2022-09-08

B divizionas. 18 turo anonsas. Ketvirtadienis

Sezono kulminacija - paskutinis čempionato turas. Klausimai dienotvarkėje tik du - ar Prima Line pasiims auksą ir ar Žalia Raudona apgins savo bronzinę poziciją? Na, gerai, yra ir trečias klausimas - ar susirinks į užbaigtuves International Vilnius komanda?

20 val.



Eksperimentas (13 taškų) - Žalia Raudona (33 tšk.) III Fanų ketvirtis

Kalbant apie sezono finišą reikia pastebėti, kad Eksperimentui šios rungtynės nebus paskutinės. Dėl futbolo laiko ribojimų Fanų stadione eksperimentininkams tvarkaraštis lėmė galimybę sezoną užbaigti rugsėjo 12 dieną. Kadangi užbaigtuvės nusimato su principiniu priešininku - WorldOne United, Eksperimentui atsiranda papildomas trupinėlis motyvacijos pasistengti ir su Žalia Raudona. Kodėl? Ogi todėl, kad šiuo metu Eksperimentą ir WOU skiria 4 taškai. Jei pavyktų iš Žalia Raudona pasiimti bent tašką, paskutinė dvikova su WOU įgautų ir konkrečią turnyrinę prasmę. 

Kita vertus, Žalia Raudona mažiausiai galvoja apie lygiąsias ar Eksperimento motyvacijas. Praėjusiame ture žali ir raudoni be kovos, techniniu būdu pasiėmė 3 taškus iš International Vilnius - ir išsaugojo minimalią persvarą prieš ketvirtoje vietoje esančią FM Vilniaus Vytis ekipą. Kadangi Vyčiai sezoną užbaigs su International Vilnius, labai realu, kad ir jie pasiims savo 3 taškus, o tokiu atveju Žalia Raudona privalo nugalėti Eksperimentą. Antraip istorinė bronza gali išsprūsti iš jų rankų ir nukeliauti pas MFL debiutantus.

Pirmame rate po atkaklios kovos 4:3 pergalę pelnė Žalia Raudona. Tada svarstykles Žalia Raudona naudai nusvėrė du vėlyvi Mato Radžiukyno įvarčiai. Bet šį kartą Matas savo komandai padėti negalės, nes Lietuvos mažojo futbolo rinktine keliaus į Budapešte vyksiantį Pasaulio mažojo futbolo čempionatą. Be abejo, Žalia Raudona gretose ir be M. Radžiukyno yra nemažai pajėgių, kūrybingų, atakuojančio plano žaidėjų. O jei dar pavyktų prisišaukti paskutiniam pasirodymui Vilnius Football Academy trenerius - Žalia Raudona bronzinis sezonas įgautų labai tvirtą pagrindą.

PROGNOZĖ. 2:4

SFK Novovileisk (36 tšk.) - VU MIF (26 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pirmo rato viduryje atrodė, kad toks galėtų būti puikus finalinis sezono akcentas, kai tarpusavyje susitiktų dvi dėl medalių kovojančios ekipos. Bet nūnai dėl medalių kaunasi tik SFK Novovileisk, o VU MIF tik dalyvauja šioje kovoje kaip laisvasis radikalas, kuriam pergalė ar pralaimėjimas tėra moralinių kategorijų dėmuo.

Tiesa, ir Novovileisk turi labiau tik teorinį stimulą žūtbūt kapotis dėl pergalės. Naujavilniečiai jau užsitkrino bronzą, o antrą vietą prarastų tik nutikus apokaliptiniam scenarijui, kuriame Žalia Raudona aplenktų juos pagal bendrą įvarčių santykį, kuris šiuo metu yra +15 Novovileisk naudai. Tiesa, laimėjimas prieš VU MIF leistų Novovileisk komandai bent trumpam aplenkti turnyrinės lentelės viršūnėje esančią Prima Line ekipą ir pasimėgauti pirma vieta bent jau iki pastarosios komandos rungtynių su MSC pabaigos.

Šį sezoną vienintelės Novovileisk ir VU MIF tarpusavio rungtynės birželio 2 dieną baigėsi naujavilniečių pergale 4:3. Tada iki 43 min. Studentai pirmavo 3:0, bet per likusias 7 minutes prasileido 4 įvarčius - ir liko be nieko.

Praėjusiame ture Novovileisk 3:1 įveikė Prima Line, o VU MIF - 4:2 palaužė Riešę. Abi komandos įrodė, kad maksimaliai susikaupusios gali siekti sau palankaus rezultato su visai  varžovais. Esminis klausimas - kuri komanda bus rimčiau nusiteikusi pakentėti vardan rezultato, kuris, iš esmės, gali ir nieko nebereikšti.

PROGNOZĖ. 2:2

21 val.



International Vilnius (8 tšk.) - FM Vilniaus Vytis (32 tšk.) III Fanų ketvirtis

Įprastinėmis aplinkybėmis šioje poroje būtų galima prognozuoti įvarčių liūtį, nes paskutiniu metu FM Vilniaus Vytis puolėjai ne juokais įsismagino ir įvarčius kala ne po vieną, o po 7 - 9. Vis dėlto, kalbėti apie rungtynes ir įvarčius sudėtinga, nes yra didelė tikimybė, kad jos apskritai neįvyks.

International Vilnius 16 ture lygiosiomis 2:2 sužaidė su VU MIF komanda - ir, regis, nusprendė, kad ties tuo galima dėti tašką. Į 17 turą IV nesusirinko, nebuvo aišku, ar pavyks suburti kolektyvą ir į finalinį, 18 diviziono pasispardymą. Iš tiesų, jokios apčiuopiamos turnyrinės prasmės International Vilnius komandai rungtynės nebeturi. Taip, pergalė pakylėtų juos į 9 vietą, lygiosios ar pralaimėjimas - paliktų 10-oje pozicijoje.

Vilties laimėti prieš vis dar motyvuotą ir paskutiniu metu galingai žaidžiančią FM Vilniaus Vytis komandą yra labai nedaug. Tikimybė būti sutriuškintiems - ženkliai didesnė. Tad iš to ir klausimas - ką pasirinks International Vilnius?

PS. Pasirinkimas paaiškėjo trečiadienį vakare.

PROGNOZĖ. 0:3

MSC (9 tšk.) - Prima Line (39 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Savotiškos rungtynės, nes dar prieš startinį švilpuką gali paaiškėti, kad Prima Line užsitikrino pirmą vietą. Kad MSC bet kuriuo atveju finišuos 9-oje pozicijoje, paaiškėjo dar trečiadienį vakare, kai International Vilnius apsisprendė nesusirinkti į paskutines savo rungtynes. 

Kita vertus, net jei ir niekas iki startinio švilpuko nepaaiškės, Prima Line pranašumas prieš MSC yra nediskutuotinas. Vargu ar šviežiai iškepti diviziono nugalėtojai norės sezoną užbaigti lygiosiomis ar pralaimėjimu. Juk visi supranta, kad daug smagiau auksiniu šampanu laistytis po laimėtų rungtynių.

Pirmoji komandų akistata pirmame rate baigėsi Prima Line pergale 9:0. Šį kartą tokio vienpusiško scenarijaus nebus, tačiau baigtis vis tiek akivaizdi. Nors MSC ir neslepia noro trinktelėti durimis, tačiau vargu ar jiems pavyks prispausti diviziono lyderių pirštus.

PROGNOZĖ. 2:6

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: