2022-08-16

B divizionas. Pirmasis Prima Line kluptelėjimas ir atgimusi intriga

14 ture FK Riešė nutraukė 13 turų trukusią Prima Line ekipos nepralaimėtų rungtynių seriją – ir staiga paaiškėjo, kad prizinės vietos divizione anaiptol dar nėra niekam garantuotos. 

Be abejo, prie to prisidėjo ir FM Vilniaus Vytis, įveikęs Žalią Raudoną komandą, savo indėlį įdėjo ir pergalės skonį prisiminusi VU MIF. Tad likus keturiems turams dėl mėdalių kovoja net šeši kolektyvai. Ir tai yra puikiausia žinia visiems MFL intrigų mėgėjams! 


REZULTATAI.



DRAMA. FM Vilniaus Vytis po vasaros atostogų į čempionatą grįžo su trenksmu. 13 ture Vyčiai ilgokai tampė už ūsų Prima Line, bet paskutinėmis minutėmis leido lyderiams išlyginti rezultatą ir turėjo tenkintis tik vienu tašku. O 14 ture debiutantai įrodė, kad mokosi iš savo klaidų – ir 7:4 nugalėjo trečioje vietoje esančią Žalia Raudona ekipa. 

Ir nugalėjo ne bet kaip, o stačiai pagal visus dramos žanro kanonus. Žali ir raudoni ilgiau žaidė su kamuoliu, aštriau atakavo, tačiau užteko kėlinio pabaigoje šiek tiek atsipalaiduot – ir varžovų klaidomis pasinaudojęs Matas Gudaitis vieną po kito pelnė du įvarčius. Kaip paaiškėjo, tai tebuvo pirmieji dramos akordai. 

25 minutę buvęs M. Gudaičio bendražygis FM Ateitis komandoje Matas Radžiukynas pagaliau pramušė FM Vilniaus Vytis vartininką Margirį Kamblevičių – ir rezultatą sušvelnino. O 28 min. tiksliu smūgiu nuo 9 metrų žymos – ir išlygino.

Atrodė, kad Žalia Raudona pagaliau prisišaudė, pagavo savo žaidimą ir vyčiams bus riesta. Tačiau 35 min. Edvinas Šiukšta pademonstravo akrobatinį etiudą ir smūgiu šuolyje pelnė trečią įvartį. Bet Žalia Raudona 40 ir 43 minutėmis atsakė Domo Junčos ir Rimo Ramono įvarčiais, tad likus 7 minutėms jau buvo priekyje 4:3.

Sunku tuo patikėti, bet per likusį laiką FM Vilniaus Vytis pelnė net 4 įvarčius, o 2 iš šio ketverto krito jau tada, kai vyčiai žaidė mažumoje, be pašalinto iš aikštės už antrą geltoną kortelę E. Šiukštos.


„Rungtynės buvo labai sudėtingos. Nors ir turėjom keturis atsarginius žaidėjus, bet kiekybė nekompensavo kokybės. Šį kartą sudėtyje nebuvo net trijų pagrindinių mūsų gynėjų, tad didžiausios problemos kilo būtent gynyboje, o ne puolime, kaip mums dažniausia būdavo. Realiai varžovai beveik visus įvarčius pelnė po mūsų klaidų gynyboje, atrodo, vos tik pasivejame, jie ir vėl įmuša. Ir taip bent tris kartus per rungtynes. Kita vertus, FM Vilniaus Vytis tikrai stipri komanda, labai pajėgūs atakuojantys futbolininkai, su jais visiems bus sunku“, – pastebėjo Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius.

Anot jo, šios rungtynės turėtų tapti vertinga pamoka. „Turime suprasti, kad kai kada reikėtų žaisti nuo gynybos, ne tik su kamuoliu, bet ir be jo. Ir tik sutvarkius gynybos reikalus – galvoti apie įvarčius. Aišku, pralaimėti nėra malonu, bet dar nieko nepraradome, esam nusiteikę optimistiškai ir kovingai“, – kalbėjo S. Stasevičius

PAREIŠKIMAS. Bet dar kovingiau nusiteikę yra FM Vilniaus Vytis atstovai. Komandos trenris Ernestas Malkevičius po rungtynių tiesiai ir šviesiai pareiškė, kad sezono pabaigoje jo auklėtiniai džiaugsis bronzos medaliais.

„Rungtynės buvo permainingos, iš pradžių mes laiminėjom, paskui jie laiminėjo, bet pabaigoje mums pavyko išnaudoti kontratakas, perlaužti rungtynių eigą ir išplėšti pergalę. Žaidėme savo malonumui, vis tik, mums tai antros rungtynės po ilgokos pertraukos, bet chebra maloniai nustebino. Smagios rungtynės, nes žaidėme be streso, be spaudimo. Mes žinom, kad tikrai būsim treti. Pasipildysime dar keliais žaidėjais – ir kilsime aukštyn“, – konstatavo Ernestas.


LŪŽIS. Dramos netrūko ir International Vilnius bei Eksperimentas rungtynėse. Turnyrinės lentelės kaimynų mūšyje geriau startavo tarptautiniai vilniečiai – ir 5 minutę po dviejų Valerijaus Krasockio įvarčių jie pirmavo 2:0.

Tačiau du anksti praleisti įvarčiai neišmušė Eksperimento iš balno. 14 min. varžovų klaida pasinaudojęs Algirdas Vitkauskas rezultatą sušvelnino, o 18 bei 22 minutėmis pasižymėjęs Volodymyr Chimarenko – ne tik palygino, bet persvėrė.

O pačioje pirmo kėlinio pabaigoje nutiko dar nemalonesnis epizodas – nukentėjo oro dvikovoje su Eksperimento žaidėju susidūręs International Vilnius ekipos lyderis V. Krasockij. „Sulaužė“, – palikdamas aikštę trumpai informavo Valerijus. Į klausimą, kas konkrečiai lūžo, jis atsakė konkrečiai: „nosis“. Beje, nors lūžusią nosį Valerijus pats savo rankomis atstatė į vietą, bet vis dėlto rungtynių tęsti jau negalėjo ir iškeliavo į Lazdynus.

Įdomu, kad International Vilnius dar sugebėjo išlyginti rezultatą, kai 28 min. įvartį pelnė Tomaš Symulevič, tačiau 35 min. dar viena IV gynėjų klaidele pasinaudoję Eksperimento futbolininkai pelnė ketvirtą – ir kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį.

Nors per likusį laiką aikštėje virė rimta kova, o progų turėjo abi komandos, bet pasižymėti niekam nepavyko, tad nuaidėjus arbitro finaliniam švilpukui Eksperimentas džiaugėsi po 3 mėnesių ir 13 dienų pasiektu laimėjimu.


SOLIDŽIAI. Po beveik dviejų sausų mėnesių pergalės skonį atragavo ir VU MIF komanda. Aišku, 4:2 nugalėti paskutinę diviziono komandą MSC – ne ypatingas žygdarbis. Tačiau per šešis paskutinius turus vos kartą laimėjusiems Studentams ši pergalė buvo reikalinga kaip oras.

Tikėtina, kad pergalei VU MIF komandą įkvėpė ir po ilgesnės pertraukos ant kalnelio susibūrę fanai. Kad jų palaikymo šūksniai motyvavo ir vedė į priekį pripažino ir VU MIF vartus saugojęs Vaidotas Kazlauskas. „Didžiulė padėka mūsų fanams, kurie vėl sugrįžo mūsų palaikyti. Buvo labai svarbu ir faina vėl juos girdėti“, – pareiškė Vaidotas.

Kita vertus, fanai akštėje nebėgiojo ir įvarčių nemušė, tai darė VU MIF žaidėjai. Jau 4 min. tiksliu smūgiu įvarčių sąskaitą atidarė Adomas Antanavičius, o 13 ir 24 minutėmis pasižymėjo Studentų goleodoras Nedas Suokas. „Laimėjom tikrai ne dėl gero vartininko, nes taip, kaip mes žaidėme pirmame kėlinyje, tai būtume ir su taburete vartuose pirmavę 3:0, nes puolime žaidimas buvo pavyzdinis“, – pastebėjo V. Kazlauskas. 

Antrame kėlinyje A. Antanavičius pridėjo ir ketvirtą įvartį. Ir tik pačioje rungtynių pabaigoje MSC pagaliau pramušė VU MIF gynybą ir po Luko Rutkausko ir Andrijaus Honcharenkos įvarčių sušvelnino skirtumą iki 2:4. Tačiau didesniems žygdarbiams laiko elementariai nebeliko, tad po rungtynių MSC beliko guostis kova ir, kad pralaimėta ne sausai.

O VU MIF tuo metu vėl turėjo progą pagalvoti apie medalius. Nors liko tik 4 turai, bet nuo trečios vietos Studentai atsilieka vos 6 taškais. „Aš manau, kad mums nereikia užsisvaigti, kad grįžtam į kovą dėl bronzos. Kitą savaitę turime mačą su Prima Line, tai bus lemiamas mūšis mums, tikėtina, kad ir jiems tai bus svarbios rungtynės. Bet mes toli į ateitį nesidairom, žiūrime tik į artimiausias rungtynes, o ar ten bus medaliai, ar ne – pamatysim“, – konstatavo V. Kazlauskas.


STAIGMENA. Kad Prima Line ekipai 15 turo rungtynės bus ne šiaip svarbios, o beveik aukso vertės, paaiškėjo po jų dvikovos su Rieše. Atkaklios ir permainingose rungtynėse Prima Line du kartus pirmavo, bet galiausiai liko prie suskilusios geldos ir pirmą kartą šį sezoną susipažino su pralaimėjimo kartėliu.

Įdomu, kad šiose rungtynėse keturis iš penkių įvarčių pelnė Riešės žaidėjai. Pirmas įvartis 17 minutę krito po nesėkmingo Luko Širvelio kojos kyštelėjimo prie savo vartų. Bet jau kitos atakos metu Riešė gražiai sukombinavo kamuolio išmetimą nuo šoninės linijos, Tomas Guiskis krūtine padėjo kamuoliuką ant lėkštutės Deividui Petravičiui – ir pastarasis galingu smūgiu nepaliko jokių vilčių PR vartininkui.

Po 3 minučių puikiu tolimu smūgiu Prima Line ekipą į priekį išvedė Egidijus Grinis, bet ir vėl diviziono lyderių džiaugsmą tuoj pat nugesino atsakomasis Riešės smūgis. Tiesa, iš pradžių Prima Line žaidėjai nepasinaudojo 100-procente galimybe mušti trečią, o po minutės nesėkmingai vartininkui kamuolį atmesti bandęs PR futbolininkas padėjo jį ant smūgio Riešės žaidėjui Eimantui Kotovui, o pastarasis šia dovanėle nedvejodamas pasinaudojo.

Antrame kėlinyje žaidimas bangavo į abi puses, Prima Line gal kiek aštriau atakavo, bet Riešės vartininkas niekais vertė visus jų bandymus persverti rezultatą. O rungtynės judant link pabaigos – ir link antrų iš eilės lygiųjų, aikštėje nutiko kazusas. Riešės atakos metu prie Prima Line vartų atriedėjo kamuolys iš gretimo ketvirčio ir vienu metu riešininkų puolėjas T. Guiskis rimtai svarstė, ar nereikėtų pasiųsti būtent to kamuolio į vartus. Tačiau laiku persigalvojęs stojo į kovą su tikrąjį kamuolį už linijos palydėti nusprendusiu PR vartininku, tą kovą laimėjo, kamuolys atiteko Danui Kulišauskui – ir nuo jo kojos įskriejo į tuščius Prima Line vartus.

Per likusias kelias minutes Prima Line futbolininkai taip ir nesugebėjo surengti nieko panašaus į Riešės vartų šturmą – ir pirmą kartą nuo čempionato pradžios paliko aikštę nugalėti.


MĖSMALĖ. Riešės pergalė neabejotinai stipriausiai pradžiugino SFK Novovileisk ekipą. Liepos pradžioje faktiškai palaidoję viltis pakovoti dėl aukso, nūnai Naujosios Vilnios futbolininkai vėl yra savo likimo kalviai. Nežinia, ar jie akies krašteliu stebėjo veiksmą PR ir Riešės ketvirtyje, tačiau savo reikalus su WorldOne United pasprendė labai atsakingai – laimėdami 15:3 ir pagerindami visus sezono bei čempionato rezultatyvumo rekordus.

Galima sakyti, kad iki 15 minutės tik 2 įvarčius praleidusi WOU dar laikėsi, tačiau po to jau prasidėjo mėsmalė. Gžegož Vilkin 15 minutę pelnė trečią savo – ir trečią komandos įvartį, 16 min. pasižymėjo Artur Ostrouch – ir įvarčiai pabiro it iš gausybės rago.

Nuo 15 iki 50 minutės Novovileisk pelnė 13 įvarčių, arba faktiškai po 1 įvartį kas 3 minutes. WOU į tai atsakė trimis taikliais pataikymais, kurie tik labai simboliškai pasaldino triuškinančios nesėkmės kartėlį.

Visgi šis katastrofiškas WOU pralaimėjimas turėjo gan logišką paaiškinimą. Komanda rungtynes pradėjo mažumoje, o kai pagaliau sulaukė 7-o žaidėjo – traumą patyrė WOU gynėjas Victor Cachay Grande. Be jo komanda nebetlaikė Novovileisk spaudimo – ir totaliai subyrėjo. 


LENTELĖ. Novovileisk pergalė ir Prima Line pralaimėjimas komandų išsidėstymo turnyrinėje lentelėje nepakeitė, bet atstumas tarp lyderių sumažėjo iki 2 taškų. O tai, žinant, kad SFK ir PR dar turi vienerias tarpusavio rungtynes tolesnėje perspektyvoje, žada čempionatui labai įdomų finišą.

Komandų išsidėstymo viršutinėje lentelės dalyje nepakeitė ir Žalia Raudona nesėkmė, bet atstumas nuo persekiotojų sumažėjo iki minimumo. Vienintelis pokytis įvyko Bottom 4 lygmenyje, kur Eksperimentas pakilo į 8 poziciją, o International Vilnius smuktelėjo į 9-ą.


STATISTIKA. 47 įvarčiai (arba 9,4 vidutiniška per rungtynes) pakylėjo į rekordines aukštumas diviziono rezultatyvumo rekordą. Iki šiol rezultatyviausias turas (6-as) turėjo 42 įvarčius, o nūnai kartelė pakylėta dar 5 pataikymais.

O ir kaip nebus pakylėta, jei vien SFK Novovileisk sumušė 15 golų ir pagerino ne tik sezono, bet ir visų laikų savo komandinį rezultatyvumo rekordą MFL pirmenybėse. 

7 įvarčius turo metu varžovams atseikėjo FM Vilniaus Vytis, po 4 – Žalia Raudona, VU MIF ir Eksperimentas.

 Mažiausia – po 2 sumušė MSC ir Prima Line, po 3 kart pasižymėjo International Vilnius, Riešė ir WorldOne United.

Tiesa, būtent WOU ir prasileido tuos 15 nuo Novovileisk, ir tokiu būdu įsirašė naują praleistų įvarčių komandinį antirekordą. 7 prasileido Žalia Raudona, po 4 – FM Vilniaus Vytis, MSC ir Prima Line.

Mažiausiai – po 2 kamuolius iš vartų traukė VU MIF ir Riešė, po 3 – Novovileisk, Eksperimentas ir Prima Line.

SNAIPERIAI. Absoliučiai suprantama, kad turo snaiperiu tapo rezultatyviausios turo komandos žaidėjas. Šį kartą laurai atiteko net 5 įvarčius pelniusiame Gžegožui Vilkinui. 

Po 4 goliukus surinko Lukas Kaziukevičius (Novovileisk) ir Matas Gudaitis (FM Vilniaus Vytis).

Šeši futbolininkai surinko po 2 įvarčius: Matas Radžiukynas (Žalia Raudona), Valentin Baranovskij (Novovileisk), Valerij Krasockij (International Vilnius), Volodymyr Chimarenko (Eksperimentas), Nedas Suokas ir Adomas Antanavičius (abu VU MIF).

Diviziono snaiperių rikiuotės viršūnėje išsilaikė Prima Line puolėjas Žydrūnas Germanas (22 įvarčiai), bet pokerį suskėlęs M. Gudaitis sumažino atsilikimą iki 1 įvarčio. Tik 3 įvarčiai nuo lyderio skiria Studentų puolėją N. Suoką. 17 tikslių smūgių jau atliko Žalia Raudona žaidimo varikliukas M. Radžiukynas.

DRAUSMĖ. Būtų dar vienas drausmingas turas, bet Žalia Raudona ir FM Vilniaus Vytis žaidėjai Matas Radžiukynas ir Edvinas Šiukšta pasistengė, kad taip nėbūtų. Matas surinko 1 geltoną kortelę, o Edvinas – net dvi.

Įdomiausia, kad antrąją, kuri automatiškai virto raudonu žaibu, E. Šiukšta užsidirbo dėl to, kad perleido atsakomybę išmesti kamuolį iš užribio komandos draugui. Kadangi jau prieš tai kitas komandos draugas tokią atsakomybę perleido Edvinui, tad anot arbitro, pastarasis ir turėjo įvesti kamuolį į žaidimą, o perleidimas trečiam asmeniui baudžiamas įspėjimu. Pasirodo, būna ir taip.

PROGNOZĖS. Pergalės skonį pajutęs Apžvalgininkas 14 ture su prognozėmis šaudė į debesis. Pavyko nuspėti tik SFK Novovileisk laimėjimą prieš WOU, bet, aišku, ne 15:3. Su kitomis baigtimis gavosi didelis fiaskas: Žalia Raudona nelaimėjo, International Vilnius ir Eksperimentas nesužaidė lygiosiomis, MSC nepateisino vilčių, o Prima Line su Rieše irgi kažkiek persistengė.

Tad turas pralaimėtas 1:4. Visgi bendrame santykyje tas vienas taškas tapo auksiniu, nes po 14 turų 50:28 laimi Apžvalgininkas. Tai reiškia, kad likus 4 turams (arba 20 rungtynių) klausimo dėl nugalėtojo nebėra. Bent jau Prognozių ringe.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: