2023-05-17

B divizionas. Nepalaužiami lyderiai, juodas Grijos pirmadienis ir pirmasis Riešės tritaškis


5-asis turas atnešė pirmą pralaimėjimą Grijos komandai, o taip pat ir pirmą pergalę Riešės kolektyvui. Vilniaus rajono futbolo mokykla ir toliau štampuoja valingas pergales, bet už jų nugarų formuojasi visa virtinė pretendentų į medalius, tarpe kurių vis ryškiau švyti FM Vilniaus Vytis žvaigždė.

REZULTATAI.



PERGALĖ. Riešės kolektyvas pirmos pergalės šį sezoną laukė ilgiau nei mėnesį. Startavę kovinėmis lygiosiomis su Žalia Raudona, po to riešininkai patyrė tris nesėkmes čempionate, dar vieną įsirašė MFL Taurėje ir pasiekusi pirmojo rato ekvatorių su 1 taškeliu tūnojo diviziono dugne.

Tačiau jau anos savaitės pirmadienį vykęs kietas ir atkaklus pasispardymas su lyderiais VRFM futbolininkais signalizavo, kad ilgai dugne tūnoti Riešė neketina. Tąsyk taškas (o gal ir visi trys) iš riešininkų glėbio išsprūdo paskutinėmis mačo minutėmis, bet antrą sykį panašios klaidos Riešė nepadarė.

Tiesa, atkakliose ir lygiose rungtynėse pirmi pasižymėjo WorldOne United futbolininkai, bet į 33 minutę pelnytą Edgaro Vrublevskio įvartį tuoj pat atsakė Rytis Jakavonis. O po keturių minučių nutiko esminis rungtynių momentas – WOU bandymai susigrąžinti persvarą virto atsikirtimais ir Riešės kontromis, o pastarosios 38 ir 39 minutėmis virto dar dviem įvarčiais.

Per likusią rungtynių atkarpą riešininkai savo persvaros neiššvaistė ir galiausiai turėjo progą pasidžiaugti pirmuoju tritaškiu. „Mūsų vartininkas šiandien buvo nepramušamas, puikiai savo darbą dirbo gynyba, o puolimo grandis mušė įvarčius“, – pergalės receptą įvardino Riešės vadovas Tomas Guiskis.

Tuo metu WOU vadovas Victor Cachay Grande negalėjo nuslėpti nusivylimo. „Labai skaudus pralaimėjimas, nes mes realiai buvome geresnė komanda, susikūrėme daugiau progų, bet jų nerealizavome. O kai pagaliau įmušėme, tai iš karto ir praleidome. Tame įvartyje daugiausiai mano kaltės – atlikau labai prastą perdavimą, varžovai perėmė kamuolį ir nepaliko jokių šansų mūsų vartininkui. Po to dar bandėme sugrįžti į žaidimą, bet gavome du įvarčius po kontratakų, ir rungtynėms mums baigėsi“, – konstatavo trečią nesėkmę čempionate patyrios WOU komandos vadovas.

SUGRĮŽIMAS. Vilniaus rajono futbolo mokykla praėjusią savaitę du kartus balansavo ant taškų praradimo, o gal net ir pirmojo pralaimėjimo briaunos. Ir abu kartus išbalansavo į pergalę. Pirmadienį VRFM sugrįžo iš vieno minuso zonos ir 2:1 nugalėjo Riešę, o ketvirtadienį rado kelią į pergalę iš dar gilesnės duobės.

FK Tornado rungtynėse su diviziono lyderiais pritaikė MFL Taurėje jiems sėkmę atnešusią žaidimo formulę – dėmesys gynybai, spaudimas, perimti kamuoliai ir kontratakos. Taurėje panašiu stiliumi tornadininkai 3:1 nugalėjo VRFM ekipą, o čempionate jau 15 minutę pirmavo 2:0 po Jorio Pikturnos ir Eriko Milašausko įvarčių.

Ir net kai VRFM po Dominik Mackevič ir Alberto Voskunovičiaus smūgių pagaliau pramušė Tornado gynybą, pastarieji nesubyrėjo ir toliau kantriai dirbo gynyboje, o sulaukę progos – bandė kontratakuoti. Rungtynėms judant link pabaigos abi komandos demonstravo norą žaisti dėl visų 3 taškų. Nuo VRFM žaidėjų smūgių braškėjo Tornado vartų konstrukcija, kelis kartus komandą gelbėjo ir vartininkas, bet savo progų prie varžovų vartų turėjo ir tornadininkai.

O kai jau atrodė, kad lygiosios – teisingiausia šios dvikovos baigtis, žodį tarė VRFM treneris Viačeslav Rodevič. 49 min. jis tiksliu smūgiu vidine pėdos dalimi jis pasiuntė kamuolį į Tornado vartų apatinį kampą – ir tuo pačiu iššaukė griausmingą džiaugsmo emocijų sprogimą VRFM fanų zonoje.

„Tornado turi 1 tašką, bet žaidžia labai gerai. Pirmame kėlinyje buvo labai sunku, atsilikinėjome, bet antrą pradėjome įjungę penktą pavarą. Spaudėm, išlyginome rezultatą, tęsėm savo atakas, varžovus gelbėjo virpstai, bet pačioje pabaigoje V. Rodevič pagaliau padėjo pergalingą tašką. Stengsimės tęsti pergalių seriją, bet matau, kad varžovai vis rimčiau į mus žiūri, labai stengiasi, kovoja. Suprantame, kad prieš lyderius visi žaidžia su dvigubu užsidegimu, tad ir tą pergalių seriją pratęsti bus vis sunkiau. Bet mes stengsimės, juo labiau, kad kiekvienose rungtynėse mus palaiko vis didesnis sirgalių būrys“, – teigė VRFM kapitonas Artūras Martinkevičius.

LYGYBĖ. VU MIF komanda rungtynėse su Žalia Raudona net du kartus lipo iš vieno minuso zonos, bet galiausiai rungtynės baigėsi kovinėmis lygiosiomis 2:2. Jau 8 min. įvarčių sąskaitą atidarė ŽR lyderis Matas Radžiukynas, bet 18 min. VU MIF žaidėjas Vytaras Šukys palygino. Visgi 22 min. Simas Brazinskas dar kartą išvedė ŽR į priekį, o antrame kėlinyje atrodė, kad dar vienas žalių ir raudonų įvartis galutinai palaidos VU MIF. 

Bet įvartis krito į priešingus vartus. 40 min. Edas Lakavičius pasinaudojo savo šansu, pramušė varžovų gynybą – ir švieslentėje sužibo du dvejetai.

Per likusį laiką abiejų komandų žaidėjai atkakliai siekė trečiojo įvarčio, skambėjo vartų konstrukcijos, aidėjo nusivylimo šūksniai ir atodūsiai, bet galiausiai rezultatas išliko nepakitęs. „Du kartus buvome atsiliekančių vaidmenyje, tačiau du kartus rodėme charakterį ir lyginome. Paskutinėmis minutėmis susikūrėme ne vieną gerą šansą mušti ir trečią, tačiau pritrūko sėkmės arba tikslumo. Visgi pozityvo įžvelgti galima – po traumų sugrįžo pora kurį laiką nerungtyniavusių žaidėjų, progas susikurti pavyksta, tad belieka tikėtis, kad ateityje jas realizuoti pavyks sėkmingiau“, – taip savo Facebook paskyroje rungtynes apibendrino VU MIF.

Visgi reikia pasakyti, kad progų įmušti trečią įvartį turėjo ir Žalia Raudona. Apie tai užsiminė ir komandos vadovas Sigitas Stasevičius. „Kartėlis būna po pralaimėjimų, o šiandien rungtynės baigėsi lygiosiomis. Visgi labiausiai džiugina pats žaidimas. Šiandien rungtyniavome atsipalaidavę, daug atakavome, mėgavomės futbolu. Varžovai buvo labai rimti, gal net rimčiausi iš tų, kuriuos teko sutikti šį sezoną. VU MIF daugiau gynėsi, mes daugiau atakavome, turėjom, sakyčiau, bent 7 labai rimtas progas, bet išnaudojome tik dvi. Varžovai taip pat turėjo progų, bet mažiau. O šiaip labai kibios, greitos rungtynės, abi komandos spaudė, neleido varžovams ilsėtis. Tad ir lygiosios nebloga baigtis, nors mes šiose rungtynėse du kartus pirmavome“, – pastebėjo Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius.

RENESANSAS. FK Eskperimentas į rungtynes su FM Vilniaus Vytis komanda atėjo būdamas aukštesnėse pozicijose ir net turėdamas tam tikrą, nors ir nežymų, favorito statusą. Visgi, trejos laimėtos rungtynės per keturis turus ir vieta diviziono lyderių trejete įpareigojo eksperimentininkus. Kita vertus, FM Vilniaus Vytis po tragiškos sezono pradžios pradėjo demonstruoti gyvybės ženklus, nors ir nelengvai, bet paėmė pirmą pergalę su Tornado, o MFL Taurėje išplėšė kelialapį į kitą etapą iš WOU rankų.

O ketvirtadienį pagaliau pamatėme pernykščio, bronzinio Vyčio kontūrus. Be abejo, kažkiek prisidėjo ir patys eksperimentininkai. Jau 2 min. Eksperimento gynėjas nesėkmingai parideno kamuolį savo vartininkui, Vyčių puolėjas Tadas Švaikevičius buvo greitesnis – ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. Tokia pradžia uždavė toną visam žaidimui.

8 min. Eksperimento gynėjas rezultatyviai asistavo Edvino Šiukštos įvarčiui, o 15 min. jau Matas Gudaitis parodė kamuoliui kelią į varžovų vartus. Eksperimento kančias dar labiau apsunkino ketvirtą įvartį pelnęs T. Švaikevičius. Tiesa, tuoj po to Vyčiai nusprendė, kad reikia padėti varžovams – ir komandos vartininkas Margiris Kamblevičius įvedė kamuolį į savus vartus.

Antrame kėlinyje abiejų komandų žaidėjai galutinai atsipalaidavo – įvarčių skonį pajuto ir Eksperimentas, bet skoloje neliko ir M. Gudaitis. Po fejeriško apsikeitimo įvarčiais komandas 46 min. skyrė tik du tikslūs smūgiai 6:4, bet tada M. Gudaitis sužaidė elegantišką kombinaciją su Vitalijum Zablockiu – ir pastarasis padėjo tašką rungtynėse.

„Laimėjom antras rungtynes iš eilės, po trijų nesėkmių. Žaidžiam savo malonumui, nesipykstame ir važiuojam toliau. Panašėjame į tą patį žvėrį, kuris bus sezono pabaigoje, kaip kad buvo pernai. Įsibėgėjame, va ir Matas Gudaitis hetriką sukalė. Sezono pradžioje trūko susižaidimo, nes atėjo nauji žaidėjai, geri žaidėjai, bet vis tiek reikėjo laiko, kad visi rastume bendrą kalbą. Šiandien buvom stipresni, pelnytai laimėjome, bet dar mums truputį trūksta kokybės, kelių pajėgesnių žaidėjų, kurie prisijungs antrame rate. Tad mums prognozuota pirma vieta divizione vis dar galioja“, – pareiškė FM Vilniaus Vytis treneris Ernestas Malkevičius.

PIRMADIENIS. Visgi iki paskutiniųjų turo rungtynių, kuriose pirmadienį susitiko Grija ir MSC, daugiau šansų būtų turėjusi prognozė apie Grijos galimybes debiutinį sezoną vainikuoti aukso medaliais. Per pirmus keturis turus 10 taškų surinkę ir net 27 įvarčius pelnę grigiškėnai rodė labai rimtą ir solidų nusiteikimą kabintis į pačias aukščiausias vietas.

Bet tada atėjo 5 turo pirmadienis. Grijos laukė susitikimas su jau pažįstamais, MFL Taurėje įveiktais varžovais – MSC komanda. Į pirmadieninius Fanus Grija susirinko ne savo lyderio Artūro Borščevskio, tačiau vis tiek atrodė, kad turi pakankamai resursų pasiimti tris taškus iš nominalių diviziono autsaiderių.

Tačiau MSC įrodė, kad šį sezoną divizione nėra autsaiderių. Pirmame kėlinyje komandos keitėsi įvarčiais – į MSC žaidėjo Klaido Ivanauskio pataikymą atsakė Ernestas Komarovas, o į Gusto Gutkovo įvartį – 21 min. rezultatą išlyginęs Romuald Kliukoit. Tačiau 25 min. Denys Hulaha trečią kartą išvedė MSC į priekį – ir Grijos atsakymų versmė išseko.

Antrame kėlinyje MSC pridėjo dar tris įvarčius, Grija vis daugiau dėmesio skyrė ne žaidimui, o tarpusavio santykių aiškinimuisi – ir galiausiai turėjo susitaikyti su pirmuoju sezono pralaimėjimu čempionate.

„Mes norėjome laimėti, žaidėm gerai, tvarkingai, vienas kitą pasaugojom, gerai atakavome. Akcentavau, kad norint laimėti, mums reikia įmušti vienu įvarčiu daugiau nei varžovai. Tai, kad pirmame kėlinyje prasileidome du įvarčius, nieko nekeitė. Mes vis tiek turėjome įmušti daugiau. Antrą kėlinį pradėjome susikaupę, įmušėme du greitus įvarčius – ir intrigos nebeliko. Aišku, galima sakyti, kad pirmadienis, bet mes ir Taurėje žaidėme su Grija pirmadienį, o tada jie laimėjo. Šį kartą jiems trūko kelių vedančių žaidėjų, bet ir mes išnaudojome savo progas, primetėme jiems savo žaidimą ir laimėjome. Tuo ir įdomus šį sezoną B divizionas, kad net ir paskutines vietas užimančios komandos gali bet kada įgelti lyderiams ar favoritams. “, – pareiškė MSC vadovas Adomas Kripas.

Ir kas galėtų nesutikti su šiais auksiniais žodžiais?

LENTELĖ. Nėra abejonių, kad penkias iš penkių rungtynių laimėjusi VRFM komanda po Grijos kluptelėjimo liko labai maloniai nustebinta. Tikėtina, kad ir Eksperimento pralaimėjimas jų nenuliūdino. Nors Grija ir Eksperimentas išsaugojo antrą-trečią vietas lentelėje, bet atotrūkis nuo lyderių padidėjo išsyk 3 taškais. 

Labai įdomi situacija piešiasi už lyderių trejeto nugarų: ketvirtą ir aštuntą komandas skiria vos 2 taškai, o net ir paskutinėje vietoje esanti Tornado ekipa vistiek kažkada iššaus – ir sumaištis bei intriga divizione bus tik dar didesnė.



STATISTIKA. 32 įvarčiai ant 10 komandų, per rungtynes vidutiniškai po 6,4 įvarčio.

Rezultatyviausiai pasirodė į formą įeinantys FM Vilniaus Vyčiai, sumušę 7 įvarčius, su 6 pirmadienį turą užbaigė MSC, 4 įsirašė su 0 taškų likęs Eksperimentas.

Mažiausiai – vos 1 tikslų smūgį atliko WOU, po 2 – Tornado, Grija, VU MIF ir Žalia Raudona, po 3 VRFM ir Riešė.

Geriausią gynybą apturėjo vos 1 išsitraukusi Riešė, po 2 prasileido MSC, VRFM, VU MIF ir Žalia Raudona, po 3 – WOU ir Tornado.

Su 7 praleistais turą baigė Eksperimentas, su 6 – Grija, su 4 – FM Vilniaus Vytis.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausioje turo komandoje ryškiai suspindo ir turo snaiperis. Kartu su FM Vilniaus Vytis kolektyvu pamažiukais išsijudinantis Matas Gudaitis sukalė hetriką, o B divizione apsiprantantis Tadas Švaikevičius pridėjo dublį. Dviem įvarčiais prie Riešės pergalės prisidėjo ir Rytis Jakavonis.

Diviziono snaiperių lyderis Artūras Borščevskis rungtynėse su MSC nesudalyvavo, bet su 9 įvarčiais ir toliau lieka viršūnėje. 8 įvartinius smūgius turi kitas Grijos puolėjas Romuald Kliukoit, po 6 savo sąskaitose brandina buvęs Ateities futbolo mokyklos auklėtiniai Matas Radžiukynas ir M. Gudaitis.

DRAUSMĖ. Penkerios rungtynės ir 2 geltonos kortelės. Po vieną pasiėmė Grijos atstovas Ernestas Glavdelis ir VRFM žaidėjas Viliam Novicki.

PROGNOZĖS. Dar vienas Komandoms palankus turas. Tiesa, šį kartą Apžvalgininkas teisingai nuspėjo dviejų rungtynių baigtis – VRFM ir FM Vilniaus Vytis pergales, o iki 100-procenčio tikslumo VRFM ir Tornado rungtynėse pritrūko vieno vienintelio VRFM įvarčio.

Tačiau Riešė ir MSC paneigė prognozes, o VU MIF ir Žalia Raudona apskritai išsiskyrė taikiai. Tad turą 3:2 laimėjo Komandos, o bendras santykis po penkių turų – 15:9.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: