2021-09-14

B divizionas. Favoritų pergalės ir jokių staigmenų

17 ture nutiko MFL varžybose nedažnai aptinkamas reiškinys - visi turo rezultatai buvo absoliučiai logiški ir prognozuojami. 

Favoritai laimėjo prieš turnyrinėje lentelėje žemesnes pozicijas užimančias komandas, o visas lyderių penketukas sutartinai žengė į priekį.

REZULTATAI.



TRANSFORMACIJA. Centrine užvadintoje turo dvikovoje susitiko FK Vilniečiai ir International Vilnius. Pirmame rate tarptautiniai vilniečiai laimėjo mūšį dėl Vilniaus rezultatu 5:2. Ta pergalė įsimintina keliais aspektais. Visų pirma, iki 32 min. Vilniečiai pirmavo 2:0, bet per likusį laiką International Vilnius taip suėmė varžovus į nagą, kad pelnė 5 įvarčius ir užtikrintai laimėjo. Tada Vilniečių stovykla kunkuliavo pykčiu, dalinosi tarpusavyje negatyviomis emocijomis ir apskritai, atrodė, kad komanda tuoj netrukus subyrės.

Taip buvo birželio 10 d., B diviziono 5 ture. Rugsėjo 9 d., diviziono 17 ture Vilniečiai demonstravo darnų, efektingą ir žaismingą futbolą ir atsirevanšavo varžovams 9:3. Tai buvo jau 9-a Vilniečių pergalė per paskutines 10 rungtynių ir penktas iš eilės laimėjimas. 

Komandos kapitonas Tomas Rudzianiec po rungtynių teigė, kad Vilniečiai čempionato eigoje susicementavo, atsirado tvirtas kolektyvo branduolys, žinantis dėl ko žaidžia ir ko siekia. "Sezono pradžioje buvome nauja komanda, buvo daug neaiškumų, kai kurių žaidėjų asmeninės ambicijos buvo didesnės nei komandos poreikiai. Bet ilgainiui nusistovėjo žaidėjų branduolys, nebeliko pykčių ir visi tiesiog mėgaujamės žaidimu", - kalbėjo T. Rudzianiec.

Be abejo, mėgautis žaidimu skinant pergales yra daug lengviau ir paprasčiau. Tai galėtų patvirtinti ir International Vilnius. Sezono pradžioje MFL debiutantai demonstravo kovingą, atkaklų ir - svarbiausia - pergalingą futbolą. Bet rungtynėse su Vilniečiais patirta nesėkmė buvo jau penkta iš eilės. O ją dar labiau apkartino International Vilnius futbolininkų tarpusavio nesutarimai. 

RINGAS. Pirmo kėlinio pabaigoje Vilniečiams pirmaujant 4:2 International Vilnius futbolininkas Viktor Skrypnichenko užsidirbo geltoną kortelę ir 3 minutėms buvo pašalintas iš aikštės. Lyg ir nieko ypatingo, kam nepasitaiko. 

Bet po minutės rungtynes teko sustabdyti, nes du International Vilnius žaidėjai šalia aikštės surengė rimtą kovinį sparingą su efektingais rankų ir kojų smūgiais. Kova nebuvo ilga, arbitras pašalino vieną iš jos dalyvių, komandos tęsė žaidimą, bet buvo akivaizdu, kad International Vilnius nebeturi jokių moralinių jėgų priešintis varžovams. 

Antrame kėlinyje Vilniečiai vieną po kito siuntė kamuolius į International Vilnius vartų tinklą ir 40 min. po Daniel Guleckij smūgio pirmavo 9:2. Nors IV žaidėjas Olgierd Golubovski pabaigai dar pridėjo vieną įvartį, bet tai niekaip nepagerino slogios tarptautinių vilniečių nuotaikos.

CHARAKTERIS. Tuo metu kitame Fanų aikštyno ketvirtyje emocingoje kovoje sukosi VU MIF ir WorldOne United komandos. Mačoc favoritais vadinti studentai per pirmas 14 minučių sugebėjo prasileisti du įvarčius, o visą likusį laiką atkakliai stengėsi išlipti iš duobės ir grįžti į žaidimą.

Pagrindą sugrįžimui paklojo 18 min. pirmą savo įvartį įmušęs Adomas Antanavičius. Bet esminis pokytis rungtynėse įvyko kai sunkią traumą patyrė WOU vartininkas, o jo vietą stačiakampyje užėmė aikštės žaidėjas. VU MIF futbolininkai įnirtingai šturmavo WOU gynybinius įtvirtinimus, kunkuliavo emocijomis, pykosi, taikėsi, šaudė ir iš kairės, ir iš dešinės, o svarbiausia - kovojo iki galo. 

45 min. A. Antanavičius rezultatą išlygino, o 49 min. - įmušė ir trečią, kaip netrukus paaiškėjo, pergalę lėmusį įvartį. VU MIF ekipos atstovas spaudai Ignas Kunickas konstatavo, kad rungtynės buvo labai nervingos, o prie pirmojo praleisto įvarčio tiesiogiai prisidėjo ir jis pats. 

"Pradėkime nuo to, kad pirmą įvartį įsimušiau pats, tuomet gavome antrą ir po kelių minučių jų vartininkas patyrė traumą. Suprasdami, kad pas juos nėra vartininko stengėmės kuo daugiau mušti į vartus. Ir nors pirmame kėlinyje vieną įvartį taip įmušėme, bet visiškai pametėme savo žaidimą. Visa laimė, kad per pertrauką nusiraminome ir antrame kelinyje žaidėme geriau. Aktyviai spaudėme varžovus, turėjome daug ir tikrai labai gerų progų, tačiau vis nepavykdavo pramušti jų gynybos. Nesisekė visai komandai, išskyrus vieną žaidėją. mūsų MVP Adomas Antanavičius sukalė hattricką ir atnešė mums labai svarbius 3 taškus", - rungtynes apibendrino I. Kunickas.

Savo ruožtu, WOU ekipos vadovas Victor Cachay Grande konstatavo, kad nuo jo komandos tiesiog nusisuko sėkmė. "Mes ne tik pirmavome, bet ir dominavome aikštėje, bet tada sunkią traumą patyrė mūsų vartininkas, o jo vietą vartuose užėmė geriausias gynėjas. Bet net ir po to mes ne tik gynėmės, taip pat turėjome ir kelias labai geras progas. Deja, mes jomis nepasinaudojom, o paskui nutiko taip, kaip dažniausiai nutinka - neįmuši tu, tai įmuša tau. VU MIF baigiantis rungtynėms išlygino rezultatą, o pačioje pabaigoje, kai mes, pamiršę, kad žaidžiame mažumoje, nubėgome į ataką, jie surengė savo kontrišpuolį ir išplėšė pergalę", - teigė WOU vadovas.

Tiesą sakant, nesėkmė WOU situacijos turnyrinėje lentelėje niekaip nepakeitė - ji kaip buvo, taip ir paliko 6-oje pozicijoje. Tuo metu pergalę šiaip ne taip pasigavę studentai jau turi penkių laimėjimų seriją ir ant šios smagios bangos tęsia prizininkų trejeto gaudynes.

RAMYBĖ. Nėra abejonių, kad dar prieš turą VU MIF žinojo, kad net ir laimėjus tikimybė pavyti ar juo labiau pralenkti antrą ir trečią diviziono komandas bus minimali. Nes Vilniečiai šiaip viską laimi, o Prima Line, nors paskutiniu metu ir kiek sušlubavusi, bet turėjo susitikimą su Volcano. O šiai komandai šį sezoną dar niekas nepralaimėjo.

Savaime aišku, nepralaimėjo ir Prima Line. O ir kaip pralaimėsi, jei po trijų savaičių atostogų į MFL arenas sugrįžęs diviziono snaiperių lyderis Žydrūnas Germanas išsirašo sau pokerį? Aniekaip. Dviem įvarčiais prie pergalės prisidėjęs Prima Line atstovas ryšiams Žilvinas Danilevičius po mačo nedaugžodžiavo. Pagyręs sugrįžusį atakų lyderį jis tiesiog konstatavo, kad pergalė pasiekta ramiai, be įtampos, rezultatas tenkina, o žaidimas - nevisiškai.

Kai įmuši 9 liūdėti lyg ir nėr reikalo. Aišku, leisti 3 įmušti Volcano ekipai gal ir per didelė prabanga. Bet negi gaila? Juo labiau, kad oranžiniai tikrai stengėsi, kovojo, ne tik gynėsi, bet ir atakavo. Antro kėlino pradžioje Volcano žaidėjas Artur Tagil savo antruoju įvarčiu net pakurstė intrigos regimybę - 2:4. 38 min. dar buvo 3:6, bet tuomet antrą pokerio dublį sukalė Ž. Germanas, dar vieną goliuką pridėjo Ž. Danilevičius - ir Prima Line po dviejų blankių rungtynių grįžo į pergalių kelią.

SMŪGIS. Pergalės skonį pagaliau prisiminė ir Žalia Raudona komanda. Šiaip jau per visą sezoną tų pergalių nebuvo daug - vos penkios per pirmus 16 turų. Tiesa, net teys buvo pasiektos per pirmus 5 čempionato turus, kai Darvydas Šernas ir Co taikėsi į diviziono lyderius.

Bet po to atėjo vasara - futbolo trenerių darbymetis. Ir Žalia Raudona, likusi be Vilnius Football Academy trenerių desanto, atsiliko nuo lyderių, galiausiai nusileido į žemesnį vidutiniokų pasaulį. Kur nuo pat sezono pradžios rezidavo Eksperimentas. Tikrai ne autsaideris, bet lyg ir prie vidutiniokų, bent jau pagal taškų skaičių, netempia. 

Visgi, sugrįžę iš vasaros stovyklų futbolo treneriai pakėlė Žalia Raudona reitingą į rimtus vidutiniokus. Paskutiniai du turai ŽR suvedė su Prima Line ir SFK Novovileisk, ir nors iš tų dviejų mačų buvo pasiimtas tik taškas, bet matėsi, kad 9-a vieta - tikrai ne pagal tikrą Žalia Raudona ekipos pajėgumą.

Tačiau dvikova su Eksperimentu parodė, kad savo pajėgumus visų pirma reikia įrodyti aikštėje. Ir jei ne vienintelis rezultatyvus D. Šerno pataikymas 48 min., gal dabar tekstas būtų visai ne apie Žalia Raudoną, o apie Eksperimentą. 

Geltonieji gynėsi kaip apsėsti, ilgą laiką jiems šypsojosi ir Fortūna, nes, anot Žalia Raudona statistikos departamento, net 6 kartus kamuolys tikrino Eksperimento vatrų konstrukcijos tvirtumą, o kartą padėjo ir įvarčio neužskaitęs arbitras. Tačiau galiausiai D. Šernas iššovė, įvartis krito, o su juo į Žalia Raudona kiemą atėjo pergalė.

Komandos žaidžiantis treneris Robertas Šuškevič po dvikovos teigė, kad kova buvo sunki, bet tik dėl to, kad nepavyko išnaudoti turėtų progų. "Iš tiesų, galėjome viską užbaigti dar pirmame kėlinyje, bet mums žiauriai nesisekė, o ir varžovai tikrai pasiaukojančiai gynėsi. Šeši virpstai, keliolika mirtinų nepataikytų ar atremtų smūgių. Tikrai galėjome lengviau ir greičiau baigti, bet teko kankintis iki 48 min., kai Darvydas pagaliau šiaip ne taip įgrūdo kamuolį į vartus. Bet vis tiek smagu. Mes einame žaisti savo malonumui, bet tas malonumas dar didesnis, kai laimi rungtynes. Norime ne tik pažaisti, bet ir laimėti, to ir siekiame kiekvienose rungtynėse", - MFL LIVE eteryje konstatavo R. Šuškevič.


Iš tiesų, ši pergalė nebuvo tik formalumas, nes po jos Žalia Raudona iš 9-os vietos pakilo į 8-ą. Gal sakysit, smulkmena? Gal ir taip. Bet vis tiek malonu.

SERIJA. Tuo metu iš 8-os į 9-ą vietą po šio turo pasmukusi FK Riešė malonumo turėjo labai menkai. Nes koks čia malonumas kapotis su SFK Novovileisk komanda? Nekoks. Bet Riešė, aišku, kapojosi. Nors susirinko vos su 1 keitimu, be nominalaus vartininko, bet po traumos sugrįžo komandos lyderis Donatas Dromantas. 

Iš karto galima pasakyti, kad Donatui sugrįžimas į MFL irgi nebuvo smagus. Jau 5 min. jis faktiškai nukreipė kamuolį į savus vartus, ir tik nuo vartų linijos smūgį atlikęs Deividas Dzius perėmė autorystę. Traumos pasekmės stipriai apribojo D. Dromanto galimybes gynyboje, tad didesnę dalį rungtynių jis praleido puolime - ir prisidėjo prie antrojo Riešės įvarčio. Bet tądien to neužteko. 

Novovileisk ekipa Riešės nesigailėjo, aktyviai presingavo po visą aikštę, žaidė kietai ir agresyviai. Žodžiu, kaip įprastai. Vis dėlto, jei ne Riešės klaidos prie savo vartų, ta kova, tikėtina, būtų buvusi gerokai sunkesnė. Bet pirmo kėlinio pabaigoje Riešės žaidėjai po kamuolio išmetimo iš užribio pelnė antrą įvartį, antro pradžioje užklupo varžovų vartų sargą tolimu smūgiu, o dar po kelių minučių po kampinio pelnė ir ketvirtą.


Nors ir šlubuodama, nors ir beveik be keitimų, bet Riešė kapojosi iki pat pabaigos. Ir sulaukė Novovileisk įvertinimo: "Varžovams pagarba už charakterį, o mūsų vyrams ačiū už atsidavima ir norą nugalėti!", - taip rungtynių aprašymą užbaigė Novovileisk Facebook paskyros raštininkas.


Penktą kartą iš eilės laimėjusi Novovileisk komanda vis dar 5-a, bet likus penkiems turams nuo bronzos atsilieka tik 2, o nuo sidabro - tik 4 taškais. O per paskutinius 7 turus šeštą kartą pralaimėjusi Riešė, kaip jau buvo rašyta, smuktelėjo iš 8-os į 9-ą poziciją. 

STABILIAI. Paskutinę turo dalį uždarė Alytis ir MSC. Diviziono lyderiai ir priešpaskutinė, 11-a komanda. Lyderiai laimėjo 5:2. Nebe vargo, bet laimėjo. Septynis starte ir vieną atsargoje turėjusi MSC atsilaikė visą pirmą kėlinį, o antro pradžioje net sugebėjo išsiveržti į priekį po Eimanto Mongirdo įvarčio. 

Bet tada jau Alytis rimtai sujudo, atsarginių suolelis ir techninė zona pridėjo decibelų ant palaikymo - ir nuo 28 iki 47 min. Edgaras Barysas, Agnius Panka, Arnas Šeštakauskas ir Dominykas Vasiliauskas penkiais įvarčiais ant keturių padarė tvarką. Be abejo, įvarčių galėjo būti ir daugiau, bet MSC vartininkas Julius Kiveris vietomis demonstravo stebuklus, o vietomis Alyčiui tiesiog stipriai nesisekė. Kita vertus, pergalė yra pergalė, o kai esi pirmas divizione, tai net ir įvarčių santykis didelio skirtumo nebedaro.

Nenuilstantis MSC motoras Edgaras Butkevičius pabaigai visgi pramušė antrą MSC įvartį, tik reikalo esmės tai nepakeitė. Alytis laimėjo ketvirtą kart iš eilės, MSC pralaimėjo antrą kart iš eilės - bet šį sykį su gerokai didesne pozityvo doze, nei po nesėkmės 1:6 nuo Riešės 16 ture. Ir net putojantys gėrimai po rungtynių MSC žaidėjų delnuose žiūrėjosi kažkaip visai kitaip. Pozityviau. Gražiau. Tauriau.
 
RIKIUOTĖ. 17 turas atnešė tik vieną pokytį komandų rikiuotėje - Žalia Raudona iš 8-os pozicijos išstūmė Riešę. Visur kitur  viskas liko kaip kad buvę: Alytis pirmauja, Vilniečiai vejasi, Prima Line bando išsaugoti trapią persvarą prieš VU MIF ir Novovileisk komandas.

Antrame ešelone - WorldOne United, International Vilnius, Žalia Raudona ir Riešė. O dar žemiau - Eksperimentas, MSC ir Volcano. Tikėtina, kad bent jau ši apatinė rikiuotės dalis išliks nepakitusi ir po 22 turo.



STATISTIKA. 43 įvarčiais per 8 rungtynes, arba vidutiniškai po 7,16 per mačą. Stabilumas - meistriškumo ženklas, nes praėjusiame ture komandos sumušė 44 įvarčius.

Šį kartą pasistengė po 9 įvarčius pelniusios Prima Line ir Vilniečiai komandos, 5 sumušė Alytis, 4 - Novovileisk.

Visai nepasistengė ant 0 atžaidęs Eksperimentas, vos 1 pelnė Žalia Raudona, po 2 - WorldOne United, MSC ir Riešė, po 3 - VU MIF, International Vilnius ir Volcano.

Geriausia gynyba - ant 0 sustovėjusi Žalia Raudona, tik 1 prasileido Eksperimentas, po 2 - VU MIF, Novovileisk, Alytis, po 3 - WOU, Vilniečiai, Prima Line.

Po 9 išsitraukė International Vilnius ir Volcano, 5 - MSC, 4 - Riešė.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo iš po atostogų sugrįžęs Prima Line puolėjas Žydrūnas Germanas. Po trijų praleistų rungtynių jis ėmė ir sumušė 4 įvarčius į Volcano vartus. Hetriku atsižymėjo VU MIF pergalę nulėmęs Adomas Antanavičius.

Po 2 įvarčius mušė net 10 futbolininkų.

Diviziono snaiperio pozicijas sutvirtinęs Ž.Germanas turi jau 31 įvartį, antroje vietoje esantis Kristian Tankevič (WOU) - 20, Vinietis Ruslan Tamilin - 17, alytiškis Dominykas Vasiliauskas ir Vilnietis Tomaš Korkut - po 14.

DRAUSMĖ. Kortelėmis pasižymėjo trys rungtynės, o ryškiausiai sužibėjo tarpusavyje konfliktavę International Vilnius žaidėjai  - geltona įvertintas Viktor Skrypnichenko ir už aikštės ribų raudoną uždirbęs Konstantin Redkov. 

Geltona kortelė apkarto ir WorldOne United žaidėjui Fachad Al Balush, sugeltonavo (jau ketvirtą kartą šį sezoną) Riešės žaidėjas Ivan Simonov.

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas nuprognozavo teisingas visų šešių rungtynių baigtis, tad galima drąsiai sakyti, kad turas susiklostė be staigmenų. Tiesa, tikslaus rezultato įšauti nepavyko, nors jei Novovileisk ir Volcano nebūtų persistengę, tai būtų net du 100-procenčiai pataikymai. Bet yra kaip yra.

Turo santykis 6:0 Apžvalgininko naudai, o viso sezono santykis - 66:38.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: