2015-10-26

mini SFL 7x7: FK Užupio triumfas A divizione.

SFL metus pradėjęs grėsmingu šūkiu:  „Viena lyga-viena komanda-vienas žaidėjas“, metus baigia kartu su MFL ir bendru projektu kitais 2016 metais.  Geriausios SFL Mini A diviziono komandos, kitais metais žais MFL A divizione, kartu su geriausiomis šio sezono MFL komandomis. Apie MFL galėsite paskaityti artimiausiose publikacijose, o štai SFL lieka vos vienas turas ir A divizione mes turim: Užupis - čempionų čempionai.  Antradienį su paradiniais treningais ateis pasiimti apdovanojimų. Tą turą jie praleidžia, bet per šešis, iki tol žaistus, jie sugebėjo susikrauti nepanaikinamą persvarą. Ir jiems jau nebesvarbu kas su kuo ir kaip sužais. II vieta pelnytai atitenka El Dorado. Jie  vieninteliai sugebėjo atimti taškus iš čempionų. Tiesa, pačių prarasti taškai rungtynėse su Juventus.lt kolektyvu, atėmė šansus tapti nugalėtojais. Bet komandos pastiprinimas buvo toks ženklus ir svarus, kad prieš paskutinį turą jie ramūs. Žemiau antros vietos nenukris. Aukščiau nepakils. O taip norėtųsi...... Trečia vieta ir paskutiniai likę laisvi medaliai. Į juos pretenduoja net keturios komandos: Juventus.lt,  Spartakas, Eagle Team ir Navigatoriai –LT Aqua. Ir tik Rytas neturi jokių šansų. Nei vieno taško neiškovojusi komanda, neturi jokių šansų pakilti aukščiau šeštos vietos, bet gali sugadinti nuotaiką Juventus.lt kolektyvui. Tai gi kandidatai į bronzą, bei vietą kitų metų A divizione. Juventus.lt -7 taškai, dvikova su potencialiai silpniausia diviziono komanda. Laimi ir niekas nebeįdomu. Trečia vieta jų. Jei lygiosios, tuomet  arba viskas nuplaukia, arba ir toliau išlieka treti. Pralaimėjimo atveju yra šansų išlikti ketvirtoje vietoje, jei sėkmingai suloš visi varžovai. Tad jų rungtynės su Rytu bus aistrų kupinos, jei Rytas atsilaikys bent kėlinį, tai nervinė įtampa gali sužlugdyti senosios sinjoros fanus. Spartakas kibs į atlapus Eagle Team. Šioje dvikovoje pralaimėję netenka visko, net ir vilčių kovoti dėl buvimo ketvirtuke, lygiosios – tai dar mažytis vilties šansas, kad sėkmingai sužaidus El Dorado, kurie egzaminuos Navigatorius, pateksi tarp keturių geriausių, o gal net ir trijų. Situacija sudėtinga. Gali būti, kad teks žiūrėti kaip komandos sužaidė tarpusavyje. Gal dvi komandos, gal trys, o gal net keturios. Jei Juventus.lt pralaimi, Navigatoriai išplėšia tašką iš El Dorado, o Spartakas ir Eagle Team sužaidžia taikiai, tada žiūrima kaip tos komandos sužaidė tarpusavyje. 4 komandos. Jei keturios komandos surenka po 7taškus, trečioje vietoje Juventus, ketvirtoje Eagle Team, tada Spartakas. Ir šešti Navigatoriai. Tad dėl pergalės kovos visi.

O pabaigai šiek tiek informacijos apie penktąjį turą.


FK Spartakas – FK Rytas 4-3


Rytas buvo pilnas vilčių, gal net patekti tarp keturių geriausių. Spartakas taip pat. Abiem komandom reikėjo pergalės ir tiktai pergalės. Rungtynes aktyviau pradėjo raudonai balti. Ir sužaidus penkias minutes, komandos Spartakas puolimo lyderis Dmitrijus Raksa individualių pastangų dėka, išvedė komandą į priekį.  Po kritusio įvarčio rungtynių tempas kiek nukrito ir nors abi komandos stengėsi įmušti, bet įvarčiai pakrito tik paskutinę minutę. Aleksejus Ušakovas padidino skirtumą iki dviejų įvarčių. Bet tik išsimušę kamuolį iš vidurio Ryto žaidėjai sugebėjo sušvelninti rezultatą. Pasižymėjo Valdemaras Šaveiko. Tik prasidėjus antrajam kėliniui Aleksejus su Valdemaru susikeitė vietomis. Valdemaras įmušė ir išlygino rezultatą, bet labai greit Aleksejus atsakė tiksliu smūgiu ir išvedė komandą į priekį. Visgi kėlinio viduryje tas pats Šaveiko greitos atakos metu sugebėjo išlyginti rezultatą. 3-3 Ir kuomet atrodė, kad abi komandos atkaklioje kovoje pasilaidojo savo šansus tapti prizininkais, savo komandą timptelėjo tas pats Dmitrijus Raksa. Jo smūgis kaire koja buvo mirtinas Tomui Bubėnui. 4-3 sunki ir labai svarbi Spartako pergalė, leidžianti dar pasvajoti net apie medalius. Rytas ir toliau lieka be taškų ir juodai balti vienintelė galima jų auka.

Navigatoriai LT-Aqua – Juventus.lt 2-3


Į šias labai svarbias rungtynes Navigatoriai atėjo 5, pradėjo žaisti penkiese ir sėkmingai gynėsi. Po kelių minučių prisijungė šeštasis žaidėjas. Turėdami žaidėjų trūkumą žaliai juodi žaidė nuo gynybos. Žaidė sėkmingai, nors iniciatyva ir priklausė juodai baltiems, bet kažko apčiuopiamo pasiekti jiems nepavyko. Kėlinį Navigatoriai baigė pilnos sudėties ir žaidimas buvo lygus. Įtampa abi komandas kaustė ir antrajame kėlinyje. Pirmasis palūžo Navigatorių vartų sargas Aurimas Daukšas. Jis išmetė kamuolį tiesiai Fabio Taureliui „ant galvos“ ir pastarasis nieko nelaukdamas galva ir nukreipė kamuolį į vartus. 0-1 juodai baltų naudai. Sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio du įvarčiai per dvi minutes krito į Navigatorių vartus. Tolimais smūgiais pasižymėjo Jaroslavas Jotko ir Gintautas Sidorovas. 42 minutę rezultatas 3-0 ir atrodo pergalė jau čia pat. Tačiau Navigatoriai nepasidavė ir pabandė sugriebti laimės paukštę už uodegos. Po suirutes, tarsi kastuvu koja mostelėjo Aurimas Kievišas, tolimas perdavimas pasiekė prie tolimojo virpsto Donatą Šumylą ir 45 minutę rezultatas tapo 3-2. Juodai baltų gretose pasirodė panikos požymiai, bet lemiamus varžovų šturmus atlaikė paskutinis gynybos bastionas – Mantas Šumskis. Sunki Juventus.lt pergalė, leidžianti jiems išlikti geriausioje padėtyje kovojant dėl medalių.

  

Eagle Team – FK Užupis 0-5


Daugelis komandų savo gretose norėtų turėti Artiomą Barinovą. Bet po paskutinių rungtynių, jei Artiomas pasisiūlytų pabūti vartininku, daugelis atsisakytų. Trys, jei ne mirtinos, tai labai grubios klaidos, po kurių varžovai pelnė įvarčius. Negalima sakyti, kad jei būtų stovėjęs vartininkas, viskas būtų buvę kitaip. Gali būti, galbūt ereliai būtų laimėję, bet jie į šį turnyrą žiūri labai atsainiai, turėdami labai galingą sudėtį, nesugeba jos surinkti į rungtynes ir jau ne kartą vartuose stovėjo aikštės žaidėjai. Na, o Užupis turėdami rezultatyviausią turnyro žaidėją - ispaną Danielį Riscosą taškų nešvaisto. Aktyvus jo žaidimas puolime ir du tolimi Irmanto Mikolaičio smūgiai. Taip, to paties Irmanto, kuris dar visai nesenai žaidė už tą patį Eagle Team. Baltieji labiau norėjo laimėti ir tapti čempionais savo dėka. Jiems buvo būtina pergalė ir nuo pat pirmų minučių jie užtikrintai ėjo link to tikslo. Keli netikslūs smūgiai ir priekyje surastas ispanas Danielis nepalieka šansų Barinovui. Kėlinio pabaigoje Irmantas smūgiuoja iš toli, klysta Barinovas ir rezultatas 2-0. Ir viskas tampa aišku, kad po rungtynių į viršų rankas kels baltieji. Taip ir įvyksta, nors ereliai ir atakuoja, smūgiuoja, bet smūgiai skrieja aukštai virš vartų. Antrajame kėlinyje išsprendžiami visi klausimai. Trys įvarčiai be atsako ir čempionai triuškina varžovus 5-0. Eagle Team komandai dar reikės pakovoti dėl medalių.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Užupis6510257+1816
2El Dorado6420156+914
3FK Juventus.lt63122218+410
4FK Eagle Team - Setaltas62132119+27
5FK Spartakas62131624-87
6FK Navigatoriai LT Aqua62041725-86
7FK Rytas60061229-170

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
Turas 7

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Daniel Padron de los Riscos Komanda:FK Užupis
10 Varžybų:5
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
9 Varžybų:6
Fabio Sagliocco Teruel* Komanda:FK Juventus.lt
7 Varžybų:6
Valdemar Šaveiko Komanda:FK Rytas
6 Varžybų:3
Robert Lipnevič Komanda:FK Juventus.lt
6 Varžybų:4
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
6 Varžybų:6
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:2
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
5 Varžybų:5
Saulius Žilys Komanda:FK Navigatoriai LT Aqua
5 Varžybų:6
Darius Pupliauskas Komanda:El Dorado
5 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Sergej Podubnas Komanda:FK Spartakas
1 1
Kšištof Tomaševskij Komanda:FK Rytas
0 1
Rokas Rusys Komanda:El Dorado
0 1
Aleksas Lukaševičius Komanda:FK Spartakas
0 1
Benoit Bourdon Komanda:FK Rytas
0 1
Artur Plešakov Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Aleksej Ušakov Komanda:FK Spartakas
0 1
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
0 1
Remigijus Semėnas Komanda:FK Užupis
0 1
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: