2022-06-16

B divizionas. 10 turo anonsas

Prieš savaitę čempionatas pasiekė pusiaukelę, o šiandien pajudės į antrą dalį. Balandžio 14 d. komandos pirmą kartą išbandė jėgas, tad dabar turės galimybę parodyti, ko išmoko per du mėnesius, kaip patobulėjo, subrendo, o gal ir pabyrėjo.

20 val.



VU MIF (15 taškų) – Eksperimentas (6 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio akistatoje VU MIF be didesnių klausimų 5:0 nugalėjo Eksperimentą. Iš esmės klausimą tąsyk neliko po pirmo kėlinio, kurį Studentai laimėjo 4:0. 

Tačiau dabar klausimų yra. Keturiais laimėjimais startavęs VU MIF bolidas pirmo rato antroje dalyje pradėjo buksuoti ir per paskutines penkerias rungtynes išspaudė tik vieną pergalę. Tiesa, pralaimėjimai nutiko žaidžiant su Top 4 komandomis, o dar vienas kluptelėjimas su FM Vilniaus Vyčiu nurašytinas ant absoliutaus varžovų neįvertinimo. 

Kita vertus, neturi kuo pasigirti ir Eksperimentas. Po pirmojo pralaimėjimo eksperimentininkai laimėjo du kartus iš eilės ir rodė ambiciją laikytis turnyro lentelės viduryje. Bet po to atėjo šešių pralaimėjimų serija, o ypač skaudus buvo paskutinis dūris, kurį 50 minutę smigtelėjo WorldOne United komanda.

Pralaimėjimų serija nubraukė VU MIF viltis pakovoti dėl aukso, tačiau medaliai vis dar pasiūloje. Tiesa, kol kas trečioje vietoje yra Žalia Raudona, o iš penktos įdėmiai žvelgia Riešės komanda, tad Studentams reikia susiimti ir vėl imtis štampuoti pergales. Aišku, jei tik jiems paties norisi tų bronzos medalių.

PROGNOZĖ. 5:2

FC International Vilnius (6 tšk.) – FK Riešė (14 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio akistatoje Riešė po pirmų 15 minučių pirmavo 2:0, bet galiausiai rungtynės baigėsi po lygiai 2:2. Tąsyk International Vilnius rungtynes pradėjo mažumoje, o joms pasibaigus komandos vadovas Valerij Krasockij pats stebėjosi, kad Riešė nesugebėjo išsaugoti pergalingo rezultato. „Iš pradžių galvojau, kad Riešė mus sutraiškys, tačiau mes ilgiau kontroliavome kamuolį, be to, susidarė įspūdis, kad Riešė mūsų netgi šiek tiek prisibijo. Jie mūsų nespaudė, o tik gynėsi nuo savo pusės. Baigiantis rungtynėms jau vyko atviras futbolas, galėjome ir praleisti,ir įmušti. Bet niekas tų progų nerealizavo, tad lygiosios yra dėsningas rezultatas“, – kalbėjo V. Krasockij.

Pirmame rate International Vilnius taip ir neparodė savo tikrojo veido, gal išskyrus vienintele pergale virtusį mačą su Žalia Raudona (7:2). Komandą persekioja susirinkimo problemos, dažniausiai nepavyksta į vieną vietą surinkti Ukmergės futbolo atstovų ir IV senbuvių branduolio. Kažkie trūksta ir sėkmės, o 3 lygiosios per 9 turus neabejotinai susijusios su Fortūnos užgaidomis.

Riešės komandai sezono pradžia nieko gero nežadėjo. Pirmos lygiosios, paskui – trys pralaimėjimai, iš kurių vienas – su Žalia Raudona tapo bene skaudžiausiu komandos istorijoje (3:11). Tačiau pasiekusi kritinį tašką Riešės ekipa mobilizavosi. 5 ture po permainingos kovos 4:3 palaužė Eksperimentą, po to fantastiškai atsilaikė su SFK Novovileisk (1:1) – ir ėmėsi štampuoti pergales. 

Keli solidūs naujokai, puikus Donato Dromanto darbas gynyboje ir puolime – ir Riešė iš dugno pakilo į turnyrinės lentelės viduriuką. O penkių paskutinių rungtynių serija (13 taškų iš 15) leidžia manyti, kad ir 5 vieta – dar ne riba.

PROGNOZĖ. 3:6

21 val.



WorldOne United (7 tšk.) – Prima Line (25 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio akistatoje Prima Line 6:2 įveikė WorldOne United. Tiesa, nepaisant įtikinamo skirtumo dėl pergalės teko padirbėti. Jau 8 min. PR pirmavo 2:0 ir atrodė, kad bus dar vienas WOU sutriuškinimas. Tačiau pastarieji pirmame kėlinyje rezultatą sušvelnino, o viso mačo metu palaikė nuolatinę įtampą Prima Line gynybos gretose ir jei ne vartininkas, būtų neabejotinai įšovę dar vieną-antrą įvartį. 

Atkakli kova vyko ir antrame kėlinyje, bet galiausiai išryškėjo Prima Line fizinis pranašumas. Daugiau resursų ir manevro laisvės turėję primalainininkai antro kėlinio viduryje du kartus pramušė WOU gynybą, o dar du įvarčius pridėjo ant baigiamojo rungtynių akordo.

Po pirmos pergalės Prima Line nesustojo ir visą ratą įveikė beveik be nuostolių. Beveik – 3-iame ture pasidalino po tašką su Novovileisk, o visus kitus varžovus įveikė. Paskutines dvejas pirmo rato rungtynes Prima Line laimėjo sausai – 11:0, tokiu būdu įtvirtindama geriausiaio gynyboje dirbančios komandos statusą.

WOU pirmame rate išgyveno ne vieną sunkų momentą, o juodžiausias etapas nutiko tarp 6 ir 8 turų, kai per trejas rungtynes WOU surinko 0 taškų, prasileido 27 kamuolius, o pelnė tik 7 įvarčius. Vis dėlto, paskutinis pirmojo rato turas suteikė vilties: WOU po nuostabaus finišo 5:4 palaužė Eksperimentą ir į savo sąskaitą įsirašė antrą pergalę.

Visgi nors WOU ir pasisėmė pozityvios energijos ir teigiamų emocijų, bet Prima Line puikiai žino, kad kova dėl aukso anaiptol nebaigta, o galutinė pergalė priklausys nuo taškų, surinktų mačuose su silpnesniais varžovais skaičiau.

PROGNOZĖ. 1:5

SFK Novovileisk (23 tšk.) – FM Vilniaus Vytis (12 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio akistatoje SFK Novovileisk pasveikino MFL debiutantus FM Vilniaus Vytis futbolininkus pergale 7:4. Savo pranašumą jautę Naujosios Vilnios futbolininkai nepersistengė gynyboje, leido varžovams pajusti įvarčių skonį, tačiau patys galėjo įmušti bent dvigubai daugiau.

Būtent gynyba šį sezoną ir yra bene vienintelė silpnesnė Novovileisk ekipos vieta. Tiksliau, suvokimas, kad galiausiai vis tiek įmuš daugiau nei praleis kartais pernelyg nuramina ir atpalaiduoja SFK gynėjus. 21 praleistas – antras geriausias rezultatas divizione, bet Prima Line praleido tik 12, tad Novovileisk treneriai turi apie ką pagalvoti.

Be abejo, Novovileisk treneriai turėtų priminti savo auklėtiniams, kad ir FM Vilniaus Vytis per pirmą ratą ženkliai pasikeitė. Pirmo rato viduryje debiutantai pasipildė Matu Gudaičiu, vėliau Vyčių gretas papildė Saimonas Vitkauskas, Tadas Paplauskas ir Svajūnas Savickas. Matas per šešerias rungtynes pelnė 13 įvarčių, o FM Vilniaus Vytis per šią atkarpą surinko 12 taškų (iš 18 galimų).

Tiesa, paskutinis turas FM VV priminė, kad pergalės anaiptol nėra duotybė. FK Riešė sutramdė Vyčių puolėjus ir laimėjo 5:1. Tuo metu Novovileisk vos neprisižaidė su Žalia Raudona, ir nors laimėjo 5:4, bet nervų savo gerbėjams kažkiek pagadino.

PROGNOZĖ. 6:3

22 val.



MSC (4 tšk.) – Žalia Raudona (18 tšk.) I Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio akistatoje Žalia Raudona 3:2 įveikė MSC komandą. Tiesa, antrą įvartį MSC ekipai Aringas Streckis pelnė 50 minutę, tačiau ir iki tol Žalia Raudona vartininkas Utku Boyra turėjo pilnas pirštines veiklos ir iš esmės savo puikiu žaidimu neleido varžovams išplėšti bent taško.

Nors pirmas mačas buvo gan apylygis, bet po to komandos judėjo skirtingomis trajektorijomis. Matas Radžiukynas užkūrė Žalia Raudona lokomotyvą ir pastarasis, net ir be rimtesnės VFA trenerių pagalbos, pirmo rato finišą pasiekė trečioje vietoje. Tiesa, buvo ir kelios duobelės, tačiau visumoje ŽR įrodė, kad bent jau diviziono Top 4 yra jos reali vieta.

Savo ruožtu, MSC kol kas dar nieko neįrodė. Penkių nesėkmių ruožas sezono starte įklampino komandą į turnyrinės lentelės dugną, o viena pergalė ir lygiosios per paskutines ketverias rungtynes iš to dugno ištrūkti nepadėjo. Tiesa, reikia pastebėti, kad MFL senbuvių kovinė dvasia anaiptol nepalaužta ir noro kabinti į taškus netrūksta. Ir mačas su Žalia Raudona gali būti tinkama proga pradėti kelią į viršų.

PROGNOZĖ. 3:5

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: