2022-08-11

B divizionas. 14 turo anonsas

Jei 13 turas B divizione išsidėliojo per pirmadienį ir ketvirtadienį, tai 14-as tilps tik į ketvirtadienį, tačiau net trys rungtynės įvyks nuo 20 valandos. Be abejo, visi žvilgsniai kryps į Prima Line ir Riešės ekipas, kurių tarpusavio akistata gali dar labiau padidinti auksinės intrigos koeficientą.

20 val.



FC Žalia Raudona (27 taškai) – FM Vilniaus Vytis (20 tšk.) I Fanų ketvirtis

Daug vandens nutekėjo ir daug dalykų pasikeitė nuo to 2-ojo turo, kai Žalia Raudona užtikrintai 5:1 įveikė FM Vilniaus Vytis komandą. Tuometiniai MFL debiutantai sunkiai įsibėgėjo, tačiau nuo 6 turo pradėjo nuosekliai rinkti taškus – ir nūnai jų turi tik 7 mažiau nei į medalius pretenduojanti Žalia Raudona komanda.

Tiesą sakant, atstumas tarp komandų galėjo būtų dar mažesnis, jei praėjusiame ture FM VV būtų išsaugojęs pergalingą pranašumą prieš Prima Line, arba jei Žalia Raudona nebūtų sugebėjusi išsikeberioti iš 0:3 deficito su VU MIF. Tačiau Vyčiai leido lyderiams išlyginti rezultatą, o žali raudoni keturių įvarčių kruša pasiėmė iš Studentų visus 3 taškus.

Abiem komandom šios rungtynės yra labai svarbios. Žalia Raudona dar anaiptol neužsitikrino bronzos medalių, bet taip pat dar turi neblogus šansus pakovoti ir dėl didesnės vertės apdovanojimų. Tuo metu FM Vilniaus Vytis medalių viziją palaikytų tik pergalė prieš Žalia Raudona, o pralaimėjimas, tikėtina, paliktų komandą turnyrinės lentelės viduryje.

PROGNOZĖ. 3:2



FC International Vilnius (7 tšk.) - FK Eksperimentas (7 tšk.) III Fanų ketvirtis

Turnyrinės lentelės kaimynų akistata ir puiki proga kažkuriems prisiminti kaip gi atrodo laimėtos rungtynės. International Vilnius savo vienintelę pergalę čiupinėjo 3-iame ture, per pirmus tris turus abi pergales apturėjo ir Eksperimentas. Beje, viena iš jų nutiko rungtynėse su International Vilnius. Tada 2-ame ture eksperimentininkai laimėjo 4:1 ir tuo metu atrodė, kad galimai jų laukia visai neprastas sezonas su pretenzija į vidutiniokų statusą.

Po 13 turų abi komandos dalinasi 8-9 vietomis. Pakilti aukščiau nei 7 vieta šansų kaip ir nėra, tačiau smukti į absoliutų dugną – tikrai taip. Nuo paskutinę vietą užimančios MSC komandos IV ir Eksperimentą skiria vos 1 taškas, tad per paskutinius penkis turus dar gali būti įvairiausių perturbacijų.

Natūralu, kad finišuoti paskutinėje vietoje niekas nenori, tad būtent šiose rungtynėse galima truktelėti į priekį ir įminti į dugną pagrindinius konkurentus. Abi komandos po atostogų grįžo kovinėmis nuotaikomis, abi pirmavo, abi pralaimėjo. Tiesa, IV 2:3 nusileido vienu laipteliu aukščiau esančiai WorldOne United, o Eksperimentas neatsilaikė prieš ketvirtą vietą užimančią Riešę. Formaliai daugiau pozityvo iš 13 turo turėjo išsinešti Eksperimentas, bet realiai šioje sezono stadijoje pranašumą turės ta komanda, kuri sugebės surinkti geriausią sudėtį.

PROGNOZĖ. 2:2

MSC (6 tšk.) – VU MIF (18 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pirmasis komandų susitikimas buvo unikalus tuo, kad jame tiksliu smūgiu į MFL istoriją įsirašė MSC legionierė iš Ukrainos Polina Yanchuk. Tiesa, VU MIF laimėjo 5:2, o tas įvartis tik simboliškai pasaldino MSC kartėlį.

O šioje sezono stadijoje kartokas prieskonis kamuoja abi komandas. MSC per paskutinius penkis turus net tris kartus sužaidė lygiosiomis, o praėjusią savaitę turėjo puikų šansą pasiimti tris taškus iš SFK Novovileisk, bet per kelias minutes subyrėjo ir liko be nieko. 

VU MIF nuotaikos taip pat nekažką. Pirmo rato viduryje užbuksavę Studentai iškrito iš prizininkų gretų, o praėjusiame ture sugebėjo iššvaistyti trijų įvarčių persvarą ir patyrė eilinį – jau trečią iš eilės pralaimėjimą.

Šis mačas VU MIF komandai žada galimybę nutraukti nesėkmių seriją, nes prieš ką dar galima laimėti, nei ne prieš paskutinę B diviziono komandą?

Tačiau yra ir kitas lazdos galas. Motyvacija. MSC jos turi pakankamai, nes jie yra dugne, jiems ten nepatinka, jie jaučia, kad yra verti geresnės pozicijos, ir daro viską, kad tą jausmą paverstų realube. Tuo metu VU MIF šį sezoną jau nebeturi dėl ko kapotis. Iš diviziono jie neiškris, medalių, panašu, kad nepasieks. O žaidžiant viena koja, tik ant meistriškumo, gali būti nelengva įveikti kovingą MSC kolektyvą.

PROGNOZĖ. 2:1

21 val.



Prima Line (35 tšk.) – FK Riešė (23 tšk.) III Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova. Prieš atostogas 9 pergalių seriją sukūrusi Prima Line pirmą rugpjūčio ketvirtadienį pateko į FM Vilniaus Vytis pelėkautus ir tik pačioje rungtynių pabaigoje sugebėjo išplėšti lygiąsias. Tuo metu Riešė į atostogas išėjo nešina pralaimėjimu SFK Novovileisk komandai, bet iš jų sugrįžo valinga pergale prieš Eksperimentą. 

Kuomet sezono pradžioje Prima Line 3:1 nugalėjo Riešę, susidarė įspūdis, kad pretendentai į medalius įveikė pretendentus į turnyrinės lentelės vidutiniokus. Iš tiesų, vienu momentu atrodė, kad Riešė net ir to viduriuko nepasieks, o turės kapanotis turnyrinės lentelės dugne. Tačiau keli laiku ir vietoje pasirodę naujokai iš esmės pakeitė komandos veidą, pasipylė pergalės, su jomis atsirado taškai, o su jais – ir pretenzijos į medalius.

Kad tos pretenzijos neliktų tik kalbomis ir svajomis, Riešė privalo rinkti taškus su visais likusiais varžovais. Taip pat ir su Prima Line. Kad tai įmanoma – parodė FM Vilniaus Vytis. Tiesa, tose rungtynėse Prima Line gynybos linija buvo stačiai neatpažįstama ir visai nepriminė tos gelžbetonio sienos, kuri per 12 turų varžovams leido pasižymėti tik 17 kartų. 

Jei PR nepadarys išvadų ir toliau tęs ankstyvą kalėdinių dovanėlių dalinimo šventę – lygiųjų su Rieše gali ir nebūti. Nors riešininkai su Eksperimentu irgi nežibėjo, bet visgi jie yra pajėgūs užbaigti Prima Line nepralaimėtų rungtynių seriją. 

PROGNOZĖ. 1:1

WorldOne United (13 tšk.) – SFK Novovileisk (30 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Naujosios Vilnios komanda 13-ame ture balansavo ant rimtos sensacijos briaunos, tačiau reikiamu momentu suspurdėjusi išvengė didelių nemalonumų. Tačiau rungtynės su MSC dar kartą parodė, kad net ir su apatinės turnyrinės lentelės dalies komandomis nevalia atsipalaiduoti.

WorldOne United – būtent tokia komanda. Varžovams ji sudaro klaidingą įspūdį, esą ją galima nugalėti be didesnių pastangų, nes į rungtynes dažniausiai vos surenka startinį 7-uką, visada žaidžia nuo gynybos, kūryba neužsiima, žvaigždžių nuo dangaus neraško, bet jei tik leidi sau užsimiršti ir atsipalaiduoti, ima ir nemaloniai nustebina. 

Šį sezoną į WOU žabangas pateko ne tik MSC, Eksperimentas ar International Vilnius, bet ir VU MIF komanda. Beje, tuo metu Studentai dar buvo Top-4 komanda ir tik po paskutinių kelių pralaimėjimų patapo WOU kaimynais turnyrinėje lentelėje.

Vis dėlto, Novovileisk yra stambesnė žuvis nei VU MIF. Pirmame rate naujavilniečiai 6:1 susitvarkė su WOU, tačiau praeityje būta ir gerokai atkaklesnių kovų, būta net ir WOU pergalių. Tačiau šiame sezono etape Novovileisk nebegali dalinti taškų. Ir tikrai jau ne su 7-a diviziono komanda.

PROGNOZĖ. 2:6

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: