2014-09-02

Vasaros MFL 7x7: Finalų apžvalga

Štai ir baigėsi MFL  Vasaros  7x7 turnyras. Sveikiname nugalėtojus Eagle Team. Sveikiname sidabrininkus – El Dorado, bronzininkus – FK Joma, turnyro staigmeną - FK Ciongą ir visas kitas komandas, kurios pagirtinai kovojo, stengėsi, tik gal ne visada sekėsi.

Be mažojo futbolo ilgai liūdėti neteks, jau šį ketvirtadienį prasideda antrasis MFL 6x6 ratas. 

 

Kovos dėl 9-12 vietų

 

Barbakano triumfas arba CSC košmaras

 

CSC – FK Vikingai 2-6

 

FK Barbakanas – Western union 10-2

 

Prieš rungtynes viskas buvo CSC rankose jie turėjo geriausius šansus, turėjo daugiausia taškų ir geriausią įvarčių santykį.   CSC reikėjo iškovoti tik tašką ir jie būtų likę 9-oje vietoje. Vikingams reikėjo laimėti prieš CSC bent dviem įvarčiais, kad jie aplenktų CSC. Tai jiems pavyko padaryti. Rungtynės prasidėjo Vikingų atakomis ir pirmus du įvarčius pelnė Raimondas Miniauskas. Pirmas jo įvartis krito po tolimo smūgio iš dešinio krašto. Antrasis krito, kuomet CSC vartininkas Kęstutis Vaškevičius nesėkmingai bandė nutraukti greitą varžovų ataką ir varžovas liko prieš tuščius vartus. Pirmo kėlinio pabaigoje sumaištyje prie varžovų vartų atsidūręs Justas Selenkovas sugebėjo sušvelninti skirtumą ir grąžinti viltį. Antrajame kėlinyje Rolandas Beržanskis tolimu smūgiu didina atotrūkį iki dviejų, bet Julienas Richardas mažina vėl iki vieno, tačiau dar vienas Rolando  Beržanskio tolimas smūgis atstato status quo. Galingas Arturo Judino baudos smūgis didina skirtumą iki trijų. O paskutinėmis minutėmis Beržanskis pelno ir savo trečiąjį įvartį. Vikingai savąją užduotį įvykdė puikiai. Laimėjo didesniu nei vieno įvarčio skirtumu ir tikėjos kad Western  Union nepralaimės didesniu nei šešių įvarčių skirtumu.

Ir Western Union pabandė padėti Vikingams, vienoje iš pirmųjų atakų pasižymėjo Dominykas Pošiūnas. Ir antrą kartą istorijoje Western Union išsiveržė į priekį.  Bet gana greitai Aivaras Biržinis išmeta sėkmingai kamuolį iš užribio ir Vytautas Klumbys galvą nukreipia  jį į vartus. Dar po kelių minučių tas pats Vytautas tolimu smūgiu išveda komandą į priekį, Vartininkas nespėjo kyštelti rankų, būtų spėjęs, greičiausiai būtų išgelbėjęs komandą. Tačiau Western Union stengėsi ir kovojo ir suklydus Barbakano  gynėjams Vytautas Jurkus išlygino rezultatą, bet per likusį pirmo kėlinio laiką, Gražvydas Valentukevičius sugebėjo išvesti Barbakaną į priekį. Po pirmo kėlinio 3-2 ir tuo metu viltis buvo gyva ir CSC ir Vikingams likti devintiems, bet antrajame kėlinyje išklausė trenerio nurodymus ir puolė muši įvarčius, keturi įvarčiai per penkias minutes ir Barbakanas jau priekyje 7-2. Klausimų nebeliko kas laimės šias rungtynes. Tada Fransesco Peluso įsimušė ir jau 8-2, rungtynių pabaigoje Slava Čebrukas pelnė savo antrąjį, o Vytautas Klumbys ketvirtąjį įvartį. Ir po šių rungtynių paaiškėjo, kad Barbakanas –devintas, Vikingai- dešimti, CSC – vienuolikti ir Western Union dvylikti.

 

7-8 vietos dvikova

FK Viršuliškės –Mėgėjų sporto centras 6-4

 

Rungtynės prasidėjo Vadimo Savos klaida, kuria pasinaudojo Aurimas Abaravičius. Aurimas sugebėjo pergudrauti naujoje amplua - vartų sargo debiutavusį Tomą Delnicką. Janas Sivickis po kampinio išlygino rezultatą, bet iš karto po įvarčio įžaidus kamuolį nuo centro Paulius Baradinskas dešinę koją besisukantį kamuolį paleido į tolimą kampą - vartininkas bejėgis, 2-1. Jevgenijus Ilcevičius kairiame atakos krašte per save permeta kamuolį  Artūrui Ivanovui. Pastarasis muša galva, vartininkas gelbsti, bet nesugraibo kamuolio ir 2-2. Po kelių minučių Ilcevičiaus tolimas smūgis ir 3-2. Antrajame kėlinyje pakeltas kampinis ir Ilcevičius smūgiuoja galva, kamuolys atsimuša į žemę ir įskrieja į vartus. 4-2. Kadangi nebuvo su komanda Pavelo Smolkovo, tai Ilcevičiui teko imtis iniciatyvos ir tai puikiai pasimatė antrajame kėlinyje. Pelnė du įvarčius, vieną galva, viena perėmęs kamuolį ir išbėgęs vienas prieš vieną, bei sudalyvavo atakoje, kuomet buvo pelnytas dar vienas įvartis-tolimas smūgis, vartininkas atmuša, bet pirmas prie kamuolio Darius Kazukevičius. Atkarpa laimėta ir jau 6-2. Rungtynių pabaigoje Edvinas Regelskis individualių pastangų dėka sugebėjo įmušti du įvarčius, bet sugrąžinti intrigos jau jam ir nebepavyko. Kaip ir buvo prognozuota, gana nesunki Viršuliškių pergalė, po kurios jie lieka 7 šiame turnyre, nors grupėje liko pirmi. MSC - aštunti,nors grupėje buvo antri.

 

Kova dėl 5-6 vietų

 

FK Ventlis – FK IndEx 2-4

 

Komandoms nepavyko surinkti stipriausių sudėčių, Ventlio gretose nebuvo Kuzmicko,  IndEx gretose trenerio ir patarėjo vietoje buvo Jaraslavas Markovskis. Jis į aikštelę nežengė ne todėl, kad nenorėjo. Pasipuošęs langete ant kojos nelabai padėtų  komandai aikštelėje. Rungtynės prasidėjo pražanga prieš Puodžiūną, realizuoti baudos smūgį nutarė pats Mindaugas, nuo gynėjų atšokęs kamuolys atiteko jam pačiam-savalaikis perdavimas Evaldui Lukaševičiui ir Ventlis priekyje. IndEx puolė lyginti rezultato, Evaldo Viršzumirskio perdavimas ir Vitalijus Krasovskis keliu nukreipia kamuolį į tinklą. Lukaševičius kelis kartus bandė persverti rezultatą savo naudai, bet jam nepavykdavo įveikti Roberto Seniuto. Supykęs, kad komandos draugams nepavyksta įmušti Robertas pats persivarė kamuolį per visą aikštę ir patikrino oponento budrumą - oponentas nesnaudė. Po pirmo kėlinio 1-1. Antrajame kėlinyje Krasovskis griūdamas išveda komandą į priekį, 5 įvarčiai per dvejas rungtynes. Puikus Markovskio pakeitimas. Po kelių minučių Martynas Paškonis griūdamas ranka sustabdo kamuolį ir nutraukia pavojingą ataką. Geltona kortelė ir baudos smūgis iš maždaug 9-10 metrų. Pirmo kėlinio vartininkas, antro kėlinio gynėjas Robertas Seniutas šauna kaip iš patrankos. Vartininkui be šansų. 3-1 IndEx naudai. Dar po kelių minučių Viršzumirskis skersuoja, Krasovskis gulėdamas atmeta Grudinskiui ir Eduardas didina atotrūkį. 4-1.  Prognozėje rašiau, kad bus geltonų kortelių bent trys ir neapsirikau. Puodžiūnas griauna Kuraksą, ir gauna geltoną, po kelių akimirkų Kuraksa griauna varžovą ir irgi apdovanojamas geltona kortele. Įvyksta apsižodžiavimas, bet konfliktas nuramintas.  Rungtynėms einant į pabaigą Karolis Čiepa sušvelnino rezultatą, bet tai viskas kas pavykos Ventliui. Sunki, bet pelnyta IndEx pergalė, jie penkti, Ventlis lieka šeštas.

 

 

Mažasis finalas

 

FK Joma – FK Ciongas 8-1

 

Virš savo galimybių ribos pašokęs Ciongas su vėjeliu buvo nuleistas į realybę. Graži mėlyna pasaka baigėsi. Nuo pat pirmų minučių Joma išsiveržė į priekį ir visas rungtynes laikė vadžias savo rankose. Vienintelis nemalonus epizodas įvyko dalyvaujant Jomos komandos vadovui Dariui Šliageriui. Nepatenkintas teisėjo sprendimu gavo geltoną kortelę, pasikeitė su komandos žaidėju ir nuo atsarginių suoliuko toliau koneveikė teisėjus, ko pasėkoje gavo dar ir raudoną kortelę. Ir tai atsitiko jau triuškinant varžovus. Be jokios didesnės įtampos. Joma iš tikrųjų buvo viena stipriausių komandų turnyre ir galbūt būtų antri, bet likimas juos suvedė pusfinalyje su čempionais ir jie krito, bet liko treti. Ciongas – ketvirti.

 

 

FINALAS

 

El Dorado- Eagle Team 2-5

Finalas turėjo būti atkaklus ir kad abiejų komandų kėslai rimti paaiškėjo pirmomis minutėmis. Barinovas sudrebino virpstą, geltonieji šovė greta vartų. Marius Budvytis klysta perduodamas kamuolį Barinovui, pastarasis nepraleidžia savo šanso 1-0. Ereliai ir jų gerbėjai džiūgauja. Po kelių minučių Nesterovas perima kamuolį ir pabėgęs paleidžia stiprų keista trajektorija beskriejantį kamuolį ir jau 2-0. El Dorado gerbėjai daros paniurę. Geltonieji bando taisyti situaciją, bet puikiai vartus saugo Sergejus Kuosa, kuris trukdo pasižymėti Normontui, Rašinskui,. Juščenkai. Sergejus nutaria palaikyti intrigą ir perduoda kamuolį varžovui. Iššokęs vienas prieš vieną Martynas pergudrauja Sergejų, bet nepataiko į vartus. Kitos atakos metu Sergejus jau tiksliai atiduoda perdavimą Barinovui, pastarasis atmeta Mihailovui. Artiomas vienas prieš vartininką ir 3-0. Po kelių El Dorado atakų, greita ataka ir Barinovo perdavimas Pelakauskui, pastarasis nestabdydamas kamuolio smūgiuoja ir pataiko į virpstą. Pirmasis kėlinys baigiasi 3-0, bet atsipalaidavimo nėra. Čia finalas, čia dar ne viskas aišku. Antrasis kėlinys prasidėjo erelių atakomis, Pelakauskas iš patogios padėties muša, Donatas Tarakanovas gelbsti komandą, Pelakauskas pirmasis prie kamuolio, smūgiuoja ir kamuolys skrieja....į užribį. Juščenko atakos atsidūręs atakos smaigalyje muša tarp Zemlecko kojų – vartininkas reaguoja. Po kelių minučių už pražangą geltona kortele baudžiamas Paplauskas, dar po kelių akimirkų Paplauskas griauna varžovą, teisėjai turėtų rodyti geltoną, bet supranta, kad tai būtų antra ir El Dorado liks mažumoje ir finalas jiems jau palaidotas, todėl apsiriboja tik įspėjimu. Baudos smūgis iš maždaug 25 metrų. Barinovas supykęs dėl teisėjų sprendimo, įsibėgėja ir smūgiuoja. Nežinia ar koja, ar visgi buvo atsivežęs patranką, bet smūgis buvo labai galingas, vartininkas nespėjo sureaguoti 4-0. Ir jau tampa aišku, kad Eagle Team nepaleis savo pergalės. Tačiau labai greitai Normontas švelnina rezultatą ir nedidelė viltis atgyja, tačiau jau po dviejų atakų Pelakauskas prasimetęs kamuolį tarp gynėjų iššoka į akistatą su Donatu Tarakanovu ir nepalieka jam šansų. 5-1. Sergejus Kuosa dar kelis kartus gelbsti komandą, bet Rašinskui perimus kamuolį ir išbėgus vienas prieš vieną nepadeda ir Sergejus. 5-2.  El Dorado pabando spaust varžovus, bet tuoj į greitą ataką išbėga Barinovas su Pelakausku, pirmasis pagaili perdavimo komandos draugui ir kala į vartininką. Geltonieji ir toliau bando šturmuoti varžovų vartus, bet paskutinės atakos metu visus kamuolius tarsi magnetas traukia Zemleckas Vytautas. 5-2 Galutinis rezultatas. Tikrai pelnytas Eagle Team pergalė. Sveikinam nugalėtojus dar kartą.

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Šarūnas Krasauskas Komanda:FC Top Kickers
5 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Mantas Urbonas Komanda:FC Top Kickers
0 1
Tomas Guiskis Komanda:FK Riešė
0 1
Laurynas Šatas Komanda:FK Barbakanas
0 1
Dmitrij Gavrilov Komanda:FK Riešė
0 1
Igor Saksonov Komanda:FSB Zenitas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: