2022-09-27

A divizionas. (Ne)savalaikė auksinės intrigos atomazga

Priešpaskutinis turas turėjo tapti smagia preliudija paskutiniam turui, kurio metu dvi pajėgiausios MFL komandos sau būdingoje klasikinėje manieroje turėjo išsiaiškinti, kuri iš jų bus auksinė, o kuri – sidabrinė. Turėjo, bet netapo. O netapo dėl to, kad būtent priešpaskutiniame ture ėmė auksinė intriga ėmė ir pasibaigė.

REZULTATAI.



ČEMPIONAI. Prieš 20 turą buvo aišku, kad El Dorado bet kokiu atveju dalyvaus auksinėje atomazgoje, nes net ir pralaimėję akistatą su Fortitudo eldoradininkai būtų išsaugoję pirmą vietą divizione ir paskutinėse rungtynėse būtų turėję lygias galimybes pasigalynėti su Eagle Team dėl čempionų titulo.

Tačiau laukti iki paskutinio turo El Dorado ekipai neprireikė. Visų pirma, ji pirmoje 20 turo dalyje 11:0 susitvarkė su Fortitudo ir pratęsusi pergalių seriją iki 14 rungtynių užsitikrino, kad 3 taškų persvara prieš čempionų titulą gynusią Eagle Team liks savo vietoje. Ar galėjo būti kitaip?

Absoliučiai niekaip. Fortitudo surinko tik 7 žaidėjus, nebuvo nei vieno Pasaulio mažojo futbolo čempionato dalyvio, nebuvo anei vieno realaus vartininko – ir tai aiškiai pasimatė jau pačioje rungtynių pradžioje. 2 min. El Dorado žaidėjas Giedrius Šablinskas iš tolimesnės distancijos paspyrė kamuolį į vartus – ir 1:0. Dar po minutės Artūras Juchno pastebėjo į baudos aikštelę įkertantį Martyną Rašinską, perdavimu perskrodė visą Fortitudo gynybą, o Martynas vienu prisilietimu pasiuntė kamuolį į vartus.


Po tokios pradžios klausimų dėl nugalėtojų nebeliko, neaiškus buvo tik galutinis rezultatas. Laisvai ir be didesnės įtampos žaidusi El Dorado ekipa sumušė 11 įvarčių, pasižymėjo 8 iš 12 registruotų žaidėjų, ir kaip po rungtynių konstatavo M. Rašinskas – tiesiog mėgavosi futbolu. „Buvo gražios atakos, krito gražūs įvarčiai, nieko negalėjome padaryti. Gal Fortitudo kitais metais supyks, bet gavosi kaip gavosi. Būtų gerai, kad tie įvarčiai čia nepasibaigtų, nes mūsų dar laukia vienerios – ir pačios svarbiausios rungtynės“, – turėdamas omeny 21 turo akistatą su Eagle Team teigė M. Rašinskas.

Tačiau antroje turo dalyje paaiškėjo, kad kitos rungtynės bus tik dėl garbės ir orumo, nes Eagle Team neatlaikė įtampos ir pralaimėjo Alyčiui, o tuo pačiu atsisveikino ir su pernai iškovotu MFL čempionų titulu.

„Neslėpsiu, norim, kad visa auksinė intriga pasibaigtų šiandien, čia ir dabar. O į kitas rungtynes ateisime tam, kad garbingai sukovotume, pratęstume savo pergalių seriją ir gražiai užbvaigtume sezoną“, – prieš Eagle Team ir Alyčio rungtynes kalbėjo M. Rašinskas. Ir po valandėlės jo žodis virto faktu!

DRAMA. Šį sezoną Alytis tapo tikra Eagle Team komandos rakštimi. B diviziono nugalėtojai metus pradėjo pergale MFL „Arimex“ Supertaurės varžybose, o finale 3:2 įveikė nugalėtojų titulą gynusią Eagle Team ekipą. Tiesa, MFL „Arimex“ Taurės turnyro pusfinalyje Ereliai atsirevanšavo alytiškiams, tačiau paskutinis žodis tarpusavio kovų epopėjoje priklausė visgi Alyčiui.

Ketvirtadienį Fanuose drąsiai, stipriai ir vikriai žaidę alytiškiai 4:3 nugalėjo Eagle Team ir pasirūpino, kad čempionų taurė, nelaukdama paskutinio turo, pereitų į El Dorado rankas. Visiškai natūralu, kad būtent eldoradininkai ir buvo didžiausiais Alyčio fanais bei gerbėjais, būtent jie po rungtynių labiausiai ir džiaugėsi Alyčio pergale. Bet neliūdėjo ir alytiškiai. Juos maloniai nuteikė ne tik El Dorado pažadėta motyvacinė priemonė, bet gražiu stiliumi pasiekta pergalė.

Abi komandos į Fanus susirinko gausiai ir gan kokybiškai. Tiesa, Eagle Team apyvartoje trūko pagrindinio gynėjo Mariaus Linkevičiaus ir vadovaujančio taktiko-stratego Aleksandro Dergačiovo. Alytis gi vertėsi be Augusto Trinkūno, tik įsibėgėjant rungtynėms į aikštę išbėgo Paulius Sakalis bei Svajūnas Savickas. Visgi esminiu faktoriumi tapo ne komandų sudėčių trūkumai, o nusiteikimas ir atsidavimas. 

Eagle Team futbolininkai, tarsi slegiami pareigos bet kokia kaina laimėti, rungtynes pradėjo atsargiai ir net kažkiek vangokai. Ir jau 9 minutę atsidūrė nemalonioje dviejų įvarčių duobelėje. Abu įvarčius smūgiais iš vidutinės distancijos pelnė Agnius Panka – ir padarė tai pernelyg lengvai, be didesnio Eagle Team gynėjų pasipriešinimo. 

Ereliai mėgino sugrįžti į rungtynes, judėjo, kombinavo, ieškojo spragų Alyčio gynyboje, bet kėlinio pabaigoje buvo priversti dar kartą traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Ir vėl klaida, netikslus perdavimas vartininkui, dovanėlė P. Sakaliui, kuria šis užtikrintai pasinaudojo.

Trimis Alyčio smūgiais prie sienos priremti Ereliai neabejotinai girdėjo, kaip šurmuliuoja ir ūžia užvartinėje zonoje El Dorado futbolininkai. Jei po pirmų dviejų įvarčių pastarieji dar gan atsargiai reiškė savo emocijas, tai po trečio – pastebimai pagyvėjo. 

Antroje rungtynių dalyje Eagle Team sukaupė visas jėgas, išsitraukė visus savo kozirius, pademonstravo valia, charakterį ir užsispyrimą. Atakavo didelėmis pajėgomis, apnuogino gynybą, rizikavo – ir po Gedimino Skrocko, Artūro Skuratovičiaus ir Tado Švaikevičiaus įvarčių likus 5 minutėms išlygino rezultatą 3:3. 

Galima tik spėlioti, kaip būtų pakrypusi rungtynių eiga, jei po T. Švaikevičiaus įvarčio Eagle Team būtų tvarkingai sustoję į gynybines pozicijas. Tačiau bandymas dar stipriau spustelėti alytiškius suteikė pastariesiems galimybę surengti savo ataką, kurią stipriu ir tiksliu smūgiu įvarčiu pavertė Nojus Jančiauskas.

KONTROVERSIJA. Bet ir tai dar nebuvo pabaiga. Po praleisto įvarčio Ereliai iš paskutinių jėgų metėsi į ataką ir likus kelioms minutėms, po Eriko Milašausko ir Pauliaus Sakalio susidūrimo Alyčio baudos aikštelėje (ar jos prieigose?) su neslepiamu lūkesčiu sužiuro į arbitrą Artiomą Gutovskį. 


Eagle Team įsitikinimu P. Sakalis prasižengė prieš E. Milašauską, o kadangi taisyklių pažeidimas nutiko Alyčio baudos aikštelėje, turėjo būti paskirtas baudinys. Tačiau arbitro švilpukas taip ir nenuskardėjo. Kelias minutes ant Fanų aikštyno dangos pagulėjęs ir ne juokais visus aplinkinius išgasdinęs E. Milašauskas galiausiai pakilo ir susiėmęs už šonkaulių pamažiukais paliko aikštelę. 

Paskutinėmis rungtynių minutėmis Eagle Team ir Alytis apsikeitė pavojingais išpuoliais, tačiau nei vieniems, nei kitiems pasižymėti nepavyko, tad finalinis A. Gutovskio švilpuko signalas užfiksavo alytiškių pergalę 4:3. 


Po finalinio švilpuko džiaugėsi alytiškiai, o dar stipriau siautė čempionų taurės kilnojimą parepetavę El Dorado futbolininkai.


Tuo metu Eagle Team konstatavo, kad jei ne arbitras, tai to džiaugsmo galimai būtų gerokai mažiau. Vis dėlto nuslūgus emocijoms Erelių Facebook paskyra pripažino, kad dėl nesėkmės ir pabėgusios auksinės intrigos kaltas ne tik arbitras. 

„Apie vakar varžybas daug nerašysime, verta paminėti tik tai, jog atsilikinėjome 0:3, bet parodėme charakterį ir išlyginome, galėjome ir persverti rezultatą savo naudai, tačiau nepataikėme į vartus iš dėkingų progų. Taipogi verta paminėti varžybų teisėją, nors to senai nedarėme, kadangi manome jog tai yra beviltiškas reikalas. Kritika į tą pusę tai tas pats kas myžt prieš uraganą. Juokas juokais, tačiau labai keistas lygos sprendimas skirti tokios svarbos rungtynėms teisėją, apie kurio klaidas asmeniškai mes pusę sezono rašėme savo apžvalgose. Akivaizdus 9m baudinys į Alyčio vartus neskirtas lemiamoje rungtynių fazėje realiai perlaužė varžybas. Tikėkimės video kamera netyčia „nesuges“ ir galėsime iš naujo įvertinti tą epizodą. Na, bet pralaimėjome ne dėl to ir kalti esame tik patys“, – rašoma Eagle Team Facebook paskyroje.

KUBILAS. Tuo metu El Dorado jau tą patį ketvirtadienį aplaistė po metų pertraukos į jų glėbį sugrįžusį MFL čempionų titulą. Tiesa, tikrąja to žodžio prasme laistymosi nebuvo, nes eldoradininkai šampanais ar kitais putojančiais gėrimais prieš turą nepasirūpino. Tikėtina, kad ir jie patys netikėjo Alyčio galimybėmis atimti taškus iš Eagle Team.

Tačiau čempionų Kubilas atpirko neįvykusį šampano purslų lietų. Su tuo ir sveikiname. Šaunuoliai!

FORMALUMAS. Be čempionų ir vicečempionų priešpaskutiniame ture savo reikalus dar patvarkė Dinamika ir Rytas. Bronzą dar 19 ture užsitikrinę dinamiškieji gazo nenumetė ir iškovojo pergalę 9:4. Kaip ir El Dorado – Fortitudo rungtynėse, taip ir čia kitokių alternatyvų nelabai buvo. Rytas į rungtynes surinko 7 žaidikus – ir nei vieno vartininko. Pirmoje rungtynių dalyje vartus saugojo komandos vadovas Olegas, antroje šis abejotinas malonumas teko ir kitiems Ryto žaidėjams. 

Dinamika šį sezoną įrodė, kad galima be vartininko ne tik žaisti, bet ir laimėti. Tačiau panašu, kad kitoms komandoms perimti dinamiškųjų žaidimo stilių – misija gan neįmanoma. Juo labiau, kad tai dažniausiai daroma ne savo noru, o iš reikalo. Nepavyko tai ir Rytui. Tiesa, rytiečiai pirmi pramušė Dinamikos gynybą, bet į Eduardo Tučinskio įvartį Dinamika dar pirmame kėlinyje atsakė keturiais pataikymais, antrame pridėjo dar tris, ir sužaidus 31 minutę pirmavo 7:1.

Natūralu, kad antrame kėlinyje dinamiškieji šiek tiek atsipalaidavo, atleido vadžias – ir galutiniame rezultate gavosi ne toks jau tragiškas (Rytui) rezultatas – 4:9.  

TECHNINIS. Ketvirtosios turo rungtynės, kuriose turėjo susitikti turnyrinės lentelės kaimynai – 7 ir 8 komandos, neįvyko. Tuo pasirūpino Vilniečiai, nusprendę nebesikankinti ir užbaigti sezoną po 19 turų.
Toks jų sprendimas įrašė pergalę TEC ekipai, tačiau jokių rimtesnių pokyčių turnyrinėje lentelėje tai nesukėlė.

LENTELĖ. Priešpaskutinis turas įtvirtino pirmojo ketvertuko pozicijas ir paliko klausimą tik dėl 5 – 6 vietų. Tiesa, tik teoriškai, nes viskas priklauso nuo Vilniečių. Jei jie nepasirpodys ir 21 ture, tada Rytas techniškai pasiims 3 taškus ir užsitikrins 5 vietą, o Fortitudo liks 6-oje. Visgi 99,97 proc. tikimybė, kad Vilniečiai nepasirodys, tad ir komandų rikiuotė, tikėtina, nesikeis.



STATISTIKA. 31 įvartis per trejas rungtynes, arba vidutiniškai po 10,33 per mačą.

Rezultatyviausiai sužaidė 11 įvarčių pelniusi El Dorado komanda, 9 pridėjo Dinamika, po 4 – Rytas ir Alytis.

Su 0 priešpaskutinį turą baigė Fortitudo, su 3 – Eagle Team.

Geriausią gynybą pademonstravo naujieji čempionai – ant 0 atstovėję El Dorado futbolininkai. 3 prasileido Alytis, po 4 – Dinamika ir Eagle Team.

Net 11 kartų kamuolį iš tinklo traukė Fortitudo vartininkas, tokiu būdu pagerindamas ne tik šio, bet ir dar trejų pastarųjų sezonų antirekordą. 9 įvarčius prasileido Ryto vartų sargai.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo rezultatyviausias diviziono žaidėjas Darjuš Jankovskij. Dinamikos puolėjas į Ryto vartus pasiuntė 3 sviedinius ir pasididino savo bendrą įvarčių kraitį iki 43.

Dar šeši futbolininkai pasižymėjo po 2 kartus. Susidubliavo Dinamikos atstovas Paulius Malinauskas ir Ryto žaidėjas Dominik Mackevič, Alyčio žaidėjas Agnius Panka ir El Dorado trijulė – Martynas Rašinskas, Paulius Obolevičius ir Edvinas Mučinis.

DRAUSMĖ. Retas atvejis, kai turas nebuvo papuoštas anei jokios spalvos kortelėmis.

PROGNOZĖS. Įvyko trejos rungtynės, Apžvalgininkas teisingai numatė dviejų rungtynių nugalėtojus, bet su svarbiausiomis – prašovė pro šikšnelę. Vietoje planuotos Eagle Team pergalės 4:2 gavosi neplanuotas Alyčio laimėjimas 4:3. 

Su El Dorado ir Dinamikos laimėjimais sunku nebuvo. Tiesa, prognozėje tie laimėjimai buvo įvardinti kaip sunkesni, o gavosi atvirkščiai.

Žodžiu, turą Apžvalgininkas laimėjo 2:1, o bendras santykis po 20 turų – 52:31.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: