2022-06-01

B divizionas. 8 turo anonsas

Praėjusiame ture visos aukštesnes pozicijas turnyrinėje lentelėje užėmusios komandos įveikė žemiau buvusius varžovus. Panašus išbandymas laukia ir šį kartą. Tačiau nūnai prognozuoti favoritus ir jų pergales gerokai sunkiau, ypač žvelgiant į centrinę turo dvikovą, kurioje akis į akį susieis VU MIF ir SFK Novovileisk. 

20 val.



FC Žalia Raudona (15 taškų) – FK Eksperimentas (6 tšk.) III Fanų ketvirtis

Žiūrinti griežtai formaliai – Žalia Raudona ir Eksperimentas yra skirtingų svorio kategorijų komandos. Viena lygiuojasi į Top 4-uką, kita – į Bottom 6-uką. Tačiau vienas niuansas tas kategorijas gali lengvai aplyginti.

„Arimex“ Taurės turnyro finalinio 4-o pusfinalyje ir finale įsitikinome, kad Žalia Raudona su Darvydu Šernu, Robertu Šuškevič ir Tomu Staniūnu – ir be jų – yra tarsi dvi skirtingos komandos. Panašios įžvalgos piršosi ir matant paskutines Žalia Raudona rungtynes divizione, kai be šios trijulės buvo stipriai nusileisti Prima Line ekipai.

Beje, Eksperimentas turėjo galimybę pačiupinėti Žalia Raudona komandą be jos lyderių pačioje sezono pradžioje, kai komandos susitiko „Arimex“ Taurės aštuntfinalyje. Tada žali ir raudoni laimėjo tik po atkaklios kovos 2:1. Pernai taip pat šių komandų akistatose netrūko įtampos – pirmame rate buvo užfiksuotos fereriškos lygiosios 6:6, o antrame ŽR laimėjo 1:0 po vienintelio tikslaus D. Šerno smūgio.

Tiesa, šį sezoną neblogai pradėjęs Eksperimentas paskutiniu metu gan stipriai buksuoja ir po praėjusiame ture prasileistų 7 Novovileisk strėlių fiksuoja keturių pralaimėjimų seriją. Kita vertus, stabilumo pertekliumi negali pasigirti ir Žalia Raudona komanda. Būta pergalių 11:3 ir 10:3, bet būta ir pralaimėjimų 2:7 beigi 3:7.

PROGNOZĖ. 4:2 

Prima Line (19 tšk.) – MSC (3 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Absoliutūs diviziono lyderiai prieš absoliučius autsaiderius. Regis aiškiau jau būti negali. Prima Line per pirmus 7 turus prarado tik 2 taškus, ir tai tik sužaidusi lygiosiomis su SFK Novovileisk. Tuo metu MSC per tuos pačius 7 turus surinko tik 3 taškus, ir tik tada kai 6-ame ture nugalėjo Eksperimentą.

Pernykščiai komandų tarpusavio dvikovų rezultatai nieko gero MSC ekipai nežada – 1:5 ir 3:9. Geriau nebent tik tai, kad šiais metais MSC turi ryškų puolimo lyderį Aringą Streckį ir apskritai yra šiek tiek stabilesnė bei lygesnė. Tačiau Riešės gynyba praėjusiame ture įrodė, kad galima pristabdyti ir A. Streckį, o Prima Line gynybinės linijos šia prasme yra dar kietesnės.

Šį sezoną Prima Line per 7 mačus prasileido tik 12 įvarčių. Net 3 iš jų – praėjusiame ture, kai po pirmo kėlinio pirmaudami 6:0, antrame PR žaidėjai kiek per daug atsipalaidavo ir leido Žalia Raudona komandai sušvelninti santykį.

Tikėtina, kad padarę reikiamas išvadas Prima Line futbolininkai šį ketvirtadienį dovanų MSC puolėjams nedalins. Bet net jei ir vieną-antrą įteiks, vis tiek savo puolimo arsenale turi pakankamai priemonių, kad išsprogdintų į šipulius MSC gynybinius redutus.

PROGNOZĖ. 5:1

21 val.



VU MIF (15 tšk.) – SFK Novovileisk (17 tšk.) III Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova, kuri dar prieš kelis turus realiai pretendavo ir į pagrindinių viso pirmo rato rungtynių titulą. Tačiau kelios nesėkmingos VU MIF rungtynės išmušė šią komandą iš lyderių sosto, o tuo pačiu ir šiek tiek sumažino rungtynių reitingus.

Nūnai tai ne pirmaujančių komandų dvikova dėl pirmos vietos, o pretendentų į medalius susitikimas dėl aukštesnės pozicijos. Ir šį kartą aukštesnėje pozicijoje ir su nedideliu favoritų atspalviu į aikštę išeis SFK Novovileisk futbolininkai. Jie vis dar žengia be pralaimėjimų, o taškus pateriojo tik lygiosiomis 2:2 sužaidę su Prima Line ir 1:1 – su Rieše. Paskutinėse savo rungtynėse Naujosios Vilnios futbolininkai 7:0 sudorojo Eksperimentą ir bus neabejotinai nusiteikę dorotis ir su VU MIF.

Tik reikia pastebėti, kad per tris paskutinius sezonus Novovileisk dar nei karto nesugebėjo sudoroti Studentų. 2019 metais VU MIF apskritai dominavo tarpusavio mačuose, abu kartus laimėjusi 9:1. Užpernai vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis 4:4, o antras Studentų laimėjimu 5:1. Pernai jau atrodė, kad išmuš Novovileisk triumfo valanda, tačiau Studentai ir vėl buvo pranašesni – 2:1 ir 6:4. 

Visgi paskutinių kelių savaičių VU MIF rezultatai ir žaidimas nesuteikia pagrindo optimizmui. Nors aną ketvirtadienį Studentai 4:1 įveikė International Vilnius ekipą, bet padarė tai nebe vargo. O ir vargu ar Nedas Suokas kiekviename ture kals po 4 įvarčius. Juo labiau, kad Novovileisk paskutiniu metu stipriai pagerino gynybą, per pastaruosius du turus leido varžovams pramušti vos 1 įvartį, iš viso prasileido 14 per septynerius mačus, o pelnė – 33.

Tiesa, VU MIF įmuštų ir praleistų įvarčių kategorijose nedaug kuo nusileidžia. Studentai prasileido 17, įmušė 31. Tačiau šiose rungtynėse jų šansai neprasileisti nėra tokie jau dideli. O jei Ignas Kunickas ir šį ketvirtadienį darbuosis tik ant stratego tiltelio, tai ir puolime VU MIF susidurs su rimtomis problemomis.

PROGNOZĖ. 2:3

FM Vilniaus Vytis (9 tšk.) – FC International Vilnius (5 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Tris iš keturių paskutinių rungtynių laimėję FM Vilniaus Vyčiai susitiks su tris iš keturių paskutinių rungtynių pralaimėjusia International Vilnius komanda. Tačiau ši aritmetika nedaug ką reiškia, nes realiai susitinka panašaus pajėgumo komandos, šį sezoną divizione patyrusios tiek pat nesėkmių ir tiek pat kartų sugebėjusios nepralaimėti. Esminis skirtumas – Vyčiai savo nepralaimėtose rungtynėse iškovojo tik pergales, o International Vilnius – du kartus sužaidė lygiosiomis.

Be abejo, rungtynių pobūdis priklausys nuo komandų susirinkimo. Jei International Vilnius gretose bus ir jaunatviškas Ukmergės futbolininkų būrys – FM Vilniaus Vytis laukia sunkus vakaras. Kita vertus, Vyčių skautai dirba išsijuosę ir paskutiniuose turuose jau pristatė du pajėgius naujokus – Saimoną Vitkauską bei Tada Paplauską. Atsidarius žaidėjų perėjimo langui Vyčių gretose gali būti ir daugiau naujų veidų, o tarp jų – ir aukšto lygio futbolo ragavusių futbolo meistrų.

Kad ir kokios sudėtys susirinks ketvirtadienį į Fanus, galima neabejoti, kad International Vilnius pasiūlys varžovams kietą kovą, o FM Vilniaus Vytis stengsis išnaudoti savo pagrindinio puolėjo Mato Gudaičio privalumus. O kam labiau pasiseks – tie ir laimės.

PROGNOZĖ. 5:4

22 val.



FK Riešė (8 tšk.) – WorldOne United (4 tšk.) I Fanų ketvirtis

Jau antrą kartą Riešė ir WorldOne United uždarys turą paskutinėse rungtynėse centriniame Fanų ketvirtyje. Beje, abiem komandom pirmieji uždarymai buvo sėkmingi: WOU 3-iame ture 7:3 įveikė MSC, o Riešė 5-ame ture 4:3 palaužė Eksperimentą.

Per pastaruosius kelis sezonus abi komandos tarpusavio mačuose apturėjo ir pergalių, ir pralaimėjimų, ir lygiųjų. Tiesa, paskutinis susitikimas pernai rugpjūtį kiek nelauktai baigėsi stambiu WOU laimėjimu 8:2. Tačiau tada Riešė išgyveno ne pačią sėkmingiausią sezono atkarpą, o WOU demonstravo pavydėtiną kovingumą ir užsidegimą. 

Dabartinėje sezono stadijoje viskas yra kažkiek priešingai. Riešė nūnai turi trijų nepralaimėtų rungtynių seriją, per kurią surinko 7 taškus iš visų savo 8-ių. Tuo metu WOU per paskutines trejas rungtynes išspaudė tik tašką (lygiosios 3:3 su International Vilnius), o pastaruosius du turus pralaimėjo net 6:18 Žalia Raudona ir FM Vilniaus Vytis komandoms.

Apskritai WOU šį sezoną absoliučiai nežiba gynyboje – 41 praleistas golasas yra prasčiausias rezultatas divizione, o puolime 20 pelnytų įvarčių gynybos problemų nepasprendžia. Tiesa, atakoje nespinduliuoja ir Riešė – 21 įvartis, iš jų 5 pelnyti praėjusį ketvirtadienį į MSC vartus. Tačiau būtent paskutinėse rungtynėse Riešės žaidime matėsi balansas tarp puolimo ir gynybos, suteikęs nemenką optimizmo ir pasitikėjimo porciją net ir šiaip jau gan kritiškai komandos galimybes vertinantiems futbolo specialistams.

PROGNOZĖ. 3:1

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: