2022-08-10

Rugpjūčio mėnesį mažojo futbolo festivaliai vyks Naujojoje Akmenėje ir Kelmėje

Praėjusiais metais Lietuvos mažojo futbolo asociacija į Lietuvą atvedė visame pasaulyje žinoma mažojo futbolo franšizę – „Leisure Leagues“. Tai buvo atlikta „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ projekto pagalba, kuris yra finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis, kurias administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Vienas iš šio trijų metų projekto tikslų – surengti mažojo futbolo festivalius, supažindinti Lietuvos gyventojus su mažojo futbolo nauda bei skatinti jų fizinį aktyvumą.

Šešis mažojo futbolo „Leisure Leagues“ festivalius šiais metais spėjusi surengti Lietuvos mažojo futbolo asociacija vasarą palydėti ketina surengdama dar du mažojo futbolo festivalius. Jie abu įvyks rugpjūčio mėnesį ir abu jie bus surengti Žemaitijoje.

Jau šį penktadienį, rugpjūčio 12 dieną, mažojo futbolo ir fizinio aktyvumo festivalis pasieks Naująją Akmenę. Festivalio pradžia – 18 valandą, o pats festivalis vyks Naujosios Akmenės dirbtinės dangos stadione.

Į Naująją Akmenę mažasis futbolas atvyksta jau ne pirmą kartą. Tokio tipo festivalis šiame mieste buvo suorganizuotas ir praėjusiais metais. Įdomu tai, kad tąkart festivalis taip pat vyko Žolinių savaitgalio metu, tad vietos gyventojams Žolinių savaitgalis su futbolo kamuoliu jau tampa tradicija.

„Puikiai prisimename praėjusius metus Naujojoje Akmenėje. Susirinko daug žmonių, nuo pačių jauniausių iki tikrai garbaus amžiaus ir visi smagiai žaidė mažąjį futbolą, o gerai pasportavę po to galėjo mėgautis Žolinių koncertais. Šiais metais visus Naujosios Akmenės ir šalia jos gyvenančius žmones kviečiame mažąjį futbolą pažaisti jau penktadienio vakarą. Garantuojame, kad vėl smagiai praleisite laiką, o dar šiais metais lauks ir naujos, įdomios rungtys bei mūsų rėmėjų „Arimex“ sveikuoliški prizai“, - sakė projekto „Laisvalaikio lyga tavo mieste“ vadovas Tomas Butkus.

Mažojo futbolo ir fizinio aktyvumo „Leisure Leagues“ festivalio akimirka | Evaldo Šemioto nuotr.

Po festivalio Naujojoje Akmenėje praėjus dvejoms savaitėms, „Leisure Leagues“ vardas pirmą kartą bus ištartas Kelmėje. Būtent šiame Žemaitijos mieste rugpjūčio 26 dieną, penktadienį, pirmą kartą bus surengtas mažojo futbolo ir fizinio aktyvumo festivalis. Jo pradžia – taip pat 18 valandą, o festivalio vieta – Raseinių g. 15, Kelmė.

„Kelmėje lankysimės pirmą kartą, bet puikiai žinome, kad čia futbolas yra mėgstamas. Kelmės komanda yra dalyvavusi Lietuvos mažojo futbolo Taurės turnyre, o tai indikuoja, kad šiame mieste populiarus ne tik didysis, bet ir mažasis futbolas, su kurio nauda ir norime supažindinti vietos gyventojus. Pažadame jiems tikrai aktyvų ir smagų penktadienio vakarą“, - teigė T.Butkus.

Tiek Naujosios Akmenės, tiek Kelmės gyventojų festivaliuose lauks smagios veiklos: apšilimo pratimai, kamuolio žongliravimo rungtis, estafetės, netradicinis kryžiukų - nuliukų žaidimas, mažojo futbolo rungtynės, tikslumo bei bulitų iššūkis. Būtent bulitai yra įdomioji mažojo futbolo dalis, kuri naudojama net ir mažojo futbolo Pasaulio čempionatuose – ten mušami ne baudiniai, o kaip ledo ritulyje atliekama bulitų serija. Tuo pat metu gerą nuotaiką festivalyje padės palaikyti futbolo entuziastas ir didele meile šiai sporto šakai pasižymintis Juozas Liesis.

„Leisure Leagues“ – tai Jungtinėje Karalystėje dar 1990 metais atsiradusi organizacija, kuri suteikia puikias galimybes varžytis įvairiose mažojo futbolo formato lygose ir siūlo išmanią platformą lygų, žaidėjų bei teisėjų administravimui. Nuo 2017 metų „Leisure Leagues“ franšizė pradėjo sparčiai plisti po visą pasaulį ir jau yra tokiose valstybėse kaip JAV, Prancūzija, Olandija, Belgija, Graikija, Lenkija, Vokietija, Meksika, Lenkija ir daug kitų, o praėjusių metų startavo ir Lietuvoje. „Leisure Leagues“ ambasadorius mūsų šalyje yra buvęs garsus Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

Sporto rėmimo fondas | Įkvėpti judėti

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: