2021-10-05

A divizionas. Bronzinė Maracana ir dvi likusios intrigos

Priešpaskutinis turas A divizione atsakė į vieną klausimą, bet dar du paliko ateičiai. Po 20 turo sužinojome, kad bronza atiteks Maracana ekipai. Tačiau aukso ir raguolio skylės likimas paaiškės tik 21 ture.

REZULTATAI.



KULMINACIJA. Pirmoje turo dalyje labai nedaug trūko, kad abu mačai pasibaigtų lygiosiomis. Gal net vienodais rezultatais. Tačiau IndEx su Rytu sužaidė 5 ant 5, o El Dorado savo penkto Dinamikai įmušti ir nespėjo. Tad ir gavosi neatitikimas – Dinamikos pergalė 5:4.

O šiaip panašumų daugiau nei skirtumų. Štai Rytas 12 min.jau pirmavo 2:0, o Dinamika analogiškai – 13 min. Paskui IndEx ir Rytas keitėsi įvarčiais iki pat 47 min., kai Erikas Milašauskas ir Eduardu Grudinskij rezultatą iš 3:5 padarė 5:5. Ir tą penktą įvartį IndEx kapitonas pramušė jau 50 minutę.

Dinamika ir El Dorado įvarčiais irgi keitėsi, bet 35 ir 40 min. eldoradininkai Tomas Tubutis bei Mindaugas Bičkovas pakoregavo algorimtą – ir išlygino rezultatą 3:3. Visgi, po to algoritmas atsigriebė: 42 min. Darius Jankauskas išvedė Dinamiką į priekį, 46 min. Airingas Streckis atstatė pusiausvyrą, bet 50 minutę Vladimiras Zadneprovskis pramušė pergalingą – ir Dinamika sezoną baigė laimėdama trijų mačų seriją su ex-čempionais. Sausai – 3 ant 0.

„Rungtynės buvo vienas didelis chaosas. Abiem komandom reikėjo pergalės, abi dėl jos kovojo iš visų jėgų, bet laimėjo tik viena. Aišku, gaila, kad šį sezoną mums taip ir nepavyko paimti nei taško iš Dinamikos . Bet lieka dar vienas formalumas. Paskutiniame ture reikia nugalėti IndEx ir eiti švęsti sezono pabaigą“, - pareiškė El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas.

BRONZA. Vis dėlto, antroje turo dalyje paaiškėjo, kad nei IndEx išplėštas taškas, nei Dinamika išplėšta pergalė šioms komandoms jokios apčiuopiamos naudos turnyrinės lentelės požiūriu neatnešė. Ir tuo pasirūpino Maracana. 

Gal net ne tiek Maracana, kiek konkrečiai iš FIFA salės futbolo pasaulio čempionato sugrįęs Arsenijus Buinickis. Praėjusiame ture pasižiūrėjęs, kaip MFL ketvirtyje siautėja kitas WC 2021 dalyvis Artur Juchno, šiame Arsenijus nusprendė ir pats sudalyvauti. Ir taip sudalyvavo, kad ant menčių sausai paguldė tuometinius A diviziono lyderius – Fortitudo. Ir dar turo Rinktinės kapitono raištį pasiėmė.

„Kalbant apie vakarykštes rungtynes ir ieškant pergalės priežasčių, reikėtų pastebėti, kad toli gražu neoptimali sudėtis išėjo į naudą – žaidėjai mobilizavosi, iškart tapo aiškus gynybinis ir paremtas disciplina rungtynių planas. Pasirodo to ir tereikėjo. 

Na ir šį kartą mes išsitraukėme dar nematytą džiokerį – Arsenijų Buinickį, kuris surengė vieną ryškiausių matytų pasirodymų MFL‘e. Jis ne tik dirigavo kiekvienos atakos tempą bei pelnė du puikius įvarčius, bet ir vadovavo visai komandos gynybai: kur padvigubinti, kur pasaugoti, kam pakilti, kam nusileisti. Neįtikėtina pasaulio salės futbolo čempionato individuali sportinė forma mums pasitarnavo pačiu laiku. Pagyrų verti ir visi kiti aikštėje pasirodė žaidėjai, kurių kiekvienas parodė geriausią savo versiją. Keista girtis patiems, bet jei jau kiti negiria – tenka imtis iniciatyvos“, – konstatavo Maracana ekipos Facebook paskyra.

Beje, anot į eterį sugrįžusio Maracana Facebook paskyros rašytojo, Vilniaus futbolo mokyklos legendos tik gerokai po rungtynių išsiaiškino, kad ši pergalė jiems garantavo bronzinį finišą čempionate. „Tai mums ketvirtas sezonas MFL‘e. Per visus juos užimdavome tai trečią tai ketvirtą vietas. Šį kartą prizinė vieta atkeliavo labai keistose vėžlių ir sraigių lenktynėse. Vos 1,45 taško per rungtynes pakako, jog pasiektume savo minimalius sezono tikslus (ankstesniais sezonais rinkome atitinkamai po 1,8; 1,9 ir 1,5 taško). Bet čia kaip grožio konkurse – jei kitos konkurentes baisesnės, tai nebūtina būti gražuolei, jog laimėtum“,– perliukus žėrė Maracana Facebook raštininkas.


Tuo metu Fortitudo po rungtynių galėjo tik guostis, kad dar nieks neprarasta. „Iš esmės varžybos blankios, atrodo visiems trūko ugnelės, matyt pasąmonėj žinodami, kad galim klupti nesugebėjome tinkamai nusiteikti susitikimui. Ir negali sakyti, kad nesistengėm, bet kažko visgi trūko... Aišku ir Maracana gynėsi puikiai, susispaudę prie savų vartų kantriai ir disciplinuotai blokavo visus mūsų bandymus, todėl kažkokių labai rimtų progų įgelti galima sakyti net neturėjom. O varžovai savo ruožtu puikiai išnaudojo mūsų spragas gynyboje ir pelnytai pasiėmė tris taškus, kurie jiems beje užtikrino bronzos medalius, su kuo juos ir sveikiname!“, – rašoma Fortitudo Facebook paskyroje.


VOLAS. Fortitudo sveikino Maracana ekipą, o pastaroji perdavė linkėjimus GREEN TOWN – FK Eagle Team komandai. Kuri, prisiminkime, praėjusiame ture perdavinėjo linkėjimus Maracana ekipai, skatindama viską laimėti ir pasiimti bronzą.

„FK Eagle Team Jūsų linkėjimai išsipildė, tad ir mes iš savo pusės padarėm ką galėjom – tikimės, kad pasiimsite, kas Jums priklauso“, – konstatavo Maracana.

Ir bent jau pirmą žingsnį link to, kas jiems, anot Maracana raštininko, priklauso, Ereliai dėjo labai solidžiai. Tiesa, ne be vargo. Rungtynėse su SKK Oniksas-TEC komanda Eagle Team kamavosi beveik visą pirmą kėlinį, ir tik 22 minutę Aleksandr Lebedev pagaliau atidarė įvarčių sąskaitą. Bet kai jau atidarė – tai įvarčiai ir pabiro. 24 ir 25 minutėmis Paulius Sakalis pridėjo dar du, tad po pirmo kėlinio Eagle Team pirmavo 3:0. O antrame, kaip priimta sakyti esant akivaizdžiai vienos komandos persvarai, buvo tvarkomi formalumai. Kuriuos sutvarkius paaiškėjo, kad Eagle Team laimėjo 7:1.

Ereliams pergalė leido sugrįžti į pirmą vietą divizione, bet aukso medalių dar negarantavo. Tuo metu Oniksas-TEC po rungtynių galutinai atsisveikino su medalinėmis viltimis. Nors, kaip jie patys pripažino, tos viltys nebuvo jau tokios didelės. 

„Tenka pripažinti, kad ereliai mums yra sunkiai įkandamu riešutu nuo 2016 metų. Viena pergalė iš 14 tarpusavio rungtynių, matyt tą aksiomą tik patvirtina. Kai nepavyksta mobilizuotai gintis ir tiksliai perduoti kamuolį komandos draugui , tikėtis palankaus rezultato rungtynėse su  Eagle Team vargu ar verta. 2 virpstai ir 4 smūgiai į erelių vartus, garantavo tik 1 vieną pelnytą įvartį. Mums gi pusę pirmojo kėlinio dar akivaizdžiai sekėsi nepraleisti įvarčio.  Sveikinimai Eagle Team, ar kitą ketvirtadienį jiems pakaks to vieno taškelio likti pirmoje vietoje,  ar mums tas vienas taškelis garantuos 4/5-ą vietas – bus aišku jau po 7 dienų“, – pastebėjo SKK Oniksas-TEC Facebook apžvalgininkas. 


RIKIUOTĖ. Priešpaskutinis turas turnyrinėje lentelėje atliko kelias rokiruotes. Visų pirma, į viršūnę vėl sugrįžo Eagle Team, o Fortitudo smuktelėjo į antrą poziciją. Maracana, kaip visi jau žino, užsitikrino bronzą ir vietą MFL sezono uždarymo šventėje.

Savo ruožtu, Dinamika šovė iš 6-os į 4-ą vietą, bet iki prizininkų pakylos jau nebepakils. IndEx liko 5-oje, SKK Oniksas-Tec smuktelėjo 6-on. Bet ir jie gali būti ramūs, nes žemiau 7-os nebenusmuks. 

Tik El Dorado ir Rytui ramybė negresia. Komandas skiria vos vienas taškas ir niekas negali užtikrintai pasakyti, kuri ekipa sezoną užbaigs raudonoje iškritimo zonoje.



STATISTIKA. Komandos sumušė 30 įvarčių, arba po 7,5 įvarčiaus per rungtynes vidutiniškai.

Rezultatyviausiai turą atžaidė 7 kartus pasižymėjusi Eagle Team ekipa, po 5 įvarčius pelnė IndEx, Rytas ir Dinamika.

Ant apvalaus 0 atlakstė Fortitudo, vos 1 suskrebeno SKK Oniksas-TEC, 3 įvarčių pergalei užteko Maracana ekipai.

Geriausiai gynyboje sustovėjo ta pati Maracana, taip ir neleidusi pasižymėti Fortitudo ekipai. Vos 1 prasileido Eagle Team, 3 – Fortitudo.
7 išsitraukė Oniksas-TEC, po 5 – IndEx, Rytas ir El Dorado, 4 – Dinamika.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo 3 įvarčius pramušęs IndEx puolėjas Erikas Milašauskas. Po 2 pelnė Albert Šaveiko (Rytas), Darius Jankovskij (Dinamika), Arsenij Buinickij (El Dorado), Aleksandr Lebedev ir Paulius Sakalis (abu Eagle Team).

Diviziono snaiperių rikiuotėje net ir po antro iš eilės tuščio turo toliau pirmauja Fortitudo atakų lyderis Arnas Levonauskas. Jo sąskaitoje – 26 įvarčiai. Sidabrinio batelio pozicijoje esantis Tadas Švaikevičius turi 21 įvartį, o Justinas Baltrimavičius, Artūras Jeršovas ir E. Milašauskas – po 19.

DRAUSMĖ. Per ketverias rungtynes parodytos trys geltonos kortelės. Jų autoriai – Deividas Golubickas (Dinamika), Mindaugas Bičkovas (El Dorado) ir Saulius Legetavičius (Maracana).

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas per visą turą nuspėjo tik Eagle Team pergalę, ir tai ne 7:1, o 5:3. Visos kitos prognozės ėjo pro šalį, tad turą 3:1 laimėjo Komandos. Likus paskutiniam turui jos pirmauja 47:34.

TURO RINKTINĖ.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: