2015-10-28

MFL DK sprendimas dėl Užupio žaidėjo Gintaro Repšo

Prieš 7 turo ir paskutinio turo varžybas, mini SFL 7x7 turnyre atrodė viskas pakankamai aišku. Pirma ir antra vieta aiški, Juventus.lt kovoje dėl trečios vietos visiški savo likimo šeimininkai. Bet.. Eagle team komanda pranešė, kad pastebėjo, jog FK Užupis žaidėjas Gintaras Repšas yra registruotas LFF I lygoje, tad žaisti MFL‘e negali ir pagal Lygos nuostatus, paskutiniose rungtynėse, kurios vyko tarp Užupio ir Eagle team, Užupiui turėtų būti įskaitytas techninis pralaimėjimas. Taip atsitikus, viskas verstųsi aukštyn kojomis ir turnyrinėje lentelėje taptų niekas nebeaišku: El Dorado galėtų užimti ir pirmą vietą, bet galėtų nukristi ir į trečią, Eagle team gali iškovoti arba sidabrą, arba bronzą.


Situacija paini, tad manome, kad reikia detalesnio paaiškinimo, todėl panagrinėkime viską nuo pradžių.

 

MFL varžybų nuostatų 14, kuriuo vadovaujasi Eagle team, punktas skelbia:


Neregistruojami žaidėjai iš Lietuvos „A“ lygos, LFF I, LFF II lygos. Komanda gali registruoti žaidėjus iš III lygos, tokių žaidėjų skaičius kiekvienam turnyrui/čempionatui nustatoma atskira tvarkaKlubai patys atsako už pateikiamų registruoti žaidėjų duomenų tikrumą ir atitikimą MFL varžybų nuostatams. Nustačius faktus kad toks žaidėjas negalėjo būti registruojamas dėl jo priklausymo Lietuvos A ar LFF I, LFF II lygos komandoms, ar klubas viršijo leistiną žaidėjų iš Lietuvos III lygos limitą, tai šis žaidėjas/ai turi būti nedelsiant išregistruotas/ti iš MFL komandos sąrašo, o nustačius faktus, kad toks žaidėjas/ai dalyvavo ir MFL varžybose, tų rungtynių rezultatas anuliuojamas ir prasižengusiai komandai užskaitomas techninis pralaimėjimas rezultatu 0-3. Šiuo atveju techninis pralaimėjimas gali būti skirtas net ir nesant priešininko komandos protesto. Taip pat šiuo atveju yra netaikomi protesto padavimo terminai, tačiau visi techniniai sprendimai gali būti priimti tik dėl paskutinių to klubo rungtynių (kurios įvyko iki paaiškėjus šiems faktams). Pakartotinai prasižengusiam klubui gali būti taikomos ir papildomos sankcijos (bauda iki 60 Eur., kt.). Vertinant aplinkybes ar žaidėjas yra iš aukštesnės lygos žaidėjas ir ar jam taikomas legionieriaus statusas , tai faktas, kad žaidėjas yra aukštesnės lygos žaidėjas taikomas nuo to momento, kai žaidėjas užregistruojamas atitinkamoje lygoje.

 

G. Repšas žaidė visose II rato varžybose, bet pagal šį nuostatų punktą, visų rungtynių rezultatai negali būti anuliuojami, nes techniniai sprendimai gali būti priimti tik dėl paskutinių rungtynių.

 

Šiame punkte yra ir kita labai svarbi nuostata, kad žaidėjų skaičius iš III lygos yra nustatomas atskira tvarka. 2015 metų MFL čempionate buvo nustatyta, kad tokių žaidėjų gali būti 3 (trys), nuostatų 48 punktas.

 

Pagal bendradarbiavimo susitarimą tarp Sekmadienio futbolo lygos (SFL) ir Mini futbolo lygos (MFL), žaidėjų registracija pagal MFL nuostatus bus vykdoma nuo 2016 metų sezono. O MFL perėmus organizuoti 7x7 vasaros lygos antrą ratą, žaidėjų registracijos apribojimai paliekami tokie, kokie buvo nustatyti pagal SFL nustatytas taisykles. O tas reiškia, kad III lygos žaidėjų skaičius neribojamas, pvz., El Dorado komandoje yra bent 9 žaidėjai iš III lygos, TEC komanda žaidžia III lygoje.

 

Grįštan prie G. Repšio atvejo, SFL varžybų nuostatai skelbia: „SFL lygoje profesionalaus žaidėjo statusą turėję žaidėjai gali žaisti tik tada, jeigu jų profesionalaus futbolininko kontraktas yra nutrauktas arba nustojo galioti ir toks žaidėjas nedalyvauja/nežaidžia profesionalaus klubo veikloje.“ (23 punktas, h). Užupio komandą pateikė raštą, kuriame FK Trakai patvirtina, kad minimas žaidėjas nebedalyvauja Trakai-2 klubo veikloje nuo balandžio 12 dienos. Todėl jis buvo registruotas 7x7 vasaros lygoje, kuri prasidėjo balandžio 21 dieną ir ten žaidė.


MFL DK mano, kad šiuo atveju reikia vadovautis ne tik nuostatais, bet ir susitarimu su SFL, dėl žaidėjų registracijos šiame turnyre. Kadangi žaidėjas galėjo žaisti pirmame rate, todėl jis gali žaisti ir II rate, tad varžybose Užupis vs Eagle team, paliekama Užupio pergalė. 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Užupis6510257+1816
2El Dorado6420156+914
3FK Juventus.lt63122218+410
4FK Eagle Team - Setaltas62132119+27
5FK Spartakas62131624-87
6FK Navigatoriai LT Aqua62041725-86
7FK Rytas60061229-170

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
Turas 7

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Daniel Padron de los Riscos Komanda:FK Užupis
10 Varžybų:5
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
9 Varžybų:6
Fabio Sagliocco Teruel* Komanda:FK Juventus.lt
7 Varžybų:6
Valdemar Šaveiko Komanda:FK Rytas
6 Varžybų:3
Robert Lipnevič Komanda:FK Juventus.lt
6 Varžybų:4
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
6 Varžybų:6
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:2
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
5 Varžybų:5
Darius Pupliauskas Komanda:El Dorado
5 Varžybų:6
Saulius Žilys Komanda:FK Navigatoriai LT Aqua
5 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Sergej Podubnas Komanda:FK Spartakas
1 1
Povilas Junevičius Komanda:El Dorado
0 1
Egidijus Žagaras Komanda:FK Užupis
0 1
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Patrik Žukovski Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robertas Vrublevskis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 1
Robert Starkovski Komanda:FK Rytas
0 1
Vytautas Zemleckas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: