2022-06-07

B divizionas. Studentiška Festine lente ir favoritų pergalės


Priešpaskutinis pirmojo rato turas iš principo lyg ir nenusteino, nes pergales iškovojo aukštesnes vietas turnyrinėje lentelėje užimančios komandos. Vis dėlto, kai kurie rezultatai galėjo būti ir visiškai priešingi prognozėms, jei tik futbolo dievai ir deivės būtų panorėjusios.

REZULTATAI.


FORTŪNA. Žalia Raudona ir Eksperimentas iš principo lyg ir skirtingų svorio kategorijų varžovai, tačiau šį sezoną kapojasi tarsi būtų lygiaverčiai priešininkai. „Arimex“ Taurės turnyro pirmame etape Žalia Raudona laimėjo tik 2:1, o čempionate palaužė eksperimentininkus 4:3. Ir jei ne dideliausias Fortūnos šypsnis paskutinėmis mačo minutėmis – tai antrosios pergalės galėjo ir nebūti.

Be visų keturių VFA trenerių žaidusi Žalia Raudona jau 5 min. išsiveržė į priekį, bet 13 min. jau atsilikinėjo 1:2. Gan rimtai atsinaujinusio Eksperimento sudėtyje žybtelėjo pirmą kartą ant MFL futbolo pasirodęs Lukas Miščiukas, 11 ir 13 min. atžymėjęs debiutą dviem tiksliais smūgiais.
Prireikė beveik 20 minučių ir vienos geltonos kortelės, kad žali ir raudoni atstatytų pusiausvyrą. Kai 32 min. Eksperimento žaidėjas Tomaš Tučkovski 3 minutėms paliko komandą mažymoje – rezultatas buvo 2:1. O kai sugrįžo – švieslentė rodė skaičius 2 ir 3.

Tačiau 35 min. tas pats L. Miščiukas dar kartą atstatė status quo ir rezultatą palygino. Nors lygiosios tuo metu atrodė kaip bene teisingiausias rezultatas, bet abiem komandom taip neatrodė. Atakų bangos ritosi į abi puses, o 42 min. sėkmė šyptelėjo Matui Radžiukynui, antrą kartą išvedusiame žalius ir raudonus į priekį.

Visgi didžiausias sėkmės šypsnis nutiko pačioje mačo pabaigoje, kai Eksperimento žaidėjas galingu smūgiu sudrebino varžovų vartų virpstą, paskui kamuolys išbalansavo ant vartų linijos, atsimušė į kitą virpstą – ir iššoko aikštėn. Ir ne šiaip iššoko, o tiesiai ant kojos eksperimentininkui! Pastarasis pylė iš visos sveikatos – ir kamuolys nuskriejo į tolius tolimus.

„Scenarijus buvo panašus į mums sėkmingai pasibaigusį „Arimex“ Taurės turnyro pusfinalį: pirmavome, atsilikinėjom, vėl pirmavom, tada varžovai lygino, bet galiausiai mes įmušėm vienu daugiau ir laimėjom. Tik šį kartą likus 2 minutėm varžovai turėjo ypatingai gerą progą išlyginti rezultatą, vienu smūgiu patikrino du virpstus, o paskui jų puolėjas nepataikė į tuščius vartus. Tikrai pasisekė ir stipriai“, – pripažino Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius.

Pasidžiaugęs pergale, Sigitas atidavė pagarbos duoklę ir varžovams. „Eksperimentas mus visas rungtynes spaudė, nedavė laisvai įkvėpti, rungtynės buvo labai fiziškos, daug kontakto, kovos. Jie tikrai žaidė labai gerai, užtat ši pergalė mums dar brangesnė. Nelabai įsivaizduoju, kodėl jie pralaimėjo net 5 rungtynes iš eilės, nes tai tikrai nėra silpna komanda“, – pastebėjo S.Stasevičius.

Iš tiesų, pasipildęs keliais naujokais, Eksperimentas su Žalia Raudona paliko teigiamą įspūdį. Tačiau už paliktus įspūdžius taškų niekas neduoda, o penkių pralaimėjimų serija yra prasčiausias rezultatas visame divizione.

SAUSAI. Jei Žalia Raudona pergalei prireikė šiokios tokios sėkmės, tai Prima Line savo rungtynes laimėjo be jokių Fortūnos ar Apvaizdos šypsnių. Tiesiog 9:0 pervažiavo per MSC – ir tiek žinių. 

Nors, visgi derėtų pastebėti, kad iki 15 min. rezultatas buvo nulinis,  o iki pirmo įvarčio Prima Line dar 3 minutes žaidė mažumoje, nes arbitras Artiomas Gutovskis už pavojingą žaidimą prieš MSC vartininką parodė geltoną stačiakampį Artūrui Kirkučiui, o po minutės Aringas Streckis tolimu smūgiu patikrino PR vartininko budrumą ir skersinio tvirtumą.

Tačiau sugrįžę prie pilnų sudėčių Prima Line jau nebejuokavo – ir iš karto paspyrė pirmą įvartį. Aišku, įvartis gavosi savotiškas, nes PR žaidėjas kamuolį nukreipė stovėdamas nugara į vartus, taip sakant – užpakaline koja. Tačiau kai kamuolys tinkle – visa kita jau nebesvarbu.

MSC bandė judėti į priekį, bet po 5 minučių prasileido rezultatyvią kontrą, o antrame kėlinyje jau traukė vieną kamuolį po kito. Ir viso per paskutines 25 minutes išsitraukė 7, o galėjo ir gerokai daugiau.

Anot Prima Line atstovo Žilvino Danilevičius, gera kova vyko tik iki antro įvarčio, o paskui jau žaidimas judėjo į vieną pusę. Savaime suprantama, kad diviziono lyderius toks scenarijus nuteikė labai smagiai, o štai MSC ekipai toks beviltiškas pralaimėjimas didelio malonumo anaiptol nesukėlė.

FESTINA LENTE. Romėnai kadaise mėgdavo kartoti – Festina lente. Tipo, skubėk lėtai. Arba – neperskubėk. Nes nu nebus gerai, jei perskubėsi. Kažkaip panašiai po rungtynių dūmojo ir VU MIF komandos aksakalai. Visgi nekasdienis atvejis, kai 28 minutę įmušė trečią įvartį, iki 43 min. pirmauji 3:0, o per likusį laiką prasileidi 4 – ir lieki ne tik be pergalės, bet ir be vienintelio taškelio.

Būtent taip ir nutiko VU MIF ir SFK Novovileisk rungtynėse. Studentai pasirinko jiems įprastą žaidimo nuo gynybos taktiką, Naujosios Vilnios komanda ilgiau kontroliavo kamuolį ir rengė pozicines atakas. Ir daugiau nei 40 minučių taktinėje kovoje pranašesni buvo studentai. 

5 min. Tomas Strimaitis vieną kontrataką pavertė įvarčiu, 14 min. – Ignas Kunickas realizavo kitą kontrišpuolį. O 28 min. įvarčiu atsižymėjo ir Nedas Suokas. 3:0 – pergalė kaip ir garantuota?

Tik ne MFL, ir tik ne su Novovileisk. Šį sezoną Naujosios Vilnios futbolininkai demonstruoja polinkį prisivirti sau košės – ir paskui ją išsrėbti. Tiesa, su Prima Line nepavyko išlipti sausiems iš 2 įvarčių minuso, du taškus teko palikti ir rungtynėse su Rieše, tačiau iš VU MIF buvo paimti visi 3 taškai.

43 min. Deivydas Dzius pirmas atrakino VU MIF vartus, o po kelių minučių komandas jau skyrė tik vienas įvartis. Novovileisk perėjo į totalinio puolimo modelį, bombardavo varžovų vartus iš visokiausių kampų ir distancijų, o VU MIF stoiškai atsimušinėjo. Tiesa, kai kurių ekspertų manymu, tas atsimušinėjimas galėjo būti dar efektyvesnis, jei kamuolys būtų spiriamas toliau ir stipriau nuo vartų, arba jei vartininkas paprasčiausiai būtų leidęs sau neskubėti ir įvesti kamuolį į žaidimą maksimaliai išnaudodamas tam skirto laiko limitą. 

Bet kamuolys kažkodėl grįždavo per greitai, per skubiai – ir galiausiai paaiškėjo, kad tų keliolikos nesudegintų sekundžių būtent ir pritrūko iki taškelio. 48 min. D. Dzius rezultatą išlygino, o jau tiksint paskutinėms rungtynių akimirkoms tolimas smūgis-perdavimas pataikė Novovileisk žaidėjui į galvą – ir suspurdėjo VU MIF vartų tinkle.

KOMENTARAI. „Žaidima džiugino – drausmingai gynėmės ir sėkmingai išėjome į atakas. Su realizacija problemų turėjome tik nuo antro kėlinio vidurio, kai nepasinaudojome tuo, kad varžovų vartininkas pakildavo iki aikštės vidurio. Problemos prasidėjo tada, kai patikėjome pergale anksčiau laiko ir trijų įvarčių persvara atrodė daugiau nei pakankama. Skubėjome ten, kur to daryti nereikėjo, o varžovai puikiai tuom pasinaudojo“, – konstatavo VU MIF komandos Facebook paskyra.

Tuo metu Novovileisk atstovas Arnoldas Čepkauskas teigė, kad prireikė laiko, siekiant prisitaikyti prie monolitinės varžovų gynybos. „Rungtynes, kaip įprasta pradėjome aktyviai ir spaudėme varžovus, tačiau VU MIF sugebėjo pelnyti 2 greitus įvarčius kontratakose. Visų rungtynių metu žaidėme pirmu numeriu, sukūrėme daug pavojingų atakų, bet varžovų gynybą pavyko pralaužti tik pačioje rungtynių pabaigoje. O tada pasipylė įvarčiai vienas po kito. Iš tiesų, buvo labai sunku net įžengti į varžovų baudos aikštelę, nes nuo 5 minutės VU MIF joje užsidarė ir tik kontratakavo. Teko ieškoti laimės tolimais smūgiais ir aukštais perdavimais, džiugu, kad pavyko pasiekti tikslą“, – pastebėjo A. Čepkauskas.

Pergalė leido Novovileisk išlaikyti dviejų taškų distanciją nuo pirmaujančios Prima Line ekipos. Tuo metu trečią kartą per keturis paskutinius turus pralaimėję Studentai smuktelėjo į ketvirtą vietą. O nuo penktos diviziono komandos jų persvara sumenko iki 3 taškų.

SERIJA. Ir ta penkta diviziono komanda – FM Vilniaus Vytis, anaiptol nerodo noro pasitenkinti vidutiniokų pozicija, o netgi labai rodo norą įsivelti į kovą dėl medalių. Ir trečioji paeiliui pergalė – šįkart 4:2 prieš International Vilnius, tik dar stipriau pagrindė šių ketinimų rimtumą.

Tiesa, pats žaidimas nebuvo toks jau žibantis kaip praėjusiame ture su WorldOne United. Nors FM Vilniaus Vytis į aikštę delegavo dar vieną patyrusį ir futbolą paspirti mokantį naujoką, ne vienerius metus Eagle Team komandą atstovavusį Svajūną Savicką, tačiau su International Vilnius jiems teko paprakaituoti.

Nors, kai 2 min. Matas Gudaitis pasinaudojo varžovų klaidele ir pelnė pirmą įvartį – atrodė, kad didesnių bėdų nekils. Net ir be jungtinių Ukmergės futbolo pajėgų International Vilnius davė Vyčiams rimtą kovą, o 9 min. Konstantin Redkov rezultatą net ir palygino. Vienok, dar pirmame kėlinyje Vyčiai atsakė dviem įvarčiais, o kai antro pradžioje varžovus ant prisnūdimo pagavęs M. Gudaitis pelnė savo trečią, o komandos – ketvirtą golasą, vėl pasirodė, kad rungtynių likimas paspręstas.

Bet baigiantis mačui įtampa sugrįžo pilna apimtimi. 44 min. Vitalij Kotov užsidirbo geltoną, o Valerij Krasockij tuoj pat baudos smūgiu sumažino FM Vilniaus Vytis persvarą iki dviejų įvarčių – 4:2. Pajutę galimybę pagauti bent tašką tarptautiniai vilniečiai padidino apsukas ir ėmėsi tikrinti Vyčių vartininko Margirio Kamblevičiaus atsparumą smūgiams. Pastarasis po klaidelės su antru įvarčiu laikėsi atsakančiai, tačiau bene 48 min. kamuolys darkart atsidūrė Vyčių vartų tinkle. 

International Vilnius futbolininkų džiaugsmą nutraukė arbitras. Anot Artiomo Gutovskio, po išmetimo iš užribio kamuolys nelietė nei vieno žaidėjo, todėl vartų tinkle atsidūrė ne pagal taisykles. IV atstovai dar bandė apeliuoti, bet palaikymo nesulaukė – ir buvo priversti priimti trečią iš eilės pralaimėjimą.

Tuo metu FM Vilniaus Vytis vadovas Oleg Kricun galėjo tik džiaugtis pergale. „Pradžioje gerai žaidėme, tiek pirmą, tiek antrą kėlinius. O paskui pasėdome. O kai tik sustojome – varžovai mus iš karto užspaudė ir pradėjo mušti. Jei dar būtų užskaitę tą trečią įvartį, tada būtų išvis įdomu, gal būtume ir ketvirtą prasileidę. Bet atsilaikėme“, – konstatavo O. Kricun.

Po trečio iš eilės (ir ketvirto per 8 turus) laimėjimo FM Vilniaus Vytis įsitvirtino 5-oje pozicijoje. „Prieš sezoną toks ir buvo tikslas. Startas nebuvo lengvas, visi sakė, kad reikia išmokti žaisti MFL futbolą, tad mums tikrai prireikė laiko, kad suprastume, kaip čia viskas vyksta. Manau, kad pusę darbo padarėme, tikiuosi, kad ne tik laikysimės lentelės viduryje, bet ir kilsime aukštyn, nes tikrai galime kovoti su visais“, – teigė O. Kricun.

KALNELIAI. Vėliausiu MFL pirmenybių laiku į Fanų centrinę aikštę išėjo FK Riešė ir WorldOne United. Išėjo kaip lygiaverčiai varžovai, o galutinis rungtynių rezultatas rodė, kad susitiko absoliutūs lyderiai su autsaideriais. Tokios baigties – 9:1 Riešės pergalės nesapnavo net ir Apžvalgininkas.

Tiesą sakant, vaizdas pirmame kėlinyje nieko panašaus ir nežadėjo. Taip, WOU jau pačioje pradžioje prisižaidė prie savo vartų ir Riešės naujokas Danas Kulišauskas pirmu smūgiu atsidarė įvarčių sąskaitą divizione. Bet po to iki pat kėlinio pabaigos vyko gan apylygė kova ir niekaip neatrodė, kad gręsia totalus WOU sutriuškinimas. Taip, Riešės atakos buvo aštresnės, žaidimas geresnis, tačiau ir varžovai nedaug kuo nusileido.

Bet 24 min. Riešės aikštės generolas Donatas Dromantas patykojo neatsargų perdavimą, surengė kontrą, kurią tiksliu smūgiu užbaigė Rytis Jakavonis. Įvartis į rūbinę ir 2:0 – geriau ir nesugalvosi.

O antrame kėlinyje įvarčiai pabiro vienas po kito. Įdomiausia, kad progų turėjo abi komandos, bet mušė tik viena. Riešės žaidėjai tarsi treniruotėje vertė varžovus klysti ir baudė juos tiksliais smūgiais. Tuo metu prie kitų vartų Riešės gynėjai ir vartininkas krūtinėmis gulėsi ant ambrazūrų, blokavo viską, kas tik lėkė jų vartų link, o prasileido vienintelį tik 49 minutę, ir tik todėl, kad D. Dromantas buvo nubėgęs į puolimą mušti savo trečio įvarčio.

„Geros rungtynės, rezultatas dar geresnis. Turime kelis naujus žaidėjus aikštės viduryje ir puolime, palaikome kamuolį, gerai išeiname į atakas, realizuojame progas, tad dabar galime ne tik kentėti ir gintis, bet ir žaisti futbolą. Jei išlaikysime tokią sudėtį, manau, kad šį sezoną dar galime daug ką nustebinti“, – po rungtynių teigė D. Dromantas.

Tuo metu WOU vadovas Victor Cachay Grande pripažino, kad antroje dalyje varžovai buvo visa galva pranašesni. „Bandėme žaisti nuo gynybos, įžaisti kamuolį, o ne šiaip atsispardyti. Deja, pridarėme per daug klaidų, tad sprendimas gal ir nebuvo geras. Kalbant apie antrą kėlinį, reikia pasakyti, kad Riešė žaidė daug geriau. Aišku, mums nepadėjo ir tai, kad iš 8 žaidėjų, du buvo traumuoti ir negalėjo rungtyniauti visa jėga. O viena koja su Rieše kovoti pernelyg sudėtinga“, – konstatavo V. Cachay Grande.

LENTELĖ. Likus turui iki pirmo rato pabaigos divizione išryškėjo trys komandų pogrupiai. Top 4 grupuotė išliko nepakitusi, tik VU MIF atstumas nuo lyderių dar labiau padidėjo. Tuo metu iš Bottom 6-uko išsiskyrė vidutiniokų duetą suformavę FM Vilniaus Vytis ir FK Riešė, o trečiame sluoksnyje liko apatinio ketverto komandos.


STATISTIKA. 39 įvarčiai per 5 rungtynes – arba 7,8 vidutiniškai. Nors kai kurios komandos ir stengėsi, bet iki rekordinių 42 prisitraukti nepavyko. 

Daugiausiai pastangų puolime dėjo po 9 įvarčius sumušusios Prima Line ir Riešės komandos. Po 4 kartus pasižymėjo Žalia Raudona, Novovileisk ir FM Vilniaus Vytis. Įdomu, kad visoms šioms komandoms visų šių įvarčių užteko pergalėms.

Tuo metu pirmą kartą šį sezoną ant 0 sužaidusi MSC komanda liko su 0 taškų. Kaip ir vos 1 pelniusi WorldOne United, 2 įmušęs International Vilnius, ar net po 3 pataikę VU MIF ir Eksperimentas.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo Prima Line puolėjas Žydrūnas Germanas. Rezultatyviausias 2021 m. B diviziono žaidėjas į MSC vartus surideno 4 kamuolius ir priminė, kad nėra nusiteikęs be kovos perleisti Goleodoro titulo.

Po 3 įvarčius suštampavo debiutantai – Lukas Miščiukas (Eksperimentas) ir Danas Kulišauskas (Riešė), eilinius 3 pelnė ir Matas Gudaitis (FM Vilniaus Vytis).

Po 2 kartus atsižymėjo penki futbolininkai: Matas Radžiukynas (Žalia Raudona), Dovydas Petruškevičius (Prima Line), Deivydas Dzius (Novovileisk), bei Donatas Dromantas ir Rytis Jakavonis (abu Riešė).

Snaiperių rikiuotės viršūnėje išsilaikė Nedas Suokas. 1 įvartį pridėjęs VU MIF atstovas savo kraityje jų turi 14. Tačiau visai greta – po 13 įvarčių jau suštampavę persekiotojai – M. Gudaitis ir Ž. Germanas. Panašu, kad nusimato ne tik įdomi kova dėl medalių, bet ir snaiperių tarpe bus rimtų reikalų.  

DRAUSMĖ. Penkerios rungtynės – 3 geltonos. Jų nusipelnė Artūras Kirkutis iš Prima Line, Tomaš Tučkovski iš Eksperimento ir Vitalijus Kotovas iš FM Vilniaus Vytis. Pastarajam tai jau antras įspėjimas ir pagal šį rodiklį jis pavijo iki tol pirmavusį Riešės atstovą Ivaną Simonovą.

PROGNOZĖS. Absoliučiai teisingas, bet netikslus turas. Apžvalgininkas korektiškai nurodė visas penkias laimėjusias komanda, tačiau nepataikė su jų pergalingų rungtynių rezultatais. Arčiausiai tikslo būta su Žalia Raudona pergale prieš Eksperimentą, tik vietoje planuoto 4:2 gavosi 4:3. Šiek tiek persistengė Prima Line, pasiėmusi pergalę prieš MSC ne 6:1, o 9:0.

VU MIF pralaimėjimas buvo prognozuotas 2:3, o gavosi 3:4. O ir FM Vilniaus Vytis turėjo laimėti 5:4, o ne 4:2. Toliausiai nuo tikslo (3:1) nutolo Riešė, įmušusi net 9 įvarčius. Bent jau WorldOne United savo užduotį išpildė ir 1 įvartį padėjo į tinklą.

Laimėjęs turą sausai 5:0, Apžvalgininkas prieš Komandas po 8 turų laimi 32-12. Solidžiai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: