2015-10-05

mini SFL 7x7: trečio turo apžvalga

Trečiajame  mini SFL 7x7 čempionato ture buvo visko, ko gali norėtų mažojo futbolo mėgėjas: atkakli kova, gražūs įvarčiai, daugybė emocijų.

FK Užupis – FK Juventus.lt 2-0

Šiame sezone gerokai susilpnėję juodai balti metė iššūk,į kol kas taškų nepraradusiai, Užupio komandai. Užupiečiai visų rungtynių metu atrodė geriau, tik kad niekaip nesisekė užbaigti atakų. Tai pamaišydavo skersinis, po puikaus Irmanto Mikolaičio smūgio, tai virpstas. O dažniausiai kamuoliui kelią į vartus užkirsdavo, puikiai rungtyniavęs Juventus.lt vartininkas Mantas Šumskis. A lygos patirties turintis jaunuolis, puikiai saugojo vartus ir galėtų būti pripažintas turo vartininku.  Bet net ir jis buvo bejėgis 43 minutę, kuomet po tolimo perdavimo Egidijus Žagaras iš aštraus kampo efektingu smūgiu „žirklėmis“ nukreipė kamuolį į artimąjį kampą. Jei būtų dar dešimt tokių progų, Egidijus greičiausiai nesugebėtų pakartoti šio pasekimo, bet tada kamuolys „prilipo“ prie kojos. Juventus.lt pabandė lyginti rezultatą, bet nors įtampa ir jautėsi, tačiau kažko pavojingesnio sukurti nepavyko. Paskutinę ataką Marius Kulikauskas užbaigė sėkmingai. Vėlgi iš kairio atakos pusiaukrašto. Stiprus smūgis praskriejo greta vartininko Manto Šumskio ir gynėjo Vitalijaus Chachlačo. 2-0 užtikrinta eilinė Užupio pergalė. Juventus.lt kaip ir motininė komanda toliau buksuoja.

 

FK Navigatoriai LT Aqua – FK Rytas 5-2

Ilgą laiką Rytui pavyko atsilaikyti nu pavojingų varžovų atakų, pavyzdingai dirbo gynėjai ir vartininkas. Bet žaidimo eiga tarsi rodė, kad tuoj tuoj ir prasidės Ryto bėdos. Nekartą komandą gelbėjo buvęs Bekento ir Olandų vartininkas Paulius Bartaševičius, bet ir jo tvirtovė krito, kuomet tiksliai smūgiavo Saulius Žilnys. Tai buvo įvartis „į rūbinę“. Per pertrauką susikaupę Ryto žaidėjai išėjo ir greit išlygino rezultatą, pasižymėjo puolėjas Valdemaras Šaveiko. Tokia įvykių eiga nepatiko į ketvertuką papult planuojantiems žaliesiems ir jie puolė atakuoti. Dviejų minučių bėgyje du tolimi Karolio Eidukonio smūgiai ir rezultatas tampa 3-1. Po minutės suklydus Navigatorių gynėjams, Benoitas Bourdonas rezultatą sušvelnina ir grąžina intrigą. 3-2 rezultatas laikosi beveik iki kėlinio pabaigos, kuomet visomis išgalėmis puolę lyginti rezultato Ryto vyrai pamiršta gynybą ir pabėgęs Artūras Karasiovas didina persvarą iki dviejų. Paskutinę minutę Aurimas Kievišas atlieka formalumus ir rezultatas tampa 5-2. Navigatoriai Lt-Aqua kyla į ketvirtą vietą. Rytas be taškų-paskutiniai.

 

Eagle Team - El Dorado 0-1

Senų varžovų dvikova iššaukė daugybę emocijų. 5 geltonos kortelės, 9 metrų baudinys, pykčiai su teisėjais. Komandos rungtynes pradėjo atsargiai, suvokdamos, kad už bet kokią klaidą gali būti nubaustos. Ir skaudžiai nubaustos. Keletas atakų, pavojingi smūgiai, bet puikiai žaidžiantys vartininkai braukė visas puolėjų viltis pelnyti įvarčius. El Dorado gretose debiutavo naujas vartininkas Edgaras Fiodorovičius. Debiutavo be klaidų. Pirmas kėlinys baigėsi taikiai, antrajame, sužaidus maždaug dešimt minučių ,Eagle Team baudos aikštelėje griaunamas Darius Pupliauskas. Skiriamas 9-rių metrų baudinys. Prie kamuolio stoja pats Darius. Užtikrintas smūgis ir geltonai juodi išsiveržia į priekį. Lieka penkiolika minučių, Eagle team pradeda skubėti, atakų užbaigti nesiseka. El Dorado kontroliuoja ilgiau kamuolį taip priversdami varžovus nervintis ir bauduoti. Kortelė veja kortelę. Keli teisėjo švilpukai nepatinka erelių žaidėjams ir atstovams, kyla įtampa, liejasi emocijos, prasideda apeliacijos į teisėją, į lygos vadovus. „švilpia už varžovus“ – nuskamba ne kartą. Ir tuo metu teisėjas švilpia rungtynių pabaigą. Sunki, kovinė El Dorado pergalė.

 

B Divizionas

Gerusa - VSG United 2-0

 

Rungtynės prasidėjo žaliųjų atakomis. Patyrę žaidėjai Evaldas Lukoševičius ir Giedrius Šablinskas kėlė nerimą gynėjams, bei vartuose debiutavusiam gynėjui Ernestui Barkovskiui. Tolimas Evaldo smūgis, kuris krito po grubios vartininko klaidos, bei Tomo Snapkausko įvartis po dešimt pirmų pirmo kėlinio minučių leido suprasti, kad VSG United laukia labai sunkios rungtynės. Tačiau kaip bebūtų keista, nepaisant intensyvių Gerusos atakų, padidint skirtumą jiems nesisekė. Na, o VSG United pastangas sėkmingai stabdė Marius Lapko. Eilinė pergalė buvo žymiai lengvesnė, nei tai atspindi rezultatas. 9 taškai po 3 rungtynių. Gerusa neturi lygių B divizione? Paaiškės rungtynėse su IndEx. 

FK TEC – FK IndEx 2-4

 

Pasistiprinę dviem žmonėmis: gynėju Georgiju Maksimovu ir treneriu Artūru Steško, mėlynieji pasiruošė kibti į gerkles visiems varžovams kovoje dėl eilinių trijų taškų. Priekyje varžovų vartams grasė pavojingasis trejetas: Markovskis, Grudinskis ir Česonis. Komandai truko Evaldo Viršzumirskio. Su juo jie atrodo sunkiai įveikiami. Ir dar trenerio gebėjimai laiku pakeisti. Jei komanda pratęs bendradarbiavimą su treneriu ir MFL, tai kitame sezone bus sunkiai įveikiami visiems varžovams. Na, o šiose rungtynėse pradėję nuo gynybos mėlynieji tik antroje pirmo kėlinio pusėje sugebėjo pralaužti varžovų gynybą. Pirmasis tai padarė  į priekį pabėgęs Ernestas Česonis, po poros minučių Jaroslavas Markovskis. Trečiasis komandoje pasižymėjo jau minėtas Eduardas Grudinskis. Tiesa, pirmiausia jis bandydamas išmušti kamuolį, nukreipė jį į savus vartus.  Tai supykdė patį Eduardą ir po minutės jis jau išlygino savo status quo. Po įvartį į abejus vartus. 3-1 po pirmo kėlinio. Antrajame kėlinyje Eduardas įgriūna į varžovų vartus su kamuoliu ir jau 4-1. Ričardas Jankovskis, sugeba sušvelninti rezultatą, kairiajame atakos krašte pasimeta kamuolį į dešinę ir galingu smūgiu iš po gynėjo kojos nuginkluoja Vitalijų Romancevičių. Tačiau nors IndEx ir atidavė iniciatyvą varžovams ir žaidė kontratakomis, niekam nepavyko pasiekti įvarčių. 

FK Euforija - FK Plasta 6-4

 

Rungtynėms tik prasidėjus Plastos puolėjas Valerijus Kasevičius nutaria patikrinti varžovų vartininką ir randa jį nepasiruošusį. 0-1 Plasta priekyje. Šaltas dušas pasiuntė Euforiją į nokdauną, po aštuonių minučių Edgaras Tračevskis pridėjo dar vieną smūgį. 0-2. Bet šis smūgis pažadino raudonai juodus ir jie prisiminė, kad jie komanda ir kartu žaidžia senokai. Ilgaras Tanriverdijevas iškart sušvelnino skirtumą. Po šio įvarčio prasidėjo Plastos vartų šturmas. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 2-1. Antrojo pradžioje Valerijus Kasevičius pelno trečią komandos įvartį ir pažadina miegantį žvėrį. Trys įvarčiai per keturias minutes ir Euforija jau priekyje 4-3.  Andrejus Fokinas prideda dar vieną 5-3, Kėliniui ateinant į pabaigą tas pats Kasevičius švelnina rezultatą ir atsiranda viltis išplėšti bent tašką. Plasta puola, greita varžovų ataka ir Olegas Krasilnikovas deda tašką 6-4.

 

SK Nemenčinė – Geležinis vilkas 3-1

 

Smagu, kad kariūnai pasirinko savo spalvoms miesto kamufliažą, nes jei pasirinktų miško, tai dingtų aikštelėje ir būtų problemų komandos draugams atiduoti tikslų perdavimą, nekalbant apie varžovą. Rungtynių pradžioje kiek geriau atrodė Geležinis Vilkas ir to pasėkoje Titas Petreikis nuginklavo Eugenijų Larkiną. Tačiau Konstantinas Burkovas kėlinio viduryje išlygino rezultatą. Pirmas kėlinys taip ir baigėsi. Antrajame – Rudzianecų šeimos dėka buvo pasiektas antrasis. Nemenčinės komandoje žaidžia 3 vienos šeimos atstovai. Tėvas, sūnus ir dėdė. Vaizdą labiausiai gadina sūnus.:-) esant minimaliai Nemenčinės persvarai, kariūnai nesugebėjo išnaudoti kelių tikrai puikių progų. Kuomet nesiseka, pradeda nervai pavedinėt.  Tomas Rudzianecas gynyboje griauna Nerijų Pacevičių, žaidėjai apsistumdo. Gauna po kortelę, atsargiau su kariūnais, nežinai kada grįš su „Piranha“. Rungtynėms einant į pabaigą Geležinis Vilkas šturmuoja varžovų vartus. Nesėkmingai. Greita varžovų ataka ir 3-1. Viktoras Joknys pasižymi. Sunki, darbinė SK Nemenčinė pergalė.

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Užupis6510257+1816
2El Dorado6420156+914
3FK Juventus.lt63122218+410
4FK Eagle Team - Setaltas62132119+27
5FK Spartakas62131624-87
6FK Navigatoriai LT Aqua62041725-86
7FK Rytas60061229-170

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
Turas 7

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Daniel Padron de los Riscos Komanda:FK Užupis
10 Varžybų:5
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
9 Varžybų:6
Fabio Sagliocco Teruel* Komanda:FK Juventus.lt
7 Varžybų:6
Valdemar Šaveiko Komanda:FK Rytas
6 Varžybų:3
Robert Lipnevič Komanda:FK Juventus.lt
6 Varžybų:4
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
6 Varžybų:6
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:2
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
5 Varžybų:5
Darius Pupliauskas Komanda:El Dorado
5 Varžybų:6
Saulius Žilys Komanda:FK Navigatoriai LT Aqua
5 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Sergej Podubnas Komanda:FK Spartakas
1 1
Artur Plešakov Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Aleksej Ušakov Komanda:FK Spartakas
0 1
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
0 1
Remigijus Semėnas Komanda:FK Užupis
0 1
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado
0 1
Donatas Gražulis* Komanda:FK Užupis
0 1
Povilas Junevičius Komanda:El Dorado
0 1
Egidijus Žagaras Komanda:FK Užupis
0 1
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: