2017-07-10

Vasaros MFL: Trys senbuviai prieš du naujokus

Po metų pertraukos į mažojo futbolo batalijas sugrįžo Vasaros MFL kovos. Startavusios birželio pabaigoje, šios pirmenybės truks iki paskutinės vasaros dienos. Vasaros MFL - tai puiki proga palaikyti sportinę formą visuotinių atostogų metu ir komandos išbandyti potencialius naujokus.

Šiemet dėl Vasaros MFL nugalėtojų vardo varžosi penkios komandos. Tai - mums visiems puikiai pažįstami "FK Riešės-Lindab", "FK Spartako" ir "FK Barbakano" kolektyvai, o taip pat turnyro naujokai - "FC Top Kickers" ir "FC Funk Soul Brothers".

Spalvingieji naujokai

Dvi pastarosios komandos debiutuoja MFL struktūros varžybose. Gana intriguojančiu pavadinimu startuoja komanda "Funk Soul Brothers". Pavadinimas, neabejotinai geriau pažįstamas muzikos mylėtojams.

Apie komandos susikūrimo aplinkybes pasakoja jos vadovas Igoris Saksonovas: "Mintis sukurti komandą kilo būtent man. Artėjant pavasariui pasiūliau savo buvusiam klasiokui ir geram draugui Olegui Korsakui (kuris dabar yra ekipos kapitonas) nuomotis mažą aikštelę Fanų stadione. Pakvietėme ir kitus vaikinus, kurie yra žaidę ir "draugauja" su kamuoliu. Jau pasirašę sutartį dėl aikštės nuomos sužinojome apie organizuojamą vasaros turnyrą. Pasvarstėme ir nusprendėme dalyvauti, vėliau prasidėjo organizaciniai darbai."

Jokiame kitame turnyre ši komanda dar nėra dalyvavusi. "Norisi dalyvauti kur nors, rungtyniauti, mušti įvarčius, norisi greito futbolo. Tad pasirinkome ne SFL, o MFL. Ir esame labai patenkinti", - tikino Igoris.

Vilniaus ir Panevėžio talentingi vaikinai suformavo "Top Kickers" komandą, kuri įsikūrė 2016-ųjų pavasarį ir žaidžia SFL C divizione, o jos įkūrėju ir krikštatėviu tapo Mantas Urbonas.

"Šis klubas - vienas iš nedaugelio SFL lygoje, neslepiantis ambicijų vieną dieną išaugti mėgėjų marškinėlius ir nukeliauti iki profesionalaus futbolo", - ambicingi planai skelbiami "Top Kickers" prisistatyme.

Visgi pagrindinis tikslas - mėgautis futbolu ir varžybose, ir treniruotėse, tad didelis dėmesys kreipiamas į komandos mikroklimatą. Čia puikiai jaučiasi ir 17-mečiai, ir netrukus 40-metį švęsiantys veteranai.

Vien SFL kovų "Top Kickersams" nepakanka, tad jie nutarė išbandyti savo jėgas ir Vasaros MFL varžybose.

Futbolo nebus per daug

Kitos trys turnyro komandos puikiai pažįstamos MFL bendruomenei ir vasarą jos vietoje nerūpestingo poilsio nusprendė toliau judėti savaitiniais ciklais. Kalbant apie jas, galima perfrazuoti legendinės grupės "Foje" dainą ir teigti, kad "Niekada futbolo mums nebus per daug".

Ypač tas pasakytina apie "Riešės-Lindab" komandą. Ji dalyvavo ir laimėjo Žiemos MFL turnyrą, kovoja tradicinėse MFL pirmenybėse ir Lietuvos čempionate, o dabar pasinėrė ir į Vasaros MFL reikalus.

Paklaustas, ar nėra nerimo vasarą "persivalgyti" futbolu, "Riešės" vadovas Tomas Guiskis nusijuokė: "Mūsų komandoje futbolo per daug nebūna. Reikia palaikyti sportinę formą ir po to atsigriebti pagrindiniame MFL turnyre."

Vasaros varžybose Riešės komanda pabandys ne tik nuskinti nugalėtojų laurus, bet ir spręsti kitas aktualias problemas. Pavyzdžiui - gerinti progų realizaciją.

Palaikyti sportinę formą šią vasarą nutarė ir "FK Spartako" jaunuoliai.

"Norime tuos vasaros mėnesius visiškai nelikti be futbolo, be žaidybinės praktikos ir bent kartą į savaitę pajudėti. Į treniruotes niekas jau nebesirenka. Vieni sako, kad geriems nereikia. Kiti sako, kad blogiems jau niekas nepadės. Tai tikiuosi, kad bent į varžybas ateis", - vylėsi "Spartako" vadovas Dmitrijus Raksa.

Tikslai, anot jo, nėra konkretizuojami. Tik pralaimėti nesinorėtų. Sudėtis spartakiečių taip pat aiški.

"Mūsų sudėtis nesikeičia jau 15 metų ir šią vasarą bus tokia pati", - pažymėjo Dmitrijus.

Turės ką veikti turnyre ir entuziastinga "Barbakano" komanda bei jos treneris Nerijus Vasiliauskas. Užtenka užmesti akį į komandos paraišką, kurioje pamatysime net 26 žmonių pavardes. Klubo narių "Barbakanui" niekad netrūko, tad Vasaros MFL bus gera proga pasireikšti tiems, kurie reguliariose MFL varžybose žaisti gauna mažiau. Tiesa, "Barbakano" atstovai šiame turnyre kol kas dar nestartavo, tad daryti pirmąsias išvadas sunku.

Gamtos ir senbuvių galia

Naujokų dvikova birželio pabaigoje ir prasidėjo 2017-ųjų Vasaros MFL varžybos. Atkakliame atidarymo mače "Top Kickers" 3:2 palaužė "Funk Soul Brothers" futbolininkus, kurie po pirmo kėlinio dar buvo priekyje 2:1.

Pirmame ture tai buvo vienintelės rungtynės. Po to turėjo žaisti "Spartakas" ir "Barbakanas", tačiau vos prasidėjus dvikovai ją nutraukė galinga gamtos stichija. Sakoma, kad futbolas žaidžiamas bet kokiu oru. Tačiau vartus griovęs galingas vėjas ir reto stiprumo liūtis privertė pasielgti kitaip.

Antrasis turas Valstybės dienos išvakarėse leido įsitikinti, kad MFL senbuviai kol kas yra aiškiai pranašesni už ambicinguosius naujokus. Puikią gynybą demonstravusi "Riešė-Lindab" 4:0 nugalėjo "Top Kickers" atstovus.


"Įdomu susitikti su naujomis komandomis, nes nežinai, ko iš jų tikėtis. Todėl tai verčia žaisti susikaupus. Pirmame kėlinyje jėgos buvo apylygės, bet vėliau išryškėjo mūsų pranašumas. Nors realizacija šlubavo, kelių išnaudotų progų pakako pergalei", - sakė T.Guiskis iš "Riešės" komandos.

Kitame vakaro susitikime išvydome net 13 įvarčių. "Spartakas" įspūdingu rezultatu 10:3 nukovė "Funk Soul Brothers", nors po pirmo kėlinio pirmavo tik 3:2. Net du spartakiečiai - Rolandas Jurkevičius ir Dmitrijus Raksa - pasižymėjo "hat-trickais".

"Tai buvo lyg lengva treniruotė. Pažaidėme smagiai, rezultatyviai ir be gynybos. Rezultatas atspindi, kas dėjosi aikštėje. Tačiau manau, kad kituose mačuose taip smagiai pasižaisti neišeis", - svarstė D.Raksa.

I.Saksonovas, pralaimėjusiųjų atstovas, teigė, kad jo komanda palūžo labai anksti, po ketvirtojo įvarčio, praleisto antro kėlinio pradžioje.

"Tuomet komanda tiesiog nustojo žaisti, o kai kurie žaidėjai išsigando "Spartako" vyrų ir nieko negalėjo padaryti aikštėje. Artėja trečios rungtynės su "Rieše", kuriose mums reikės taškų. Mus laiko autsaideriais, bet tikrai parodysime, ką galime", - žadėjo Igoris.


Trečiame Vasaros MFL ture ketvirtadienį susitiks "Top Kickers" ir "Barbakanas" bei "Funk Soul Brothers" ir "Riešė-Lindab". Diena prieš tai "Spartakas" ir "Barbakanas" sužais dėl liūties nukeltą mačą.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Spartakas86114319+2419
2FK Riešė8611325+2719
3FC Top Kickers85033425+915
4FK Barbakanas82062350-276
5FSB Zenitas80081851-330

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
15 Varžybų:8
Vytautas Stankūnas Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
8 Varžybų:7
Jurij Diatlovič Komanda:FK Spartakas
7 Varžybų:7
Rolandas Jurkevičius Komanda:FK Spartakas
6 Varžybų:7
Artur Pileckij Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
6 Varžybų:7
Vaidas Garšvinskas* Komanda:FC Top Kickers
6 Varžybų:5
Marius Giedraitis Komanda:FK Barbakanas
5 Varžybų:3
Šarūnas Krasauskas Komanda:FC Top Kickers
5 Varžybų:7

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Vasaros MFL
Sezonas
FotoInformacija
Darius Silevičius Komanda:FK Barbakanas
0 2
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 2
Deividas Mačiulis Komanda:FC Top Kickers
0 2
Deividas Petravičius Komanda:FK Riešė
0 2
Julius Lučinskas Komanda:FK Barbakanas
1 0
Mantas Urbonas Komanda:FC Top Kickers
0 1
Tomas Guiskis Komanda:FK Riešė
0 1
Laurynas Šatas Komanda:FK Barbakanas
0 1
Dmitrij Gavrilov Komanda:FK Riešė
0 1
Igor Saksonov Komanda:FSB Zenitas
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: