2021-07-06

B divizionas. Pirmieji autsaiderių taškai ir pirmoji lyderių nesėkmė

Prireikė septynių turų, bet galiausiai B divizione nebeliko pralaimėjimo kartėlio nepažinusių komandų. Ir nebeliko taškų neturinčių komandų. Tad "sausiems" iš čempionato kovų verpetų išlipti nepavyks niekam!

REZULTATAI.



LYGYBĖ. 7-ame ture netrūko labai įdomių akistatų, tačiau bene didžiausia intriga lydėjo turnyro lentelės požemių karalystėje įsitaisiusių MSC ir FK Volcano dvikovą. 

Visų pirma, kirbėjo klausimas, ar MSC susirinks į rungtynes. Atsakymas - taip, susirinko. Ir ne bet kaip, o su trimis keitimais. 

Visų antra, buvo smalsu, kuri gi komanda įrodys savo pranašumą ir atsikratys absoliučių autsaiderių etiketės. Atsakymas - nei kuri. 

Nei MSC, nei Volcano neįrodė savo pranašumo ir etikečių neatsikratė. Tačiau savo taškų sąskaitas jos vis tik papildė. Tiesa, kuklokai, bet po teisybei - sąžiningai, pasidalinusios po tašką.

Ar tokia lygi baigtis pradžiugino komandas? Anaiptol. Abiejų ekipų žaidėjai neslėpė nusivylimo lygiosiomis. Ir tai suprantama, nes realiai tiek vieni, tiek kiti galėjo laimėti. Gal kiek arčiau pergalės buvo Volcano. Oranžiniai žaidė ramiau ir kiek tiksliau, 20 ir 35 minutėmis pelnė įvarčius, iki 45 minutės pirmavo 2:0 - tad natūraliai jiems lygiosios tolygu pralaimėjimui.

Su tuo sutiko ir Volcano atstovas Tomas Derkač. "Norėjosi trijų taškų. Trūko labai nedaug. Beveik visas rungtynes pirmavome, kontroliavome padėtį, tikėjomės laimėti, bet...kelios klaidos pabaigoje - ir turim 2:2. Net nežinau, kas mums nutiko. Gal varžovai padidino spaudimą, labiau susitelkė? Jie didelėmis pajėgomis atakavo, labai norėjo išlyginti. ir išlygino. Bet mes kovosime toliau ir žiūrėsime kaip ten bus", - konstatavo Volcano narys.



Netryško džiaugsmais ir MSC vadovas Adomas Kripas. "Tikėjomės kitokio rezultato ir kitokių rungtynių. Džiaugiuosi, kad susirinkome, turėjome keitimų, bet žaidimas - labai blogai. Akcentavome, kad turime nuo pirmos minutės žaisti atidžiau, griežčiau, bet šio susitarimo niekas nesilaikė. Gal reikėjo varžovus išgasdinti ir ant jų lipti, bet atidavėme jiems kamuolį, o kol susidėliojome savo žaidimą, prireikė laiko. Be to, iš pradžių patys neįmušėme, pirmi prasileidome, rankos šiek tiek nusviro. 

Antrame kėlinyje gavome antrą, tada jau supykome. Iš pradžių pykome vieni ant kitų, paskui užsivedėme, ėmėme spausti varžovus, tik gal kiek per vėlai. Antro kėlinio antra pusė buvo geresnė, nedavėme varžovams kamuolio, patys daug atakavome, išlyginome rezultatą. Gaila, kad per vėlai susizgribome", - apgailestavo MFL senbuvis.


SVARSTYKLĖS. Tą patį galėtų pakartoti ir Žalia Raudona komandos vadovai. Rungtynių su WorldOne United pirmas kėlinys žaliems ir raudoniems buvo tragiškas - 4 praleisti, 0 įmuštų ir tiesus kelias į antrą nesėkmę iš eilės. Bet antrame kėlinyje Žalia Raudona atsitiesė, įmušė 3 įvarčius ir turėjo dar ne vieną progą bent jau palyginti rezultatą. Bet nepalygino.

Antrą pergalę iš eilės iškovojusios WorldOne United komandos atstovas Victor Cachey Grande du skirtingus kėlinius nurašė ant eksperimentų sudėtimi. "Rungtynės buvo labai intensyvios ir net šiurkščios. Manau, kad mums pavyko nustebinti varžovus, kurie tikėjosi, kad mes daugiau dėmesio skirsime gynybai. O mes gan greitai įmušėme įvartį, paskui pridėjome dar tris ir antrame kėlinyje nusprendėme, kad galima leisti pažaisti mažiau rungtyniavusiems, po traumų atsigaunantiems komandos nariams. Sprendimas nebuvo geras, nes varžovai greitai įmušė du įvarčius, o baigiantis mačui sumažino atsilikimą iki minimumo. Visa laimė, kad mums pavyko išvengti didesnių nemalonumų", - konstatavo WOU ekipos atstovas.

Tiesą sakant, antro kėlinio metamorfozę būtų galima sieti ir su Žalia Raudona strategų sprendimu atitraukti į gynybą Darvydą Šerną. Pirmame kėlinyje faktiškai be kamuolio puolime žaidęs Darvydas antroje mačo dalyje pasiėmė ant savęs gynybinius reikalus. Jis ne tik griovė varžovų atakas, bet ir kryptingai tiekė kamuolius puolime likusiems kitiems komandos nariams. Toks žaidimo modelis nestokojo rizikos, nes WOU neretai turėjo kiekybinę persvarą puolime, bet ja nepasinaudojo, o ŽR bent kelis savo šansus realizavo. Bet ne visus ir ne iki galo.

Akivaizdu, kad neturėdama savo gretose abiejų Vilnius Football Academy trenerių - ne tik D. Šerno, bet ir Roberto Šuškevič, Žalia Raudona neturi ir rimtesnių šansų pasipriešinti diviziono elitinėms ekipoms. O vasarą, tikėtina, trenerių desantas daugiau laiko plušės vaikų futbolo stovyklose, tad žalių ir raudonų laukia gan rimti iššūkiai ne tik siekiant išlaikyti lyderių diktuojamą tempą, bet ir bandant atlaikyti apatinėje turnyrinės lentelės dalyje esančių ekipų spaudimą.

ANTAUSIS. Antroje turo dalyje, dėl FK Vilniečiai užimtumo Vasaros futbolo lygoje, įvyko tik vienas mačas - Prima Line ir SFK Novovileisk susitikimas. Kuris, kažkiek netikėtai, baigėsi įtikinama PR komandos pergale 5:0. Naujosios Vilnios komandos neužvedė nei treneris Arsenijus Buinickis, neištempė ir jos lyderis Andrius Kondratovič. 

Prima Line komanda labai atidžiai ir efektyviai dirbo gynyboje, savo stačiakampį fantastiškai saugojo vartininkas Edvinas Mackevič, o atakoje įvarčiais atsižymėjo net 5 iš 8 aikštės žaidėjų. Kaip po rungtynių paaiškino Prima Line atstovas Gedas Jucevičius, pergalės raktas buvo susikaupimas ir tobulai realizuotas žaidimo planas.

"Prieš rungtynes aptarėme savo žaidimo planą, sutarėme, kad pradedame nuo gynybos, žaidžiame ramiai, be jokių stresų. Taip ir sukovojome. Novovileisk turėjo iš pradžių kelias progas, bet mūsų vartininkas labai užtikrintai su jomis susitvarkė. O mes patys pirmame kėlinyje įmušėme vieną, antrame - pridėjome dar keturis ir paskui išlaukėme rungtynių pabaigos", - paaiškino G. Jucevičius.



Jums smalsu, koks gi tas Prima Line žaidimo stilius? "Mūsų stilius - ramus žaidimas, kamuolio kontrolė ir kova. Galime sužaisti ir kiečiau, jei varžovai to nori. Štai šį kartą pamatėme, kad varžovai nori grumtis, tad atsakėme jiems tuo pačiu. O šiaip, mes tiesiog norėjome žaisti savo žaidimą, kokį žaidėm sezono pradžioje. Nes paskutiniu metu buvo rungtynės, kai mes įsiveldavome į varžovams palankų žaidimą, dėl to pasipylė ir pralaimėjimai", - teigė Prima Line atstovas.

Po dviejų laimėtų rungtynių į nokdauną pasiųstas SFL Novovileisk kolektyvas šį kartą komentarų neturėjo. Bet galima neabejoti, kad Naujosios Vilnios vyrukai sugrįš dar stipriau motyvuoti ir nusiteikę įrodyti, kad pirmasis "sausas" sezono pralaimėjimas tebuvo išimtis, o ne taisyklė. 

PAKILIMAS. O tuo metu FK Alytis 7 ture užfiksavo antrą sausą pergalę iš eilės. Ir padarė tai ne tik be Aivydo Ruškio, bet ir be Ramūno Radavičiaus. Solidžiai ir užtikrintai. 5:0 prieš FK Eksperimentas ekipą. Tokiu būdu alytiškiai įrodė, kad su ojektyviai kiek smulkesnio kalibro varžovais - a la Žalia Raudona ar Eksperimentas, jie gali susitvarkyti ir be savo žvaigždėtos trejybės.

Tiesa, rungtynės nebuvo vienos krypties eismo juosta, progų ir progelių turėjo ir eksperimentatoriai, tačiau jiems pramušti Alyčio vartininko Meirūno Olišausko nepavyko. O šis, beje, sugebėjo pasižymėti įvarčiu. Tiesa, pirmasis bandymas nuo 9 metrų žymos buvo netikslus, tačiau rungtynių arbitras Džoni Kuprašvili įžvelgė Eksperimento vartų sargo Svajūno Baušio veiksmuose taisyklių pažeidimą ir nurodė pakartot. Padaręs reikiamas išvadas antrą kartą Meirūnas smūgiavo tiksliai - ir užfiksavo įtikinamą Alyčio pergalę.

Ketvirtą kartą iš eilės laimėję 2020 m. B diviziono nugalėtojai sulaukė FK Riešės dovanėlės, leidusios jiems išstumti iš diviziono viršūnės International Vilnius ekipą. Tiesa, kol kas tik dėl geresnio įmuštų/praleistų įvarčių santykio, bet vis tiek Alytis jau viršūnėje.

NETIKĖTUMAS. Centrine turo dvikova pakrikštytas International Vilnius ir FK Riešė mūšis pateisino lūkesčius. Jo pradžia klostėsi pagal IV planą ir kai 10 min. Valerij Krasockij tiksliu baudos smūgiu pelnė pirmą įvartį, atrodė, kad lyderiai ramiai pasiims dar vieną - eilinę pergalę. Tačiau Riešės futbolininkai su tuo nesutiko. Ekipos pagrindinis gynėjas Donatas Dromantas nepastebimai persikėlė į puolimą, užėmė poziciją priešais IV vartininką ir ėmė metodiškai terorizuoti lyderių gynybą. 

Panašui stiliumi Donatas 6 ture išplėšė pergalę prieš VU MIF ekipą, o šį kartą įrodė, kad tai nebuvo kažkas ekstremalaus ir pirmo kėlinio pabaigoje, po kaskados klaidinančių judesių, precizišku smūgiu rezultatą išygino. O kad nepasirodytų maža, po minutės sudarė visas sąlygas pasižymėti Riešės vadovui Tomui Guiskiui. 

Antrą kėlinį Riešė pradėjo pirmaudama 2:1, o D. Dromantas - gynyboje. Gynybinį nusiteikimą dar labiau sustiprino 28 min. įmuštas trečias įvartis. Antroje rungtynių dalyje International Vilnius iš paskutinių jėgų atkakliai ieškojo spragų Riešės gynyboje ir vieną sykį net ją aptiko, tačiau išsigelbėti nuo pralaimėjimo nesugebėjo.

Anot V. Krasockio, nesėkmę lėmė teisinga varžovų strategija. "Pagal žaidimą jautėsi, kad esame stipresni, tačiau Riešė teisingai pasirinko strategiją, be to, varžovai demonstravo didesnį norą laimėti. Jie labai drausmingai gynėsi, be to, jų vartininkas traukė visus mūsų smūgius, o neretai ir mes patys šaudėme pro šalį. 

Realiai, esame patys kalti dėl šio pralaimėjimo. Trūko kelių svarbių žaidėjų, tačiau dar labiau trūko drausmės bei geresnio progų realizavimo. Atlikome bent 30 smūgių, o įmušėme tik 2 įvarčius. Tad galime kaltinti tik save. Žinojome, kad Riešės gynėjas mėgsta jungtis į puolimą, žinojome, kad jis gali kelti pavojų prie mūsų vartų, bet leidome jam laisvai jausti prie savo vartų - ir buvome nubausti", - pripažino V. Krasockij.

Savo ruožtu, antrą valingą pergalę iš eilės pasiekusi FK Riešė įrodinėja, kad yra verta didesnės pagarbos ir rimtesnio atsinešimo. O gal net ir vietos diviziono prizininkų trejetuke.

STUDENTAI. Tiesa, į tą prizininkų trejetuką taikosi ne tik Riešė, bet ir dar bent šešios diviziono komandos. O gal net ir septynios, nes pagal savo potencialą Vilniečiai tikrai verti pakovoti dėl vietos ant pjedestalo, bet banguojantis žaidimas ir karts nuo karto pametama koncentracija neleidžia jiems stabiliai rinktis savo taškus.

Ką reiškia drausmė, susikaupimas ir stabilumas 7-ame ture Vilniečiams pademonstravo VU MIF komanda. Studentai nuo pirmos iki (beveik) paskutinės minutės laikėsi savo žaidimo plano - atsakingai dirbo gynyboje, stengėsi kuo grečiau pereiti į puolimą ir realizuoti progas. Pirmo kėlinio viduryje Ignas Kunickas išvedė VU MIF į priekį, bet 24 min. Ruslan Tamilin rezultatą išlygino. 

Atrodė, kad kiekybinį gyvos jėgos pranašumą turėję Vilniečiai galiausiai užbėgios studentus, bet pastarieji išlaukė savo momento - ir 37 min. I. Kunickas, o 41 min. Nedas Suokas rezultatyviais smūgiais užbaigė VU MIF atakas. 

Emocijoms pasidavę Vilniečiai baigiantis mačui surengė tikrą VU MIF vartų šturmą, Tomas Rudzianiec 48 min. atsilikimą sumažino iki minimumo, o likus minutei iki mačo pabaigos geltoną kortelę iš arbitro išprašė studentas Adomas Antanavičius. Visgi pasinaudoti kiekybiniu pranašumu Vilniečiams nepavyko ir VU MIF šventė sunkią, bet vėlgi - pelnytą pergalę.

"Vilniečiai tikrai kieta ir stipri komanda. Jie davė mums labai rimtą kovą, bet mes irgi buvome užsivedę, sėkmingai sukovojome, nors pabaigoje ir laikėmės iš paskutinių jėgų. Iš tiesų, rungtynės galėjo pasibaigti visaip, nes ir mes, ir mūsų varžovai neišnaudojo daugybės progų, bet gal mes tiesiog šiek tiek daugiau norėjome laimėti. Ir įmušėme daugiau įvarčių", - po mačo teigė VU MIF kapitonas N. Suokas


O Vilniečiams jau ne pirmą kartą šį sezoną koją pakišti galėjo ir kai kurių jų žaidėjų dalyvavimas Vasaros futbolo lygos varžybose. Praėjusį ketvirtadienį bent penki Vilniečių ekipos nariai į Fanus atvyko tiesiai iš Panerio stadiono. Ir gal būtent dėl to atsakingiausiais momentais jiems trūko energijos ir šviežumo. O visi tie smulkūs trūkumai susidėjo į dar vieną nemalonų pralaimėjimą. 

STATISTIKA. Skirtingai nei A divizione, B pogrupio rezultatyvumui Joninių atostogos turėjo neigiamą efektą. Vos 31 įvartis per šešis mačus arba 5,16 įvarčio per rungtynes. Tiesa, 6 ture apskritai buvo įspirti vos 27 įvarčiai, bet per penkis mačus, tad vidurkis vis tiek buvo aukštesnis (5,4 goliuko).

Visiškai dėl rezultatyvumo nepasistengė ant 0 turą baigusios SFK Novovileisk ir FK Eksperimentas komandos. Vos po 2 įvarčius įmušė MSC ir FK Volcano, bei Vilniečiai ir International Vilnius, po 3 - Žalia Raudona, VU MIF ir Riešė. 

Rezultatyviausiai žaidė po 5 golasus sukalusios Alyčio ir Prima Line komandos, 4 išrašė WorldOne United. 

Geriausiai gynyba, kaip nekeista, taip pat pasižymėjo Alytis ir Prima Line. 0 praleistų. Po 2 prasileido Riešė ir VU MIF, ir, be abejo MSC ir Volcano (nes tarpusavyje prasileido), po 3 - International Vilnius, Vilniečiai ir WOU. 

Prastesni reikalai (bent jau turo kontekste) buvo 4 įvarčius gavusios Žalia Raudona ir po 5 išsitraukusių Novovileisk ir Eksperimentas komandų stovyklose.

SNAIPERIAI. Komandos įmušė sąlyginai nedaug įvarčių, bet juos pelnė sąlyginai daug žaidėjų. Rezultatyviausiais tapo po 2 įvarčius pelnę MSC narys Laimonas Misiūnas, Žalia Raudona atstovas Marius Škadauskas, VU MIF žaidėjas Ignas Kunickas ir FK Alytis futbolininkas Dominykas Vasiliauskas.

Dar 23 žaidėjai pasižymėjo po kartą.

Rezultatyviausių žaidėjų reitinge ir toliau pirmauja Prima Line puolėjas Žydrūnas Germanas. Jo sąskaitoje - 13 įvarčių. 

9 turi Kristian Tankevič iš WorldOne United, po 7 - Arnas Grygalis (Žalia Raudona), Andrius Kondratovič (Novovileisk), Viktor Bartosevič (International Vilnius) ir Tomas Guiskis (FK Riešė).

DRAUSMĖ. 3 geltonos kortelės per 6 mačus. Geltoną už pernelyg didelį norą bendrauti su arbitru užsidirbo MSC džokeris Laimonas Misiūnas, taip pat po analogišką stačiakampį išvydo Volodymyr Chimarenko iš Eksperimento ir Adomas Antanavičius iš VU MIF. 

Patys studentai puikiai supranta, kad geltonos buvo vertas ir Ignas Kunickas už demonstratyviai po švilpuko nuspirtą kamuolį. Bet tąsyk arbitras nuo drausminių sankcijų susilaikė. 

PROGNOZĖS. Pagaliau. Pagaliau šventė atėjo ir į Apžvalgininko kiemą. Net ne vienas, o visi DU tikslūs spėjimai! VU MIF pergalė 3:2 prieš Vilniečius ir WorldOne United laimėjimas 4:3 prieš Žalia Raudona. Neįtikėtina, bet faktas. Pridėkim dar tašką už Ayčio pergalę prieš Eksperimentą ir turime galingą Apžvalgininko pergalę 7:3!

Bendras santykis po 7 turų - 25:20 Apžvalgininko naudai. Vo taip va!

TURO KOMANDA.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: