2022-08-10

B divizionas. Sprigtas lyderiams ir šansas persekiotojams

Po keturias savaites trukusių atostogų į Fanų stadiono aikštes sugrįžusios B diviziono komandos pademonstravo neįtikėtiną kovingumą. Nors nominalūs porų favoritai laimėjo, bet pergales iškovojo minimalia persvara, o diviziono lyderiai Prima Line apskritai turėjo tenkintis paskutinę minutę išplėštomis lygiosiomis.

REZULTATAI.


PIRMADIENIS. 13-asis turas prasidėjo neįprastai anksti – ne ketvirtadienį, o net pirmadienį. Kaip žinoma, Fanų administracija nebeleidžia rengti rungtynių po 22 val., tad B diviziono paskutiniai šeši turai bus nestandartiniai, nes bent vienerios rungtynės vyks kitu metu. 

Pagalbos ranką MFL vadovybei ištiesė WorldOne United, sutikusi savo rungtynes žaisti pirmadieniais, nuo 20 valandos. Garbė ir malonumas išbandyti šį formatą teko International Vilnius komandai. Nors prieš rungtynes buvo kalbų, kad IV gali turėti susirinkimo problemų, bet gavosi taip, kad problemų turėjo WOU, subūrusi vos 7 žaidėjus.

Vis dėlto, net ir iš labai jau ribotų savo resursų nominalūs aikštės šeimininkai išspaudė maksimumą – pergalę 3:2. Tiesa, International Vilnius taip pat turėjo šansą kabintis į taškus, juo labiau, kad iki 30 minutės turėję įvarčio deficitą, jie per 5 minutes ne tik palygino, bet ir po Mahmadruzo Bulbulovo smūgio persvėrė rezultatą 2:1. 

Tačiau šia persvara IV džiaugėsi vos kelias minutes. 38 min. Faruhas Al Balushi surengė įspūdingą reidą ir trečiu smūgiu visgi pramušė International Vilnius vartininką. O dar po kelių minučių Darius Leonavičius perėmė kamuolį aikštės viduryje, susuko įmantrią kombinaciją su Kristian Tankevič – ir tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą įtvirtino WOU pergalę 3:2.

„Rungtynės buvo tikrai sunkios, IV matė, kad mes neturime keitimų, tad žaidė aktyviai, bandė mus spausti, kad mes pavargtume. Žaidimas buvo labai intensyvus, nei viena komanda nenorėjo pralaimėti, atakos ridenosi į abi puses, bet pabaigoje mums šiek tiek labiau pasisekė. Iš tiesų, net ir atsilikdami mes nepanikavome, žinojome, kad dar yra daug laiko, tad tiesiog žaidėme savo žaidimą, ieškojome progų ir jas realizavę – laimėjome“, – konstatavo WOU atstovas Victor Cachay Grande.

KETVIRTADIENIS. O ketvirtadienį Fanuose pasirodė visa B diviziono grietinėle. Tvarkaraštis taip sudėliojo, kad pirmojo ketvertuko komandas egzaminavo žemesnes pozicijas užimantys kolektyvai. SFK Novovileisk, Žalia Raudona ir FK Riešė tuos egzaminus, nors ir labai nelengvai, bet visgi išsilaikė. O štai Prima Line antrą kartą šį sezoną sužaidė tik patenkinamai.

LYGYBĖ. Per pirmas 12 rungtynių Prima Line iškovojo 11 pergalių ir tik kartą sužaidė lygiosiomis. Ir sužaidė ne su bet kuo, o su pagrindiniais konkurentais kovoje dėl aukso – SFK Novovileisk. O 13-ame ture nutiko antrosios lygiosios. Ir ne su pagrindiniais konkurentais, o su 5 vietą užimančia FM Vilniaus Vytis komanda.

Iš tiesų, ketvirtadienį nedaug trūko, kad Prima Line patirtų pirmą nesėkmę, nes sužaidus 49 minutes priekyje 3:2 buvo FM VV. Visgi bene paskutinę ataką surengę lyderiai keliais perdavimais perskrodė sustingusią varžovų gynybą ir Žydrūnas Germanas tiksliu smūgiu rezultatą išlygino. Beje, per likusį laiką Vyčiai dar spėjo surengti savo ataką, o Oleg Kricun dar spėjo ir susikurti progą smūgiui – tačiau kamuolys į vartus nepataikė, tad abiem komandom teko sutikti su taškų dalyba.

Gal nuskambės keistai, bet didesnį apmaudą dėl tokios baigties turėtų jausti Prima Line. Taip, po atostogų lyderiai susirinko ne pačia optimaliausia sudėtimi, o daugiausiai problemų būta vartuose ir gynyboje. Antrą įvartį FM Vilniaus Vytis žaidėjas Edvinas Šiukšta pelnė baudos smūgiu, pasiuntęs kamuolį kiaurai skylėtą gyvatvorę, o trečią – po Prima Line žaidėjų klaidos savo baudos aikštelės prieigose. Neišgelbėjo Prima Line vartų sargas ir pirmojo įvarčio situacijoje.

Tokios vaikiškos geriausia gynyba divizione išsiskiriančių lyderių klaidos ir lėmė, kad paskutinėmis minutėmis Prima Line futbolininkams teko gelbėtis nuo nesėkmės ir griebti bent tašką. Sudėtingoje situacijoje gelbėtojo vaidmenį atliko etatinis komandos bombardyrius Ž. Germanas, įsirašęs jau ketvirtą hetriką šį sezoną.

VALINGAI. Tuo metu kai Prima Line merkė du taškus, likę pirmojo ketverto nariai demonstravo aukštas moralines valios savybes ir tikrino iš kokio gylio minuso gali išlipti. Pirmieji šį egzaminą atlaikė Riešės futbolininkai.

Rungtynėse su Eksperimentu riešininkai iki 30 minutės žaidė ant nulių, o po to tarsi žaibas iš giedro dangaus švystelėjo įvartis, kurį po Riešės vartininko ir gynėjo nesusikalbėjimo pelnė Eksperimento žaidėjas Domantas Paičius.

Tokia įvykių eiga privertė Riešės strategus atlikti ėjimą arkliu – ir į vidurio puolėjo poziciją deleguoti pagrindinį vidurio gynėją Donatą Dromantą. Sprendimas pasiteisino visu 100 proc. – nors Donatas pats neįmušė, bet 35 minutę tiksliu perdavimu prisidėjo prie Eimanto Kotovo įvarčio, o dar po 10 minučių sudalyvavo ir pergalingu Ryčio Jakavonio smūgiu pasibaigusioje kombinacijoje.

„Labai sunkios rungtynės, patys to nesitikėjome. Varžovai pastatė autobusą prie savo vartų, o ir mes patys įsivėlėme į jų žaidimą. Visgi pabaigoje rungtynių įmušėme du įvarčius, gal ir ne pačius gražiausius, bet svarbiausia – pergalingus“, – po rungtynių MFL LIVE studijoje pastebėjo Riešės atstovas Tomas Guiskis.


VALINGAI-2. Jei Riešė išlipo iš vieno įvarčio minuso, tai Žalia Raudona atliko trigubai sunkesnį žygdarbį – ir atsitiesė po trijų praleistų įvarčių. 32 minutę VU MIF po dviejų Nedo Suoko ir vieno Mindaugo Parnarausko įvarčių pirmavo 3:0 – ir atrodė, kad jiems pergalė jau kaip ir ranka pasiekiama. 

Įdomiausia, kad trečią įvartį Žalia Raudona prasileido po grubios Mato Radžiukyno klaidos prie savo vartų, o mėgėjų futbole tokios situacijos dažniausiai iššaukia priekaištų, pykčių ir negatyvių emocijų audrą. Tačiau Žalia Raudona pasirinko kitą variantą: atsakomojoje atakoje Tomas Arėška pirmu smūgiu atidarė savo įvarčių sąskaitą, o dar po kelioliokos sekundžių – antru bandymu – sumažino atsilikimą iki minimumo.

Studentai priblokšti sustojo, žali ir raudoni, pajutę varžovų pasimetimą – paspaudė, ir 36 min. M. Radžiukynas išpirko savo kaltę trečiuoju įvarčiu. Vienok ir tai dar nebuvo pabaiga. 48 min. M. Radžiukynas ištaikė dar vieną progą smūgiui – ir kaire nuo virpsto įkalė pergalingą įvartį.

„Kadangi varžovai beveik neturėjo keitimų, o pas mus buvo visi penki, tai nusprendėme juos išvarginti. Darėme daug keitimų, laikėme aukštą tempą, bet iš pradžių kelių neįmušėme, o jie puikiai realizavo savo šansus. Antrame kėlinyje jau varžovai kelis kartus nepataikė į tuščius, bet galiausiai visgi įmušė ir trečią. Tačiau po to nutiko tai, ko mes ir tikėjomės. Jų baterijos nusėdo, o pas mus – tik pradėjo veikti. Per dvi minutes Tomas įmušė du įvarčius, mes juos dar labiau pradėjome spausti, išlyginome, o likus kelioms minutėms – ir persvėrėme. Matas pagal visus futbolo standartus atliko puikų smūgį – ir sukūrė mums nedidelį stebuklą“, – teigė Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius.


Tuo metu VU MIF po rungtynių sunkiai ieškojo atsakymų į klausimus – kodėl, kas kaltas ir už ką? Galiausiai atsakomybė buvo perleista rungtynėse nedalyvavusiam treneriui, o reziumuojant nuskambėjo iki tol iš Studentų lūpų negirdėta replika – „svarbiausia dalyvauti, o ne laimėti“. 
Ir iš tiesų, kai likus 5 turams nuo medalio skiria 9 taškai – būtent dalyvavimas tampa vieninteliu logišku tikslu.

VALINGAI-3. Dramatišką sugrįžimą į varžybas išgyveno ir SFK Novovileisk ekipa. Pagrindiniai lyderių persekiotojai prieš mačą su MSC žinojo, kad Prima Line prarado du taškus, tad pergalė Naujosios Vilnios komandai būtų leidusi sumažinti atsilikimą iki 5 taškų.

Novovileisk smagiai pradėjo rungtynes, jau 3 min. Valentinas Baranovskis sulaukė nedidelės MSC gynėjų dovanėlės ir tiksliu smūgiu ją įpakavo į varžovų vartų tinklą. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad MSC užimama paskutinė vieta anaiptol nereiškia, kad jie lengvai sutiks atiduoti taškus favoritams. 8 min. Edgaro Butkevičiaus perdavimas Aringui Streckiui virto netikėtu įvarčiu – ir rungtynėse atsirado intrigėlė.

Ir intriga išliko iki paskutinės minutės, net nepaisant to, kad bent 13 minučių MSC žaidė mažumoje. 15 min. už kamuolio atmušimą ranka geltoną kortelę išvydo Paulius Baradinskas – o Lukas Kaziukevičius užtikrintai realizavo baudinį ir vėl išvedė SFK į priekį.

Bet kitas 3 minutes MSC neprasileido, o 20 min. po greitos kontros Andrii Honcharenko išlygino rezultatą. Nuvilnijo džiaugsmo banga, bet neilga. Faktiškai po keliolikos sekundžių P. Baradinskas antrą kartą atmušė kamuolį ranka, tiesa šįkart – aikštės viduryje, arbitras antrą kart ištraukė geltoną, o po jos – ir raudoną. Tad pirmo kėlinio pabaigą ir antro pradžią MSC ir vėl atžaidė mažumoje. Ir vėl – neprasileido. O 46 min. – ėmė ir įmušė!

Atrodė, kad bręsta didelė staigmena, o tuo pačiu – ir stiprus smūgis auksinei intrigai. Tačiau Novovileisk šiuo klausimu turėjo savo nuomonę. Pasinaudoję MSC žaidėjų avantiūristišku polinkiu atakuoti Naujosios Vilnios futbolininkai 48 min. rezultatą išlygino, o dar po keliolikos sekundžių Vladislav Petkevič smūgiu į artimą vartų kampą įkalė ir pergalingą Novovileisk įvartį.

„Po petraukos sunkiai įsivažiavome. Kaip visada, neišnaudojome daugybės progų, bet svarbiausia, kad likus kelioms minutėms visgi pramušėm. Galima sakyti, kad tai viso sezono tendencija, geriau sužaidę pabaigas mes ištraukėme jau ne pirmas rungtynes. Antro rato pradžioje pametėme labai svarbius taškus, bet dabar ir Prima Line kluptelėjo, tad atstumas sumažėjo. Tikiuosi, kad iki sezono pabaigos spėsime juos pasivyti“, – vylėsi Novovileisk atstovas Arnoldas Čepkauskas.


LENTELĖ. Iš tiesų, Prima Line lygiosios komandų išsidėstymo turnyrinėje lentelėje nepakeitė, bet jų persvara prieš Novovileisk sumažėjo iki 5 taškų, o ir Žalia Raudona gali kiek įdėmiau pažvelgti į prizininkų rikiuotę, nes ir 8 taškai – dar ne bedugnė.

Į medalius gan rimtai taikosi ir Riešės komanda, ambicijų turi ir FM Vilniaus Vytis, o štai VU MIF, panašu, teks tenkintis tik garbinga pareiga egzaminuoti potencialius medalininkus, nes Studentai per paskutinius penkerius turus dar žais ir su Prima Line, ir su Novovileisk, ir su Rieše.



STATISTIKA. 28 įvarčiai per 5 rungtynes, arba 5,6 vidutiniškai. 
Šį kartą nedidelis įvarčių skaičius byloja ne apie komandų nenorą ar nesugebėjimą mušti, o apie turo rungtynių atkaklumą. O kaip kitaip, jei iš penkių mačų net keturi baigėsi vieno įvarčio persvara, o penktasis – lygiosiomis?

Rezultatyviausiai turą atžaidė po 4 įvarčius pelniusios Žalia Raudona ir Novovileisk, po 3 sukalė – net penkios komandos (WorldOne United, FM Vilniaus Vytis, Prima Line, MSC ir VU MIF).

Mažiausiai – 1 įvartį paspyrė Eksperimentas, po 2 – International Vilnius ir Riešė.

Tačiau Riešei tie įvarčiai atnešė 3 taškus, nes komanda per turą prasileido tik 1. Po 2 prasileido WOU ir Eksperimentas, po 3 – net penkios komandos (International Vilnius, FM Vilniaus Vytis, Prima Line, Žalia Raudona ir Novovileisk).

Daugiausiai – po 4 kartus kamuolį iš tinklo traukė MSC ir VU MIF. Natūraliai jos turą ir baigė be taškų.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausio turo žaidėjo laurus nuskynė 3 įvarčius sumušęs Prima Line ekipos bombardyrius Žydrūnas Germanas.

Po 2 pelnė Edvinas Šiukšta (FM Vilniaus Vytis), Nedas Suokas (VU MIF), Tomas Arėška ir Matas Radžiukynas (abu Žalia Raudona), bei Edgaras Butkevičius (MSC).

Snaiperių rikiuotėje į priekį veržiasi Ž. Germanas. Antro iš eilės Auksinio Batelio siekiantis Prima Line puolėjas jau turi 22 įvarčius. 5 pataikymais nuo jo atsilieka Matas Gudaitis (FM VV), tiek pat – 17 įvarčių jau išpildė ir N. Suokas (VU MIF). 15 turi M. Radžiukynas, 15 – Aringas Streckis (MSC).

DRAUSMĖ. Turą papuošė 5 geltonos ir 1 raudona kortelė.

Gausiausią kolekciją – iš 2 geltonų, automatiškai pavirtusių 1 raudona, susirinko MSC gynėjas Paulius Baradinskas. Dar po 1 geltoną išvydo Novovileisk atstovai – Artur Ostrouch ir Edvardas Jočis, bei WOU gynėjas Fahad Al Balushi.

B divizono Drausmės įskaitos lyderiu po spalvingo pasirodymo tapo P. Baradinskas. Nūnai jo sąskaitoje jau 4 geltonos ir 1 automatinė raudona.

PROGNOZĖS. Su prognozėmis Apžvalgininkas iš esmės susidorojo. Teisingai nuspėtos WOU, Riešės, Žalia Raudona ir Novovileisk pergalės, nepataikyta tik su jų rezultatais. 

Tiesa, trūko nedaug. Štai WOU pelnė vienu įvarčiu per mažai (turėjo būti 4:2), nepasistengė ir Riešė su Eksperimentu, o Žalia Raudona su VU MIF, atvirkščiai, persistengė. 

Vienintelė nenuspėta baigtis – FM Vilniaus Vytis ir Prima Line lygiosios. Pasirodo, kad lyderiai irgi nori intrigos. 

Tačiau turo Prognozėse intrigos nėra: Apžvalgininkas laimėjo 4:1, o po 13 turų jis pirmauja 49:24. Liko 25 rungtynės ir tik teorinė galimybė Komandoms išplėšti lygiąsias, neįtikėtinu spurtu surinkus 25 taškus. Bet tai tik teorija, o realybėje tokių galimybių nėra.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Dovydas Grėbliūnas Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Tomas Kaziukevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: