2022-06-21

A divizionas. Pirmasis Eagle Team pralaimėjimas ir intrigos pažadas

Visos serijos turi pradžią, bet taip pat, dažniausiai, turi ir pabaigą. Šią tiesą 9 ture atrado FK Alytis, o 10-ame ture alytiškiai savo žiniomis pasidalino su GREEN TOWN – FK Eagle Team komanda. Čempionai startavo 9 laimėtų rungtynių serija, bet ant 10-ojo žingsnio kluptelėjo. 

Ir staiga, tarsi iš niekur, divizione žybtelėjo intriga. Ir ne tik dėl Erelių nesėkmės, bet ir dėl stipriai pagerėjusio El Dorado žaidimo. 
Jei 11 ture „auksiniai berniukai“ nesupasuos, intrigos laužai gali suliepsnoti visu smagumu, tarsi per Joninių naktinį šėlsmą.

REZULTATAI.


GALAS. 2019 metais Eagle Team čempionate startavo 6-iomis pergalėmis, bet 7-ame ture 1:3 nusileido El Dorado ekipai. Iki šio sezono tai buvo ilgiausia startinė Erelių pergalių serija. 

Šiais metais Eagle Team startavo 9 laimėjimų virtine, nuo artimiausių persekiotojų atsiplėšė 9 taškais ir demonstravo rimtą norą atsakyti į klausimus dėl čempionų titulo dar iki trečio rato pradžios.

Vis dėlto, 10-ame ture Erelių pergalingas žygis pasibaigė atsimušęs į Alyčio sieną. Negalima sakyti, kad pralaimėjimas 2:4 būtų labai jau netikėtas ar neteisingas. Eagle Team į kovą stojo be rezultatyviausio lygos žaidėjo Tado Švaikevičiaus, nebuvo ir svarbų, nors dažnai ir nelabai matomą, vaidmenį atliekančio Mariaus Linkevičiaus. Kitaip sakant - nebuvo bent 30-ies įvarčių iš 59, o kur dar asistai, blokai ir patikima gynyba.



Tiesa, Ereliai šį sezoną ne vieneriose rungtynėse pergalę pasiėmė ir be pagrindinių žaidėjų, išnaudodami savo gilius rezervus. Bet šįkart nepaėjo. 

Reikalų nepagerino ir puikus Alyčio susirinkimas bei nusiteikimas. 9 ture alytiškiai be kelių pagrindinių žaidėjų nusileido Vilniečiams, o dabar surinkę visus pagrindinius ir svarbiausius – davė pamokų Eagle Team komandai.

Visgi reikia pasakyti, kad ir patys Ereliai nesužaidė geriausio savo mačo. Jau 4 min. visiškai nereikalinga pražanga virto baudos smūgiu, kurį Augustas Trinkūnas realizavo neišradinėdamas dviračio – tiesiog stipriai paspirdamas greta gyvatvorės. Tuo metu Eagle Team vartininkas pabandė paimprovizuoti – ir prasileido kamuolį tarp kojų.

Dar po minutės Justas Vilavičius ne pačioje pavojingiausioje situacijoje neleistinai stabdė Paulių Sakalį – ir visiškai netikėtai išvydo geltoną kortelę. Tiesa, alytiškiai šiuo šansu nepasinaudojo, nors P. Sakalis 9 min. ir turėjo puikią galimybę pramušti savo 100 ir 1 įvartį.

10 min. Alyčio gynyba pamiršo prie savo vartų Eagle Team naujoką Nikitą Juščenko ir pastarasis rezultatą išlygino. Atrodė, kad štai tas žmogus, galintis įkvėpti Erelius pergalingai skrydžiui, bet... 25 min. būtent N. Juščenko tapo Alyčio įvarčio bendraautoriumi, tad Ereliai į pertrauką išėjo turėdami -1. 

Antrame kėlinyje buvo daug kovos, kieto žaidimo į korpusą į ne tik, aibė smulkių pražangėlių, tačiau svarbiausia – buvo dar 2 Alyčio ir tik 1 – Eagle Team įvartis. Prie P. Sakalio įvarčio ir vėl tiesiogiai prisidėjo kamuolį savo baudos aikštelėje praganęs Erelių gynėjas, o A. Trinkūno perdavimas nuo kampinio gairelės virto įvarčiu, kai niekieno neprižiūrėtas Mykolas Adamavičius užstojo varžovų vartininką.

Kita vertus, atsakomybės už pralaimėjimą Eagle Team ir nesikratė. Nors po rungtynių komandos vadovas Aleksandras dar apeliavo į arbitrą Artiomą ir bandė išsiaiškinti, ar pastarasis specialiai, vardan intrigos, nefiksavo Alyčio pražangų ir nedalino įspėjimų, bet galiausiai Facebook paskyroje buvo sudėlioti visi teisingi akcentai: „Ketvirtadienį turėjome pasakyti viso gero su geriausiu startu mūsų klubo istorijoje – galų gale pralaimėjome kietoje bushido kovoje FK Alyčio kolektyvui. Varžovas surinko optimalią sudėtį, buvo užsivedęs ir norėjo laimėti labiau nei mes. Mūsų gretose nebuvo Tado, Mariaus, taip pat sezoną greičiausiai baigusio Pavelo, tad buvome nukraujavę, o varžovai tai puikiai žinojo. 

Presingas, aktyvi kieta kova dėl kiekvieno kamuolio, dažnai net peraugusi į kapojimąsi mus išmušė iš vėžių. Bet realiai pralaimėjome dėl savo vaikiškų klaidų – atsikirtome lygioje vietoje ir gavom įvartį. Užmigome prie kampinio – gavome tiesioginį įvartį. Įjungėme savo kombainą, bet per vėlai, jis buvo stipriai aplamdytas alkūnėmis, čiurnos ir achilai irgi papjaustyti buvo, todėl jis negalėjo važiuoti taip, kaip buvo įpratęs. 
Varžovai laimėjo pelnytai, su kuo juos ir sveikiname, buvote verti pergalės.“

NUOMONĖ. „Prieš tai kelias rungtynes, kurias mes jiems pralošėme, Eagle Team gal ir stipriau atrodė. Dabar rungtynės buvo apylygės, galėjome ir mes daugiau įmušti, turėjo ir jie savo progų, bet tikrai šiandien nebuvome silpnesni ar žaidžiantys antru numeriu. Buvo lygi kova, mes paprasčiausiai daugiau įmušėme ir pelnytai laimėjome“, – po rungtynių konstatavo Alyčio atakų lyderis Paulius Sakalis.

Jo teigimu, šį kartą Alytis surinko pajėgią sudėtį, tuo metu varžovams trūko kelių kertinių žaidėjų. „Faktas, surinkom pajėgiausią sudėtį, trūko gal tik Beno Paulėko. Varžovų gretose trūko kelių svarbių žaidėjų, bet tai nesumenkina pergalės. Labai smagu, kad pirmi čempionate nugalėjome Eagle Team, o iš viso jau antrą kartą šiais metais. Tikiuosi, kad tai dar ne paskutinė mūsų pergalė“, – vylėsi Paulius.

Šiose rungtynėse Alyčio Pauleta pasižymėjo vienu tiksliu smūgiu ir kaip paaiškėjo po mačo, tai buvo 101-as Pauliaus įvartis MFL pirmenybėse, o konkrečiai į Eagle Team vartus – 8-as. „Galėjau daugiau, bet užteko ir vieno“, – teigė 100 įvarčių proga MFL atminimo dovaną po rungtynių gavęs P. Sakalis.

Beje, analogišką dovaną gavo ir Eagle Team snaiperis Tadas Švaikevičius, tačiau jis šias rungtynes dėl traumos stebėjo iš tribūnų, tad ir ypatingu džiaugsmu po dvikovos netryško. Nuotaikos nepagerino ir tai, kad nei traumos priežastis, nei jos sudėtingumo laipsnis Tadui nebuvo žinoma, o be visų šių komponentų sugrįžti į aktyvų futbolą gan keblu.



SŪPUOKLĖS. Bene smagiausiomis turo rungtynėmis tapo Dinamikos ir Ryto dvikova. Komandos bendromis jėgomis pelnė 10 įvarčių, rezultatas svyravo ir į vieną, ir kitą pusę, o visas smagumas visu gražumu išsiskleidė paskutinėmis mačo minutėmis.

Ant paskutinės pergalės prieš TEC komandą bangos į turą atplaukusi Dinamika turėjo net ne 1, o visus 2 rezervinius žaidėjus, aikštėje pasirodė ir ukrainietis Vitalij Zubko. Tuo metu Ryto gretose buvo startinis 7-ukas ir pirmą kartą šį sezoną trenerio kostiumą į futbolininko aprangą išmainęs Oleg Miasniankin. Užbėgant įvykiams už akių galima pasakyti, kad Olegui tapti pergalės kalviu šiuomkart nebuvo lemta.

Dinamika pirma atidarė įvarčių sąskaitą, kai 3 min. pasižymėjo Valdemar Voinič. Nei vienja komanda nesėdėjo gynyboje, atakos ritosi į abu aikštės galus, bet pirmo kėlinio viduryje kažkiek geriau sekėsi Rytui. 10 min. Kasparas Naskauskas, su Dinamikos vartininko pagalba, pelnė pirmą, o 15 min. – ir antrą savo įvartį.

22 min. D. Jankovskij tiksliu baudos smūgiu rezultatą palygino, o 28 min. laiku ir vietoje atsidūręs V. Zubko išvedė Dinamiką į priekį 3:2. Kai dar po kelių minučių D. Jankovskij realizavo 9 metrų baudinį – atrodė, kad Ryto dainelė sudainuota. 

Tačiau rytiečiai taip nemanė. 40 min. Marek Novosielskij sušvelnino Dinamikos persvarą, o 47 min. Vitalijus Viršilo – ir išlygino. Iki tol abi komandos turėjo ne vieną progą, tačiau rungtynėms baigiantis susidarė įspūdis, kad Rytui simpatizuojanti Fortūna valiūkiškai merkia akį. Tikėtina, kad taip pat pagalvojo ir Ryto futbolininko. Nusprendę, kad lygiosios – ne rezultatas, jie metėsi į priekį, mušti pergalingo – ir tuoj pat išsitraukė iš savo vartų vieną, o po minutės – ir antrą.

„Nesusirinkom, bet net ir tokia sudėtimi galėjom laimėti. Ar bent jau tašką pasiimti. Tereikėjo pabaigoje sužaisti ramiau, nelėkti į priekį it akis išdegus. Bet pasidavėm emocijoms, labai norėjom laimėti – ir buvo nubausti. Nemalonu, bet tai tikrai ne pasaulio pabaiga. Pailsėsim, padirbėsim su transferais ir antroje sezono dalyje grįšime su naujomis jėgomis“, – pažadėjo Ryto vadovas Olegas.

Dinamikos vadovas Sergejus nieko nežadėjo, nes antra pergalė iš eilės, o juo labiau – prieš Rytą ir taip kalbėjo pati už save. Komanda pagauna savo žaidimą, po ilgos nesėkmių serijos renkasi taškus ir panašu, kad šį sezoną dar gali neprastai patriukšmauti divizione.

SCENARIJUS. Antroje turo dalyje abi rungtynės baigėsi identiškais rezultatais – 6:1. Tiesa, El Dorado ir Vilniečiai pergales pasiėmė su vienodais skaičiais, bet anaiptol ne tapačiai.

El Dorado jau 8 min. pirmavo 2:0 ir apskritai mušė visus įvarčius – tiek už save, tiek ir už Fortitudo. Ir ne šiaip įvarčius, o stačiai gražuolius. Net ir Deivydas Piliukaitis į savus uždėjo ne vaikiškai, o galva permesdamas per vartininką ir parašiutu – į vartus. Bet po kelių minučių Deividas Reimaris įkalė dešine į Fortitudo vartų viršutinį kampą – ir vienu ypu užkirto net ir menkiausią intrigos šešėlį.

Ir po pertraukos rungtynės vyko viena eismo juosta. Fortitudo vartininkas Titas Vitkauskas kurį laiką atmušinėjo viską, kas tik skriejo į jo pusę, bet 39 min. Justinas Baltrimavičius pramušė pažemė, netrukus Artūras Juchno elegantiškai užbaigė savo paties pradėtą ataką su pavyzdine „sienelių“ gausa, o paskutinį tašką efektingu smūgiu į 9-iukę padėjo T. Tubutis.

„Vakar tikrai ne vieną gražų įvartį įmuštose varžybose nugalėjome FK Fortitudo ekipą. Beje gražuolis įvartis krito ir mums, kur kamuolį tiksliu galvos smūgiu nukreipė mūsų gynėjas.

Fortitudo vyrukai stengėsi, bet be savo pagrindinių žaidėjų jiems sunku, žinome, kad jie gali geriau ir kovingiau. Linkime varžovams per Jonines pailsėti ir 11 ture pasiekti pergalę.

Na, o mes iškovoję trečią pergalę iš eilės savaitgalį pasitinkame gera nuotaika. Po Joninių pertraukos laukia jau senai neįveiktas varžovas ir turnyrinės lentelės lyderis FK Eagle Team“, – po rungtynių pasisakė El Dorado Facebook paskyra.

Fortitudo komandai rungtynės buvo absoliučiai nykios. Antrą turą iš eilės be Arno Levonausko, Igno Kirsnio ir Gabrieliaus Butkevičiaus žaidę vicečempionai puolime rimtesnių šansų neturėjo, gynyboje stengėsi, bet galiausiai subyrėjo. Jei situacija nepasikeis, iš Fortitudi diapazono gali pabėgti ne tik medaliai, bet ir vieta turnyrinės lentelės viduryje.

SCENARIJUS-2. Juo labiau, kad į tą aukso viduriuką labai rimtai taikosi Vilniečiai. 9 ture sustabdę Alytį, 10-ame jie pratęsė TEC nesėkmių seriją. Tiesa, pirmame kėlinyje tecininkai gan sėkmingai laikėsi ir ilgą laiką netgi pirmavo, po ankstyvo Igno Griškonio įvarčio. 2 min,. Edvardas Ruskan nuo savų vartų atliko perdavimą per visą aikštę, o Ignas vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Vis dėlto, tai buvo pirmas ir paskutinis TEC ekipai teigiamas emocijas sukėlęs rungtynių įvykis. Nors tecininkai pirmame kėlinyje neleido Vilniečiams užčiuoti savo žaidimo, bet pačioje kėlinio pabaigoje Daniel Guleckij pagaliau pramušė varžovų gynybą ir rezultatą išlygino.

O antrame kėlinyje aikštėjo jau žaidė tik viena komanda. 26 min. bene pirma Vilniečių ataka pasibaigė neatremiamu Tomo Rudzianiec smūgiu kulniuku, dar po kelių minučių Ruslan Tamilin pramušė tiksliai į apatinį vartų kampą. Vilniečių atakos pylėsi laisvai, tecininkai vis sunkiau atmušinėjo varžovų antpuolius, o baigiantis mačui – ir galutinai pabyrėjo.

34 min. R. Tamilin iš aštraus kampo pelnė savo antrą, o komandos – ketvirtą, 45 min. puikią trijų perdavimų kombinaciją įvarčiu užbaigė Ernest Stupak, o 49 min. paskutinę vyšnią ant torto uždėjo Viktor Bartosevič. Tiesa, šįkart ne taip efektingai kaip kad rungtynėse su Alyčiu, bet vis tiek rezultatyviai.

„Pirmas kėlinys buvo TEC, mes buvom nesusikaupę, žaidėme bele kaip. Petraukos metu pasikalbėjom, pasakiau, kad turim žaisti savo futbolą, kaip kad su Alyčiu ir El Dorado: trumpi perdavimai, be užmetimų į priekį. Ir tai pasiteisino. Antrame kėlinyje įmušėme bent tris įvarčius po serijos perdavimų, sienelių. Tikrai verta pažiūrėti rungtynių įrašą. Malonu, kad chebra susikaupė ir parodė ką gali. Susirinkom beveik optimaliai, turėjom du lygiaverčius šešetus, tai daug ką duoda. Ir šiandien antrame kėlinyje demonstravome tikrai puikų futbolą“, – konstatavo Vilniečių vadovas T. Rudzianiec.

Vilniečiai laimėjo antrą kartą iš eilės ir trečią – per paskutinius keturis mačus. Tuo metu TEC pralaimėjo penktą kartą iš eilės – ir su 6 taškais nusėdo į turnyrinės lentelės dugną.

LENTELĖ. Atstumas tarp Eagle Team ir Alyčio likus 11 turų sumažėjo iki 6 taškų. O ir į trečią vietą pakilusi El Dorado ekipa neabejotinai gali ir sieks įsipinti į kovą dėl aukso.

Turnyrinės lentelės viduryje irgi yra reikalų: stagnuojančias Ryto ir Fortitudo komandas prisivijo spurtuojantys Vilniečiai, staigmenų galima tikėtis ir iš nenuspėjamos Dinamikos. Kol kas liūdniausiai atrodo pabyrėjusi TEC ekipa. Dvi pergalės ir 6 taškai per pirmus penkis turus, o nūnai fiksuojama penkių pralaimėjimų pynė nekelia jokių malonių emocijų.



STATISTIKA. Ketverios rungtynės – 30 įvarčių. Vidurkis – 7,5 per rungtynes.

Net 3 komandos sukalė po 6: Dinamika, El Dorado ir Vilniečiai. Alytis ir Rytas įmušė 4.

Po 1 pelnė TEC ir Fortitudo, vos 2 – nerezultatyviausias sezono rungtynes čempionate sužaidusi Eagle Team.

Geriausia gynyba buvo pas El Dorado ir Vilniečius, tik po kartą traukusius kamuolį iš tinklo. Su 2 praleistais pasirodymą baigė Alyčio vartininkas.

Po 4 kartus iš tinklo traukė Dinamikos ir Eagle Team vartininkai, po 6 – TEC, Fortitudo ir Rytas.

SNAIPERIAI. Antrą turą iš eilės aikštynuose hetriku pasižymėoj Dariuš Jankovskij iš Dinamikos. 

Po 2 įvarčius pelnė Valdemar Voinič (Dinamika), Kasparas Naskauskas (Rytas), Tomas Tubutis (El Dorado) ir Ruslan Tamilin (Vilniečiai).

Tam tikra prasme du įvarčius pelnė ir Nikita Juščenko, tačiau vienas krito į varžovų, o kitas – į savus Eagle Team vartus.

Diviziono goleodoras Tadas Švaikevičius turą praleido dėl traumos, bet su 22 įvarčiais ir toliau užtikrintai lyderiauja. Į antrą poziciją pakilo D. Jankovskij, kurio sąskaitoje jau 12 įvarčių. 11 turi Augustas Trinkūnas, 10 – antrą šimtuką golasų pradėjęs Paulius Sakalis. 

DRAUSMĖ. Per keturis mačus arbitrai aštuoniomis rankomis parodė vos 1 kortelę. Jos autoriumi tapo Erelių atstovas Justas Vilavičius. Beje, kortelę Justas išvydo 5 rungtynių minutę. Įdomu, kad per likusias 45 minutes Eagle Team atstovai atkakliai prašėsi arbitro Artiomo Gutovskio dėmesio ir po varžovų pražangų pražangėlių ragino išsitraukti geltoną stačiakampį, bet Artiomas jų žodžiams liko kurčias. 

Dar keisčiau, kad Dinamikos ir Ryto rungtynėse geltonos kortelės neišsitraukė arbitras Kiril Sidorov. 22 min. Dinamikos gynėjas Sergej Viliavin gan griežtai pakirto į priekį bėgusį Eduardą Tučinskį, bet nepaisant kietos pražangos ir visiškai realaus „padkato“ Sergejus atsipirko tik žodiniu įspėjimu.

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas teisingai numatė dviejų rungtynių baigtis – El Dorado ir Vilniečių pergales. Ir taip pat tiksliai nuspėjo kitų dviejų rungtynių rezultatus, tik va bėdelė – tiksliais rezultatais laimėjo ne Eagle Team (4:2), ir ne Rytas (6:4), o Alytis ir Dinamika.

Visgi, po 10 turų ir 40 rungtynių divizione vadžias ir toliau tvirtai laiko Apžvalgininkas, pirmaujantis santykiu 27:15.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Dovydas Grėbliūnas Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Tomas Kaziukevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: