“, – sakė A. Jeršovas.


„Gal pirmas įvartis neigiamos įtakos mūsų žaidimui neturėjo. Mes kaip tik „įsijungėme“, pradėjome labiau atakuoti, sukūrėme pavojingų progų ir, atrodo, antras kėlinys turėjo prasidėti taip pat teigiamai, bet jau pirmo kėlinio pabaigoje praleidome įvartį ir mums žaidimas daugiau nesiklijavo“, – antrojo įvarčio įtaką jų komandos būklei apibūdino A. Jeršovas.


„Šiame mače mes tikrai vertėmės ne stipriausios sudėties. Tas pats Darius Tamašauskas jau kurį laiką negali žaisti. Aš pats galbūt būčiau galėjęs kažkuo padėti komandai. Visgi sveikiname „Rytą“, laimėjus taurę, jie ilgai ėjo link to. Jie tikrai šiame mače buvo stipresni už mus!“, – pripažino ir varžovus su tuo pasveikino A. Jeršovas.


Tiesa, A. Jeršovas tikisi, kad jau kitais metais jiems pavyks laimėti MFL Taurę, nes bent jau tokią tendenciją galime įžvelgti atsigręžus į istoriją.


„Praėjusiais metais iškritome pusfinalyje, šiais metais pralaimėjome finalą, todėl galbūt kitais mes mums jau pavyks laimėti finalą“, – pridūrė A. Jeršovas.



#MFLTaurė
#MFL
#JūsŽaidžiate

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Alytis00000000
2Prima Line00000000
3FK Grija00000000
4FC Žalia Raudona00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6SFK Novovileisk00000000
7VRFM00000000
8FK Riešė00000000
9WorldOne United00000000
10El Dorado00000000
11FK Fortitudo00000000
12FM Vilniaus Vytis00000000
13MSC00000000
14FK Eksperimentas00000000
15FK Dinamika00000000
16FK Rytas00000000
17FK Tornado00000000
18VU MIF00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: