2021-07-21

B divizionas. 10 turo anonsas


Svarbiausias turo klausimas - ar susirinks MSC į rungtynes? Mat jei nesusirinks, divizione kovas tęs ne tuzinas, o tik 11 komandų. O FK Volcano gali prarasti vienintelį tašką ir apskritai rizikuotų sezoną baigti ant 0. 

Be abejo, yra ir daugiau svarbių klausimų: ar Alytis ir šiame ture laimės sausai, o gal visgi SFK Novovileisk nutrauks čempionišką seriją? Ar įvarčiais pratrūkęs Eksperimentas nušluos Riešės gynybinius įtvirtinimus? Ar sugrįš į viršūnę International Vilnius?

19.40



VU MIF (18 taškų) - FK Volcano (1 tšk.) III Fanų ketvirtis

Paskutines trejas rungtynes VU MIF laimėjo minimaliais skirtumais. Kitaip tariant - 1 įvarčio pranašumu. Tačiau 10 ture studentai pagaliau turėtų pasileisti plaukus ir išsprogti įvarčių salvėmis bei pasimėgauti rezultatyvia pergale. 

O kas jiems belieka po to, kai 9 ture FK Eksperimentas net 10:0 sutriuškino FK Volcano ekipą. Juo labiau, kad praėjusiame sezone VU MIF su Volcano irgi sužaidė pagal panašų scenarijų - pirmame rate laimėjo net 11:0. Ir apskritai, per ketverias tarpusavio rungtynes viską laimėjo bendru rezultatu 27:4.

Be abejo, galima ir reikia pabrėžti, kad tai kas buvo pernai, ar juo labiau - užpernai, nūnai nelabai ką reiškia. Gerokai svarbiau tai, kad Volcano paskutinius du ketvirtadienius žaidžia ir be vartininko, ir be keitimų. Ir jei su Vilniečiais dar pavyko garbingai atstovėti, tai su Eksperimentu - neišdegė. Jei situacija nepasikeis - neišdegs ir su VU MIF.

PROGNOZĖ. 8:2.

Prima Line (16 tšk.) - MSC (1 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Dar vienas mačas, kurio nugalėtojas kaip ir aiškus, klaustukas kybo tik dėl rezultato. Prima Line paskutiniu metu prarado taškus su Žalia Raudona, o praėjusiame ture neišlaikė International Vilnius testo, tad susitikimas su MSC jiems siūlo viliojančią galimybę laimėti. Ir ne šiaip, o padaryti tai stipriai pasigerinant įmuštų/praleistų įvarčių statistiką.

Aišku, kaip jau buvo rašyta įžangoje, esminis klausimas, ar MSC suteiks Prima Line ekipai tokią galimybę. Visų pirma, vis dar neaišku, ar MSC susirinks. O jei susirinks - tai kokios formos ir komplektacijos? Ar jau baigėsi atostogų vajus, ar žaidėjai išsigydė traumas, o gal tiesiog komandos vadovams pavyks pasirankioti naujokų, kurie užkamšys spragas?

Vis dėlto, norisi tikėtis, kad MSC ketvirtadienio vakarą bus Fanuose ir stos į kovą su Prima Line. Antraip MFL senbuviams sezonas pasibaigtų pačia nemaloniausia gaida - trečiu techniniu pralaimėjimu ir pašalinimu iš čempionato. O to, sutikite, niekam nereikia - nei lygai, nei diviziono komandoms, nei pačiai MSC ekipai. 

PROGNOZĖ. 6:1. 

20.40



FK Alytis (22 tšk.) -  SFK Novovileisk (18 tšk.) III Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova: čempionai prieš ambicingus pretendentus. Alytis laimėjo 6 kartus iš eilės, o be pralaimėjimų žengia nuo pat 2 turo. Kitaip sakant, 1 ture pralaimėję Prima Line ekipai, po pernykščiai B diviziono nugalėtojai užsikūrė ir pradėjo štampuoti pergales. O paskutiniu metu įsigudrino ne tik štampuoti pergales, bet ir daryti tai sausai, neleisdami varžovams pasižymėti. Be abejo, galima Alyčiui prikišti, kad tos sausos pergalės buvo pasiektos ne prieš lyderius, o prieš vidutiniokus - Žalia Raudona, Eksperimentas, Riešė ir WorldOne United ekipas. Bet reikalo esmės tai nekeičia, o 207 minutės be prasileisto įvarčio - iš ties pagarbos vertas rezultatas. Net ir žaidžiant su vidutiniokais ar autsaideriais.

SFK Novovileisk šį sezoną taip pat turėjo kelias sausas rungtynes. 5 ture Naujosios Vilnios ekipa 3:0 įveikė Riešės komandą, o 7 ture 0:5 nusileido Prima Line kolektyvui. Kaip visi puikiai žinom, 9 ture Novovileisk ekipa įsirašė dar vieną sausą pergalę - 3:0 prieš MSC, bet tai su futbolu ir žaidimu nelabai susiję.

Statistikos kategorijose Alyčio ir Novovileisk skaičiai nelabai skiriasi. Alytiškiai su 46 įvarčiais yra rezultatyviausia diviziono komanda, o Novovileisk su 35 pataikymais yra treti. Gynyboje abi komandos dirba beveik identiškai: Alytis prasileido 18 (visus per pirmus 5 turus), Novovileisk - 19 įvarčių.

Tarpusavio susitikimų istorija palankesnė Alyčio komandai. Ji pralaimėjo pirmą mačą 2019 metų pavasarį, bet kitus tris laimėjo. Tiesa, sunkiai vos 1-2 įvarčių pranašumu. Nieko kitko nereikėtų tikėtis ir šį kartą. Kovos, emocijų ir kontakto bus labai daug, o įvarčių, tikėtina, gerokai mažiau.

PROGNOZĖ. 3:2.

FK Riešė (15 tšk.) - FK Eksperimentas (8 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Riešė per 50 minučių neįmušė nei vieno įvarčio, tuo metu Eksperimentas pasižymėjo 10 kartų. Apskritai Riešės komanda be įvarčio žaidžia jau 112 minučių, o štai Eksperimentas per tą patį laiką įmušė 13 goliukų. 

Kita vertus, Riešė žaidė su Alyčiu ir Vilniečiais, o Eksperimentas - su VU MIF ir Volcano. Ir būtent pastariesiems atseikėjo 10 įvarčių. Nors po rungtynių komandos vadovas Stasys Kvietkauskas vylėsi, kad dabar įvarčiai liesis laisvai, bet tikimybė, kad Eksperimentui pavyks pakartoti tokį pat manevrą su Rieše - absoliučiai minimali. 

Riešė pasižymi tvirta gynyba, ne velui 16 praleistų įvarčių - geriausias rezultatas divizione. Tiesa, be pagrindinio gynėjo Donato Dromanto komandinė gynyba turi polinkį pakrikti, bet tai ne kortų namelis, kurį sugriautų menkiausias vėjo gūsis.

Jei abi komandos susirinks pakankamai gausiai ir bent jau 90 proc. optimaliai, bus atitinkamai nemenka tikimybė, kad Riešė primes sau palankų žaidimą ir sustabdys Eksperimento atakų bangas. Jei kuri nors komanda susirinks negausiai ir neoptimaliai, persvara bus kitoje pusėje. Tačiau viena aišku jau dabar - tikėtis įvarčių fontanų šioje dvikovoje neverta.

PROGNOZĖ. 2:1.

21.40



FC Žalia Raudona (11 tšk.) -  FC International Vilnius (19 tšk.) III Fanų ketvirtis

Šauniai sezoną pradėjusios Žalia Raudona komandos laukia dar vienas sunkus išbandymas. International Vilnius komanda praėjusiame ture 3:2 įveikė Prima Line ir įrodė, kad kelis turus trukusi žaidybinė krizė - jau istorija, o MFL debiutantai pasirengę tęsti kovą dėl aukščiausių vietų.
Žalia Raudona komanda įrodinėja, kad gali kautis su visomis MFL komandomis net ir be savo žaidžiančio trenerio Roberto Šuškevič. Tačiau kovingumas pergalių negarantuoja ir taškų neatneša. Paskutinį kartą laimėjimu ŽR džiaugėsi dar 4 ture, o vėliau sekė dvi lygiosios ir trys pralaimėjimai.

Nūnai su 11 taškų Žalia Raudona divizione užima 9 vietą ir labai realu, kad tai ir bus šios komandos žaidimų aikštelė bei pagrindinis užsiėmimas - pasistumdymai kovoje dėl 8-10 vietų. Bent jau kol nesugrįš iš vasaros futbolo stovyklų Vilnius Football Academy treneriai.

Vis dėlto, International Vilnius neturėtų pernelyg apsidžiauti lengvai paimamais taškais. Žalia Raudona, remdamasi vien senbuviais, 8 ture lygiosiomis sužaidė su Prima Line, tikėtina, kad ir International Vilnius futbolininkams teks rimčiau paplušėti dėl 3 taškų ir geresnio įvarčių santykio.

PROGNOZĖ. 2:5.

FK Vilniečiai (15 tšk.) - WorldOne United (13 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Formaliai tai - turnyrinės lentelės kaimynų akistata. FK Vilniečiai po 9 turų užima 7-ą poziciją, o WorldOne United žengia 8-oje. Komandas skiria vos 2 taškai, tad lyg ir būtų galima tikėtis lygių varžovų lygios dvikovos. 

Ir vis dėlto, tarp šių komandų lygybės ženklo dėti negalima. Taip, WorldOne United gali iššauti, gali nustebinti fantastiška pergale prieš pajėgesnius varžovus, kaip kad nutiko mače su Prima Line, tačiau jos ribos gan aiškios ir jas nužymėjo pergalės prieš MSC, Volcano ir Žalia Raudona ekipas, bei pralaimėjimai Alyčiui, VU MIF, Riešei bei International Vilnius komandoms. Kitaip sakant, WOU šį sezoną ir šiame divizione yra tipiškas vidutiniokas - pajėgesnis už apatinio lygmens rezidentus, bet nusileidžiantis pirmojo šešeto komandoms. 

Tuo metu, Vilniečiai šiais metais blaškosi tarp vidutiniokų ir pirmojo šešeto. Jiems akivaidžiai trūksta stabilumo, tačiau šios komandos potencialas, tinkamai susidėliojus aplinkybėms, leistų jai įšokti ir į Top ketvertuką. Bet tam reikia maksimaliai pažaboti savo emocijas ir racionaliai paskirstyti jėgas tarp Vasaros ir Mini futbolo lygų. 

Vis dėlto, 9 turo rungtynėse su Rieše FK Vilniečiai įrodė, kad racionalus futbolas jiems nėra svetimas. Racionalaus futbolo užtaisą sezono pradžioje naudojo ir WorldOne United, bet paskutinėse rungtynėse su Alyčiu racionalumu nekvepėjo, tad neatsitiktinai WOU patyrė skaudžiausią sezono pralaimėjimą. 

Šių rungtynių kaina abiem komandom yra labai didelė. Būtent todėl abi komandos turėtų pasirinkti gynybinio pobūdžio, atsargų ir racionalų futbolą. Kovoti mėgsta ir vieni, ir kiti, o laimėtoją nulems aukštesnis individualus atakuojančių žaidėjų meistriškumas. 

PROGNOZĖ. 3:1.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: