2021-10-05

B divizionas. Alyčio dovanos persekiotojams

Likus dviems turams iki sezono finišo atmosfera turnyrinės lentelės viršūnėse ne juokais kaista. Alytis sugebėjo pamesti du taškus, FK Vilniečiai pasiėmė visus 3, ir dabar lyderius nuo artimiausių persekiotojų skiria tik taškas.

REZULTATAI.



GRIEŽTAI. Turą atidarė VU MIF ir International Vilnius dvikova. Šiaip jau galėjo būti visai rimtos rungtynės, bet International Vilnius elementariai nesusirinko. Tiksliau - susirinko, bet iš pradžių tik 5, o antrame kėlinyje prisijungė ir šeštas žaidėjas. VU MIF į šį reikalą pažiūrėjo rimtai ir pirmame kėlinyje žaidė pilnu 7-etu. Ir visiškai dėsningai pirmą kėlinį laimėjo 7:0.

Antrame kėlinyje komandos jau žaidė 6 prieš 6, jo rezultatas 3:1 studentų naudai. Viso per abu kėlinius gavosi 10:1 VU MIF naudai. Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Nedas Suokas, Adomas Antanavičius, Edas Lakavičius ir Ignas Kunickas. Nors jo komanda ir laimėjo, bet po rungtynių VU MIF kapitonas nebuvo laimingas. "Liūdna, kai priešininkai nesusirenka. Nenorėjome rizikuoti, todėl pirmame kėlinyje žaidėme 7 prieš 5, o kai jau viskas buvo aišku, tada žaidėme lygiomis sudėtimis. Bet didelio malonumo dėl to tikrai nėra. Juo labiau, kad mums sezono pabaiga yra labai svarbi, o toks keistas turas gali išmušti iš vėžių. Juk tikrai keista, kai vieną dieną žaidi prieš stipriausią lygos komandą, o kitą - su 5 priešininkais. O po to vėl teks grumtis su pajėgiais varžovais, kur reikės maksimalios koncentracijos. Tad tokios lengvos rungtynės nieko gero neduoda", - konstatavo I. Kunickas.

SPROGIMAS. Nieko ypatingai gero sezono pabaigoje nešviečia WorldOne United ir Eksperimento komandoms, bet jos vis tiek susirinko pilnomis sudėtimis. Tiesa, WOU žaidė be keitimų, tačiau jiems tai absoliučiai ne naujiena, ir jie jau ne kartą įrodė, kad ir 7-iese gali laimėti.

Laimėjo ir šįkart. 3:0 - ir visus įvarčius WOU sumušė per 3 minutes: nuo 43 iki 45 min. Pirmus du įvarčius pelnė Kristian Tankevič, o trečią pridėjo WOU vadovas Victor Cachay Grande. Po rungtynių jis teigė, kad neturėdami keitimų pirmame kėlinyje WOU stengėsi žaisti atsargiau, bet antrame nusprendė rizikuoti ir daugiau atakuoti. 

"Rungtynės buvo labai intensyvios ir emocingos, nes mes su Eksperimetu puikiai pažįstame  vieni kitus. Vis dėlto, reikia pasakyti, kad varžovai neparodė savo geriausio žaidimo, jiems ypač trūko aštrumo atakoje. Kita vertus, pirmame kėlinyje mes taip pat neišnaudojome savo turėtų progų, o antrame nusprendėme nebetaupyti jėgų ir atakavome visa komanda. Džiugu, kad pavyko įmušti ir laimėti. Nors ši pergalė nieko nekeičia, bet nugalėti Eksperimentą buvo labai malonu", - teigė WOU vadovas.

SAUSAI. Be ambicingų turnyrinių tikslų, tiesiog savo malonumui antroje turo dalyje žaidė ir Žalia Raudona bei MSC komandos. Galutinis rezultatas rodo, kad žali ir raudoni įmušė 7, o MSC - 0. Tad ir malonumo, be abejo, gauta atitinkamai. 

Tiesa, bent jau pirmame kėlinyje kovos būtų gan rimtos. Žalia ir Raudona priešininkų gynybą pramušė tik 18 minutę, kai MSC vartininkas Julius Kiveris suklydo "ant" išėjimo. Beje, tuoj pat MSC puolėjas Juozas Pečiukaitis galėjo palyginti, bet iš pradžių pataikė į skersinį, o paskui galva iš kelių metrų - virš vartų.

O štai Žalia Raudona progų nebešvaistė. Pirmo kėlinio pabaigoje tiksliu smūgiu atsižymėjo po traumos į aikštę sugrįžęs Tomas Staniūnas, o antrame jau mušė visi, kas tik netingėjo. Iš viso Žalia Raudona gretose įvarčiais atsižymėjo 7 žaidėjai, o bene gražiausią mini šedevriuką sukūrė žaidžiantis komandos treneris Robertas Šuškevič.


"Varžovai buvo greitesni, geresni ir tikslesni, - po rungtynių pripažino MSC vadovas Adomas Kripas. - O mums labai trūko pagrindinio gynėjo Edgaro Butkevičiaus. Jis yra mūsų kertinis žaidėjas ne tik gynyboje, bet ir puolant. Deja, šį kartą jo nebuvo, todėl ir gavosi toks negražus rezultatas".
 
SERIJOS. Antroje turo dalyje visos šviesos krypo į III Fanų ketvirtį, kur susitiko karščiausios diviziono komandos - FK Vilniečiai ir SFK Novovileisk. Prieš šį susitikimą abi komandos turėjo 7 laimėtų rungtynių serijas, o Vilniečiai - ir 12 nepralaimėtų rungtynių mega seriją.

Po šio turo Vilniečiai turi 8 laimėtų ir 13 nepralaimėtų mačų serijas. O Novovileisk - nebeturi nieko, tik teorines galimybes pakovoti dėl bronzos medalių.

O po pirmo rungtynių kėlinio Novovileisk turėjo visas galimybes ne tik pratęsti serijas, bet ir kabintis į aukštesnės prabos medalius. 15 min. Vilniečių vartininkas Sergejus Kuosa apmaudžiai suklydo prie savo vartų ir dideliam Naujosios Vilnios komandos gerbėjų džiaugsmui, kamuolys nuo vartininko galvos suspurdėjo tinkle.

Tačiau antrame kėlinyje džiaugėsi tik Vilniečių palaikymo komanda. 27 min. Viačeslav Rodevič išlygino, o 29 min. - Daniel Guleckij persvėrė rezultatą. O 45 min. 9 metrų baudinį realizavęs Tomaš Korkut padėjo paskutinį tašką šiose kietose, atkakliose ir emocingose rungtynėse.


Tokiu būdu Vilniečiai ne tik pratęsė savo serijas, bet ir atsirevanšavo Novovileisk ekipai už nesėkmę 1-ame ture. Ir tuo pačiu - priartėjo prie diviziono lyderių, FK Alytis komandos.

LYGYBĖ. Tiesa, kad Vilniečiai priartėtų, pasistengė Prima Line komanda. Rungtynėse su Alyčiu ji net tris kartus žaidė mažumoje, o paskutinę tokią atkarpą turėjo nuo 46 minutės, kai Alytis pirmavo 4:2. Ir nepaisant to, žaisdami 6 prieš 7, Prima Line futbolininkai sugebėjo įmušti du įvarčius ir galiausiai pasiekė lygiąsias - 4:4.


Tik tiek, kad tas iškovotas taškas Prima Line komandai jokio džiaugsmo nesuteikė. "Rungtynes atėjom laimėt ir pakovot dėl teorinės 3-ios vietos. Bet prasileidom žioplų įvarčių, dėl to teko nuolat vytis varžovus. Galiausiai pasivijome, bet lygiosios mūsų netenkino, nes jautėmės stipresni. Aišku, smagu, kad būdami mažumoje sugebėjome atlošti du įvarčius, džiugu, kad parodėme charakterį. Tačiau turnyrine prasme esame nusivylę", - teigė Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius.

Visiškai natūralu, kad po rungtynių nedžiūgavo ir Alyčio futbolininkai. Aišku, taškas geriau nei nieko, bet kai pirmauji 4:2 ir žaidi daugumoje, ir paleidi tokius svarbius taškus - džiūgauti nesigauna. Juo labiau, kad trečią įvartį alytiškiai patys sau įsimušė, o ketvirtą prasileido abejingai pasžiūrėję į varžovų kontrataką. Į komandos požiūrį baksnojo ir Alyčio gynėjas Augustas Trinkūnas.  

"Manau, kad komandos moralė pakrito, o ir sportinė formo ne tokia jau gera. Todėl tokios ir rungtynės buvo - išsiblaškymas, koncentracijos trūkumas. Visi šie dalykai susideda, ir tikrai ne atsitiktinai žaisdami daugumoje prasileidome du įvarčius", - konstatavo A. Trinkūnas.

BENEFISAS. Paskutinėse turo rungtynėse intrigos nebuvo. FK Volcano ir trečią kartą iš eilės susirinko 6-iese. Jų varžovai - FK Riešė, turėjo 8 žaidikus, bet sutiko rungtyniauti 6 prieš 6. Ir tokiame formate laimėjo 8:2. Kaip jau įprasta, Volcano kurį laiką priešinosi, iki 12 minutės laikėsi po lygiai 1:1, bet galiausiai pasipylė įvarčiai - ir po pirmo kėlinio 6:2 priekyje buvo Riešė. 

Antrame kėlinyje riešininkai pridėjo dar 2 įvarčius, o jų autoriumi tapo nominalus komandos gynėjas Donatas Dromantas. Beje, šiose rungtynėse jis iš viso įmušė 4 įvarčius, nors prieš tai buvo pasižymėjęs tik 3 įvarčiais. Nors toks rezultatyvus proveržis neturėtų stebinti, nes paskutiniu metu Donatas daugiau laiko praleisdavo puolime, o šį kartą turėjo pakankamai erdvės ir laiko, kad pasigerintų savo asmeninę statistiką. 

"Varžovai leido žaisti, tai pasijungdavau į atakas, išnaudojau turėtas galimybes. Rimtesnė kova buvo tik mačo pradžioje, o paskui jau žaidimas vyko viena kryptimi", - konstatavo D. Dromantas.

RIKIUOTĖ. Po 20 turo viršutinėje turnyrinės lentelės dalyje komandų rikiuotė nepakito, bet atstumas tarp lyderio Alyčio ir jo persekiotojų sumažėjo. 

SFK Novovileisk liko ketvirtoje vietoje, o į trečią galėtų įšokti tik sulaukę VU MIF dovanėlių. Prima Line oficialiai pasitraukė iš medalių medžioklės, o visos kitos komandos joje jau senokai nebedalyvauja.



STATISTIKA. 41 įvartis per 6 rungtynes, arba po 7,1 vidutiniškai. 
Daugiausiai primušė VU MIF - 10 golasų. 8 pelnė FK Riešė, 7 - Žalia Raudona.

Be golasų turą baigė Eksperimentas ir MSC, su 1 - Novovileisk ir International Vilnius, su 2 - Volcano.

Geriausia gynyba - pas Žalia Raudona ir WorldOne United. Atstovėjo ant 0. 1 prasileido Vilniečiai ir VU MIF, 2 - Riešė.

Prasčiausiai sekėsi 10 įvarčių ištraukusiam International Vilnius vartininkui, 8 traukė Volcano, o 7 - MSC vartininkai.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausiu turo žaidėju tapo FK Riešė gynėjas Donatas Dromantas, į Volcano vartus įmušęs 4 įvarčius. Net 8 žaidėjai pelnė po 2 įvarčius.

Diviziono snaiperis Žydrūnas Germanas Prima Line ir Alyčio dvikovoje įvarčiais nepasižymėjo, bet jo sąskaitoje 33 golasai, tad gal jam ir nebereikia. Kristian Tankevič (WorldOne United) su 24 įvarčiais yra antras, RuslanTamilin (Vilniečiai) turi 20.  

DRAUSMĖ. Būtų labai drausmingas turas, bet Prima Line sugebėjo užsidirbti net 3 geltonas korteles: pasižymėjo Žydrūnas Germanas, Artūras Kirkutis ir Emas Petrauskas.

PROGNOZĖS. Eilinį kartą Apžvalgininkas laimėjo turą atspėdamas 4 rungtynių baigtis (iš 6), bet anei vieno tikslaus rezultato. Persepktyviai judėjo Vilniečiai ir Novovileisk, bet vietoje lygiųjų 3:3 gavosi 3:1. Riešė buvo teisingame kelyje su Volcano, bet galiausiai Donatas Dromantas persistengė ir vietoje 5:2 gavos 8:2.

Turo baigtis - 4:2 Apžvalgininko naudai, o sezono rezultatas - 80:42.

TURO RINKTINĖ. 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: