2017-08-22

Vasaros MFL vainikuos "auksinės" rungtynės

Atkaklus Vasaros MFL sezonas finišuos ateinantį ketvirtadienį. Tuomet paaiškės, kuri komanda - "FK Spartakas" ar "FK Riešė-Lindab" - taps šio turnyro nugalėtoja.

O praėjusią savaitę vienas po kito buvo sužaisti 8 ir 9 turai. Jie atsakė į daug esminių klausimų, išaiškino trečiosios vietos savininką bei paliko čempionišką intrigą paskutiniam turui.

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "FC Top Kickers" 8:0 (3:0); "FC Funk Soul Brothers" - "FK Spartakas" 4:7 (2:3); "FK Riešė-Lindab" - "FK Barbakanas" 3:1 (1:0); "FC Funk Soul Brothers" - "FC Top Kickers" 0:7 (0:2).

ĮVARČIAI. Pirmąją vietą išsauganti "FK Spartako" komanda rezultatyvumu aiškiai išsiskiria iš kitų Vasaros MFL turnyro dalyvių. Spartakiečiai per 7 turus iki šiol vidutiniškai pelnė po 5,85 įvarčio. Paskutinėse savo rungtynėse jie 7:4 pranoko turnyro naujokus "Funk Soul Brothers". Patys nepersistengė bei leido pajusti įvarčių skonį ir savo varžovams. "Varžovai buvo ne patys stipriausi, todėl ir mes žaidėme atsipalaidavę, darėme nemažai klaidų, tad ir rezultatas toks didelis", - paaiškino "Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa.

Net trys lyderių futbolininkai lyderiauja rezultatyviausių turnyro žaidėjų įskaitoje, o D.Raksa yra nepralenkiamas ir jau pasižymėjo 15 kartų. Vien į "Funk Soul Brothers" vartus jis sugebėjo pasiųsti 6 kamuolius. "Nežinau, kaip tai paaiškinti. Mūsų komandoje įvarčius gali mušti visi žaidėjai. Tačiau kažkodėl tai daro tik paskutinis gynėjas", - stebėjosi D.Raksa.


GYNYBA. Jeigu "FK Spartakui" niekas negali prilygti pagal pelnomus įvarčius, tai kitas turnyro lyderis "FK Riešė-Lindab" gali pasigirti geležine ir sunkiai pramušama gynyba. Riešės futbolininkai ir reguliariajame MFL čempionate pasižymi puikiai sustyguotais gynybos veiksmais. O dar solidžiau jie ginasi Vasaros MFL. 3 praleisti įvarčiai per 7 turus - didmeistriškas rodiklis. Šią vasarą nebuvo rungtynių, per kurias Stanislovo Danisevičiaus auklėtiniai praleistų daugiau nei vieną įvartį. Net vieninteliame pralaimėtame mače su "FK Spartaku" jie kamuolį iš savų vartų traukė vos vieną kartą.

BRONZA. Vasaros MFL debiutantai "FC Top Kickers" savo pasirodymu gali būti patenkinti - užimta trečioji vieta aplenkiant MFL senbuvius "Barbakaną" ir užsitikrinti "bronzos" medaliai. Vis tik praėjusi savaitė "Kickeriams" buvo labai banguota. Iš pradžių jie gavo skaudžią "Riešės-Lindab" pamoką (0:8), bet jau kitą dieną atsitiesė sutriuškindami "Funk Soul Brothers" (7:0). Pastaroji pergalė garantavo trečiąją vietą.

"Žaisdami prieš "Riešę" neturėjome jokių šansų, nes varžovai buvo tiesiog per stiprūs. Susirinkome trimis sudėtimis, bet dažna rotacija mums ne į naudą. Pataupėme lyderius svarbesniam mačui su "Funk Soul Brothers", kuriuos įveikę užsitikrinome medalius. Matyt, "broliai" daug jėgų iššvaistė išvakarėse žaisdami su "FK Spartaku", nes daugelį įvarčių įmušėme mačo pabaigoje", - pasakojo "Top Kickers" vadovas Mantas Urbonas.

Apibendrindamas saviškių pasirodymą Vasaros MFL, Mantas sakė, kad negalėjo tikėtis daugiau: "Viskas tik į naudą. Nepriaugome papildomų kilogramų, visi gavo pažaisti, metėme rimtą iššūkį "Spartakui" ir dar medaliais pasidabinsime. Tad vertinimas teigiamas."


REZERVAS. Ketvirtoji "FK Barbakano" komandos vieta šiame turnyre galėtų stebinti tik iš dalies, nežinant konteksto. Mat ši komanda Vasaros MFL kovojo antra ar net trečia sudėtimi, spręsdama visai kitus uždavinius. "Visada siekiame aukščiausių tikslų ir norime laimėti, bet Vasaros turnyras mums yra galimybė leisti pažaisti mažiau rungtyniaujantiems. Taip pat tai galimybė susižaisti", - akcentavo "FK Barbakano" atstovas Romualdas. Antra vertus, "Barbakano" rezervas pirmame rate prieš "Riešę-Lindab" kovėsi atkakliau (1:2), nei praėjusią savaitę, kuomet pralaimėjo 1:3. "Mūsų pagrindiniai žaidėjai dar tik renkasi po atostogų, tad žaidime yra techninio broko. Turime dvi savaites tai išspręsti", - pažymėjo Romualdas.

OPTIMIZMAS. Viena komanda turnyrą jau baigė dar prieš 10 turą. Tai - "Funk Soul Brothers". O pasigirti naujokai neturi kuo - pagrindinėse statistikos grafose šviečia nuliai, patirti 8 pralaimėjimai, įvarčių santykis - 18:51. Ir nors atrodo, kad dėl to nuotaika turėtų būti prastoka, komandos vadovas Igoris Saksonovas sako, kad taip tikrai nėra. "Nesame nusiminę. Visi ekipos nariai prieš turnyrą puikiai suprato, prieš ką teks rungtyniauti. Tai komandos, kurios ne vienus metus kartu treniruojasi ir dalyvauja įvairiuose turnyruose", - pažymėjo jis.

Ne visose rungtynėse "Broliai" buvo beviltiški. Štai priešpaskutiniame mače pasipriešino "Spartakui" (4:7), o abu kartus žaisdami prieš "Barbakaną" jie pirmaudavo, bet neišlaikydavo persvaros ir paskutinėmis minutėms praleisdavo lemiamus įvarčius.

"Kai kada tikrai pritrūko patirties, jėgų ir sėkmės. Likti be taškų nemalonu, bet vis tiek esame patenkinti savo dalyvavimu. Po priešpaskutinių rungtynių su "Spartaku" komanda atsigavo, nes pajuto, jog gali pasikandžioti, o žaidėjai atrado šiokį tokį pasitikėjimą savo jėgomis, - apibendrino Igoris. - Turnyro organizacija patiko. Malonu, kad sulaukėme kvietimo prisijungti prie MFL varžybų antrame rate. Tad laukia dar 9 rungtynių neįkainojama patirtis. Taip pat noriu pasakyti "AČIŪ" ir mūsų oponentams, atnešusiems džiugių ir nelabai akimirkų mūsų jaunai komandai. Bus smagu su kai kurias vėl susitikti ateityje."

ATOMAZGA. Vasaros MFL finišuoja ateinantį ketvirtadienį, rugpjūčio 24-ąją. Abu mačai prasidės 19.30 val., o pagrindinis dėmesys kryps į "Riešės-Lindab" ir "FK Spartako" auksinę akistatą. Abi komandos šiuo metu turi po 18 taškų. Spartakiečiams pakaktų lygiųjų, nes jie prieš mėnesį varžovus įveikė 1:0. Riešės komandai žūt būt reikalinga pergalė.

"Kaip ir manėme, viskas spręsis paskutiniame ture. Varžovai bus pikti ir motyvuoti Šiemet du kartus juos įveikėme 1:0, o trečią kartą tai padaryt bus be galo sunku. Taip pat neturėsime poros žaidėjų. Tačiau negali būti jokių pasiteisinimų, nes ketvirtadienį sprendžiasi turnyro nugalėtojų klausimas", - tvirtino D.Raksa.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Šarūnas Krasauskas Komanda:FC Top Kickers
5 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Deividas Blaževičius Komanda:FK Riešė
0 1
Jonas Lapka Komanda:FK Barbakanas
0 1
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
0 1
Nikita Verbickij Komanda:FSB Zenitas
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: