2021-01-09

2020 m. MFL sezono vertinimai: B divizionas

2020 metai buvo netikėtai sunkūs visam pasauliui, įskaitant ir sporto pasaulį. Nepaisant COVID-19 situacijos, koronaviruso protrūkio „Fanų“ stadione išvengti pavyko ir MFL čempionatus pilnai užbaigti sugebėjo visos A ir B diviziono komandos, nors pats sezonas prasidėjo neįprastai vėlai – tik birželio mėnesį.


A divizione 10 komandų per 90 rungtynių įmušė net 599 įvarčius (po 6,66 įvarčio per rungtynes), o B divizione 11 komandų sužaidė net 110 rungtynių ir pelnė 607 įvarčius (5,52 įvarčio per rungtynes). Taigi, bendrai per abu divizionus buvo sužaista 200 rungtynių ir įmušta 1206 įvarčiai – 6,03 įvarčio per rungtynes.

 

Po tokio įspūdingo sezono, praktiškai iškart prasidėjo ir griežtesni ribojimai valstybėje dėl koronaviruso situacijos. Sporto veiklos sustojo, MFL komandos ir žaidėjai jau turbūt neišsėdi namuose ir nori pasportuoti, bet palaukti dar reikės.

 

Dėl COVID-19 neįvyko ir MFL Žiemos pirmenybės, bet visi tikimės, kad įpusėjus pavasariui situacija bus žymiai geresnė ir jau bus galima varžytis MFL pirmenybėse.

 

Kol to laukiame, paskaitykite B diviziono komandų 2020 metų sezono įvertinimą. Ir ne, mes sezono apžvalgos tikrai nepamiršome, bet norėjime ją paskelbti jau po Naujųjų metų, kad Jums, mielos komandos, būtų ką paskaityti karantino metu. Jei būtumėte sezono įvertinimą skaitę iškart po sezono pabaigos, ką gi veiktumėte dabar? 😊 



Komandų sezonas vertintas vieno žmogaus, tai su juo galite arba sutikti, arba nesutikti, čia jau Jūsų pasirinkimas 😊 Kaip vertinimo kriterijus, buvo palyginti 2020 ir 2019 metų rezultatai ir pagal tai komandai parašytas balas. Taigi, gero skaitymo!

 

B divizionas:

 

11 vieta: FC MTG (2020 m. sezonas: 16 tšk., 11 vieta; 2019 m. sezonas: -)


6 balai. MFL naujokų FC MTG debiutinį sezoną vertinčiau 6 balas. Balas tikrai ne pats žemiausias, nes debiutas nebuvo toks prastas, kaip galbūt galima pagalvoti, žvelgiant į turnyrinę lentelę. Šiais metais B diviziono komandos žaidė dvejomis rungtynėmis mažiau nei 2019 metais, o MTG, likę paskutinėje vietoje su 16 taškų, 2019 metais tikrai nebūtų likę paskutiniai.

 

Žinoma, komandos sezono pradžia buvo sunki ir tos pirmosios pergalės palaukti tikrai reikėjo. MTG pratinosi prie lygos, prie komandų pajėgumo ir per antrąją sezono dalį iškovojo jau 5 pergales bei buvo arti to, kad finišuotų ne paskutinėje vietoje. Bendrai FC MTG įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumas nėra prasčiausias divizione, o tai taip pat parodo, kad MTG debiutinis sezonas nėra toks prastas, kaip gali pasirodyti. Jiems rašau 6 balus – daugiau nei 5 – egzaminas išlaikytas.

 

10 vieta: FK Volcano (2020 m. sezonas: 17 tšk., 10 vieta; 2019 m. sezonas: 22 tšk., 8 vieta)

 

5 balai. Prasčiausiai įvertinau „Volcano“ komandos (ne tik) sezoną. Su 17 taškų jie liko priešpaskutinėje vietoje. Lyginant su praėjusiais metais, „Volcano“ surinko mažiau taškų (žinoma, sužaidė ir mažiau rungtynių) bei užėmė žemesnę vietą. „Volcano“ savo sezoną pradėjo skaudžiais pralaimėjimais, bet pirmąją pergalę iškovojo jau ketvirtą savaitę, o po to laimėjo ir antrą kartą iš eilės. Taip atrodė, kad „Volcano“ galbūt turės net geresnį sezoną nei buvo praėjęs, tačiau ilgesnio pergalingo ritmo išlaikyti nepavyko ir tos pergalės buvo retas atvejis – per 20 rungtynių laimėta tik 5 kartus. Ir pati komanda pripažino, kad sezonas galėjo būti ir geresnis, bet jiems MFL lygoje svarbiausia gerai praleisti laiką kartu draugų būryje. Tą padaryti pavyko, 5 balai yra, tačiau sportinių rezultatų pasiekti nepavyko, tad 5 balai ir lieka. „Volcano“ taip pat praleido daugiausiai įvarčių B divizione – net 80.

 

9 vieta: FC Žalia Raudona (2020 m. sezonas: 19 tšk., 9 vieta; 2019 m. sezonas: 32 tšk., 7 vieta)

 

5 balai. Tai antroji komanda, kuriai skyriau tik 5 balus. FC „Žalia Raudonai“ ekipai penkis balus skyriau už anksti aukštai pakeltą kartelę, kurios ji pati peršokti nesugebėjo. Sezoną ŽR pradėjo dvejomis pergalėmis, iš kurių viena buvo prieš diviziono čempionus FK „Alytį“. Tokia sezono pradžia tarsi rodė, kad „Žalia Raudona“ gali sužaisti dar geresnį sezoną nei 2019 metais ir galbūt pakovoti dėl vietos pirmajame penkete, bet... taip nebuvo. Po savo dvejomis pergalėmis pradėto sezono, per likusias 18 rungtynių „Žalia Raudona“ laimėjo tik 3 kartus ir 4 kartus sužaidė lygiosiomis. Jei atimtume dvi pergales iš 2019 metų sezono (sulygintume rungtynių skaičių per abu metus), „Žalia Raudona“ šiais metais vis tiek surinko 7 taškais mažiau (pagal faktą 13 taškų mažiau). Vilčių į ŽR žaidimą ir rezultatus buvo dedama daugiau, tačiau tos viltys nebuvo pateisintos. Rezultatų prasme sezonas tikrai nebuvo geras, komanda nesužaidė geriau nei 2019 metais, todėl jai ir skirti tik 5 balai.

 

8 vieta: FK Ąžuolas (2020 m. sezonas: 21 tšk., 8 vieta; 2019 m. sezonas: -)

 

6,5 balo. Kiti MFL naujokai – FK „Ąžuolas“. Jauna komanda debiutavo surinkdama 21 tašką ir užimdama 8 vietą iš 11. „Ąžuolas“ sugebėjo laimėti 6 kartus ir 3 kartus sužaidė lygiosiomis. Tiesa, komandos gynyba nebuvo stipriausia pusė ir per 20 rungtynių jie praleido net 70 įvarčių. Koją „Ąžuolui“ kartais pakišdavo ir „karštos galvos“, kuomet jauni komandos žaidėjai nesuvaldydavo savo emocijų aikštėje. Visgi, patirties MFL debiutantai tikrai įgavo, savo žaidimu parodė, kad jie gali įveikti ir patyrusias MFL komandas, o pergalė paskutinėse sezono rungtynėse prieš MTG ir leido „Ąžuolui“ finišuoti pakankamai aukštoje vietoje, kaip lygos debiutantams. Komanda turi potencialo, jį jau šiek tiek parodė, tačiau tobulėti jauniems „Ąžuolams“ dar tikrai yra kur.

 

7 vieta: FK Riešė (2020 m. sezonas: 24 tšk., 7 vieta; 2019 m. sezonas: 4 tšk., 12 vieta – A divizionas)

 

6 balai.2019 metais A divizione paskutinę vietą užėmusi FK „Riešė“ iškrito į B divizioną ir čia galbūt buvo tikimasi, kad „Riešė“ pademonstruos, jog yra atvykusi iš A diviziono. Visgi, „Riešė“ puikiai įsiliejo tarp B diviziono komandų ir išskirtiniu lygiu neišsiskyrė. Tai nėra geri žodžiai. „Riešė“ per 20 rungtynių galiausiai surinko 24 taškus ir užėmė septintą vietą. Visgi, komandos žaidimas per daug bangavo, kai kurios pergalės buvo pasiektos sėkmės dėka, kai kada buvo pralaimėta be jokių prošvaisčių. Aišku, „Riešė“ turėjo savo sezono momentą – priešpaskutinėse sezono rungtynėse 4:3 nugalėtas FK VU MIF klubas ir padaryta tiesioginė įtaka kovoje dėl aukso medalių. Esu tikras, kad „Alytis“ įvertintų „Riešės“ sezoną aukštesniu balu, bet aš palieku 6. B divizione buvo galima sužaisti ir geriau.

 

6 vieta: SFK Novovileisk (2020 m. sezonas: 27 tšk., 6 vieta; 2019 m. sezonas: 22 tšk., 9 vieta)

 

7,5 balo. SFK „Novovileisk“ sezoną vertinčiau pakankamai gerai – 7,5 balo. Lyginant su 2019 metais, „Novovileisk“ surinko daugiau taškų per mažiau rungtynių ir užėmė aukštesnę vietą. Komandos progresas matomas ne tik rezultatuose, bet ir žaidime. „Novovileisk“ tarpusavio susižaidimas tapo geresnis, o reguliarios treniruotės tikrai davė vaisių. Komanda šiame sezone pirmą kartą iškovojo tris pergalės iš eilės, bet tokios pergalingos ilgesnės serijos ir pritrūko, kad būtų užima aukštesnė vieta. Iš esmės, „Novovileisk“ sugebėjo įveikti visas žemiau likusias komandas, o pralaimėjo toms, kurios finišavo aukščiau. Jų lygiosios sezono pabaigoje prieš FK VU MIF taip pat buvo labai svarbios kovoje dėl titulo ir savo žymę „Novovileisk“ šiame sezone paliko. Tikėkimės, kad komanda nesustos tobulėti ir šių metų sezone jau rimtai kovos dėl prizinių vietų.

 

5 vieta: MSC (2020 m. sezonas: 28 tšk., 5 vieta; 2019 m. sezonas: 11 tšk., 12 vieta)

 

7 balai. Jei reikėtų vertinti tik pirmąją sezono dalį, MSC rašyčiau 10. 2019 m. sezone paskutinę vietą B divizione užėmusi ir tik 11 taškų iškovojusi MSC, 2020 metus pradėjo fantastiškai. Ji laimėjo pirmas penkias sezono rungtynes, po to sužaidė lygiosiomis, o pirmą kartą gan netikėtai pralaimėjo „Volcano“ klubui. Tačiau po tokios sezono pradžios MSC buvo pirmoje vietoje. Po to pralaimėjimo sekė dar dvi sunkios MSC pergalės, bet tada komanda pateko į duobę. Per likusias dešimt sezono rungtynių (lygiai pusę), MSC nugalėjo tik „Riešę“ ir „Žalią Raudoną“ ir taip galiausiai iš Olimpo nusirideno iki penktos vietos. Paskutinių sezono rungtynių dėl COVID-19 atvejo komandoje MSC net nesužaidė, bet bendrai aš šį MSC sezoną vertinu 7 balais. MSC tikrai atsispyrė nuo 2019 metų dugno, kurį laiką buvo tarp lyderių, o finišavo aukščiau nei lentelės vidurys.

 

MSC vadovas Adomas Kripas sezoną įvertino tokiais žodžiais: „Matyt dar kartą patvirtinome, kad esame visiškai mėgėjiška komanda, tai ir rezultatai ir žaidimas toks pat nestabilus. Kaip nuostabiai pradėjome sezoną ir jo pirmą rata, taip blogai sužaidėme antrąjį. Branduolys išsilaiko jau keli metai, tai yra svarbiausia, o visa kita sutvarkoma. Buvo tikrai permainingas ir įdomus sezonas. Varžovai vis stiprėja tiek aikštėje, tiek socialiniuose tinkluose. Komandos jau turi nuoskaudų varžovams ir susidaro tam tikri „derbiai“, santykių aiškinimasis aikštėje žodžiu. Buvo fun, tik, kaip visada, greitai baigėsi.

 

4 vieta: WorldOne United (2020 m. sezonas: 30 tšk., 4 vieta; 2019 m. sezonas: 11 tšk., 11 vieta)

 

8 balai.Kaip ir MSC, taip ir „WorldOne United“ padarė puikias išvadas po 2019 metų sezono. Tais metais vos 11 taškų iškovoję ir didžiąją tų taškų dalį tik sezono pabaigoje pasiekę WOU vyrukai liko priešpaskutiniai. Todėl šiais metais iš „WorldOne United“ mažai kas tikėjosi stebuklų, bet WOU viso sezono metu stabiliai rinko taškus ir pergales. Sezonas jiems prasidėjo pralaimėjimu, bet tada sekė 7 nepralaimėtų rungtynių serija ir taip „WorldOne United“ parodė, kad šis sezonas jiems bus visiškai kitoks nei praėjęs. Stipriais legionieriais pasipildžiusi ir bent jau dėl trečios vietos nemažą sezono dalį kovojusi „WorldOne United“ galiausiai liko ketvirtoje vietoje, nuo trečios vietos atsilikdama 12 taškų. Tokį skirtumą lėmė pralaimėjimai tiesioginiams varžovams antroje sezono pusėje – „Zenitui“ ir „Alyčiui“. Paskutinės dvi komandos rungtynės taip pat pasibaigė lygiosiomis, o tai irgi turėjo įtakos tokiam taškų skirtumui, tačiau WOU aiškiai parodė, kad išmoko 2019 metų pamokas ir sužaidė žymiai, žymiai geresnį sezoną, kurį vertinu 8 balais.

 

3 vieta: FSB Zenitas (2020 m. sezonas: 42 tšk., 3 vieta; 2019 m. sezonas: 36 tšk., 5 vieta)

 

8,5 balo. FSB „Zenitas“ taip pat padarė šuolį, lyginant su 2019 metais. Prieš tai užėmusi penktą vietą, 2020 metais „Zenitas“ surinko 6 taškais daugiau per mažiau rungtynių ir užėmė trečią vietą, nuo antros atsilikdama tik 2 taškais. Kuomet VU MIF pateko į duobę, „Zenitas“ rimtai kėsinosi ir į sidabrą, bet paskutinį sezono mačą 2:6 pralaimėjo čempionams „Alyčiui“ ir liko trečioje vietoje. Medalius iškovoti pavyko, buvo laimėta net 14 rungtynių, tačiau komandai trūko lygiųjų. Kitos 6 rungtynės buvo pralaimėtos, o jei bent kelis kartus būtų sužaista lygiosiomis, būtų iškovoti ir sidabro medaliai. „Zenitas“ turėjo fantastišką atkarpą sezono pabaigoje, kuomet laimėjo net 8 kartus iš eilės, o ta pergalinga serija buvo nutraukta paskutinėse sezono rungtynėse. Už medalius ir tokią gerą sezono atkarpą rašau 8,5 balo.

 

Tokį įvertinimą suapvalino FSB „Zenito“ vadovas Mark Bogdevič: „Sezoną vertiname 9/10, komanda yra maksimaliai susižaidusi, visi dar labiau susivienijo, tapome kaip kumštis. Atsirado idėja ir tikslas, sportuoti, palaikyti vienas kitą ir šauniai leisti laisvalaikį. Noriu padėkoti komandos kapitonui Artūrui Serikov, kad kiekvienose rungtynėse kovojo už komandą ir atiduodavo visas jėgas, vesdamas komanda į priekį. Pirmajame rate mes nugalėjome FK VU MIF ir „Alytį“, bet išbarstyti 9 taškai prieš autsaiderius (WOU, „Ąžuolas“ ir „Volcano“), prie 42 pridėkite 9 taškus, patys suprantate. Bet neprivalgęs, neprisilaižysi, gaila, įsitikinome, kad kiekvienos rungtynės yra svarbios. Ačiū MFL komandai už puikią organizaciją. Ačiū fotografams už gražiausias nuotraukas. Ačiū teisėjams, kad jie buvo...“.


 

2 vieta: FK VU MIF (2020 m. sezonas: 44 tšk., 2 vieta; 2019 m. sezonas: 40 tšk., 4 vieta)

 

8,5 balo. Antros vietos nugalėtojų sezoną taip pat vertinu 8,5 balo. VU MIF taip pat pagerino 2019 metų rezultatus, surinko 4 taškais daugiau ir užėmė antrą vietą. Pats asmeniškai laikiau VU MIF vienais iš kandidatų laimėti aukso medalius, bet sezono pradžioje jie šiek tiek išgąsdino – pralaimėjo dvi pirmas sezono rungtynes. Tą pralaimėjimų seriją VU MIF nutraukė pergale 11:0 prieš „Volcano“ ir po to sekė dar 9 pergalės. Taip VU MIF tapo lyderiais, o rungtynėse prieš „Alytį“ pasiekė lygiąsias 1:1, kas juos išlaikė pirmoje vietoje. VU MIF po šių lygiųjų gan netikėtai 0:1 nusileido „WorldOne United“ klubui, o sezono pabaigoje jie atsitiesti nesugebėjo. Dar vienos lygiosios su SFK „Novovileisk“, o po to sekęs legendinis pralaimėjimas FK „Riešei“ 3:4, VU MIF galutinai nustūmė į antrą vietą ir čempionų titulą atidavė „Alyčiui“. Ilgą laiką pirmavęs VU MIF apmaudžiai atidavė aukso medalius, svarbiausiu sezono momentu neiškovojo būtinų taškų, todėl ir vertinu jų balą 8,5 balo, kadangi jie tikrai galėjo tapti čempionais.


 

1 vieta: FK Alytis (2020 m. sezonas: 49 tšk., 1 vieta; 2019 m. sezonas: 43 tšk., 3 vieta)

 

9,5 balo. 2019 metais FK „Alytis“ užėmė trečią vietą, o 2020 metų sezone tapo dar stipresni ir tapo B diviziono čempionais. Kaip ir VU MIF, „Alytis“ šį sezoną pradėjo dvejais pralaimėjimais, po to 0:4 nusileido VU MIF, bet tai buvo paskutinis jų sezono pralaimėjimas. Tada sekė 8 pergalės iš eilės, o po to su VU MIF sužaidė lygiosiomis 1:1 bei aiškiai parodė, kad kovos dėl pirmos vietos. Rezultatyviausio diviziono žaidėjo Aivydo Ruškio vedamas „Alytis“ demonstravo puikų komandinį žaidimą ir gerą atmosferą joje. Po lygiųjų su VU MIF, „Alytis“ laimėjo likusias 7 sezono rungtynes ir pasinaudojo VU MIF išbarstytais taškais bei pakilę į pirmą vietą, jos jau nepaleido. Gavosi taip, kad „Alytis“ nepralaimėjo nei vienų iš paskutinių 16 žaistų rungtynių ir pademonstravo čempionišką žaidimą. To pusės balo iki maksimumo pritrūko būtent dėl sezono pradžioje patirtų trijų pralaimėjimų. Kartais anksti išbarstyti taškai gali lemti titulą, visa laimė, kad šįkart taip nebuvo.