2021-07-14

B divizionas. 9 turo anonsas

Diviziono viršūnėje plevena FK Alytis vėliava, bet iš apačios į viršūnę žvelgia dar bent septyni kovos dėl medalių ištroškę kolektyvai. 2 ir 6 vietas užimančias komandas skiria tik 1 taškas, tad kiekviena pergalė ir kiekvienas kluptelėjimas gali turėti ypatingą reikšmę.

19.40 



VU MIF (15 taškų) - FK Žalia Raudona (11 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pernai sidabriniai 2020 metų diviziono medalininkai VU MIF su Žalia Raudona susitvarkė be didesnių problemų - 5:0 ir 6:1. Panašu, kad ir šioje čempionato stadijoje studentai jau iššifravo sėkmingo žaidimo receptą ir renkasi vieną pergalę po kitos. Tiesa, ne taip kad jau visai šluodami varžovus nuo kelio, bet metodiškai, kantriai, argumentuotai. Žingsnis po žingsnio, įvartis po įvarčio.

Dar prieš kelis turus nebūtų didesnių abejonių, kad VU MIF taip pat metodiškai sudoros ir Žalia Raudona kolektyvą. Vis tik, šį sezoną žali ir raudoni regisi pernelyg priklausomi nuo savo lyderių - Vilnius Football Academy trenerių. Kai treneriai dalyvauja - ŽR tampa elitine komanda. Kai nedalyvauja, arba tik iš dalies - tada transformuojasi į vidutiniokus. Tačiau praėjusiame ture Žalia Raudona grįžo prie ištakų ir be savo lyderių atėmė taškus iš Prima Line ekipos. Ir tokiu būdu įrodė, kad nevertėtų iš anksto jų nukišti į paraštes.

Neoficialiomis žiniomis šį ketvirtadienį Žalia Raudona gretose bus Darvydas Šernas, taip pat lieka nedidelė tikimybė, kad prisijungs ir po Futbolotreneris.lt vaikų stovyklos Palangoje pailsėjęs Robertas Šuškevič. Jei bus abu ŽR banginiai, galima laukti kietos ir atkaklios kovos. Jei bus tik vienas, arba nei vieno - VU MIF šansai laimėti drastiškai išaugs. Tiesa, pergalės jiems niekas ant lėkštutės nepaduos, dėl jos teks kautis, grumtis ir kentėti. Bet studentai jau ne kartą įrodė, kad jie gali ir taip laimėti.

PROGNOZĖ. 6:2.

FK Eksperimentas (5 tšk.) - FK Volcano (1 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Prieš sezoną apie norą grįžti į A divizioną kalbėjęs FK Eksperimentas po 8 turų randa save 10-oje B diviziono pozicijoje. Iš čia, sutikite, pakilimas į A lygmenį niekaip nešviečia. Tačiau praėjusiame ture kietą kovą VU MIF ekipai davę eksperimentatoriai įrodinėja, kad jie sezono dar nelaidoja. Ir dabar turi puikią progą pagalia papildyti taškų ir pergalių kraitį.

Be abejo, privalu pastebėti, kad analogišką progą turi ir FK Volcano. Kaip ne kaip - o juk jie susitinka su turnyro lentelės kaimynais, komandas skiria vos 4 taškai, tad tikrai nėra pagrindo manyti, kad vulkaniniai žaidėjai yra pasmerkti nesėkmei. Nebent... nebent jie ir vėl susirinktų 7-iese, kaip kad su FK Vilniečiai. Be keitimų ištempti 50 min. ir laimėti gali tik aukščiausio lygio, arba Fortūnos labai stipriai pamylėtos komandos. O Volcano nėra nei pirma, nei antra.

Tarpusavio mačų istorija palankesnė Eksperimento ekipai. Jie pralaimėjo tik pirmą susitikimą 2016-ais, o paskui jau stabiliai rinkosi pergales ir iki 2020 m. laimėjo 6 rungtynes, net 4 iš jų - sausai, be praleistų įvarčių.
Tikėtina, kad šį sykį be praleistų užbaigti rungtynes bus sudėtinga, nes Volcano įrodė, kad net ir pralaimėdami nesudeda ginklų ir puolime gali pramušti bele kokias gynybas. Tačiau prie savo vartų oranžiniai yra labai pažeidžiami ir čia jau visi koziriai Eksperimento žaidėjų rankose.

PROGNOZĖ. 5:2.

20.40 val.



FK WorldOne United (13 tšk.) - FK Alytis (19 tšk.) III Fanų ketvirtis

Jau 157 minutes FK Alytis Fanų ketvirtyje žaidžia neprasileisdamas įvarčio. Per tą laiką nugalėtojų titulą ginantys alytiškiai pasižymėjo 12 kartų, laimėjo visas žaistas rungtynes ir iš International Vilnius komandos perėmė diviziono lyderių marškinėlius.

Kita vertus, WorldOne United praėjusiame ture irgi neprasileido. Tiesa, tik pirmą kartą sezone, ir su pačia nerezultatyviausia diviziono komanda - MSC. Jie taip pat laimėjo paskutines trejas žaistas rungtynes ir priartėjo prie pirmojo šešeto komandų.

Tikėtina, kad šiame ture kažkurios komandos serija baigsis. O gal net ir kelios serijos. Nors Alytis paskutiniu metu savo vartus laiko sausoje vietoje, tačiau WOU pasižymi stačiai unikaliu sugebėjimu iš nieko sukurti įvartį. Puolime išsiskiria antrą vietą diviziono snaiperių rikiuotėje su 10 įvarčių užimantis Kristian Tankevič, tačiau šioje komandoje yra ir daugiau žaidėjų, galinčių smagiai pykštelėti į varžovų vartus.

Vis dėlto, Alyčio gretose tokių žaidėjų yra gerokai daugiau. Ir net jei eilinį kartą nepavyktų suburti visų geriausių ir gražiausių, Alytis įrodinėja, kad jie turi pakankamai rezursų, kurie susitikus su diviziono vidutiniokais leidžia jiems rinktis taškus ir štampuoti pergales.

Tarpusavio dvikovų metraštyje užfiksuotos 4 Alyčio ir 2 WOU pergalės. Visgi, pernai Alytaus futbolo deimantų komanda laimėjo abu mačus su WOU - 5:0 ir 3:1. Vargu ar bus kitokia baigtis ir šį sykį.

PROGNOZĖ. 3:5.

International Vilnius (16 tšk.) - Prima Line (16 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Centrinėje turo dvikovoje susitiks MFL debiutantai, pretendentai į titulą, medalius ir neoficialią Staigmena-2021 nominaciją. Iš tiesų, prieš sezoną buvo sunku tinkamai įvertinti naujokų pajėgumą ir galimybes įsiterpti į senbuvių ginčą dėl medalių. Įpusėjus pirmam ratui abejonių neliko: tiek International Vilnius, tiek Prima Line yra pajėgios, gerai subalansuotos, kovingos ir tvirtu charakteriu pasižyminčios komandos, galinčios grumtis dėl aukščiausių vietų.

Tik tiek, kad perskrieti visą čempionato distanciją be kluptelėjimų niekam nepavyks. International Vilnius pralaimėjo dvi rungtynes iš eilės ir užleido pirmą poziciją Alyčio ekipai. Tuo metu Prima Line irgi neišvengė duobelių - vien ko vertas pralaimėjimas WOU komandai 4 ture, nesėkmė su Vilniečiais 6-ame, ar visiškai be reikalo prarasti taškai su Žalia Raudona komanda. 

Iki šiol komandos tarpusavio sąskaitų neturėjo, bet po šio mačo, tikėtina, kad turės. Kita vertus, galima atkreipti dėmesį, kad nors IV ir PL mėgsta kovą ir jos nevengia, tačiau jei varžovai primygtinai nesiūlo, tai patys mieliau renkasi mažiau fizinio kontakto turintį žaidimą. Juo labiau, kad abiejose komandose netrūksta futbolininkų, galinčių ne tik daužytis, bet ir realiai žaisti futbolą, imtis iniciatyvos, sužaisti nestandartiškai. 

Nors komandos ir panašios, bet Prima Line yra šiek tiek jaunesnė ir energingesnė, tuo metu International Vilnius pusėje - patirtis ir atskirų žaidėjų aukštas individualus meistriškumas. Vis dėlto, norint laimėti reikės ne tik meistriškumo, bet ir tvirto charakterio.

PROGNOZĖ. 2:3.

21.40



FK Vilniečiai (12 tšk.) - FK Riešė (15 tšk.) III Fanų ketvirtis

Akmuo į akmenį, geležis į geležį, kaulas į kaulą. Rungtynės kur niekas kojos neptrauks ir į kiekvieną smūgį pateiks savo kontrargumentą. Rungtynės, kur be apsaugų žaisti paprasčiausiai turėtų būti draudžiama. Kodėl? Nes aikštėje susitiks dvi galimai kiečiausią futbolą propaguojančios komandos. Tad nusimato mačas su daug fizinio veiksmo, bet gan ribotais futbolo ir įvarčių resursais.

Praėjusiame ture Vilniečiai turėjo retą progą pernelyg neišsitaškyti ir minimaliomis sąnaudomis, faktiškai žaidžiant savo malonumui, pasiimti 3 taškus. Tuo metu Riešės ekipa po dviejų titatiniškomis pastangomis laimėtų rungtynių, trečiose vis dėlto nebeištempė - ir 0:1 turėjo pripažinti, nors ir simbolinį, bet FK Alytis pranašumą.

Prieš rungtynes dalis Vilniečių tradiciškai apšils Vasaros futbolo lygoje. Jau ne kartą buvo, kad po to apšilimo Panerio stadione, užlipus ant Fanų betono kyla rimtų problemų. Tiesa, praėjusį ketvirtadienį tų problemų nekilo, bet tik dėl varžovų silpno susirinkimo. Tuo metu Riešė problemų dėl susirinkimo neturi. Kaip ir Vilniečiai, Riešės komanda į MFL rungtynes renkasi labai gausiai, visada turi pakankamai keitimų, gal tik ne visada - pakankamai kokybės.

Futbolo kokybės prasme Vilniečiai lyg ir turi nedidelį pranašumą. Tačiau didžiausias jų minusas - karts nuo karto per kraštus prasiveržiančios emocijos, pernelyg didelis noras bėgti, mušti, triuškinti ir laimėti. Už tai šį sezoną Vilniečiai jau buvo kelis kartus skaudžiai nubausti, galima neabejoti, kad šiais argumentais savo ambicijas paremti sieks ir Riešės komanda.

PROGNOZĖ. 2:1.

SFK Novovileisk (15 tšk.) - MSC (1 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Lengviausiai nuprognozuojamos rungtynės su ryškiais favoritais ir tais, kuriems vakaras Fanų IV ketvirtyje bus labai ilgas. Vienintelis MSC šansas pakurstyti intrigą - SFK Novovileisk žaidėjų požiūris, nenusiteikimas, įsivaizdavimas, kad šituos jie viena koja apžais ir dar kepurėmis užmėtys. 

MSC tikrai nėra lopšelio-darželio lygio kolektyvas, tiesiog šiai komandai sezono pradžioje katastrofiškai trūksta stabilumo ir susižaidimo. Kai kiekviename ture renkasi vis nauji žmonės, kai dalis iš jų vis dar bando susipažinti, įsiminti vardus ir žaidimo pozicijas - tikėtis sėkmės tokiame ultra konkurencingame divizione labai sudėtingas reikalas.

Pernai MSC sugebėjo pirmo rato rungtynėse 5:2 įveikti Novovileisk ekipą. Šį kartą niekas tokio akibrokšto iš MSC nesitiki. Jei ir galima ko tikėgtis - tai tik kovos iki paskutinės minutės nežiūrint į rezultatą. Savo ruožtu, Novovileisk ekipos vadovų ir trenerių laukia iššūkis - kaip po praėjusiame ture iškovotos pergalės prieš pajėgią International Vilnius komandą neleisti savo auklėtiniams atsipalaiduoti ir nusiraminti. Įdomu, ar Arsenijus Buinickis ras reikiamus žodžius, kurie motyvuotų komandą, įtikintų ją, kad pergalė pati neateis, kad dėl jos reikės kovoti.

Kad Novovileisk šioje sezono stadijoje yra aiškiai pranašesni - klausimų nėra. Tai vis dar besiformuojanti komanda, bet jau komanda. Tuo metu MSC - vis dar pavienių individualybių rinkinys. Ir šiame etape jų šansai įgelti Naujosios Vilnios komandai yra nuliniai.

PROGNOZĖ. 8:2.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: