2021-06-08

B divizionas. WorldOne United cunamis ir lyderių nesėkmės

Prieš 4 turą divizione turėjome dvi be pralaimėjimų žygiavusias komandas, o po jo – nei vienos. Ir Prima Line, ir FK Riešė susipažino su pralaimėjimų kartėliu. 

Dabar divizione liko tik dvi komandos, dar nepažinusios pergalės skonio – MSC ir FK Volcano. Bet turint omenyje jų kovingumą ir šio turo metu pademonstruotą norą kibti į atlapus nominaliems favoritams, galima tikėtis, kad šventė anksčiau (ar vėliau) ateis ir į jų kiemą.

REZULTATAI.



ŽENKLAS. Kad pergalės anksčiau (ar vėliau) ateina, savo pavyzdžiu demonstruoja VU MIF komanda. Jei 3 ture išvargtas laimėjimas prieš MSC paliko tam tikrų abejonių, ar Studentai tikrai pribrendo sugrįžimui į favoritų gretas, tai 4 ture pasiekta pergalė prieš pajėgų SFL Novovileisk kolektyvą tokias abejones gan smarkiai sumažino. 

Drausmingas žaidimas, kieta gynyba, kokybiškos atakos – kertiniai VU MIF pergalės akcentai. Ir dar, be abejo, šlakelis sėkmės, rikošeto pavidalu dovanojęs pergalingą įvartį. Įdomu, kad Studentams rungtynių pradžia nežadėjo nieko gero, nes jau 7 min. Novovileisk žaidėjas Edgaras Lepichinas pasiuntė kamuolį į jų vartus. Ir, anot Novovileisk ekipos pateikto rungtynių aprašymo, pirmame kėlinyje VU MIF apskritai aikštėje buvo nematomi, antraplaniai veikėjai.

Tačiau antrame kėlinyje Studentai išėjo į pirmą planą – ir užkūrė tikrą pirtį Naujosios Vilnios futbolininkams. Kaip taip nutiko? VU MIF rašto žmonės pastebėjo, kad Studentai rungtynes pradėjo per daug atsipalaidavę, o varžovai tuo pasinaudojo ir pirmi pelnė įvartį. 

„Turėjome kelias pusproges, tačiau smūgiai skriejo šalia vartų ir į pertrauką išėjome turėdami minimalų deficitą. Antrajame kėlinyje pagaliau sužaidėme taip, kaip ir turėtume – kovojome iki galo, gynėmės drausmingai, susikūrėme nemažai progų, iš kurių kelias pavyko paversti įvarčiais. Iškovojome labai svarbią pergalę ir sužaidėme kol kas geriausias sio sezono rungtynes. Bandysime ir toliau išlaikyti koncentraciją ir su kiekvienomis rungtynėmis gerinti savo žaidimą“, – pareiškė VU MIF. 



ATSIPALAIDAVIMAS. Savo ruožtu SFK Novovileisk atstovai konstatavo, kad jų komandai koją pakišo būtent per lengvas pirmasis kėlinys. „Dėl pernelyg lengvo pirmo kėlinio mūsų žaidėjai atsipalaidavo ir nesugebėjo psichologiškai sugrįžti į rungtynes. Deja, VU puikiausiai pasinaudojo tokiu atlaidumu. Nors ir žaidimas tikrai nebuvo vienpusiškas: mes irgi daug atakavome, pasižymėjome smūgiu į virpstą bei dar keliais pavojingais momentais, fortūna buvo varžovų pusėje. 

Po išlyginamojo įvarčio iš kontratakos (39 minutę), paskutinėmis rungtynių minutėmis varžovų kapitonas Nedas Suokas mus damušė rikošetu į artimą vartų kampą. Naujavilniečiai nesugebėjo į tai atsakyti“, – pripažino Novovileisk metraštininkas, nepamiršęs pasveikinti varžovų ir paminėti, kad pastarieji „tikrai buvo verti šitos pergalės“. 
 

Ir nors VU MIF su 6 taškais šiuo metu tik 8-a komanda divizione, tačiau jei pergalingo žaidimo receptas nebus kur nors pateriotas, tikėtina, kad gan greitai šią ekipą matysime lyderių gretose.

Rungtynių video:

PERGALĖ. Po 2:0 laimėtų rungtynių su MSC komanda FK Eksperimentas vadovas Stays Kvietkauskas net kelis kartus pakartojo, kad „pergalė yra pergalė“. Ir tikrai, nesvarbu, kad ne 7:2, kaip kad prognozavo Apžvalgininkas, bet laimėjus kad ir vieno įvarčio persvara duodami tie patys 3 taškai. 

O apie kuklią įvarčių sąskaitą su MSC, Stasys paaiškino paprastai – „nemuši – neįmuši“. „Tikėjomės, kad bus daugiau įvarčių, bet mūsų įvarčių mašina stipriai stringa. Ankstesniais sezonais ji daug geriau veikė. Gal pasitikėjimo savimi trūksta, bet dar labiau stinga akcentuotų smūgių į vartų plotą. O juk be smūgių neįmuši“, – konstatavo S. Kvietkauskas.


Martynas Traskovskij 19 min. ir Artur Serikov – 45-ą – štai ir visas įvarčių kraitis. O MSC, beje, irgi netūnojo apsikasusi prie savo vartų, bent jau antroje rungtynių dalyje gan drąsiai jautėsi Eksperimento aikštės pusėje ir turėjo ne vieną perspektyvią, bet taip ir nerealizuotą, pusprogę. Nors, beje, antrą turą iš eilės žaidė be keitimų.

Pasak S. Kvietkausko, tai, kad varžovai yra autsaideriai, žaidžia be keitimų ir nominaliai yra silpnesni galėjo dar prieš rungtynes užliūliuoti Eksperimento futbolininku. „Be abejo, tikėjomės, kad bus lengviau ir gražiau, tačiau įklimpome į lėtą varžovų žaidimą, ir žaidėme taip kaip jie mums leido. Kita vertus, pastebėjau, kad kai susitinkame su kietesniais, stipresniais varžovais, tada ir patys kiečiau kovojame. O dabar, kai varžovai mums nedavė aštrios kovos, tai ir mes viena koja žaidėme. Visgi, tikiuosi, kad ši pergalė mums taps atspirties tašku, leisiančiu judėti tolyn“, – samprotavo S. Kvietkauskas.    

CUNAMIS. Prima Line į aikštę prieš WorldOne United žengė nešina ryškiu favoritų statusu. O kaip kitaip, jei per pirmus tris turus MFL debiutantai įveikė pernykščius čempionus ir sidabro medalininkus, o dabar jų laukė susitikimas su vos 1 tašką turėjusiais varžovais?

Ir rungtynių pradžia, regis, tik patvirtino tą statusą. 3:0 po 12 min., paskui 4:1 sužaidus pusvalandį, 5:2 – po 32 minučių. Bet po to aikštėje ėmė dėtis neįtikėtini dalykai. Įspūdingą žiūrovų palaikymą turėję WorldOne United futbolininkai galingomis bangomis daužė Prima Line gynybą – ir ne šiaip, daužė, o tiesiog skaldė į šipulius. Vienas, antras, trečias įvarčiai – ir 46 min. rezultatas lygus 5:5. O ant finalinės rungtynių sirenos – ir šeštasis, pergalingas Kristian Tankevič įvartis, sukėlęs ekstazės cunamį WOU stovykloje.

Kaip gan tiksliai apibendrino WOU žaidėjas Sergejus Darincevas, iš tiesų, sunku suvokti, ką padarė WOU futbolininkai, nes tokių „comebackų“ net ir mėgėjų futbole būna ne kiekvieną dieną. 
 

„Rungtynės prasidėjo nuo žvalgybos, abi komandos iš pradžių norėjo įvertinti varžovus, apsikeitėme įvarčiais, o paskui jie vieną po kito įmušė mus tris įvarčius. Kai atsilikome 1:4, nusprendėme, kad neturime ką prarasti, ėmėm juos spausti, ir staiga, įmušėm vieną, antrą, galiausiai net išlyginome rezultatą. Atrodo, varžovai šito nesitikėjo, šiek tiek pasimetė. Paskutinėmis minutėmis vyko labai kieta, atkakli kova, abi komandos norėjo laimėti, mes rizikavome, ir ta rizika atsipirko, – konstatavo Sergejus. – Mes nebuvom iki šiol laimėję, turėjom tik tašką. Ir nusprendėme, kad nesvarbu, kaip ir kiek pralaimėsime, bet turime rizikuoti ir siekti pergalės, nes trauktis jau nebuvo kur.“

Analizuojant per statistikos prizmę, rungtynės, tikrąja to žodžio prasme, gavosi anomalios. Per pirmus tris turus WOU įmušė iš viso vos 4 įvarčius, o čia per 50 min. – 6. Savo ruožtu, Prima Line per tris debiutinius turus buvo prasileidusi vos 4 įvarčius, o čia išsitraukė visus 6. Neįtikėtina, bet tai tik dar vienas įrodymas, kad ir B divizionas šiais metais gali labai stipriai nustebinti. 

PASIPRIEŠINIMAS. Prie nustebinusių derėtų priskirti ir FK Volcano. Nors oranžiniai 2:3 nusileido International Vilnius ekipai ir patyrė jau ketvirtą nesėkmę, bet šį kartą varžovams davė labai rimtą kovą, neleido pasigerinti pelnomų įvarčių statistikos ir netgi privertė šiek tiek pasinervinti, nes pirmi įmušė ir po to gan atkakliai priešinosi. Tiesa, International Vilnius žaidėjams pavyko pirmo kėlinio pabaigoje išlyginti, o antrame dar dviem tiksliais smūgiais susikurti saugesnę persvarą, tačiau baigiantis mačui neišvengta įtampėlės, kai Romuald Andruškevič International Vilnius pranašumą sumažino iki minimumo.

Vis dėlto, didesnių bėdų tarptautininkai išvengė, rungtynes laimėjo ir nusistovėjus turo rezultatams pamatė save ant pirmojo diviziono turnyrinės lentelės laiptelio. Tuo metu Volcano vis dar lieka be taškų. Bet su atgijusia viltimi ir tikėjimu.

Komandos vadovas Tomaš Derkač akcentavo, kad šį kartą susirinkimas buvo beveik optimalus, netrūko keitimų, o tuo pačiu – ir jėgų bei noro kovoti. „Nors ir pralaimėjome, bet rezultatas ir žaidimas teikia vilčių, kad netrukus grįšime į sau būdingą žaidimo ritmą, o tuo pačiu ir susigrąžinsime geresnius rezultatus. Iki šiol mūsų didžiausios spragos buvo gynyboje, neturime pastovaus vartininko, be to, komandoje žaidžia vaikinai, neturintys rimtesnio futbolo patirties. Bet mes treniruojamės, dirbame ir tikiu, kad mūsų žaidimas tik gerės“, – vylėsi T. Derkač.


Beje, vartininko Volcano ekipa neturėjo ir šiose rungtynėse. Tačiau paaiškėjo, kad į vartus pastatytas puolėjas gali būti naudingas ne tik stabdant varžovų atakas, bet ir pradėdamas savos komandos kontrišpuolius. Pralaimėti, aišku, vis tiek nesmagu, bet net ir juodžiausioje spalvoje galima rasti šviesių atspalvių. „Mums svarbu, kad kiekvienose rungtynėse įmušame, mažiau praleidžiame, surandame savo žaidimą. Kažkada bus rungtynės, kai įmušime daugiau nei praleisime. Bus ir taškų. Šiandien pabandėme, nepavyko, bet žingsnis teigiama linkme žengtas“, – konstatavo T. Derkač.

MEISTRIŠKUMAS. Paskutinėse 4 turo dvikovose akis į akį susitiko diviziono sunkiasvoriai. III ketvirtyje susigrūmė 2020 m. čempionai FK Alytis ir bronzinio FSB Zenit reinkarnacija FK Vilniečiai. Ir kovos būta išties atsakančios. Tiek intensyvumo, tiek ir meistriškumo prasme. Abiejų komandų žaidėjai parodė viską (arba beveik viską) ką moka ir gali. O gali ir moka, kaip paaiškėjo, ir tie, ir anie. Vis dėlto, lygių varžovų akistatoje lemtingą pranašumą įgijo ta komanda, kurioje žaidė aukščiausio lygio futbolo apsčiai per savo karjerą regėjęs Ramūnas Radavičius. 

Pavyzdinė ramybė, futbolo supratimas ir sugebėjimas išpildyti savo sumanymus – esminiai R.Radavičiaus argumentai. Ir nors jis pats įvarčiais nepasižymėjo, bet du protingai atlikti baudos smūgiai, virtę Aivydo Ruškio įvarčiais, nukalė Alyčiui pergalę, o atkakliai kovojusius Vilniečius pasiuntė į nokdauną.


Po rungtynių alytiškių ekipos vartininkas Meirūnas Olišauskas smulkiai nupasakojo mačo eigą ir jo pagrindinius herojus. „Rungtynės buvo atkaklios, kaip kad visada būna su Vilniečiais. Daug kovos, daug emocijų, daug spaudimo teisėjui. Pirmi praleidome, nors, mano galva, lyg ir geriau žaidėme. Dar pirmame kėlinyje išlyginome, antrame – persvėrėme, tačiau baigiantis rungtynėms vėl buvo lygu. Paskutinio mūsų įvarčio metu sužaidė Ramūno Radavičiaus patirtis. Jis labai gerai įvertino situaciją, atliko tikslų perdavimą Aivydui Ruškiui ir pastarasis įmušė pergalingą įvartį. Rungtynės tikrai buvo geros, varžovai žaidė labai kovingai, buvo daug veiksmo, daug smūgių iš toli. Su Vilniečiais tikrai įdomu žaisti, gali parodyti savo sugebėjimus, kiek jų dar likę“, – teigė M. Olišauskas. 


Akivaizdu, kad FK Alytis savyje tų futbolo sugebėjimų turi ne taip jau ir mažai. Bet ar to užteks dar vienam aukso medalių derliui? „Apginti čempionų titulą daug sunkiau, komandos prieš mus kovoja su dviguba energija, be to, dauguma komandų gan ženkliai pasistiprino, tad bendras B diviziono lygis tiesiog kyla akyse“, – diplomatiškai išvinguriavo M. Olišauskas.

PAREIŠKIMAS. Prie kylančio B diviziono lygio stipriai prisidėjo ir šį sezoną sėkmingai žaidžiančios FK Riešės ir Žalia Raudona komandos. Po trijų turų Riešė su trimis pergalėmis apskritai žengė pirmoje vietoje, nedaug nuo lyderių atsiliko ir dvi iš trijų rungtynių laimėjusi Žalia Raudona komanda.

Dviejų ambicingų, kietų ir kovingų ekipų mūšis nepašykštėjo emocijų, o jo kulminacija buvo verta išskirtinio dėmesio. Riešės ekipa geriau pradėjo rungtynes, pirmavo po Ryčio Jakavonio įvarčio, bet Žalia Raudona dar pirmame kėlinyje rezultatą išlygino. O paskui jau vyko atkakli ir lygi kova, kurioje ir vieni, ir kiti turėjo progų pasižymėti, bet tai padaryti pavyko tik žaidžiančiam Žalia Raudona ekipos treneriui Robertui Šuškevič. 

49 min. Robertas sulaukė tinkamos progos smūgiui – ir įrodė, kad jo kalbos nesiskiria nuo darbų. „Šiame mače buvo visko - ir kovos, ir kortelių. Nors pirmi prasileidome, bet jaučiau, kad viskas bus gerai. Nors pirmi praleidome, bet nepametėme galvų, žaidėme savo žaidimą, išlyginome. Po to abi komandos turėjo daug progų, vienur mums pasisekė, kitur jiems. Bet galiausiai man pavyko įmušti taip, kaip buvau suplanavęs prieš rungtynes. 

Laimėjome, smagu, bet tai dar ne pabaiga. Mūsų tikslas – pirma vieta. Matau, kad lipdosi gera komanda, atsiranda susižaidimas, savitarpio supratimas. Pasidarėme išvadas po paskutinių rungtynių, palaikėme kamuolį, nespardėme bele kur. Bet dar tikrai galime tobulėti. Ir tobulėsime“, – pažadėjo Robertas.


Savo drąsiu pareiškimu apie čempionų titulą po 1 turo pagarsėjęs Robertas ir šį kartą nesislėpė už šablonų. „Sakiau komandai po rungtynių su Vilniečiais, kad net ir „Man City“ Anglijoje ne visas rungtynes laimėjo, bet vis tiek tapo čempionais. Tad ir mums vienas pralaimėjimas nuotaikos nesugadins. Mes vis tiek sieksime pirmos vietos. Ar nebijau prisikalbtėti? Taip dar įdomiau, atsiranda įtampėlė, varžovai labiau stengiasi. Ir mūsų komanda tada žaidžia kitaip“, - teigė R. Šuškevič.

STATISTIKA. Šešerios rungtynės – 29 įvarčiai ir 4,8 vidurkis per rungtynes. To B divizione dar nebuvo. Buvo 42, buvo 49, buvo 45. Bet kad taip 29... Kita vertus, kai abu diviziono autsaideriai bendromis pastangomis prasileidžia tik 5 įvarčius, kitokios statistikos tikėtis neverta.

O ir šiaip, turas gavosi kaip reta lygus ir atkaklus, tik viena pergalė pasiekta 2 įvarčių skirtumu, visos kitos – minimaliu pranašumu. 

Didžiausia staigmena, kad rezultatyviausia turo komanda tapo WorldOne United. Per pirmus tris turus pelniusi 4 įvarčius, šiame ji Prima Line ekipai atseikėjo visus 6. Šiaip, rungtynės buvo nerealios, tai ir čia biškutis nerealumo. Beje, Prima Line su 5 golasais – antra turo rezultatyvumo lentelėje. Bet vargu ar tai bent kiek guodžia epinę nesėkmę patyrusius debiutantus. FK Alytis ir International Vilnius pelnė po 3 įvarčius. Pergalėms užteko ir tiekos.

Pirmą kartą šį sezoną ant 0 puolime sužaidė MSC ekipa. Nors atakų kiekis buvo gal net didesnis nei ansktesniuose mačuose. Bet nepaėjo. Po 1 įvartį išspaudė SFK Novovileisk ir FK Riešė. Po 2 – net penkios ekipos. Beje, VU MIF, FK Eksperimentas ir Žalia Raudona iš tų dviejų įvarčių išspaudė po 3 taškus. Maximalus efektyvumas.
 
Kadangi rezultatyviausios ekipos žaidė tarpusavyje, tai jos ir daugiausiai prasileido. Prima Line – 6, wou – 5 įvarčius. FK Vilniečiai ir FK Volcano išsitraukė po 3 kamuolius iš tinklų. O jų balanse – 0 taškų.

Pirmą kartą šį sezoną ant 0 atstovėjo Eksperimentas. Po 1  prasileido VU MIF ir Žalia Raudona. Po 2 – penkios komandos. 

SNAIPERIAI. Simboliška, kad rezultatyviausiais turo žaidėjais tapo rezultatyviausios turo komandos atstovai. Anton Prokopovič ir Kristian Tankevič įmušė po 3 įvarčius.

Po 2 įvarčius praspyrė pernykštis Snaiperių karalius Aivydas Ruškys (FK Alytis), Viktor Bartosevič (International Vilnius), Žydrūnas Germanas (Prima Line).

Diviziono snaiperių reitingo viršūnėje – keturi 6-etai. Ta prasme, po 6 įvarčius pelnę Arnas Grygalis (Žalia Raudona), K. Tankevič, Žydrūnas Germanas ir V.Bartosevič. Rangu žemyn pasislinko 5-ukininkai iš Riešės ekipos: Tomas Guiskis ir Rytis Jakavonis.

DRAUSMĖ. 4 iš 6 turo mačų baigėsi be kortelių. Bet vėlyviausiuose visgi užderėjo 3 geltonos kortelės. Jas nuskynė FK Alytis žaidėjas Matas Laniauskas, FK Riešė narys Ivan Simonko bei Žalia Raudona atstovas Kipras Junča. 

PROGNOZĖS. Dar vienas lygiaverčių varžovų turas prognozių ringe. Apžvalgininkas teisingai numatė trijų mačų nugalėtojus – Eksperimentas, International Vilnius ir Žalia Raudona. Kituose trijuose mačuose teisios buvo Komandos. Tradiciškai iš to gaunamas turo rezultatas 3:3.
Po keturių turų išbalansuota lygsvara – 12:12.

TURO KOMANDA.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: