2022-10-20

MFL Legendos: MSC

Pasibaigė jubiliejinis – 10-asis Mini futbolo lygos sezonas, tad kviečiame susipažinti su ryškiausiomis MFL legendomis.

Pirmoji MFL Legendų rubrikos dėmesio sulaukė MSC komanda. Ji vienintelė su MFL įveikė visus 10 sezonų, sužaidė 198 rungtynes, pelnė 699 įvarčius. Savo kelią MFL lygoje MSC pradėjo dar 2012 m. pabaigoje ir Žiemos turnyre pasiekė finalą. 2013 metais pirmąjame MFL čempionate MSC užėmė 3 vietą. 2018 metais MSC šį pasiekimą pakartojo MFL B divizione. Keli paskutiniai sezonai komandai nebuvo sėkmingi, tačiau nepailstantis MSC komandos vadovas Adomas Kripas įsitikinęs, kad tai dar anaiptol ne kelio pabaiga.



Adomai, kaip gimė idėja įkurti MSC komandą? 

Komandos įkūrime pats nedalyvavau. Atėjau jau į sukurtą sistema. Mano žiniomis šios nuostabios idėjos autorius yra dabartinis MFL vadovasTomas Butkus. O aš pats į komandą patekau tikriausia per Mindaugą Pakalniškį. Beje, Mindaugas irgi yra neabejotina legenda.

Kas parinko MSC pavadinimą, ką jis reiškia?

Dėl pavadinimo irgi daugiau galėtų papasakoti Tomas.

Tokiu atveju, Tomai, prašom papasakoti viską kaip buvo.

Tomas Butkus. 2011 metų rugsėjį iš Kauno persikrausčiau į Vilnių. Kaune, realiai Trivarčio pavyzdžiu turėjome komandėlę, su kuria žaisdavome miesto pirmenybėse 7 prieš 7. 

Persikėlus į Vilnių taip pat buvo noras pačiam pažaisti. Trivartis, kuriame buvo daug mano pažįstamų dalyvavo SFL pirmenybėse, bet aš žaisti 11 prieš 11 nenorėjau. O kitokių, mažesnio formato futbolo varžybų tuo metu neradau. Taip po truputį ir išsirutuliojo mintis, kad reikia pradėti organizuoti pačiam. O tam reikėjo įkurti juridinį vienetą.

Taip ir gimė MSC – arba Mėgėjų Sporto Centras. Kaip kilo pavadinimas jau ir pat nepamenu, bet idėja buvo, kad organizacija galėtų užsiimti įvairių mėgėjų sporto renginių organizavimu.

2012 m. pavasarį prasidėjo pirmieji turnyrai, o viena iš komandų buvo ir Mėgėjų sporto centras. 

2013 metais įkūrus MFL MSC futbolo turnyrų nebeorganizavo, bet dalyvavo visose MFL varžybose. O visą MSC komandos organizacinį darbą iš manęs pamažu perėmė Adomas.

Štai ir išsiaškinome. Adomai, koks buvo pirmas MSC kartas, ar pameni komandos debiutą MFL padangėje?

Debiutas buvo Antakalnyje. Pamenu nedaug, tik tiek, kad buvo didelis jaudulys. Žaidėme su bele kokiomis aprangomis, kaip kas norėjo, kas ką turėjo. Žodžiu, tas pirmas kartas buvo labai mėgėjiškas. Bet tai labai greit pasikeitė! Kodėl? Ogi dėl MFL. 

Tiesa, atėjęs į rungtynes pamačiau pažįstamų veidų, tarp jų – ir dar vieną būsimą MFL legendą Martyną Rašinską! Draugas nuo mokyklos laikų. O ir šiaip, iš pradžių MSC komanda buvo stipriai orientuota į žemaičius. O kalbant apie debiutą MFL padangėje, tai net nepamenu prieš ką žaidėme. Įtariu, kad čia dar buvo prieš mūsų debiutą MFL, nes vyko kažkoks žiemos turnyras, bet lyg ir ne MFL pavadinimu.

Įsimintiniausios rungtynės?

Man asmeniškai įsimintiniausios rungtynės įvyko 2015 metų MFL Vasaros lygoje. Tai buvo paskutinės sezono rungtynės, jose susitikome su El Dorado. Reikia pasakyti, kad 2013 metais MSC gretose žaidė būsimi El Dorado lyderiai – M. Rašinskas, Darius Pupliauskas. Vėliau jie išėjo iš komandos ir įkūrė El Dorado. 

Tad tos rungtynės mums buvo principinės. Juo labiau, kad pergalės kaina buvo pirma vieta. Pamenų, kad nervų rungtynėse buvo daugiau nei futbolo, o ir koks gali būti futbolas, kai kamuolys atsiduria už Fanų stadiono tvoros ir maudosi tvekinyje? Taigi, gavome dvi raudonas, pralaimėjome 1:4 ir likome su trečia vieta. 

Skaudžiausia nesėkmė?

Būtent tos rungtynės su El Dorado man yra ir skaudžiausia nesėkmė.

10 sezonų MFL: kuris paliko geriausius atsiminimus, kuris – slogiausius?

Gal išskirčiau 2018 m. sezoną. Iškovojom daug pergalių, pelnėme bronzos medalius. Buvo daug sunkių rungtynių, daug kovos, bet žaidėme savo jėgomis, be didesnių pagalbininkų. Iš to sezono liko geriausi prisiminimai, jei nekystu, įvarčiais pasižymėjo praktiškai visi komandos žaidėjai. Smagu.

O šiaip tų sezonų buvo tiek daug, jau ne visus ir pamenu. Faktas, kad kai kurie mažiau įstrigo, kiti – labiau.

Kalbant apie blogesnius, tai 2021 m. sezonas buvo labai sunkus.

Nepavyko tinkamai sukomplektuoti komandos, pavedė kai kurie žaidėjai, tad sukomės iš padėties kaip tik galėjom. Neslėpsiu, tam tikrais momentais buvo minčių mest visą tą reikalą. Nes tuo metu mest buvo lengviau, nei tęsti. Ir ne man vienam taip atrodė. Bet... išgyvenome, sezoną užbaigėme ir svarbiausia – ne paskutiniai!

MSC ir varžovai: geriausi draugai ir principiniai priešininkai?

Draugų turbūt daugiau, nei varžovų. Daugelį smagu sutikti tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Šiaip jau aikštėje visi esame konkurentai. Bet po rungtynių vis tiek paspaudžiam rankas ir pamirštam. Aišku, progai pasitaikius viską prisimenam ir per dantį patraukiam.

Ryškiausias MSC visų laikų žaidėjas? Asmenybė?

Per tą dešimtmentį komandoje buvo daug ryškių asmenybių. Man džiugu, kad 2022 m. sezone pas mus kelias rungtynes sužaidė ukrainietė Polina Jančiuk, dabar žaidžianti Ukrainos aukščiausioje moterų futbolo lygoje. Ji ne tik pas mus žaidė, bet ir įvartį įmušė, ir rezultatyvų perdavimą atliko.

Įdomus atvejis nutiko 2016 metais, kai vienerias rungtynes komandos sužaidė tuo metu Lietuvoje atostogavęs Saudo Arabijos aukščiausioje lygoje žaidęs Tariq Ahmed. Atėjo, įmušė 4 įvarčius ir atsisveikinom. Tikrai rimtas vaikinas.

O šiaip vardinti būtų galima daug žaidėjų – M. Rašinskas, Artiomas Barinovas, Pavelas Smolkovas ir kt. Kalbant apie paskutinį sezoną, norėčiau tarti didelį AČIŪ Aringui Streckiui už jo indėlį į komandos žaidimą.

Kokia MSC bus po 10 metų?

Tiksliai negaliu pasakyti, bet tikiu, kad bus. Dabar svarbiausia, kad ateitų pamaina senukams. Norėčiau, kad MSC vairą į savo rankas imtų jaunimas, nes man pačiam dar 10 metų tempti visą komandą bus sunku.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: