2023-05-18

B divizionas. 6 turo anonsas

Priartėjus prie pirmo trečdalio distancijos B divizione yra tik vienas aiškus lyderis – ir net 9 pretendentai į medalius. Taip, net ir paskutinę vietą užimanti FK Tornado neprarado vilčių kabintis į apdovanojimus. Tačiau norint tas viltis paversti realybe MFL naujokams reikia pagaliau laimėti. 

Kita vertus, tą patį gali sau pasakyti ir visos kitos diviziono komandos. Reikia laimėti, nes tokio šanso sudalyvauti MFL sezono uždaryme gali daugiau ir nepasitaikyti.

20 val.

Fanų III ketvirtis

MSC (6 taškai) – FK Tornado (1 tšk.)

Vargu ar kas tikėjosi, kad po pirmų penkių turų B diviziono žemiausioje lentynoje dulkės FK Tornado. Tikėtina, kad gerokai daugiau buvo tokių, kurie turnyrinės lentelės dugne regėjo MSC komandą. Tarkim, kad ir su 1 tašku. Bet dugne.

Tačiau pirmam ratui persiritus per ekvatorių su 1 taškeliu ant pačio dugno guli Tornado. B diviziono naujokams prieš sezoną Apžvalgininkas prognozavo kovą dėl medalių. Bent jau kol kas panašu, kad Apžvalgininkui (kaip ir visam Tornado kolektyvui) gresia metų Feilas. Aišku, dar ne viskas prarasta. Dar liko 13 rungtynių, o 8 taškų distancija nuo bronzos – tikrai įkandamas atstumas.

Su sąlyga, kad Tornado pradės rinkti taškus dabar pat. Geresnio varianto įsirašyti pirmą pergalę jau nebus, nes juk MSC – tai ne VRFM, ne Žalia Raudona, ne FM Vilniaus Vytis, ne Grija ir ne VU MIF. Praėjusiame sezone MSC divizione užėmė 9 vietą su 9 taškais, užpraėjusiame – 11 su 13. Kitaip sakant, prieš ką didžiausia tikimybė laimėti, jei ne prieš Mėgėjų Sporto Centrą?

Tik tiek, kad tie Mėgėjai iš Sporto Centro anaiptol neprimena pernykštės ar, juo labiau, užpernykštės komandos. Per penkis turus jie jau paėmė dvi pergales, o paskutinėse rungtynes pirmadienį net 6:2 sudaužė Grijos ekipą. Aišku, galima sakyti, kad dėl to, jog pirmadienis, ar todėl, kad Grija buvo vieno (ar kito) lyderio. Bet MSC ir su kitais varžovais šį sezoną kapojosi labai rimtai, ir įtikinamai demonstravo, kad šiais metais nėra linkusi dangstytis autsaiderių etikete.

Neabejoju, kad MSC į šias rungtynes eis su mintimi imti 3 taškus. Tačiau Tornado irgi privalo suprasti, kad sezonas ne toks jau ilgas, kaip kad atrodė balandžio pradžioje. Ir jei yra bent lašas noro nutraukti nesėkmių seriją – tą norą reikia pradėti realizuoti čia ir dabar.
PROGNOZĖ. 2:3

Fanų IV ketvirtis

FC Žalia Raudona (8 tšk.) – VRFM (15 tšk.)

Vilniaus rajono futbolo mokyklos (VRFM) trenerių, auklėtinių ir draugų komanda divizione debiutavo penkiomis pergalėmis, tačiau paskutiniuose turuose nuo taškų praradimų juos skyrė vos kelios minutės. VRFM kapitonas Artūras Martinkevičius pastebėjo, kad varžovai į kovą su jais stoja su dviguba energija – ir tai yra absoliučiai suprantama. Visi nori įgelti, ar bent jau pristabdyti pergalingus naujokus. Juo labiau, kad VRFM jau nebeturi ir netikėtumo faktoriaus, dabar visi supranta, kad tai pajėgus ir labai pavojingas priešininkas, su kuriuo negalima veltis į atvirą futbolą, būtina žaisti nuo gynybos, kietais ir su maksimalia koncentracija.

Neabejoju, kad taip su VRFM žais ir Žalia Raudona komanda. Pastaruosius kelis sezonus žali ir raudoni žingsnis po žingsnio judėjo į priekį, kaupė patirtį, tobulėjo – ir šiais metais turi visus šansus pagaliau užkopti ant prizininkų pakylos. Per penkerias rungtynes Žalia Raudona patyrė tik vieną nesėkmę, demonstruoja gan solidžią gynybą (13 praleistų – antras rezultatas divizione) ir diviziono vidurkį atitinkantį puolimą (15 įmuštų). Komandoje neblogai dera patirtis ir jaunystė, meistriškumas ir entuziazmas. Esminė problema – susikurtų progų realizacija ir klaidelės prie savų vartų, neretai virstančios nereikalingais įvarčiais.

Šiose rungtynėse prabangos nerealizuoti progų ir dalinti dovanas varžovams žali ir raudoni sau leisti negali. VRFM gynyba dirba labai solidžiai, varžovai nesugebėjo jos pramušti dviejose rungtynėse iš penkių, o iš viso VRFM vartininkai kamuolį iš savų vartų traukė tik 5 kartus. Tuo metu atakoje Albertas Voskunovičius ir Viačeslav Rodevič kelia didžiausią grėsmę varžovų vartams, neatsitiktinai jiems priklauso 8 iš visų 17 komandinių įvarčių.

Akivaizdu, kad praleidžiant vidutiniškai po 1 įvartį, o mušant – po 3,4 – tikimybė laimėti išaugai ne procentais, o kartais. Jei Žalia Raudona įmuš 3, jų šansai laimėti taip pat bus labai nemenki. Tik tiek, kad realizuoti šį sumanymą gali būti labai sudėtinga.
PROGNOZĖ. 2:2

21 val.

Fanų III ketvirtis

FM Vilniaus Vytis (6 tšk.) – FK Riešė (4 tšk.)

Pernai abi komandos apsikeitė identiškomis pergalėmis: pirmame rate 5:1 triumfavo Riešė, o antrame – tokiu pat rezultatu iššovė FM Vilniaus Vytis. Galutinėje diviziono rikiuotėje 35 taškus surinkę Vyčiai finišavo ant bronzinio laiptelio, o 5 taškais atsilikusi Riešės komanda tenkinosi penkta vieta.

Šį sezoną abi komandos pradėjo labai liūdnai. Tiesa, Riešė pirmame ture išplėšė lygiąsias, bet po to pralaimėjo tris kartus iš eilės – ir nelauktai netikėtai išvydo save diviziono autsaiderių tarpe. Tuo metu bronziniai Vyčiai startavo trimis pralaimėjimais ir po tokio starto atsidūrė net žemiau už Riešę, pačiame diviziono dugne.

Visgi dugne komandos neužsibuvo. Po trijų nesėkmių susiėmęs FM Vilniaus Vytis įveikė Tornado ir Eksperimentą, o Riešė praėjusiame ture palaužė WorldOne United – ir abiejų komandų radaruose sušvito viltis šiais metais nuveikti šį tą prasmingo. Be abejo, Vyčių atveju ta viltis turi konkretesnį pagrindą, nes komandos lyderiai – Matas Gudaitis, Tadas Švaikevičius ir Edvinas Šiukšta – demonstruoja vis geresnį tarpusavio supratimą, pilasi įvarčiai, kurias progos, atsiranda pasitikėjimas ir užtikrintumas. 

Riešės atveju išskirti kažkokius ryškesnius lyderius gan sudėtinga. Riešininkų stiprybė – komandinis žaidimas, gynybinis akcentas ir kontratakos. Su WOU tai davė teigiamą rezultatą. Ar to pakaks su FM VV? Nebūtinai.
PROGNOZĖ. 4:2

Fanų IV ketvirtis

FK Grija (10 tšk.) – FK Eksperimentas (9 tšk.)

Pagal komandų užimamas vietas turnyrinėje lentelėje – Centrinė turo dvikova. O atsižvelgiant į paskutinių rungtynių rezultatas – dvigubai tokia. Penktame ture Eksperimentas 4:7 nusileido FM Vilniaus Vytis komandai ir patyrė antrą nesėkmę čempionate. Tuo metu Grija pirmadienį net 2:6 atsiėmė nuo MSC – ir ne tik patyrė pirmą nesėkmę, bet ir leido diviziono lyderiams pasididinti atotrūkį iki 5 taškų.

Natūralu, kad po tokio nesėkmingo turo šį ketvirtadienį abi komandos turėtų žengti į aikštę su dviguba energija ir užsidegimu. Grija ir Eksperimentas net ir po pralaimėjimų išsaugojo turėtas pozicijas, bet už jų nugarų rikuojasi pretendentai, demonstruojantys norą veltis į kovą dėl medalių. Dar viena-kita klaidelė, kluptelėjimas ar taškų pabarstymas – ir prizininkų pakylos vizija gali išsisklaidyti it miražas.

Paskutinės rungtynės akivaizdžiai parodė, kad Grijos pergalių raktus su savimi nešiojasi Artūras Borščevskis. Jis yra ne tik rezultatyviausias diviziono žaidėjas, bet ir pagrindinis grigiškėnų žaidimo organizatorius, įžaidėjas ir asistentas. MSC neleis sumeluoti – su juo ir be jo Grija yra dvi skirtingos komandos. Eksperimentas neturi vieno tokio ryškaus ir svarbaus lyderio, o jų sėkmė priklauso nuo visų žaidėjų susitelkimo bei atsidavimo bendram tikslui. Su FM Vilniaus Vytis komanda eksperimentininkai patys prisivirė košės dalindami rezultatyvius perdavimus varžovams ir galiausiai tos košės išsrėbti nesugebėjo. 

Jei šiose rungtynėse Grija savo gretose turės A. Borščevskį, o Eksperimentas susigrąžins solidžios gynybinio plano komandos įvaizdį, Centrinėje turo dvikovoje galima laukti rimtos kovos. Jei ne – tada rungtynių baigtis gali būti labai vienpusiška.
PROGNOZĖ. 3:1

Gegužės 22 d.

20 val. 

Fanų IV ketvirtis

FK VU MIF (7 tšk.) – WorldOne United (6 tšk.)

Penktosios 6-ojo turo rungtynės įvyks pirmadienį. Abiem komandom tai bus antras pirmadieninis MFL futbolas šį sezoną. Pirmasis nutiko balandžio 17 d. – ir dovanojo po 3 taškus. Tada VU MIF 3:2 įveikė FM Vilniaus Vytis komandą, o WorldOne United tokiu pat rezultatu nuliūdino savo draugus iš Eksperimento.

Galima būtų pasakyti, kad anas pirmadienis buvo vienas ryškesnių ir smagesnių šio sezono akcentų tiek VU MIF, tiek ir WOU žaidėjams. Mat po ano pirmadienio Studentai per kitas trejas rungtynes surinko tik 1 tašką, o WOU – 3 (bet tikrai norėjo ir galėjo daugiau).

Praėjusį ketvirtadienį VU MIF lygiosiomis 2:2 sužaidė su Žalia Raudona ir nutraukė savo dviejų nesėkmių miniseriją. Tuo metu WOU rungtynėse su Rieše pirmavo 1:0, bet pralaimėjo 1:3. Beveik lygiai taip pat kaip ir MFL Taurėje su FM Vilniaus Vytis ekipa.

Ši akistata abiem komandom žada viliojančią perspektyvą sugrįžti į pergalių kelią ir tuo pat metu – išlikti kovos dėl medalių zonoje. Nes po penkių turų diviziono sidabras ir bronza vis dar guli ant prekystalio ir pretenzijas į tauriuosius metalus gali reikšti net ir 10-a diviziono komanda.
VU MIF ir WOU turi spalvingą tarpusavio mūšių istoriją. Nuo 2019 metų komandos B divizione matėsi 8 sykius, šešiomis pergalėmis džiaugėsi Studentai, du kartus triumfavo WOU. Taip pat buvo ir vienas susitikimas MFL Taurėje, pasibaigęs stambiausiu VU MIF laimėjimu 10:1, bet nuo jo praėjo visi metai, nutekėjo daug vandens, nuputojo alaus ir kitokių visokių gėrimų.

Nors tarpusavio dvikovų akistata palankesnė Studentams, bet paskutinį tarpusavio mūšį pernai 2:1 laimėjo WOU. Šiais metais abiejų komandų žaidimas ir rezultatai nepasiduoda prognozėms, nustebinti gali ir vieni, ir kiti, bet tuo ir žavus 2023 metų B divizionas.
PROGNOZĖ. 2:1

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: