2021-05-07

MFL sezono startas: Supertaurė-2021

Nors antrus metus iš eilės kovidinės pandemijos iššauktas karantinas kaišiojo pagalius į ratus, tačiau Mini futbolo lygos (MFL) sezonas jau šį šeštadienį pajudės į kelionę. Startuojame Supertaurės varžybomis, kuriose šį kartą susitiks ne dvi, o net keturios komandos.


FORMATAS.

Iki šiol dėl Supertaurės kovodavo MFL A diviziono nugalėtojai ir MFL Taurės turnyro laimėtojai. O šį kartą Final-4 formato varžybose kuriame susikaus dvi pirmąsias vietas 2020 metais A ir  B divizionuose užėmusios komandos. Pagal varžybų nuostatų raidę pusfinalyje A diviziono nugalėtojai žais su B divizione antrą vietą užėmusia komanda, o A diviziono vicečempionai egzaminuos B diviziono auksinę komandą. Abiejų rungtynių nugalėtojai susitiks finale, po kurio ir paaiškės pirmojo MFL sezono trofėjaus savininkai.

MFL vadovo Tomo Butkaus teigimu, Supertaurės turnyro formato pokyčius paskatino sėkmingai MFL taurės turnyre prigijusios naujovės. "Nuo pat 2017 metų dėl Supertaurės tradiciškai kovojo MFL čempionai ir MFL taurės laimėtojai. Tuo metu MFL taurė neturėjo konkretaus formato, bet kai 2019 metais išbandėme formatą su TOP-4 finaliniu etapu, supratome, kad tai yra puikus sprendimas. Todėl nusprendėme, kad ir Supertaurė galėtų būti keturių komandų mini turnyras ir nedidelė šventė prieš sezoną. O tuo pačiu tai ir gera proga B diviziono stipriausioms komandoms pasitikrinti savo jėgas su A diviziono lyderiais", - pastebėjo T. Butkus.

Supertaurės formato pokyčiai buvo suplanuoti dar pernai. Praėjusių metų pavasarį pusfinaliuose turėjo susitikti El Dorado ir FK Eksperimentas, bei Eagle team ir FK Barbakanas. Deja, dėl it sniegas ant galvos užgriuvusio pirmojo karantino Supertaurės varžybos buvo atidėtos, o galiausiai iš TOP-4 liko tik A ir B divizionų nugalėtojų pasižaidimas. 

Visgi šiais metais reformuotai Supertaurei kliūčių nebeliko. Visos keturios komandos nekantriai laukia galimybės išbėgti ant žaliuojančio Fanų stadiono aikštyno ir išsiaiškinti, kas gi yra vertas kelti į viršų Supertaurę.

ISTORIJA.

Pirmą kartą Supertaurės turnyras buvo surengtas 2017 metais. Taip vadinamame MFL El Clasico mūšyje susitiko Eagle team ir El Dorado. Pergalę 2:0 iškovojo ir trofėjų į savo rankas paėmė Erelių komanda. 
2018 metais Eagle team kolektyvas apgynė Supertaurės laimėtojų titulą 4:1 įveikęs SKK Oniksą.

2019 metais Supertaurę į viršų pagaliau iškėlė El Dorado. Fantastišką pergalių seriją pradėjusi komanda 7:6 įveikė FK Rytas ekipą. O po to sezoną įrėmino triumf MFL Taurėje, auksu MFL čempionate ir pergalėmis Lietuvos mažojo futbolo čempionate.

Pernai El Dorado vienerių rungtynių Supertaurėje 11:2 pervažiavo per FK Barbakanas ekipą ir antrą kartą iškovojo garbingą trofėjų.

Šeštadienį sužinosime, ar bus ir trečias El Dorado kartas. O gal po kelių metų pertraukos Supertaurė panūs sugrįžti pas Eagle team? O gal B diviziono medalininkai  – FK Alytis ir VU MIF bus ne tik A diviziono grandų sparingo partneriai pusfinaliuose, bet ir patys kibs į Supertaurę?

KOMENTARAI.

El Dorado vadovas Martynas Rašinskas:


„Keturių komandų turnyro formatas reikalauja daugiau jėgų. Aišku, nėra blogai, kad progą sudalyvauti gauna ir žemesnio diviziono komandos, bet aš gbūčiau linkęs daryti taip kaip priklauso pagal Supertaurės taisykles.

Iš varžovų, manau, kad pavojingiausi yra mūsų draugai ir pagrindiniai konkurentai visuose turnyruose - Eagle team. Su FK Alytis esame turėję porą draugiškų rungtynių seniau, rimta komanda, techniško jaunimo pilna, gausiai renkasi. Apie VU MIF mažiausiai kažką žinome, bus pirma pažintis, bet iš sąrašo matosi, kad ten taip pat žaidžia jaunimas, tad bus įdomu.

Mūsų tikslas paprastas - apginti titulą. Kaip pasiseks, priklausys nuo to, kokią sudėtį surinksime šeštadienį.

VU MIF atstovas Nedas Suokas:

„Kalbant apie Supertaurės formatą, tai mums gal net norėtųsi daugiau rungtynių. Būtų įdomiau žaisti ne pusfinalį ir finalą, o sužaisti su kiekviena komanda vieno rato sistema ir taip išsiaiškinti geriausią.

Varžovai gan gerai žinomi, o su dviem teko susidurti ir aikštelėje. Visos ekipos žaidžia greitą ir kokybišką futbolą. Pusfinalyje išbandysime jėgas su daugkartiniais MFL čempionais, ko gero, šiuo metu stipriausia mažojo futbolo komanda, tad apie kažkokius didelsiu tikslus kalbėti sunku. Be abejo, esame ambicingi ir norėtume laimėti Supertaurę, bet po ilgos pertraukos išbėgus į aikštę oficialiose rungtynėse svarbiausia atrasti savo žaidimą ir kovoti iki galo."

GREEN TOWN-Eagle Team vadovas Aleksadr Dergačiov:

„Mums toks keturių komandų turnyras tinka. Juo labiau, kad prieš sezoną neturėjome daug progų išmėginti jėgas kontrolinėse rungtynėse, tad du mačai Supertaurėje - puiki įžanga į čempionatą.

Be abejo, pagrindinis varžovas El Dorado, tačiau nenuvertiname ir B diviziono nugalėtojų. Juo labiau, kad neturime jokios informacijos apie FK Alytis, nežinome kas dabar pas juos žaidžia, kokios permainos įvyko ir pan. Kita vertus, geriau jau pradėti nuo jų, nei iš karto nuo El Dorado.

Tikslas - tik vienas. Norim naujo dizaino Supertaurės, nes jau senokai jos nesame laimėję. Be to, turime 2020 m. MFL Taurę, į komplektą reikia ir Supertaurės. 


FK Alytis vadovas Mykolas Adamavičius:

„Dėl Supertaurės formato nesukame galvų, nes turime didesnių rūpesčių. Panašu, kad turnyre dalyvausime ne pajėgiausia sudėtimi, be to, suprantame, kad geriausios A diviziono komandos tikrai yra labai aukšto lygio, tad kažkokių ypatingų tikslų nekeliame. Realiai, tikslas gali būti tik vienas - garbingai pasirodyti. 

Be abejo, norėtųsi įkąsti varžovams, tikiu, kad vyrai padarys viską, kad laimėtų. Bet sezono pradžia gan keista, po ilgo karantino grįžtame į futbolo aikštę, turėjome kelias treniruotes, pasižaidėme kartą draugiškose rungtynėse, bet tikrai nesame optimaliai pasirengę startui. Iš tiesų, nežinome, kaip ir ar pasiruošę sezonui mūsų varžovai, bet suprantame, kad A diviziono dominuojančios komandos dovanų tikrai nedalins.“



MFL Supertaurė

16 val. Pusfinalis El Dorado-VU MIF I "Fanų" ketvirtis

16 val. Pusfinali GREEN TOWN-FK Eagle Team -FK Alytis II "Fanų" ketvirtis

17 val. FINALAS

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Eagle Team - Setaltas00000000
2El Dorado00000000
3FC Žalia Raudona00000000
4FK Grija00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:2
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Ignas Raštutis Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Utku Boyra Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Kasparas Naskauskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
1 Varžybų:2
Arnas Valvonis Komanda:FK Grija
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Karolis Ingaunis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: