2021-07-14

A divizionas. 9 turo anonsas

Žalgirio mūšio metinių proga MFL A diviziono komandos apnuogins ginklus 9 turo batalijose. Po praėjusio turo į pergalių kelią bandys sugrįžti čempionato lyderiai, o nominalūs autsaideriai sieks įrodyti, kad jų laimėjimai yra ne atsitiktiniai. 





19.40



El Dorado (8 taškai) - FK Dinamika (10 tšk.) I Fanų aikštelė

Daugkartiniai MFL čempionai į 9 turą plaukia ant pergalių bangos: jie ne tik laimėjo dvi paskutines dvikovas A divizione, bet praėjusį savaitgalį Birštone iškovojo ir Lietuvos mažojo futbolo asociacijos taurę, o apie jų pergalę pasauliui trimitavo net ir lietuviški sporto portalai.



Tiesa, reikia patebėti, kad Birštone El Dorado buvo šiek tiek paturbinta, tokia savotiška MFL rinktinė, tačiau pagrindinis žaidėjų branduolys visgi liko eldoradiškas. 


Nors po 8 turų El Dorado divizione užima paskutinę - 8 vietą, bet akivaizdu, kad šiuo metu tai yra viena karščiausių komandų čempionate. Jos žaidimo kreivė kyla į viršų, žaidimas gerėja, o svarbiausia - tai atsispindi mušamų įvarčių ir renkamų taškų kraityje.

Tuo metu Dinamika ir toliau išlaiko sunkiausiai prognozuojamos diviziono komandos titulą. Paskutiniai trys turai A divizione komandai klostėsi labai įdomiai:  6 ture ji 7:4 sudaužo FK Fortitudo, 7-ame - 1:5 pasikrauna nuo FK Rytas, o 8-ame - 7:7 sužaidžia su FC IndEx. Ir visa tai pasiekta su vartininko pozicijon atsitraukusiu gynėju Sergejum Viliavinu.

Be abejo, galimybė vienu metu aikštėje turėti ne 6, o 7 aikštės žaidėjus didina komandos puolamąjį potencialą, tačiau kiekvienas netikslus perdavimas, atsikirtimas ar klaida aikštės viduryje rizikuoja virsti įvarčiu į tuščius vartus. O tai stipriai kerta per komandos psichologiją.

Pirmoji El Dorado ir Dinamika komandų akistata pirmame rate baigėsi dinamiškųjų pergale 3:2. Tada vaizdelis aikštėje buvo labiau konvencinis, abi komandos žaidė su vartininkais, El Dorado ilgiau stumdė kamuolį, o Dinamika aštriau kontratakavo. Šį kartą vien kontratakomis paskandinti bures išskleidusį čempionų laivą vargu ar pavyks. Aišku, didelę įtaką turės komandų komplektacija ir pasirengimas žaisti ekstremaliomis karščio bei tvanksnos sąlygomis. Bet ir čia ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio pranašumą turės El Dorado.

PROGNOZĖ. 5:2.

FK Rytas (10 tšk.) - FC IndEx (12 tšk.) II Fanų aikštelė

Praėjusiame ture komandos sužaidė kardinaliai skirtingas rungtynes. FK Rytas taktinėje/strateginėje kovoje 1:0 nugalėjo FK Eagle Team, o FC IndEx be jokios taktikos ir strategijos, grynai ant valios ir charakterio, išplėšė lygiąsias 7:7 su FK Dinamika.

Šio turo rungtynių baigčiai neabejotinai didžiausią įtaką turės žaidėjų susirinkimas ir sudėčių gylis. Rytas praėjusiame ture subūrė bene optimalią sudėtį ir įrodė, kad nepaisant sunkios sezono pradžios turi potencialo kabinti į aukščiausias vietas.

IndEx, savo ruožtu, praėjusiame ture susibūrė 7-iese, o tuo septintuoju iš didelio reikalo tapo komandos vadovas Olegas Romanovskis. Tai, kad komandai pavyko išspausti tašką - nedidelis stebuklas, tačiau IndEx tokių ir panašių stebukliukų šį sezoną sutvėrė ne vieną.

Kažką panašaus jie iškrėtė ir pirmoje sezono akistatoje su Ryto komanda. Tada IndEx laimėjo 3:1, nors prognozės to nenumatė. Visgi, pirmose rungtynėse ir sudėtis buvo gerokai tankesnė, ir varžovų emocijos, prasiveržusios geltonomis bei raudonomis kortelėmis, padėjo IndEx ekipai išsaugoti pergalingą rezultatą.

Panašu, kad antrame rate FK Rytas geriau tvarkosi ne tik su varžovais, bet ir su emocijomis. Dvi iš eilės laimėtos rungtynės, 6 įmušti ir tik 1 praleistas, ir tik 1 geltona kortelė - puikūs to įrodymai. Ir nepanašu, kad Rytas ketintų atleisti greičio pedalą.

PROGNOZĖ. 4:2

20.40 val.



FK Fortitudo (13 tšk.) - Maracana (10 tšk.) I Fanų aikštelė

Paskutiniu metu abi komandos išgyvena ne pačius geriausius laikus. Per pastaruosius tris turus tiek Fortitudo, tiek ir Maracana patyrė po dvi nesėkmes ir po kartą sužaidė lygiosiomis. Praėjusiame ture Fortitudo po atkaklios kovos 1:2 nusileido El Dorado ekipai, o Maracana, po įvairiausių perturbacijų lygiosiomis 6:6 sužaidė su SKK Oniksas-TEC komanda.

Pirmoje tarpusavio akistatoje 3 ture Fortitudo sau būdingu stiliumi supančiojo Maracana žaidėjų kojas puolime, o patys išlaukė progų kontrakoms - ir dvi iš jų realizavę šventė darbinę pergalę 2:0. Po tų rungtynių Maracana analitikai stebėjosi tokio racionalaus varžovų žaidimo sėkme. „Jie žaidžia drausmingai, laukia savo momentų ir juos išnaudoja. Tiesą sakant, neatrodo, kad tai būtų labai rimtas planas. Bet ir dabar, jie drausmingai žaidė, kovojo dėl kiekvieno kamuolio, patikimai gynėsi, išnaudojo kelis turėtus momentus – ir laimėjo. Vadinasi, toks yra jų braižas. Be to, šiuo metu jie yra pagavę tinkamą bangą, tai irgi suteikia jiems tam tikrą pranašumą“, – po pirmos šio sezono akistatos bylojo Maracana.

Koks gi dabar tas braižas ir sėkmės formulė - absoliučiai neaišku. Korekcijų į komandų žaidimą ir rezultatus įnešė vasara, atostogos, traumos, karštis ir pan. Tad ir būsimo mačo baigtį galima tik spėti. Vis dėlto, nors rezultatai to ir nerodo, bet Fortitudo savo žaidimo modelio nepakeitė - jie ir toliau žaidžia pragmatiškai, nuo gynybos. O Maracana žaidžia taip kaip nori ir gali. Gražiai, bet tas grožis ne visada virsta taškais.

PROGNOZĖ. 2:1.

SKK Oniksas-TEC (11 tšk.) - GREEN TOWN - FK Eagle Team (16 tšk.) II Fanų aikštelė

Eagle Team praėjusiame ture ne tik patyrė antrą nesėkmę šį sezoną, bet pirmą kartą paliko aikštę be pelnyto įvarčio. Be abejo, komandai trūko Luko Vaičiūno, Gedimino Skrocko ir Mariaus Linkevičiaus, gal ne visa jėga žaidė Tadas Švaikevičius, tačiau aikštėje buvo Paulius Sakalis, Pavelas Pelakauskas ir kiti, mokantys ir žinantys kaip pasiųsti sviedinį į tinklą. Bet nei vienam to padaryti nepavyko.

Po rungtynių su Rytu Erelių vadovas Aleksandras Dergačiovas bandė prisiminti, kada paskutinį kartą jo komanda iš Fanų ketvirčio išėjo be įvarčio. Ir neatsiminė. Nes tai nutiko 2019 m. birželio 20 d., kai Polivektris laimėjo 5:0.

Sunku tikėtis, kad Eagle Team antrose rungtynėse iš eilės pakartotų 0 įvarčių pasiekimą. Juo labiau, kad jų varžovai - SKK Oniksas-TEC nėra gynybinio pobūdžio komanda ir su 36 praleistais įvarčiais užima pirmą vietą divizione pagal vartų kiaurumą. Kita vertus, sutikime, kad ir Eagle Team gynyboje nepervargsta, nes jie, bent jau iki praėjusio turo, beveik visada įmušdavo daugiau nei praleisdavo. O tai, kaip nesuksi, vis tiek tie patys 3 taškai.

Ilgoje tarpusavio mūšių istorijoje gerokai dažniau (ir gerokai daugiau) įvarčių įmušdavo Eagle Team. Tiesą sakant, per visą istoriją MFL čempionate Oniksas-TEC tik kartą įveikė Erelius, o paskutiniai 5 mačai baigėsi Eagle Team pergalėmis. Kaip ir paskutinis - 8:4. Ar galima tikėtis kažko panašaus šį kartą? Jei Ereliai susirinks iš atostogų - tikrai taip. O jei ne? Tada jau viskas Onikso-TEC žaidėjų kojose.

PROGNOZĖ. 3:5.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: