2021-10-06

A divizionas. 21 turo anonsas

MFL A diviziono komandos pasiekė finišo liniją. Beliko tik paskutinis šios 21 veiksmo dramos aktas - paskutinis turas. Tik jam pasibaigus paaiškės MFL čempionai ir didžiausi nelaimėliai. GREEN TOWN - FK Eagle Team ar FK Fortitudo? FK Rytas ar, baisu ir pagalvoti - El Dorado?

19.40



El Dorado (21 taškas) - FC IndEx (25 tšk.) I Fanų ketvirtis

"Lieka formalumai, reikai nugalėti IndEx ir eiti švęsti sezono pabaigos", - po paskutinių rungtynių pareiškė El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas.

Ir čia galima būtų paprieštarauti. Nes formalumai liko IndEx komandai, o El Dorado - anaiptol. Priminsiu, kad paskutinėse rungtynėse El Dorado 4:5 pralaimėjo Dinamikai. Jei būtų laimėjusi - tada paskutinis tikrai tebūtų formalumas. Kaip kad dabar IndEx futbolininkams. Jiems paskutinės rungtynės - grynas formalumas. Laimės - gal bus 4-i. Pralaimės - gal bus 6-i. Visais aspektais imant - absoliučiai jokio skirtumo.

Tuo metu El Dorado ekipai pralaimėjimas gali reikšti atsisveikinimą su A divizionu. Lygiosios, beje, irgi. Tik pergalė daugkartiniams MFL čempionams leistų ramiai atsipūtus atšvęsti, neslėpkim, nesėkmingo sezono pabaigą.

Šiais metais tarpusavio rungtynėse El Dorado iš IndEx pasiėmė 4 taškus iš 6. Pirmame rate pati pirmoji čempionato dvikova baigėsi lygiosiomis 2:2, o antrame - 2:1 laimėjo El Dorado. Beje, abiem atvejais paskutiniai rungtynių įvarčiai buvo įmušti iš baudinių: pirmose rungtynėse tokiu būdu tašką IndEx ekipai išplėšė Dmitrijus Raksa, o antrose - pergalę El Dorado komandai nukalė Tomas Tubutis.

Iš tiesų, labai įdomu, kuri gi komanda rimčiau pažiūrės į sezono finišą. Praėjusiame ture IndEx įrodė, kad nepaisant tragiškai susiklosčiusio trečiojo rato, komanda turi savigarbą ir dramatiškoje kovoje su Rytu išvengė penkto iš eilės pralaimėjimo. Bet ar pakaks motyvacijos taip pat kapotis ir su El Dorado, štai klausimas kame. Kita vertus, ar sugebės iš savęs išspausti maksimumą patys El Dorado futbolininkai? Nes kažkur pasąmonės gelmėse juk gali kirbėti mintelė, kad net ir pralaimėjimas nebūtų tragedija, nes pagrindiniai konkurentai taip pat dar turės laimėti. Ir ne prieš bet ką, o prieš bronzinę A diviziono komandą.

PROGNOZĖ. 6:4

SKK Oniksas-TEC (24 tšk.) - FK Dinamika (26 tšk.) II Fanų ketvirtis

Jei pirmoje finalinio turo dalyje jokio stipraus intereso kapotis dėl pergalės neturi tik viena komanda, tai antroje tiek SKK Oniksas-TEC, tiek ir Dinamika žaist tik dėl garbės. Kad ir kaip pasibaigtų jų tarpusavio rungtynės, kad ir kaip susidėliotų kitų turo dvikovų rezultatai - abi komandos finišuos tarp 4 ir 7 diviziono vietų. 

Tarpusavio mačuose šį sezoną Oniksas-TEC ir Dinamika pasidalino po pergalę: pirmame rate 4:2 laimėjo Dinamika, o antrose rungtynėse Techninė pergalė 3:0 buvo įrašyta Oniksas-TEC ekipai. Pastarosios rungtynės ženklino bene žemiausią Dinamikos nuopolio taško, kai mažumoje rungtynes pradėjusi ekipa po pirmo kėlinio liko tik su 4 oficialiai registruotais žaidėjais - ir pagal varžybų nuostatus pasiėmė kuklų Techninį pralaimėjimą.

Tačiau tas antausis teigiamai paveikė Dinamiką - per paskutines 7 rungtynes dinamiškieji iškovojo 4 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis, o pralaimėjimus patyrė tik žaisdami su Fortitudo. Vienu metu net buvo blykstelėjusi viltis pasigauti bronzos medalius, bet šią viltį nugesino kiek sėkmingiau finišavusi Maracana.

Tuo metu Oninksas-TEC lieka ištikimas sau ir finišo tiesiojoje banguoja lygiai taip pat, kaip kad bangavo visą sezoną. Pergales keičia pralaimėjimai, o pastaruosius - pergalės. Ir tai absoliučiai nepriklauso nuo komandos susirinkimo ar nesusirinkimo. Štai 19 ture Oniksas-TEC su minimaliais resursais 11:0 sutriuškino IndEx, o 20-ame, su 11 žaidėjų 1:7 nusileido Eagle Team ekipai. 

Tikėtina, kad paskutiname ture laimėtoją lems ne tiek susirinkimas, kiek - nusiteikimas. Pas ką bus daugiau motyvacijos, sportinio pykčio ir noro kautis - tas ir laimės.

PROGNOZĖ. 8:5

20.40 



FK Rytas (20 tšk.) - Maracana (29 tšk.) I Fanų ketvirtis

Pernai Rytas A divizione iškovojo bronzą, o Maracana liko 4-a. 2019 metais bronza džiaugėsi Maracana, o Rytas finišavo 7-as. 2018-ais Rytas buvo 3-ias, o Maracana - 4-a. Pagal šį algoritmą peršasi išvada, kad šiais metais Maracana iškovos bronzą, o Rytas bus 7-as.

Viena algoritmo dalis, beje, jau tapo realybe. 20 ture Maracana 3:0 įveikė Fortitudo, sulaukė palankių rezultatų kitose turo rungtynėse - ir voila, sveikiname su bronza. Kad algoritmas būtų absoliučiai teisus, reikia, kad šiame ture Rytas nugalėtų Maracana, o El Dorado - nenugalėtų IndEx. Ir tada viskas būtų taip kaip įprastai - Maracana 3-ia, Rytas - 7-as.

Ir vis dėlto, bent jau kol kas, futbolo aikštelėje žaidžia žmonės, o ne algoritmai. Šiais metais Maracana abu sykius įveikė Ryto komandą: pirmame rate 4:3, o antrame - 5:2. Jei įveiks ir trečią kartą - Rytas liks 8-as. Net jei ir neįveiks, bet El Dorado susitvarkys su IndEx - Rytas liks 8-as. Ir įdomiausia, kad prieš žengdami į aikštę Ryto futbolininkai jau žinos, ar jie dar turi šansą kabintis į aukštesnę poziciją divizione, ar jau nebe.

Tikėtina, kad nuo to žinojimo ir priklausys rungtynių baigtis. Maracana bet kuriuo atveju susirinks gražiai užbaigti sezono, pabendrauti, padalyvauti. Ryto komandos nuotaikos gali būti kardinaliai priešingos - nuo mirk arba gyvenk, iki absoliučiai px... Kita vertus, net ir priverstinai išeinant iš baliaus visada smagiau efektingai trinktelėti durimis, kad išgirstų, prisimintų ir lauktų sugrįžtant.

PROGNOZĖ. 5:7

GREEN TOWN - FK Eagle Team (43 tšk.) - FK Fortitudo (41 tšk.) II Fanų ketvirtis

Mes laukėme, laukėme - ir sulaukėme. Paskutinis turas, auksinė intriga ir lemtinga pagrindinių pretendentų tarpusavio akistata. Tiesa, sezono pradžioje buvo galvojama, kad toje lemtingoje akistatoje turėtų susitikti Eagle Team ir El Dorado. Vicečempionas ir 2021 m. MFL Supertaurės laimėtojas ir 2018-2020 m. čempionai. Stačiai klasikų klasika.

Bet gavosi šiek tiek kitaip. Eagle Team savo vaidmenį atliko beveik tobulai, o štai čempionai šį sezoną nežibėjo ir pridavė savo regalijas nelaukdami pirmenybių finišo. Ir būtų gan nykus sezono finišas, jei ne Fortitudo proveržis. Čempionatą pergale 4:3 prieš tą pačią Eagle Team pradėję fortitudininkai paneigė visas išankstines prognozes ir faktiškai iki pat paskutinio turo palaikė Ereliams draugiją diviziono viršūnėje.

Prieš 20 turą Fortitudo netgi buvo pakilusi į pirmą vietą, bet tada, matomai, prisiminė, kad ne jie yra šio čempionato favoritai, kad jiems labiau tinka "underdogų" vaidmuo, ir 0:3 prasileidę nuo bronzinės Maracana ekipos grįžo į antrą poziciją. 

Eagle Team savo silpnumo akimirką apturėjo 19 ture, kai tik per stebuklą išvengė nesėkmės rungtynėse su Dinamika. Tada Ereliai konstatavo, kad tai buvo blogiausios sezono rungtynės, bet jau geriau bolgai žaisti 19 ture, nei, tarkim, 21-ame. Ir tarsi pagrįsdami savo žodžius, 20 ture 7:1 pervažiavo per SKK Oniksas-TEC ekipą. Ir tokiu būdu prieš sezono finišą sugrįžo į diviziono turnyrinės lentelės viršūnę.

Turnyrinės lentelės viršūnėje situacija nesudėtinga: Eagle Team turi 43, o Fortitudo - 41 tašką. Tai reiškia, kad Ereliai taps čempionais net ir sužaidę lygiosiomis, o Fortitudo aukso medalius čiupinės tik pergalės atveju. 

Šį sezoną Fortitudo jau kartą įveikė Eagle Team. Bet tai nutiko pirmose čempionato rungtynėse, o jos, kaip žinia, nebūtinai kažką sako apie komandų pajėgumus čempionato paskutinėse rungtynėse. Antrasis komandų susitikimas 13 ture baigėsi lygiosiomis 2:2. Tąsyk Eagle Team dar 44 minutę pirmavo 2:0, bet Fortitudo per likusias penkias minutes sugebėjo rezultatą išlyginti. O pabaigai - galėjo net ir išplėšti pergalę. Bet neišplėšė.

Koks bus paskutinės dvikovos scenarijus? 

Viena vertus, Eagle Team yra favoritai, juos turėtų slėgti papildoma įtampa, nes šį sezoną bet kokia kita vieta išskyrus pirmą jiems būtų didelė nesėkmė. 

Tuo metu Fortitudo jau ir taip padarė daugiau nei buvo tikimasi, jie visą sezoną demonstravo aukšto lygio futbolą, rinkosi taškus, skynė pergales, palaikė konkurencinėje įtampoje Eagle Team, bet niekas pernelyg nenustebtų, jei sezoną užbaigtų antroje vietoje.

Kita vertus, kito tokio šanso įsirašyti aukso raidėmis į MFL istoriją Fortitudo gali ir neturėti, tad noras laimėti čia ir dabar turėtų būti labai rimtas akstinas - arba girnapusė po kaklu. Iki šiol geriausias rezultatas Fortitudo istorijoje buvo 4-a vieta 2016-ais, o medalius pavyko iškovoti tik 2014 m. B divizione. Beje - sidabro.

O štai Eagle Team žaidėjai yra šilto ir šalto MFL kovose matę vilkai, daugkartiniai čempionai, prizininkai, taurių ir Supertaurių laimėtojai. Ir lemiamos rungtynės jiems jokia naujiena. Tiesa, iki šiol tos lemiamos dvikovos Ereliams nebuvo sėkmingos. 

Štai 2016-ais prieš paskutinį turą Eagle Team dviem taškais atsiliko nuo El Dorado, o lemiamas tarpusavio rungtynes pralaimėjo 3:6. 2018 ir 2019 m. čempionatą taip pat užbaigė Eagle Team ir El Dorado akistatos, bet jų vertė buvo mažesnė - ne auksas, o tik garbė. Abiem atvejais Eagle Team paskutinių mačų laimėti nesugebėjo.

Dar dramatiškesnė istorija nutiko pernai. Prieš paskutinį turą Eagle Team žengė pirmoje vietoje, tašku lenkdama El Dorado komandą. Tačiau paskutinėse čempionato rungtynėse Ereliai sužaidė lygiosiomis, o El Dorado - laimėjo. Tokiu būdu Eagle Team trečią kartą iš eilės liko su sidabru, o El Dorado - su auksu.

Ir čia privaloma paminėti dar vieną svarbų akcentą. 2020 m. spalio 22 d. Eagle Team ekipą su sidabru paliko būtent Fortitudo, paskutinėse rungtynėse sužaidusi su Ereliais lygiosiomis 1:1. Tai taip pat gali tapti papildomu motyvaciniu faktoriumi artėjančiose rungtynėse.

Nors, būkim atviri, kokios dar motyvacijos reikia Eagle Team komandai, kad ketvirtadienį į aikštę jos nariai išeitų nusiteikę atiduoti viską ir tik dėl pergalės? Paskutinį kartą Eagle Team MFL auksą laistė 2017 metais, pirmą - dar 2014-ais. Po pernykštės nesėkmės šiais metais auksas jiems tarsi ir privalomas. Reikia tik jį pasiimti.

PROGNOZĖ. 2:1

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: