2021-09-28

B divizionas. Lyderiai pradeda ir laimi

19 turas dar kartą patvirtino, kad B divizione dominuoja tvarkos ir racionalumo jėgos. Visose šešiose porose pergales iškovojo aukštesnes pozicijas turnyro lentelėje užimančios komandos. 

Nors kai kur lyderiams ir teko rimtai paplušėti, bet galutinis rezultatas buvo toks pats. Lyderiai laimėjo. 

REZULTATAI.



DU KĖLINIAI. Po ilgos, net 6 turus trukusios nesėkmių serijos, pergalės skonį pagaliau prisiminė International Vilnius ekipa. Antroje sezono dalyje į gilią įgriuvą sėdę MFL debiutantai 19 ture 7:5 nugalėjo MSC ekipą. 

Įdomu, kad po pirmų 25 minučių International Vilnius pergalė kėlė rimtų abejonių. Nors MSC į rungtynes surinko vos 7 žaidėjus, iš kurių vienas dėl traumos galėjo tik stovėti vartuose, tad nominaliam vartininkui Juliui Kiveriui su visa ekipiruote teko žengti į aikštę, bet pirmame kėlinyje mėgėjai iš sporto centro pelnė 3 įvarčius ir užtikrintai tvarkėsi su varžovų bandymais atakuoti.

"3:0 po pirmo kėlinio MFL rungtynėse nieko nereiškia", - maždaug taip į Apžvalgininko nuostabą ir sveikinimus prieš antrą rungtynių dalį atsakė vienas iš MSC atstovų. Ir kaip pirštu į akį. Antrame kėlinyje International Vilnius pagaliau sulaukė pastiprinimo, išrikiavo savo smogiamąją kavaleriją, išsiaiškino silpnąsias varžovų vietas,- ir Ovidijus Požėla bei Viktor Bartosevič vienas per kitą sumušė 6 įvarčius, o dar vieną pridėjo Olgierd Golubovski. Po septintojo neišlaikė J. Kiverio nervai. Jis užėmė vietą vartuose, MSC liko mažumoje ir žaisdami 6 prieš 7 sugebėjo pramušti dar vieną įvartį. 

Aišku, galutinis rezultatas vis tiek buvo neigiamas, tad MSC vadovas Adomas Kripas po viskam nebuvo linksmas. Nors ir neliūdėjo. "Liūdna buvo prieš rungtynes, kai pamatėme žmones, kurie registracijoje dėjo pliusus, o paskui taip ir nepasirodė. Viskas atrodė taip blogai, kad net buvo mintis nesusirinkti. Kadangi prieš International Vilnius nesusirinkome ir pirmame rate, tai tokia perspektyva absoliučiai nežavėjo. Teko kviesti traumuotą Valentiną, kuris bent jau vartuose pastovėjo, o mūsų vartininkas galėjo pažaisti. Pirmame kėlinyje, beje, varžovai irgi neturėjo keitimų, tad mes iš to džiaugsmo jiems tris įmušėme. Bet paskui pas juos atsirado keitimai, jie žaidė gyviau, geriau, užtikrinčiau, pramušė mūsų vartininką - ir laimėjo", - konstatavo A. Kripas.


Pergalė kažkokių didelių pokyčių International Vilnius ekipai neatnešė, nebent pagerino pralaimėjimų virtinės nusodintą komandinį mikroklimatą. Na, ir neleido į šeštą vietą pakilti WorldOne United komandai.

FORMATAS. Tuo pat metu kai Fanų III ketvirtyje International Vilnius kamavosi su MSC, IV ketvirtyje WorldOne United žaidė su Volcano ekipa. Pastarieji ir vėl į turą atvyko šešiese, nors užregistravo septynis žaidėjus. Kaip ir Žalia Raudona, taip ir WOU nusprendė nepiktnaudžiauti kiekybiniu pranašumu - ir taip pat žaidė šešiese. Tiesa, skirtingai nei Žalia Raudona, ant WOU atsarginių suolelio buvo ne du papildomi šešetai, o tiesio du papildomi žaidėjai. Bet, panašu, taip buvo dar geriau.

Per pirmas 20 min. Anton Prokopovič, Kristian Tankevič ir Andžej Čaplin sumušė 4 įvarčius, 21 min. Volcano žaidėjas Ivanas Bahuševič įkalė į savus vartus ir padarė rezultatą 5:0.

Toks jis išliko iki 49 min., kai vienas iš gausios Volcano Andruškevičių giminės - Romualdas, visgi pelnė garbės įvartį ir nustatė galutinį rezultatą 1:5. 

Po rungtynių WOU pernelyg nedžiūgavo, pergalę priėmė santūriai. O į klausimą, kodėl žaidė šešiese, komandos vadovas Victor Cachay Grande atsakė, kad nenorėjo naudotis kiekybiniu pranašumu, nes ir taip žinojo, kad laimės. Tai ir laimėjo. 

LYDERIAI. Antroje turo dalyje į Fanų stadiono ketvirčius žengė diviziono lyderiai - Alytis, ir pagrindiniai konkurentai - Vilniečiai. Jiems pirštines sviesti buvo pasirengę Žalia Raudona ir Prima Line komandos. 

Ir sviedė. O lyderiai iššūkius priėmė ir su jais susidorojo. Kažkaip taip gavosi, kad ir Alytis, ir Vilniečiai po pirmo kėlinio savo ketvirčiuose pirmavo identiškai - 3:0. Tačiau jei Vilniečiai 35 min. pridėjo ir ketvirtą, o Prima Line rimčiau suspurdėjo tik baigiantis mačui, kai Almantas Tamulionis ir Žilvinas Danilevičius apmažino atsilikimą iki dviejų įvarčių (2:4), tai Alyčiui su Žalia Raudona teko labai stipriai paprakaituoti.

Antrame kėlinyje žali ir raudoni drąsiai ėjo į priekį, provokavo varžovų klaidas - ir po Mariaus Škadausko, Dominyko Junčos ir Augustino Trinkūno įvarčių rezultatą išlygino - 3:3. Pajutę degėsių kvapą Alyčio futbolininkai suėmė save į rankas - ir 45 min. Dominykas Vasiliauskas rezultatą persvėrė, o 48 min. Benas Paulėkas, po grubios Žalia Raudona vartininko Utku Boyra klaidos įrideno kamuolį į tuščius vartus. 5:3 likus kelioms minutėms - pergalė garantuota?

Tačiau 49 min. ŽR puolėjas Kipras Urbanavičius atsidūrė vienas prieš Alyčio vartus, ramiai pasitvarkė su vartininku ir dar ramiau pasiuntė kamuolį į tinkus. 5:4 - ir ore vėl pakvimpa degėsiais. Tas kvapas dar labiau sustipėjo, kai po keliolikos sekundžių tas pats K. Urbanavičius pirmas suskubo prie atšokusio nuo Alyčio vartininko kamuolio ir iš kelių metrų niekieno netrukdomas smūgiavo... ir pataikė į ant vartų linijos stovėjusį Alyčio gynėją Augustą Trinkūną. 


Kito šanso Žalia Raudona jau nebeturėjo, o lengviau atsikvėpęs Alytis išsinešė visus 3 taškus. 

MINTYS. "Gan nervingos rungtynės, pabaigoje ir nuo vartų linijos teko išnešinėti kamuolį, ir panikos komandoje biškį buvo. Bet pergalė yra pergalė. Po pirmo kėlinio pirmavom 3:0, nesitikėjome, kad antrame kėlinyje jie taip lengvai mums įmuš, o kai rezultatas vėl pasidarė lygus, jau neturėjom kur trauktis, reikėjo ir mums įmušti. Taip ir atsirado ta panika. Varžovai tikrai gerai žaidė, labai norėjo įmušti, davė spaudimo. Gerai, kad pas juos Darvydo Šerno šiandien nebuvo, tai mums buvo šiek tiek lengviau", - po rungtynių konstatavo Alyčio komandos energetinis lyderis Augustas Trinkūnas.


Laimėjimas Alyčiui leido išlaikyti simbolišką 3 tašką persvarą prieš artimiausius persekiotojus - FK Vilniečiai komandą. Kodėl simbolišką? Nes ji nieko negarantuoja. Jei paskutiniame ture Vilniečiai įveiks Alytį vieno įvarčio persvara, abi komandos turės po lygiai taškų ir lygų tarpusavio rungtynių balansą, o diviziono nugalėtojus lems papildomi statistiniai elementai. Kurie, beje, šiuo metu geresni būtent pas Vilniečius. Bet jei Vilniečiai prieš Alytį laimės bent dviejų įvarčių persvara, neprireiks jokių papildomų statistikų, nes jie automatiškai užsitikrins pirmą vietą.

"Mes nieko neskaičiuojame, tiesiog žinome, kad liko trys rungtynės ir taip pat žinome, kad turime visas jas laimėti. Man patinka pirma vieta, aš noriu laimėti, o ir šiaip, mes tikrai neketiname paleisti aukso medalių iš savo rankų", - it kirviu nukirto A. Trinkūnas.

Nėr pagrindo abejoti, kad analogiškai savo sezono pabaigą įsivaizduoja ir Vilniečiai. Komandos kapitonas Tomas Rudzianiec po pergalės prieš Prima Line teigė, kad laimėta gan nesunkiai, o vieninteliu liūdnesniu epizodu tapo Žalia Raudona nesugebėjimas atimti taškų iš Alyčio. "Prima Line kažkokių didelių progų neturėjo, tik pabaigoje įmušė kelis įvarčius - po kampinio ir 9 metrų baudos smūgiu. Tiesa, buvo ir dar vienas 9 metrų baudinys, bet mūsų vartininkas Sergejus Kuosa jį fantastiškai patraukė. Rungtynės buvo tikrai kietokos, į kaulą žaidėme ir mes, ir varžovai. Tik mes neverkėme, o jie nuolat virkavo. Kaip bebūtų, rezultatas geras, gaila, kad ir Alytis laimėjo. Buvome pažadėję Žalia Raudona komandai alaus, bet matomai, tai neužmotyvavo", - atviravo T. Rudzianiec.

Tiesa, septintą pergalę iš eilės iškovoję Vilniečiai yra tvirti auksinio finišo dalyviai, bet atsipalaiduoti taip pat negali, nes jiems į nugaras kvėpuoja savo pergalių serijas tęsiantys VU MIF bei SFK Novovileisk futbolininkai. "Tikrai dar negalvojame apie jokius medalius, dėl jų šiuo metu kovoja bent penkios komandos, gal tik Prima Line kažkiek iškrito iš tos kovos. Antra ar trečia vietos mūsų nedomina, mes norime būti aukščiau. Tikiuosi, kad paskutinės čempionato rungtynės parodys mūsų tikrąją komandinę formą", - vylėsi jau 12 nepralaimėtų rungtynių seriją susidėliojusios Vilniečių ekipos kapitonas.


SERIJOS. Paskutinėje turo dalyje savo reikalus sutvarkė ir pergalių serijas pratęsė VU MIF ir SFK Novovileisk ekipos. Naujosios Vilnios komanda 9:0 sutaršė Eksperimentą ir iškovojo septintą pergalę iš eilės. Novovileisk ekipos dominavimas buvo toks ryškus, kad po rungtynių net ir jie patys neslėpė nuostabos. 

"19-tame MFL ture susitikome su gerai mums pažįstama komanda - FK Eksperimentu. Deja (be jokios ironijos), varžovai nesugebėjo parodyt, ką jie iš tikrųjų gali ir kaip moka žaisti. 

Dvikovos nesigavo. Jau per pirmas 10 minučių varžovai buvo psichologiškai sunaikinti ir toliau beveik nesipriešino. Rezultate, labai lengva mūsų pergalė 9-0", - konstatavo Novovileisk Facebook paskyra.


Tuo metu penktą pergalę iš eilės iškovojusi VU MIF taip pat laimėjo gan ženkliu paranašumu - 6:1 prieš Riešės komandą. Tačiau šiose rungtynėse kovos tikrai netrūko, o studentų pranašumas susidėliojo tik baigiantis mačui. Beje, savotiškas - ir gan kontroversiškas lūžis rungtynėse nutiko antro kėlinio pradžioje. Pirmame Nedas Suokas vienu, o Ignas Kunickas - dviem įvarčiais išvedė VU MIF į priekį, bet 23 min. Riešės žaidėjas Lukas Širvelis rezultatą sušvelnino. 

Antro kėlinio pradžioje aikštėje vyko gan lygi kova, o bene 32 min. Riešė užsidirbo baudos smūgį prie VU MIF vartų. Riešės lyderis Donatas Dromantas smūgiavo preciziškai tiksliai į vartų kampą, bet paskutiniu momentu kamuolį už galinės linijos nukreipė VU MIF lyderis I. Kunickas. Riešės žaidėjai buvo įsitikinę, kad Ignas šį futbolo stebuklą sukūrė atmušdamas kamuolį ranka, bet pats Ignas su tuo kategoriškai nesutiko, o rungtynių arbitras Jurijus Solovjovas pripažino, kad epizodo nematė.

"Viskas, nužudei rungtynes", - iš širdies arbitrui pareiškė D. Dromantas. 

Ir buvo visiškai teisus. Netrukus Danielis Šaputko pelnė ketvirtą VU MIF įvartį, N. Suokas pridėjo penktą, o 49 min. paskutinį tašką padėjo Edas Lakavičius.

Po rungtynių Riešės žaidėjai dar ilgokai negalėjo nusiraminti, o jų priekaištus patvirtino ir atsitiktinai būtent šį kontroversišką epizodą užfiksavusi filmuota medžiaga. Tačiau MFL čempionatuose VAR paslaugos nenumatytos, tad Riešei beliko nuryti kartėlį, priimti rungtynių arbitro atsiprašymą - ir ruoštis kitoms rungtynėms.

RIKIUOTĖ. Likus trims turams iki čempionato pabaigos lyderių rikiuotė išliko nepakitusi - Alytis, Vilniečiai ir VU MIF išlaiko tarpusavyje mandagų 3 taškų atstumą, o į trejetuką iš ketvirtos pozicijos žvelgia SFK Novovileisk.

Nors Prima Line ir pametė brangius taškus ir iš kovos dėl pirmos vietos oficialiai pasitraukė, bet dėl bronzos dar gali pasigrumti. Tiesa, tam reikės laimėti visas likusias rungtynes - taip pat ir artimiausius su Alyčiu.
Turnyro lentelės viduryje ir dugne permainų nenutiko. O ir kaip jos nutiks, jei turą laimėjo visos aukščiau esančios komandos?



STATISTIKA. 49 įvarčiai per 6 rungtynes, arba 8,16 vidutiniškai.
Našiai pasidarbavo SFK Novovileisk, turą baigęs su 9 įvarčiais, juos palaikė pergalės skonį prisiminę International Vilnius futbolininkai (7 įvarčiai) ir 6 golais Riešę sutramdę VU MIF žaidėjai.

Su apvaliu 0 turą apturėjo Eksperimentas, tik po 1 tikslų smūgį išpildė Volcano ir Riešė, vos 2 - Prima Line.

Geriausiai gynyba buvo pas geriausiu puolimu pasižymėjusią Novovileisk ekipą - 0 praleistų ir jau ketvirtas "clean sheetas" šį sezoną. Vos po 1 išsitraukė WorldOne United ir VU MIF, 2 - Vilniečiai.

Juodai su gynyba buvo Eksperimentui, o 9 praleisti - naujas komandos sezono antirekordas. 7 (per 25 minutes) pasigavo MSC, 6 - Riešė, po 5 - International Vilnius, Volcano ir Žalia Raudona.

SNAIPERIAI. Kaip ir A divizione, rezultatyviausiais turo žaidėjais tapo trys po 3 įvarčius sukalę futbolininkai. Tai Rokas Garifovas iš MSC, bei Ovidijus Požėla ir Viktor Bartosevič iš International Vilnius.

Aštuoni žaidėjai pelnė po 2 įvarčius: Anton Prokopovič (WOU), Edgaras Barysas ir Benas Paulėkas (abu Alytis), Nedas Suokas ir Ignas Kunickas (abu VU MIF), Andrius Kondratovič, Lukas Kaziukevičius ir Anton Ostrouch (visi Novovileisk).

Snaiperių rikiuotės galvoje - Žydrūnas Germanas (Prima Line) su 33 įvarčiais, Kristian Tankevič (WOU) turi 22, Ruslan Tamilin (Vilniečiai) - 20.

DRAUSMĖ. Vienintelę drausminę nuobaudą ant viso turo gavo FK Vilniečiai žaidėjas Ernestas Komarovas. Kukliai.  

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas ir toliau demonstruoja įspūdingą sportinę formą, o to įrodymas - 6 teisingi rungtynių laimėtojų nuspėjimai. Kitaip sakant, laimėjo visos komandos, kurioms Apžvalgininkas ir skyrė pergales.

Netoli 100-Procenčio taiklumo būta su Prima Line - Vilniečiai ir Alytis - Žalia Raudona rungtynėmis. Pirmu atveju prognozė sakė Vilniečių laimėjimą 5:3, bet gavosi 4:2, o antru - Alyčio pergalę 4:3, o gavosi 5:4.

Tad turas laimėtas santūriai 6:0, o bendra persvara divizione - 76:40 Apžvalgininko naudai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: