2022-06-08

B divizionas. 9 turo anonsas

Unikalus turas ta prasme, kad jo rėmuose pirmaujančio ir apatinio ketvertų komandos pasitikrins jėgas su savo lygio varžovais, o paskutiniu metu smagiai atrodantys vidutiniokai – FM Vilniaus Vytis ir FK Riešė aiškinsis tarpusavyje kas labiau vertas ne tik vietos turnyro lentelės viduryje, bet gal ir kiek aukščiau.

20 val.



FC International Vilnius (5 taškai) – MSC (3 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Abi komandos sezoną pradėjo su ambicija nebūti dugne, o būti bent jau viduryje. Ir kol kas abi turi rimtų problemų su ambicijos realizavimu. Tiesa, International Vilnius ir 8 žaistų rungtynių sugebėjo 3 nepralaimėti ir bendram fone duoda rimtą kovą varžovams. Tuo metu MSC jau surinko 7 pralaimėjimus, o vienintelės pergalės efektas išnyko tarsi drugelio sparnų plazdėjimas.

Paskutiniame ture MSC apskritai subyrėjo į šipulius prasileidę 9 nuo Prima Line – ir neradę kuo atsakyti. International Vilnius galynėjosi su FM Vilniaus Vytis, ir darė tai kietai bei atkakliai, tačiau klaidos gynyboje ir nerealizuotos progos puolime lėmė nesėkmę 2:4. Beje – jau trečią iš eilės.

Pas MSC nesėkmių serija šiuo metu trumpesnė – vos du pralaimėjimai paeiliui, tačiau įvarčių santykis jų metu – 2:14. Varžovams paskutiniu metu pavyko uždaryti pagrindinį MSC puolėją Aringą Streckį, o kitų įvarčių mušėjų MSC paprasčiausiai neturi. O kai nemuši įvarčių – tai kiekvienas praleistas kerta per moralę ir psichologiją. Ir gramzdina į dugną pralaimėjimų girnapusėmis.

Komandos iki šiol aikštėje matėsi tik vieną kartą. Kodėl? Nes pernai pirmame rate MSC nesusirinko ir pasiėmė techninė KO 0:3. O antrame susirinko – ir pralaimėjo 5:7. Šiais metais abi komandos tik tam tikrais bruožais primena prenykštes, tad jų savitarpio akistatų istoriją galima rašyti iš naujo.

PROGNOZĖ. 5:2.

FM Vilniaus Vytis (12 tšk.) – FK Riešė (11 tšk.) III Fanų ketvirtis

Klasikinė istorija apie tai, kaip sezoną pilkų ančiukų kostiumais pradėjusios komandos jo eigoje transformuojasi į baltasparnes gulbes. Tiek FM Vilniaus Vytis, tiek FK Riešė pirmoje pirmo rato dalyje nežibėjo: Vyčiai susirinko tris debiutines nesėkmes, o Riešė per keturis turus pelnė 1 tašką.

Tačiau 4-ame ture FM Vilniaus Vytis dramatiškai išplėšė pergalę prieš MSC, ir nors po to 0:6 nusileido Prima Line ekipai, bet pasipildę naujais žaidėjais vieną po kitos susirinko dar tris pergales. Riešės renesansas taip pat siejamas su naujomis pajėgomis – o taip pat su senais įgūdžiais suręsti sunkiai įveikiamus gynybinius įtvirtinimus, kuriuose užstrigo net ir Novovileisk.

Per paskutinius keturis turus Riešė surinko 10 taškų, o FM Vilniaus Vytis – 9. Abi komandos ant bangos, jaučia ne tik malonumą iš žaidimo, bet ir azartą kautis, grumtis ir siekti pergalių.

Tarpusavio akistatų ekipos dar neturėjo, tad bus pirmas blynas. Įdomiausias akcentas – dviejų FM/FA Ateitis trenerių dvikova: Riešės gynybos bastionas Donatas Dromantas prieš FM Vilniaus Vytis įvarčių mašiną Matą Gudaitį. Tikrai bus reikalų, aukšto lygio futbolo ir kietos kovos!

PROGNOZĖ. 3:4

21 val.



SFK Novovileisk (20 tšk.) – FC Žalia Raudona (18 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pagal komandų užimamas vietas – vienareikšmiai centrinė turo dvikova. Bet su viena sąlyga. Tradicine. Jei Žalia Raudona susirinks pajėgiausiu, „Arimex“ taurėje užsirekomendavusiu variantu. Jei nebus Vilnius Football Academy trenerių ir vadovų – tada rungtynės įgauna kitą atspalvį ir potekstę.

Tiesa, praėjusiame ture Žalia Raudona ir be VFA trenerių 4:3 įveikė Eskperimentą. Bet 7-ame ture, be tų pačių trenerių, žali ir raudoni net 3:7 nusileido Prima Line ekipai. Kuri, sutikime, pagal pajėgumą atitinka Novovileisk galimybes.

Naujosios Vilnios futbolininkai praėjusiame ture taip pat 4:3 nugalėjo VU MIF. Ir pergalę išplėšė iki tol neišbandytu stiliumi – atsilikdami 0:3 iki 43 minutės, o po to kaldami 4 pergalingus per 7 minutes.

Natūralu, kad abi komandos bus kupinos noro pratęsti sėkmingą žygį ir sutvirtinti pozicijas turnyrinės lentelės viršutinėje dalyje. Jei abi susirinks optimaliomis pajėgomis – nusimato aukščiausios prabos kovos ir emocijų mišinys. Pernai komandos pasidalino po pergalę: pirmame rate 5:3 laimėjo ŽR, antrame – po vienintelio pataikymo 1:0 triumfavo Novovileisk. 

PROGNOZĖ. 2:2

VU MIF (15 tšk.) – Prima Line (22 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Dar vienas rimtas pretendentas į centrinių turo rungtynių titulą. Pernai abi komandos apsikeitė pergalėmis: pirmame rate 4:0 solavo Prima Line, antrame 3:0 atsakė VU MIF. Galutinėje diviziono rikiuotėje Studentai finišavo su bronzos medaliais, o Prima Line – baronkos skyle nuo 4-os vietos.

Šį sezoną Prima Line demonstruoja beveik maksimalų efektyvumą ir per 8 turus prarado tik 2 taškus. Keturis turus maksimaliai efektyviai tvarkėsi ir VU MIF, bet po to studentai kiek atleido vadžias – ir per kitus keturis turus surinko vos 3 taškus. Ypatingai apmaudžiai taškai išslydo praėjusiame ture, kai 43 min. pirmaudami 3:0, po finalinio švilpuko VU MIF futbolininkai turėjo neįtikėtinus 3:4. 

Tuo metu Prima Line praėjusiame ture 9:0 susitvarkė su MSC ir tapo ne tik geriausiai besiginančia (12 praleistų), bet ir geriausiai puolančia (43 įmušti) diviziono komanda. VU MIF statistika šiais klausimais prastesnė: 32 įmušti ir 21 prasileistas.

Visgi šiose rungtynėse visos pergalės ir statistikos neturės jokios reikšmės. Neabejotinai abi komandos sieks išnaudoti savo privalumus, mėgins išvilioti varžovus į savo aikštės pusę, ir atsiradus laisvoms erdvėms – žaibiškai kirsti bei atakuoti. Įdomu, kad VU MIF ir Prima Line propaguoja panašų žaidimo braižą, tad mūsų laukia visokeriopai intriguojanti taktinė ir strateginė dviejų diviziono favoritų dvikova.

PROGNOZĖ. 2:3

22 val.



FK Eksperimentas (6 tšk.) – WorldOne United (4 tšk.) I Fanų ketvirtis

Vėliausiu MFL laiku išdidžioje vienumoje susitiks paskutiniu metu stipriai buksuojančios komandos. Kažkada dviejų pergalių miniseriją turėjęs Eksperimentas nūnai turi penkių nesėkmių ruožą, o WorldOne United po pergalės 3-iame ture taip pat turi penkių nelaimėtų rungtynių juostą. Jei tiksliaiu – vienerių lygiųjų ir keturių pralaimėjimų seriją.

Vis dėlto, nors paskutiniu metu komandos demonstruoja identiškus rezultatus (ta prasme – palaimėjimus), bet jų pobūdis gan ryškiai skiriasi. Eksperimentas performuoja sudėtį ir rodo norą nutraukti nesėkmių seriją. Praėjusiame ture su Žalia Raudona eksperimentininkai buvo arti to, bet paskutinis smūgis į abu virsptus nubraukė viltis išeiti bent jau su taškeliu.
Tuo metu WOU paskutinėse savo rungtynėse net 1:9 nusileido Riešės ekipai. Į pirmą planą išėjo senos problemos – ribota rotacija, vienas ar nulis keitimų, o to pasėkoje – nuovargis ir klaidos antrose rungtynių dalyse. 

Nepadeda geresniam WOU susirinkimui ir vėlyvas rungtynių laikas. Net atvirkščiai – anot komandos vadovo Victor Cachay Grande – stipriai kenkia, nes bent keli pajėgūs žaidėjai tokiu met negali dalyvauti. Visgi Eksperimentui varžovų problemos menkai rūpi, jie sprendžia savas ir tikisi pagaliau prisiminti pergalės skonį.

Pernai komandos turėjo įsimintinų dvikovų, kai pirmame rate Eksperimentas išplėšė lygiąsias 3:3, o antrame – WOU ėmė ir 3:0 paguldė eksperimentininkus ant menčių. Papildomų prieskonių mačui suteikia ir FC Vova žaidėjų buvimas abiejose komandose. Bet draugysčių čia nebus. Tik kova, užsivedimas ir besąlyginis pergalės troškimas.

PROGNOZĖ. 5:3

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: