2023-06-06

A divizionas. Paraudusi centrinė turo dvikova, Eagle Team atgaiva ir Prima Line atkaklumas


Pirmo rato finišas A divizione buvo paženklintas emocinga El Dorado-ESFA ir FK Rytas kova. Emocijos taip užkunkuliavo, kad arbitrui net tris kartus teko traukti iš kišenėlės raudoną kortelę, o aprimus aistroms paaiškėjo, kad mažumoje stipriai geriau jaučiasi būtent čempionai.

El Dorado-ESFA pratęsė savo pergalių seriją, o Eagle Team-Setaltas – užbaigė pralaimėjimų serijytę. Tuo metu Prima Line laimėjo trečią kartą ir per vieną ratą surinko tiek taškų, kiek nesurinko Alytis ir Novovileisk. Kartu sudėjus.

REZULTATAI.



ATGAIVA. Daugkartiniai MFL čempionai ir dar labiau daugkartiniai vicečempionai Eagle Team į pirmo rato finišą atkeliavo su trijų pralaimėjimų šleifu. Ir dar bent 127 minutes nemušę anei vieno įvarčio. Ir viena, ir antra serija 7-ame ture buvo ryžtingai užbaigtos.

Įvarčių sausrą nutraukė 6 minutę Lukas Vaičiūnas, o nesėkmių seriją užbaigė pergalė 4:1 prieš Alytį. Beje, reikia pastebėti, kad alytiškiai 2 min. turėjo idealią progą pramušti Erelių gynybą, bet Povilas Kalimavičius akcentuotu smūgiu sudrebino virpstą. Po kelių minučių Eagle Team užklupo neatsargiai su kamuoliu prie savų vartų užsižaidusius alytiškius, keliais perdavimais perskrodė visą gynybą, Gediminas Skrockas nepagailėjo kamuolio L. Vaičiūnui, o pastarasis ramiai iš metro pasiuntė jį į Alyčio vartus.

Tokia pradžia davė toną visom rungtynėm. Alytiškiai stengėsi, judėjo, spurdėjo, o įvarčius metodiškai mušė Eagle Team. 18 min. įvartį po antrojo G. Skrocko perdavimo įmušė Denis Romanov, 28 min. (po eilinio individualaus G. Skrocko proveržio) kamuoliui kelią į vartus parodė Nikita Juščenko, 40 min. antrą savo įvartį pasidarė D. Romanov. Ir nors Benas Paulėkas po kelių minučių visgi atrado milžinišką spragą Erelių gynyboje, bet buvo ir per mažai, ir per vėlu.


6-ame ture Dinamiką nukalęs Alytis pirmą ratą užbaigė panašiai taip, kaip ir pradėjo: noro lyg ir yra, pastangų irgi, o rezultato – nelabai. Kita vertus, trijų pralaimėjimų seriją alytiškių sąskaita užbaigę Ereliai po šios pergalės padangėse neskrajojo.

„Su visa pagarba, realiai Alytis susilpnėjęs. Keli žaidėjai geri, bet to neužtenka. Net mes, su savo vidutine forma, sugebėjom laimėti. Reikiai pasakyti, kad šį kartą mūsų vartininkas žaidė gerai, tas padėjo rezultatui. Progų turėjo jie taip pat, bet šįkart buvom geresni“, – konstatavo Eagle Team įvarčių kūrėjas G. Skrockas.

Visgi ar jau galima teigti, kad Eagle Team rado pergalių raktą? „Tikrai ne. Jei finišuosim birželį su 6 taškais iš 9 – bus gerai. Esame savo žaidimo paieškose, akivaizdu, kad šį sezoną komanda turi restartuoti. Kas iš to gausis – matysim. Manau, kad šiais metais mums būtų geras pasiekimas bet kokios spalvos medaliais. Nebent įvyks nušvitimas ir pradėsim išdarinėt kažką neeilinio“, – samprotavo ilgametis Erelių lyderis.

Laukti liko ne tiek ir daug. Tik 14 turų.

PARAIŠKA. Čempionato starte ne vieną skaudžią pamoką nuo diviziono senbuvių gavę Prima Line futbolininkai 7-ame ture pagaliau parodė ką išmokę. Lig tol tik buvusius B divizono kolegas skriaudė primalaininkai 5:3 nugalėjo Fortitudo – ir pirmą ratą baigė su 9 taškų kraičiu.

Labai laiku ir vietoje į Prima Line gretas grįžo rezultatyviausias pastarųjų kelių sezonų komandos žaidėjas Žydrūnas Germanas. Šiais metais su Ukmergės ekipa Antroje lygoje judantis puolėjas pelnė 3 įvarčius, o Fortitudo gretose analogiško lyderio neatsirado. O ir kaip jis atsiras, jei Arnas Levonauskas su vartininku Titu Vitkausku tuo metu jau riedėjo link Vokietijos ir ruošėsi štampuoti įvarčius Pasaulio mažojo futbolo čempionate.

Iniciatyvos bandė imtis Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius, po kurio tikslaus smūgio 29 min. rezultatas patapo lygus 2:2. Lygybė tęsėsi iki 38 minutės, kol Ž. Germanas jos nepakreipė Prima Line naudai. O 41 min. po trečiojo jo įvarčio PL persvara vėl išaugo iki dviejų įvarčių (4:2).

44 min. Aurimas Kievišas dar pakurstė Fortitudo viltis išvengti nesėkmės, bet 50 min. paskutinį tašką padėjęs Egidijus Grinis įformino pelnytą A diviziono naujokų laimėjimą prieš senbuvius.

„Korektiškos rungtynės, abi komandos stengė žaisti tvarkingai, daugiau dėmesio skirdamos gynybai, o ne puolimui. Mums gintis sekėsi šiek tiek geriau, o apsigynus pakrito ir įvarčiai“,  pergalės receptuką pateikė Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius.

Įdomu, kad Fortitudo vadovas G. Butkevičius taip pat rado kuo pasidžiaugti. „Nuotaikos dviprasmiškos, nes džiaugėmės, kad iš viso pavyko susirinkti į rungtynes. O apmaudu dėl pačio pralaimėjimo. Manau, mums labiausiai pritrūko ne žaidėjų, o nusiteikimo ir noro. Kažkas kažkur patingėjo, gal neįvertino priešininko – ir už tai buvom nubausti“, – konstatavo G. Butkevičius.

RAUDONAI. Ketvirtadienio vakaras futbolininkus ir žiūrovus lepino malonia šiluma, tačiau viename ketvirtyje buvo konkrečiai karšta. Gal net – per karšta. Bent jau emociškai. El Dorado-ESFA ir FK Rytas futbolininkai prisiminė senus (ir ne tokius senus) laikus, kai jų rungtynėse futbolas pasitraukdavo į antrą planą, o į pirmą išeidavo emociniai dirgikliai.

O juk iš pirmo kėlinio nebūtum net pagalvojęs. Na taip, buvo pražangų, buvo apsikeitimų pastebėjimais, bet buvo ir futbolo. Tiesa, El Dorado ekipai prireikė net 19 minučių, kad iš to futbolo išspaustų įvartį. Progų čempionams tikrai netrūko, bet kamuolys nėjo į vartus, o ir Ryto vartininkas Edvardas Ruskan traukė viską ir iš visur. Aišku, iki 19 minutės.
Tolimu perdavimu per visą aikštę prasidėjusi eldoradininkų ataka baigėsi Deivido Reimario prisilietimu ir Arturo Juchno smūgiu iš kelių metrų. O kai 24 minutę Edvinas Mučinis iš aštraus kampo prastūmė kamuolį į vartus ir pelnė antrą įvartį – atrodė, kad čempionai užtikrintai ir be vargo juda link eilinės pergalės.

Kaip gi ne taip. Žibalo į rusenančių emocijų lauželį šliūkštelėjo Eduardas Tučinskis. Ir ne tik ties riba balansuojančiu kietu žaidimu, bet ir įvarčiu į rūbinę, po kurio El Dorado vartus saugojęs Kęstutis Rainys galėjo tik atsiprašančiai mostelėti rakomis. O iš karto po pertraukos čempionų vartininkas apturėjo labai rimtą progą atsiprašyti komandos draugų, kai savo neatsargiu perdavimu prisidėjo prie antrojo Ryto komandos įvarčio. 

Sulig tuo įsisuko tikra įvarčių karuselė. Tuoj pat eldoradininkus vėl į priekį išvedė Deivydas Piliukaitis, bet po minutės K. Rainys dar kartą sužaidė už varžovus ir Arminas Lapinskas atkūrė pusiausvyrą – 3:3. Pajutę varžovų vartininko neužtikrintumą Ryto futbolininkai padidino apsukas, tuo metu jausdami svylančius padus eldoradininkai vis sunkiau tramdė pyktį.
 
Ir 35 minutę tvykstelėjo trigubas raudonas žaibas. D. Reimaris kietokai prasižengė prieš Igną Griškonį, o kol abu futbolininkai keitėsi nuomonėmis, į įvykio vietą atskubėjęs E. Tučinskis pabandė įsiterpti į pokalbį. Su tuo nesutiko atokiau nuo konflikto židinio buvęs El Dorado-ESFA gynėjas Matas Jaudzemis. Prišokęs prie varžovo jis taip stumtelėjo E. Tučinskį į nugarą, kad pastarasis išriedėjo iš aikštės. 

Arbitras Artiomas Gutovskis be šešėlio dvejonių pirma raudona kortele apdovanojo Ryto lyderį, o antra – El Dorado jaunuolį. Tokios įvykių eigos priblokštas Ryto treneris Olegas Miasniankinas kategoriškai paprieštaravo – ir išvydo prieš save dar vieną raudoną kortelę.

Galiausiai paaiškėjo, kad žaidėjų mainai buvo palankesni čempionams. Jie daugiau žaidė su kamuoliu, spaudė varžovus prie jų vartų ir galiausiai savo tikslą pasiekė. Tiesa, prieš lemiamus Mindaugo Bičkovo ir A. Juchno įvarčius savo progą turėjo ir Rytas, tačiau K. Rainys atrėmė mirtiną A. Lapinsko smūgį, o I. Griškonio pakartojimas skriejo virš vartų. Tokiu būdu neetatinis El Dorado vartų sargas kaip ir reabilitavosi, o galutinai jo reabilitaciją įtvirtino 46 ir 47 minutėmis įmušti komandos draugų įvarčiai.


Kartoko pirmo rato finišo išvengę El Dorado-ESFA žaidėjai po rungtynių konstatavo, kad patys sau prisivirė košės, bet patys ją ir išsrėbė. Tuo metu Ryto atstovai kontrargumentavo, kad košės privirė arbitras ir tik jo dėka eldoradininkai išnešė sveiką kailį. Kad ir kaip bebūtų, arbitrų sprendimai pasimiršta, o rezultatas ir taškai – lieka sistemoje. 

SUGRĮŽIMAS. Karštų akimirkų netrūko ir Dinamikos bei SFK Novovileisk ketvirtyje, tik ten tas karštis buvo futbolinis, o ne kovinis. 6-ame ture Novovileisk įveikė Fortitudo ir įsirašė į savo sąskaitas pirmą pergalę, o Dinamika ėmė ir pralaimėjo Alyčiui. Tiesa, po to turo dar buvo MFL Taurės turnyro ketvirtfinaliai, kuriuose komandoms sekėsi atvirkščiai – Dinamika šventė nesunkią pergalę, o Novovileisk po atkaklios kovos patyrė nesėkmę.

Šį sezoną Novovileisk demonstruoja, kad gali kautis A divizione su visais varžovais, bet ne visas 50 minučių, o tik tam tikromis atkarpomis. Panašiai susiklostė ir šis mačas. 15 min. Naujosios Vilnios komandos puolėjas Igor Kozlov jau buvo atlikęs hetriką, o Dinamikos sąskaitoje buvo tik vienas Vladimiro Zadneprovskio įvartis. Tačiau tada žodį tarė diviziono snaiperis numero uno – Dariuš Jankovskij ir 21 min. 4:3 pirmavo Dinamika.

Novovileisk nenuleido rankų, o 23 min. Deivydas Dzius atkūrė lygybę. Atkūrta lygybė išsilaikė lygiai iki 35 minutės. O po to Daniel Gunevič, D. Jankovskij ir paskutinį tašką 49 minutę padėjęs Povilas Malinauskas sustatė viską į savo vietas: Dinamiką į pergalę, o Novovileisk – į eilinį apmaudų pralaimėjimą.

„Kaip jau įprasta šį sezoną žaidžiam ne taip blogai, kaip rodo rezultatas. Eilini kartą pavyko neblogai kombinuoti puolant, tačiau pritrūko drausmės ginantis. Per anksti patikėjome pergale ir atsipalaidavome, kas lėmė dar vieną pralaimėjimą šį sezoną“, – trumpai ir drūtai konstatavo Novovileisk atstovas Arnoldas Čepkauskas.

LENTELĖ. Pirmą ratą be menkiausio kluptelėjimo įveikusi El Dorado-ESFA tvirtai laikosi turnyrinės lentelės viršūnėje, o 6 taškų persvara prieš artimiausius persekiotojus atrodo tikrai solidžiai. Be to, panašu, kad tik Dinamika dar turi noro ir potencialo nepaleisti lyderių, tuo metu Eagle Team-Setaltas taikosi su mintimi, kad šį sezoną teks grumtis dėl žemesnės prabos medalių. O grumtis bus su kuo, nes į bronzinius apdovanojimus taikosi ir FK Rytas, ir FK Fortitudo, ir net Prima Line.

Nesitaiko tik Novovileisk ir Alytis, kuriems, regis, šiais metais teks grumtis ne dėl medalių, o dėl banalaus išlikimo A divizione.



STATISTIKA. 32 įvarčiai per ketverias rungtynes, arba lygiai 8 per vienerias. Nieko ypatingo, bet ir ne sausra.

Rezultatyviausiai sužaidė 7 įvarčius sumušusi Dinamika, po 5 tikslius smūgius atliko El Dorado ir Prima Line, 4 pergalei užteko Eagle Team futbolininkams, o štai Novovileisk su 4 liko be nieko.

Vos 1 kartą rezultatyviai paspyrė Alytis, po 3 kartus kamuolį varžovų tinkluose matė Rytas ir Fortitudo.

Geriausia gynyba žibėjo tik 1 prasileidę Ereliai, po 3 sau leido prasileist El Dorado ir Prima Line, po 4 – Dinamika ir Alytis.

Analogiškai nelabai žibėjo 7 išsitraukę Naujosios Vilnios futbolininkai, po 5 išsiėmė Rytas ir Fortitudo.

SNAIPERIAI. Net trys futbolininkai pelnė po 3 įvarčius: Dariuš Jankovskij (Dinamika), Žydrūnas Germanas (Prima Line) ir Igor Kozlov (Novovileisk). 
Po 2 kartus pasižymėjo Denis Romanov (Eagle Team) ir Artur Juchno (El Dorado).

Kadangi Martynas Rašinskas po 200-ojo įvarčio nusprendė nebemušt, A diviziono snaiperių rikiuotėje D. Jankovskij padidino savo persvarą iki 5 įvarčių. Po 7 turų Dinamikos dinamiškasis turi 15, o MFL įvarčių legenda – 10 golasų.

DRAUSMĖ. Kaip byloja antraštė, šįkart turas sužaibavo raudonom kortelėm. Ir tik vienose rungtynėse. Ryto lyderis Eduardas Tučinskis ir El Dorado jaunuolis Matas Jaudzemas pasiėmė iš arbitro Artiomo Gutovskio po raudoną kortą, tokį pat stačiakampį išvydo ir Ryto treneris Olegas Miasniankinas. 

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas teisingai įvertino trijų rungtynių baigtis ir tik Fortitudo pergalė prieš Prima Line šovė pro šalį. Į tikslius rezultatus pataikyta nebuvo, nors Dinamika ir Novovileisk sužaidė gan arti prognozuoti 6:3 santykio. Tačiau gan ir arti – nesiskaito. 

Vienok turą 3:1 laimėjo Apžvalgininkas, o bendras santykis po 7 turų – 22:7 priekyje Apžvalgininkas.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: