2021-08-01

A divizionas. Lyderių sutartinė ir Belgrado Maracana

Trys diviziono lyderiai užtikrintai įveikė tris diviziono nelyderius, o Maracana taip pat gan užtikrintai susitvarkė su El Dorado. Ir būtent pastarųjų rungtynių baigtis galimai tapo didžiausiu turo netikėtumu. 

Nors, pažvelgus į atsinaujinusios Maracana žaidėjų rikiuotę, tos nuostabos lyg ir neturėtų būti. Komandos selekcionieriai labai našiai išnaudojo transferų langą, ne šiaip užkamšė spragas sudėtyje, bet papildė sudėtį solidžiais mėgėjų futbolo meistrais, su kurių pagalba Maracana potencialiai gali kabintis net ir į medalius.

REZULTATAI.



GYNYBA. Prieš akistatą su Maracana gražiu, gal net kažkiek čempionišku, stiliumi Ryto komandą įveikusi El Dorado ekipa vylėsi, kad pagaliau viskas sugrįš į savo vėžes ir atrastas žaidimo braižas leis čempionams įsijungti į kovą dėl medalių.

Tačiau 11 ture El Dorado žaidimas čempioniškomis ambicijomis nežibėjo. Nors 8 min. Nikita Juščenko realizavo baudinį ir išvedė savo komandą į priekį, bet jau po minutės Maracana rezultatą išlygino, o pirmo kėlinio pabaigoje Artūras Žarnovskis smūgiu galva po perdavimo nuo kampinio gairelės ir persvėrė. Antrame kėlinyje aikštėje vyravo klampus pozicinis futbolas, netgi susidarė įspūdis, kad vieni nenori, o kiti - negali. Tačiau 36 min. iniciatyvos ėmesi Maracana naujokas Tomas Mikuckis. Praskrodęs El Dorado gynybą jis pelnė trečią savo naujosios komandos įvartį - ir tokiu būdu faktinai nulėmė rungtynių baigtį.


Po mačo El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas nedaugžodžiavo ir tiesiog bakstelėjo pirštu į gynybą. Jo teigimu, visi įvarčiai krito po apmaudžių gynybinių El Dorado klaidų. O puolime tą vakarą čempionams atsigroti nebuvo lemta.

Su tuo sutiko ir Maracana atstovas Artūras Žarnovskis. "Rungtynės tikrai nebuvo paprastos, jokiais triuškinimais nekvepėjo, juo labiau, kad mes pirmi dar ir įvartį prasileidome. Gerai, kad vėliau pavyko išnaudoti savo progas, taip pat sugebėjome apsiginti nuo varžovų atakų. Nors, tiesą sakant, El Dorado nelabai ir turėjo tų progų. Taip, buvo viena kita progelė, bet tokio aštraus puolimo jiems trūko. Iš tikrųjų, rungtynėse nebuvo kažkokių fejerverkų, vyravo pozicinis, drausmingas futbolas. Galima sakyti, kad šiandien aikštėje buvo ne braziliška ir net ne lietuviška Maracana, o serbiškas Belgrado Maracana variantas: kantrus, drausmingas ir kovingas futbolas", - LIVE studijoje konstatavo Artūras.


PAKILIMAS. El Dorado ekipai ši nesėkmė (sutapusi su lyderių trijulės pergalėmis) galimai uždarė klausimą dėl čempionų titulo gynybos. Aišku, dar liko 10 rungtynių, o atstumas nuo pirmos vietos - (tik) 11 taškų, bet...

O štai Maracana išgyvena pakilimo laikotarpį. Ir nuo trečios vietos skiriantys 5 taškai neatrodo tokia jau neįveikiama bedugnė. "Visai kitos nuotaikos, kai turime antrą pergalę iš eilės, šeši papildomi taškai, jau galima ir į lentelę pasižiūrėti, - sutiko A. Žarnovskis. - Suprantame, kad taip žaisdami galime ir dėl medalių pakovoti. Tačiau dabar svarbiausia, kad patys nepradėtume apie tai galvoti. Nes jei pradėsime galvoti apie medalius, tada prasidės problemos. Dabar tikrai žaidžiame maksimaliai susikaupę ir tą susikaupimą reikėtų išlaikyti iki sezono pabaigos".

Paskutines dvi rungtynes Maracana laimėjo identiškus rezultatu 3:1. Identiškai prasileisdama pirmą įvartį, paskui atkakliu darbu lygindama, o galiausiai - ir laimėdama. Vargu ar tai sutapimas, bet pergalės grįžo komandai pasipildžius naujais futbolininkais. Vartuose patikimai darbuojasi Andrius Juzkiv, aikštėje jau matėme Marių Aukštolį, o dvikovoje su El Dorado prisirašė Tomas Mikuckis ir Gediminas Paberžis.

Ir tikriausiai neatsitiktinai Tomui ir Gediminui buvo skirta visa pastraipa Maracana rungtynių aprašyme: "Neišeina nepaminėti dviejų naujokų: Tomas Miku žibėjo abejose aikštės pusėse ir buvo neišsprendžiamas galvosūkis tiek gynyboje, tiek puolime, o Gediminas Paberžis iškart prisiėmė atsakingas aikštės generolo pareigas ir aikštės viduryje su jomis tvarkėsi pagirtinai. Visa ko pasekmė – esame pirmoje lentelės dalyje ir nors iki prizininkų trejeto dar toloka, tačiau laisvas kritimas žemyn jau praeityje."

Ir iš tiesų, Maracana ne šiaip stabilizavo padėtį, bet turnyro lentelės viduryje susikūrė savotišką pakilimo taką, kurio gale mirguliuoja medaliai.
Tiesa, tam reikės ne tik Maracana pergalių, bet ir pirmaujančių komandų kluptelėjimų. O jos, panašu, dideliu noru klupinėti netrykšta.

REVANŠAS. Trečią pergalę iš eilės iškovojusi IndEx ekipa tuo pačiu ir atsilygino SKK Oniksas-TEC komandai už pralaimėjimą pirmame rate. Tada Oniksas-TEC daug kam netikėtai ėmė ir laimėjo 4:1. Šį kart IndEx atsilygino panašiu stiliumi - 5:1.

Faktas, kad tarp Vasaros futbolo lygos ir MFL besiplėšantis Oniksas-TEC neturėjo optimalios sudėties. Ir dar labiau faktas, kad nei Vasaros lygoje, nei MFL aną ketvirtadienį raudoniesiems sėkmė nesišypsojo. VFL atkrintamosiose Oniksas 0:3 nusileido Skaidiškėms, Fanų ketvirtyje neturėjo rimtesnių argumentų IndEx spaudimui.

Tiesa, daugiau nei pusvalandį Fanuose IndEx niekaip negalėjo atrakinti Oniksas-TEC gynybos. Nors pirmame kėlinyje Vydmantas Kuzmickas įmušė įvartį, bet rimtesnio pranašumo IndEx neturėjo. Nepavyko jiems išnaudoti ir kiekybinės persvaros pirmo kėlinio pabaigoje - antro pradžioje, nėjo kamuolys į vartus ir po pertraukos. Oniksas-TEC žaidėjai taip pat nesikuklino ir pavojingai atakavo, tad aiškumo nebuvo jokio.

Juo labiau, kad po antro V. Kuzmicko įvarčio Valdemar Šaveiko iš karto atsakė savo pataikymu - ir vėl persvara ant minimumo. Tačiau tada nuo atsarginių suolelio pakilo IndEx žaidėjas Olegas Krasilnikovas - ir tai tapo lemiamu faktoriumi. Šį sezoną per 7 žaistas rungtynes tik geltona kortele pasižymėjęs Olegas 37 min. pelnė komandos trečią, o dar po trijų minučių - ir ketvirtą įvarčius. 

Įtampa atslūgo, abi komandos ėmė žaisti laisviau, su didesniu akcentu atakoms ir gerokai mažesniu dėmesiu gynybai. Progų būta prie abiejų vartų, bet paskutinį tašką rungtynėse padėjo IndEx puolėjas Erikas Milašauskas.

IndEx ekipai tai buvo trečia pergalė iš eilės ir šeštos nepralaimėtos rungtynės. SKK Oniksas-TEC komanda juda priešinga kryptimi: trys pralaimėjimai iš eilės ir šešerios rungtynės be pergalės. Priešingomis kryptimis komandos juda ir turnyrinėje lentelėje: IndEX su lyderiais - į viršų, Oniksas-TEC su nelyderiais dreifuoja apačioje.

EMOCIJOS. "Pakartojom. Pirmame rate 5:0 ir dabar", - po pergalės 5:0 prieš FK Rytas ekipą santūriai konstatavo Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius.

Jei po pirmosios pergalės buvo tam tikros emocijos, išreikštos skambiu šūkiu "Rytas padarytas", tai antrą kartą viskas buvo daug ramiau. Bent jau LIVE studijoje, nes aikštėje, nepaisant solidaus pranašumo, tos ramybės nebuvo.


Sprendžiant iš statistikos, klausimus dėl rungtynių baigties Fortitudo padėjo į pavėsį dar pirmame kėlinyje, kai nuo 10 iki 22 minutės sumušė 5 įvarčius. "Pirmas kėlinys buvo labai gražus futbolo prasme, įmušėme gražius įvarčius. Antrame kėlinyje mes jau norėjome žaisti ramiau, nes turėjome mus tenkinantį rezultatą. Negalima sakyti, kad Rytas nekovojo. Jie taip pat stengėsi, turėjo progų, bet jiems labai nesisekė. Bet antrame kėlinyje apskritai to futbolo buvo mažiau, nes viską užgožė nesportinės emocijos", - pastebėjo Gabrielius.


Jo teigimu, visas šaršalas užvirė dėl Ryto komandos žaidėjo Eduardo Tučinskio elgesio. "Ryto komandoje yra vienas žmogus, kurį galėčiau pavadinti viso mėgėjų futbolo gėda. Jis ne tik sukelia emocijas prašydamas pražangų, kurių nėra, bet ir piktybiškai siekia traumuoti varžovus, kas prieštarauja mėgėjų sporto principams. Neturime priekaištų teisėjui, jis gerai valdė rungtynes, bet galiausiai jis parodė dvi geltonas korteles ir taip nuramino aistras. Gal būt galėjo jas ir anksčiau parodyti, nes be to žaidėjo būtų buvusios gražios ir ramios rungtynės", - pareiškė G. Butkevičius.

Trečia pergalė iš eilės išlaikė Fortitudo ekipą diviziono viršūnėje. Tiesa, vis dar petys į petį stumdantis su Eagle Team ekipa. "Esame labai patenkinti, nes prieš sezoną to niekas iš mūsų nesitikėjo. Bet dar liko antra sezono dalis, tad kalbėti apie medalius gerokai per anksti. Bandysime kabintis, kai tiek sužaidėme, kitų variantų neturim, o kaip bus - matysim. Laukiam mačo su Eagle Team. Jie irgi turės ką įrodyti, norės atsirevanšuoti. Bet ir mes pastaruoju metu gerai žaidžiame, kad ir su Ryto komanda pirmas kėlinys buvo labai gražus. Jei taip ir toliau žaisime, manau, kad galime įveikti bet ką", - LIVE studijoje pokalbį užbaigė Fortitudo vadovas.

SERIJA. 133 minutės be įvarčio - tokią sausą seriją per paskutinius tris turus fiksuoja FK Rytas. Paskutinį kartą rytiečiai kamuolį į varžovų vartus pasiuntė 9 ture, kai 17 min. Albertas Šaveiko pramušė IndEx vartininką Paulių Bartuševičių. Ir nuo to laiko - kaip užsiūta.

O kai sausas puolimas sutampa su 4-5 prasileistais įvarčiais, tikėtis kažko kitko anei pralaimėjimo nelabai išeina. O kai pralaimėjimas eina po pralaimėjimo - ir taškų kraitis nedidėja, ir vietos turnyro lentelėje nedžiugina.

Supranta tai ir Ryto vadovas Oleg Miasniankin. Supranta, bet kažkokių kardinalių sprendimų pasiūlyti negali. "Tiesiog fatališkai neįmušame, neišnaudojame savo progų. O varžovų realizacija prieš mus būna tiesiog pavyzdinė. Štai ir Fortitudo, pirmame kėlinyje smūgiavo į mūsų vartus penkis kartus - ir pelnė keturis įvarčius. O mes, kad ir kiek daužėme, spardėme, bet pataikyti taip ir nesugebėjome. Ir realiai, tai ne paskutinių rungtynių, o viso sezono problema", - po rungtynių su Fortitudo samprotavo Olegas. 

Tikra tiesa. Rytas šį sezoną iškovojo tris pergales, bet dvi iš jų - kovinės, darbinės, minimalistinės, pasiektos rezultatu 1:0. Trečioji - 5:1 prieš Dinamika ekipą stipriai iškrenta iš konteksto. Kaip ir lygiosios 5:5 su Oniksas-TEC komanda. Nes tokiu būdu per 6 ir 7 turus Rytas sumušė lygiai pusę iš 20 šį sezoną pelnytų įvarčių. O praleido tik 6 iš visų 42. 
Jei ši Ryto žaidimo tendencija artimiausiu metu nepasikeis, kapanotis iš turnyrinės lentelės dugno bus sudėtinga. Nebent pagalbos ranką išties Oniksas-TEC. 

PUOLIMAS. Apžvalgininkas iš Dinamika ir Eagle Team rungtynių tikėjosi 8 įvarčių. O gavosi - 18. Rezultatyviausios sezono rungtynės priminė standartinį pasivažinėjimą amerikoniškais kalneliais. Iš pradžių Eagle Team pakilo į viršūnę - 7:0 per pirmas 16 min. O tada smigo žemyn. Per likusias 9 pirmo kėlinio minutes Dinamika atakuojantys žaidėjai (konkrečiai komandos legionierius Vitalijus Zubko ir Deividas Golubickas) kaip peilis per sviestą skrodė suminkštėjusią Eagle Team gynybą ir pelnė 4 įvarčius. O antro kėlinio pradžioje pridėjo dar 2 - ir 32 min. rezultatas Artiomo Gutovskio bloknote rodė 6 ant 7.

Laisvame kritime užsifiksavusios komandos keitėsi atakomis, smūgiais, pavojingais išpuoliais, tačiau nuo 37 min. kamuoliai pradėjo spurdėti Dinamika vartų tinkle. Vladislavas Ravdanovičius, Marius Linkevičius, Gediminas Skrockas ir prieš buvusią savo komandą aštriai ir aktyviai žaidęs Paulius Sakalis suvarpė Dainiaus Riškaus ginamų vartų tinklą, išvalė voratinklius iš devynkių ir padėjo Ereliams sausiems pakilti iš balos.


"Žiūrovams tokios banguojančios rungtynės turėjo patikti. Vedėm 7:0 po 15-16 min. Pajutę kraują mūsų žaidėjai lėkė tik pirmyn, bet tuoj gavom porciją iš varžovų. Pirmas kėlinys baigėsi 7:4, bet kėlinio pabaigoje mūsų varžovai turėjo tiek progų, kad jie laisvai galėjo ir pirmauti. Antrame kėlinyje jie ir toliau mušė įvarčius, o mes stovėjome ir žiūrėjome. Ir tik kai rezultatas tapo 7:6 - pradėjome žaisti. Gal varžovai pavargo mus vydamiesi, be to, jie daugybės progų neišnaudojo, bet pabaigoje įvarčius mušėme tik mes", - po rungtynių konstatavo Eagle Team vadovas Aleksandras Dergačiovas.

Anot jo, aukštą rezultatyvumą lėmė panašus komandų žaidimo braižas ir atsainus požiūris į gynybą. "Ir mes, ir Dinamika mokame ir mėgstame žaisti futbolą, kombinuoti, ieškoti erdvių aikštėje, kaišioti perdavimus į tarpus tarp grandžių. Viso šito rungtynėse buvo apsčiai. Kita vertus, pirmaujant 7:0 - labai sunku išlaikyti koncentraciją, nori nenori, bet žaidėjai atsipalaiduoja. Bangavimas nedžiugina, bet smagu, kad laimėjome, judame į priekį, išlaikome savo pozicijas ir nepaleidžiame konkurentų", - kalbėjo A. Dergačiovas.


RIKIUOTĖ. Po 11 turo situacija išties įdomi. Pergales iškovojusi lyderių trijulė sutartinai žengtelėjo į priekį, o apatinis ketvertukas stabtelėjo vietoje. Ir tik Maracana netrypčiodama užtikrintai pasiėmė startinę poziciją lentelės viduryje. Iš kurios, tikėtina, pradės lyderių pozicijų šturmą. 



STATISTIKA. Po įvarčių sausros atėjo maloni atgaiva. 10 ture būta vos 18  rezultatyvių pataikymų, o 11-ame - 33. Vidurkis - 5,5 įvarčio per rungtynes. Anaiptol ne rekordas, bet vis smagiau. 

Be abejo, didžiausią smagumą apturėjo Eagle Team ir Dinamika komandos, per abi sukalusios net 18 įvarčių ir pagerinusios sezono rungtynių rezultatyvumo rekordą. Totalinis puolimas su pavieniais gynybos elementais. Neatsitiktinai abi komandos tapo turo rezultatyviausiomis: Ereliai pelnė 12 (asmeninis sezono rekordas ir Fortitudo pasiekimo pakartojimas), o Dinamika - 6. Po 5 įvarčius sumušė IndEx ir Fortitudo, 3 - Maracana.

Prasčiausią vakarą puolime apturėjo antrą turą iš eilės su 0 įvarčių pasirodymą baigęs Rytas. Lygiai taip pat antrą turą iš eilės su 1 įvarčiu (ir 0 taškų) atžaidė SKK Oniksas-TEC, su tokiu pat rodikliu turą baigė ir El Dorado.

Geriausia gynyba, savaime aišku, pas tas komandas kurių varžovai nežibėjo puolime. FK Fortitudo - 0 praleistų (trečią kartą per 11 rungtynių), Maracana ir IndEx - po 1. 3 išsitraukė El Dorado, po 5 - Oniksas-TEC ir Rytas.

Daugiausiai - 12 įvarčių prasileido Dinamika. Tai asmeninis komandos antirekordas šį sezoną ir pakartotas Maracana ekipos pasiekimas. 6 iš tinklo išsitraukė Eagle Team. Tai, beje, irgi šios komandos sezono antirekordas. Bet kai įmuši 12, tai koks skirtumas, ane?

SNAIPERIAI. Turo rezultatyviausiose rungtynėse rezultatyvumu spindėjo ir futbolininkai. Tiesa, snaiperiais tapo ne įprastiniai šio srities atstovai specialistai, o šį sezoną šešėlyje buvę žaidėjai: Paulius Sakalis iš Eagle Team ir Vitalij Zubko iš Dinamika ekipos. Abu jie pelnė po 4 įvarčius.

Hetriku pasižymėjo Fortitudo atstovas Laurynas Danielius, po 2 įvarčius pelnė IndEx duetas Vydmantas Kuzminskas ir "super-sub" Oleg Krasilnikov, dinamiškasis Deividas Golubickas ir Eagle Team trijulė - Gediminas Skrockas, Marius Linkevičius ir Vilius Jankūnas.

Nepaisant to, čempionato snaiperių rikiuotės viršūnėje ir toliau laikosi 15 įvarčių pelnęs Artūras Jeršovas (Maracana), po 14 turi Justinas Baltrimavičius (Dinamika) ir G. Skrockas (Eagle Team). Po 13 - Tadas Švaikevičius (Eagle Team) ir Arnas Levonauskas.

DRAUSMĖ. Užderėjo įvarčių, užderėjo ir kortelių. Arbitrai parodė 5 geltonas korteles per tris ketvirtčius. Dvi geltonas užsidirbo Ernestas Karsten ir Ignas Griškonis iš Oniksas-TEC, po 1 - Ryto ekipos žaidėjas Eduard Tučinskij, jam draugiję palikęs Fortitudo atstovas Giedrius Viktoravičius ir Dinamika narus Arnoldas Gerasimovas.

Po šio turo nedrausmingiausių žaidėjų rikiuotėje - dvivaldystė, nes E. Tučinskij (2 GK ir 1 RK) pavijo buvusį vienvaldį lyderį Robertą Vrublevskį (Eagle Team).

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas teisingai nuspėjo tris rungtynių baigtis, šaukšą deguto įkrėtė tik Maracana, apvertusi prognozę iš 1:3 į 3:1. Arti absoliutaus pataikymo būta Oniksas-TEC ir IndEx rungtynėse. Spėjimas - 5:2 IndEx pergalė, o realybėje 5:1. Panašiai ir su Fortitudo pergale prie Rytą. Prognozuota 4:1, o gavosi 5:0.

Ir tik Eagle Team su Dinamika padarė viską, kad taikliomis prognozėmis net nekvepėtų. 12:6 - tokių dalykų padorūs Apžvalgininkai sau neleidžia.
Visgi, turas laimėtas 3:1, o bendras santykis po 11 turų - 28:16 Komandų naudon.

TURO RINKTINĖ.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Grija2101109+13
5FK Fortitudo2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: