2021-09-29

B divizionas. 20 turo anonsas

20-as turas mus visus sugrąžins į pačią sezono pradžią, į patį 1-ąjį turą. Prisiminkime, kokie jauni, drąsūs, stiprūs ir vikrūs buvome, kokias viltis ir ambicijas puoselėjome, taip pat nepamirškime ir kokius rezultatus iš 1-ojo turo išsinešėme.

O rezultatų tą gegužės 13-ąją būta tikrai netikėtų. Ir labai tikėtina, kad 20-ame ture tokių jau nebsulauksim.

19.40



WorldOne United (28 taškai) - Eksperimentas (17 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmasis komandų susitikimas 2021 metų pirmenybėse baigėsi kovinėmis lygiosiomis 3:3. Gynybinio žaidimo taktiką pasirinkusi WorldOne United dar pirmame kėlinyje pasveikino Eksperimentą trimis rezultatyviais kontrišpuoliais - ir visus juos realizavo  Kristian Tankevič. Po pirmo kėlinio juodieji pirmavo 3:1, bet antrame Eksperimentas padidino spaudimą ir sugebėjo rezulatą išlyginti. Įdomiausia, kad nors rungtynės baigėsi lygiosiomis, bet abiejų komandų vadovai apgailestavo, kad paskutinėmis minutėmis paliko neišnaudotos galimai pergalingos progos.

Po 19 turų komandos susitinka tarsi ir iš skirtingų svorio kategorijų: WOU pretenduoja į pirmą divizioną šešetuką, o Eksperimentas, panašu, jau niekur nebepretenduoja. Praėjusiame eksperimentininkai net 0:9 pralaimėjo SFK Novovileisk ekipai ir patyrė skaudžiausią sezono nesėkmę. Tuo metu WOU, žaisdama 6 vs 6, be rimtesnių sunkumų 5:1 susitvarkė su Volcano.

Faktas, kad nepaisant paskutinio pravalo, su Eksperimentu taip lengvai susidoroti nepavyks. O jei pastarieji pamestų savo geltonas aprangas ir persivilktų į fartovas rožines, tai gal ir apskritai laimėtų. Nors... vargu.

PROGNOZĖ. 4:3.

International Vilnius (28 tšk.) - VU MIF (40 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture International Vilnius 7:5 nugalėjo MSC ir nutraukė šešis turus trukusią nesėkmių seriją. Džiugu, pasveikintina, tik, kaip sakoma užsieniuose - tiū litl, tiū leit. Sezono pradžioje rimtais pretendentais ne tik į medalius, bet net ir į visą pirmą vietą laikyta IV komanda nūnai stumdosi pečiais su WorldOne United dėl 6-os pozicijos. Ir dar visai ne faktas, kad laimės šią mikrodvikovą.

Nebent IV žaidėjai prisimintų savo ištakas, sezono pradžią, pirmuosius turus, kai žavėjo kovingumu, atsidavimu ir, kas be ko, meistriškumu. Ir pirmoji pergalė 2:1 prieš VU MIF komandą buvo paimta charakteriu, valia ir užsispyrimu. Nes nuo 9 min. atsilikdami 0:1, tarptautiniai vilniečiai kovojo iki paskutinės akimirkos - ir dviem Viktoro Bartasevčiaus smūgiais išplėšė pergalę. 

Tačiau antroje sezono dalyje International Vilnius komanda akivaizdžiai sustojo ir išsibarstė. O sulig tuo - baigėsi ir pergalės.

Tuo metu, VU MIF futbolininkai aukščiau išvardintų savybių turi su kaupu. Jei sezono pradžioje studentų machina šiek tiek striginėjo, tai dabar jie varo visu pajėgumu ir šluoja nuo kelio vieną varžovą po kito. Penkių pergalių serijoje rasite ne tik Eksperimentą ar Riešę, bet ir Prima Line, WOU ir net patį Alytį.

International Vilnius, kaip minėta, gali tik pasistengti garbingai finišuoti, kad ir 6-oje vietoje. O VU MIF grumiasi dėl medalių, ir ne tik bronzos, bet ir tauresnės prabos. Jų motyvacija laimėti bus keleriopai didesnė. Ir jie jau įrodė, kad padarys viską, idant nepaleistų pergalės iš savo rankų.

PROGNOZĖ. 2:5

20.40



Vilniečiai (43 tšk.) - SFK Novovileisk (39 tšk.) III Fanų ketvirtis

Centrinė ir bene didžiausią intrigos užtaisą savyje slepianti turo dvikova. 12 turų nepralaimintys ir 7 pergalių seriją turintys Vilniečiai. Ir taip pat savo 7 paskutines rungtynes laimėjusi SFK Novovileisk ekipa. 

Papildomo karščio šiai dvikovai duoda ir 1-ojo turo prisiminimai, kai kietoje ir bekompromisėje kovoje Novovileisk 4:2 įveikė Vilniečius.  Tada geriau startavo ir po Mariaus Drozdovo įvarčio į priekį išsiveržė Vilniečiai, bet pirmame kėlinyje Novovileisk lyderis Andrius Kondratovič rezultatą išlygino, o antrame kėlinyje - ir persvėrė. Tiesa, Novovileisk komandai pirmaujant 3:1 Vilniečiai dar kartą pašvelnino, tačiau į Tomaš Korkut tikslų smūgį savo atsakymą pateikė Igor Kozlov ir Novovileisk šventė pergalę 4:2.

Po pirmo turo atrodė, kad būtent Novovileisk bus ta komanda, kuri kabinsis į atlapus Alyčiui ir kitiems diviziono favoritams. Tačiau nuo 8 turo savo fantastinę seriją pradėję Vilniečiai surinko net 34 taškus iš 36 galimų - ir nūnai žengia antroje vietoje, vos 3 taškais atsilikdami nuo pirmaujančio Alyčio.

Visgi, lyderių persvara nėra tokia jau didelė, kad Novovileisk negalėtų įsiterpti į medalių dalybą. Abi komandos šiuo metu demonstruoja puikią sportinę formą, nestokoja pasitikėjimo savo jėgomis ir neslepia ambicijų. Kadangi abi komandos laimėti negali, kažkam teks užleisti kelią varžovams. Tačiau be kovos to tikrai nebus.

PROGNOZĖ. 3:3

Žalia Raudona (24 tšk.) - MSC (10 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Pirmose sezono rungtynėse Žalia Raudona net 11:1 pervažiavo MSC ekipą. Tuo metu atrodė, kad Darvydo Šerno smūgiai ir Roberto Šuškevič išmintingas vadovavimas gali pakylėti Žalia Raudona komandą į diviziono viršūnę. Vis dėlto, vasara, atostogos, vaikų treniruočių stovyklos ir kt. niuansai lėmė, kad sezono pabaigą ŽR pasitinka būdama 8-oje pozicijoje. 

Tikėtina, kad MSC sezono pradžią (ir vidurį) norėtų ištrinti iš archyvų bei kuo greičiau pamiršti. MFL senbuviai pirmą ratą baigė turėdami vos 1 tašką, o dar 9 pridėjo rugpjūtį. Tačiau atėjus rudenėliui sėkmė nuo MSC nusisuko. Adomo Kripo vadovaujami mėgėjai pralaimėjo keturias paskutines rungtynes ir faktiškai nebeturi šansų išsikapanoti iš priespaskutinės - 11-os vietos.

Kažkokių ypatingų žygdarbių šį sezoną jau nebeatliks ir Žalia Raudona. Be abejo, laimėjusi visas likusias rungtynes ji galėtų pasilypėti laipteliu (ar dviem) aukštyn. Bet kai komandos ambicijos siekė prizines vietas, vargu ar 6-as laiptelis ką nors pakeistų. Tačiau tai nereiškia, kad Žalia Raudona sezoną užbaigs viena koja ar puse jėgos. 

Nors šios rungtynės abiem komandom nieko nebeliame, bet gal kaip tik dėl to ir galima tikėtis energingo, laisvo ir įvarčiais papuošto futbolo.

PROGNOZĖ. 8:3

21.40



FK Riešė (22 tšk.) - FK Volcano (1 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmose tarpusavio rungtynėse FK Riešė 6:2 įveikė FK Volcano ekipą ir pratęsė tarpusavio susitikimuose pasiektų pergalių seriją iki trijų. Tiesa, Volcano futbolininkai irgi paliko naują įrašą kovų su Rieše metraščiuose, nes trečiuoju bandymu visgi pramušė varžovų gynybą. 

Tiesa, pastaruoju metu abi komandos nežiba. Antroje sezono dalyje Riešė užbuksavo ir iš pretendentų vagono persikėlė į turnyrinės lentelės viduriuką. Per paskutines 9 rungtynes Riešė iškovojo tik vieną pergalę ir patyrė aštuonias nesėkmes. 

Volcano nesėkmių serija - dar įspūdingesnė. Oranžiniai pralaimėjo 12 rungtynių iš eilės, o ir šiaip, šį sezoną tik kartą sužaidė lygiosiomis bei patyrė 18 nesėkmių. Kita vertus, Riešė paskutiniu metu irgi nežiba, tad Volcano, galimai, turės bene geriausią progą užbaigti nesėkmių seriją.

Aišku, su sąlyga, kad Riešė pro pirštus pažiūrės į diviziono autsaiderių iššūkį. O tai, žinant komandos vadovų ir lyderių ambicijas, sunkiai tikėtina.

PROGNOZĖ. 5:2

Alytis (46 tšk.) - Prima Line (36 tšk.) IV Fanų ketvirtis

1-ame čempionato ture Alyčio pralaimėjimas 2:5 Prima Line ekipai buvo pakrikštytas didžiausia staigmena ir netikėtumu. Nes nu visgi čempionai susitiko su MFL debiutantais, Apžvalgininkas jiems skyrė pergalę 6:2, o gavosi visai atvirkščiai. Ir, beje, gavosi visiškai pagal žaidimą, nes tąsyk Alytis žaidė kaip pirmą kartą iš gatvės susirinkusi mėgėjų komandėlė, o ne šilto ir šalto mačiusių futbolo meistrų kolektyvas.

Tada Apžvalgininkui kilo visokių minčių, net tokių, kad gal ne Alytis, o Prima Line turėtų vadintis pretendentu į aukščiausias pozicijas divizione? 

Bet Alyčio vadovas, vartininkas ir, kaip vėliau paaiškėjo - mušantis puolėjas Mykolas Adamavičius ramino Apžvalgininką, sakydamas, kad silpnoka sezono pradžia - tradicinė komandos problema. "Daug emocijų, daug noro, mažai kokybės ir rezultato. Kadangi tokių startų būta ir anksčiau, nieks nepanikuoja ir ruošiasi kitoms rungtynėms", - maždaug taip sakė Mykolas.

Ir kaip pirštu į dangų. Ilgą laiką (iki pat 13 turo) tas pralaimėjimas buvo pirmas ir vienintelis, o Alytis per kitas 11 rungtynių surinko 31 tašką (iš 33 galimų) ir tvirtai įsipatogino pirmoje diviziono vietoje. Tiesa, antroje sezono dalyje nutiko dar 2 pralaimėjimai, o paskutiniame ture tik per plauką pavyko išvengti nuostolių su Žalia Raudona komanda, tačiau Alytis ir toliau laikosi diviziono viršūnėje.

Savo ruožtu, taip pat gan ilgai su lyderiais žygiavusi Prima Line komanda paskutiniu metu pametė tempą. Per pastaruosius 5 turus PR iškovojo dvi pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė dvi nesėkmes. Po 19 ture patirto pralaimėjimo 2:4 su Vilniečiais, Prima Line oficialiai prarado net ir teorinius šansus kabintis į pirmą vietą. 

Tik teoriniai šansai liko pakovoti dėl antros, šiek tiek didesni - dėl trečios. Bet 4 taškų distancija nuo bronzinių medalių gali padidėti iki 7, jei šiame ture Prima Line nesugebės įveikti Alyčio. O padaryti tai bus labai sunku. Dabartinėmis sąlygomis - per sunku.

PROGNOZĖ. 3:1.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: