2022-04-07

MFL „Arimex“ Taurė: 9 nežinomieji

Praėjusį šeštadienį Mini futbolo lygos sezoną oficialiai pradėjo dėl „Arimex“ Supertaurės kovojęs pajėgiausių 2021 m. A ir B diviziono komandų ketvertas – GREEN TOWN – FK Eagle Team, FK Fortitudo, FK Alytis ir FK Vilniečiai. O šį ketvirtadienį progą pasitikrinti jėgas Fanų stadione turės visos 18 MFL komandų.

FORMATAS.
Pirmame MFL „Arimex“ taurės turnyro etape įvyks 9 rungtynės. Kadangi antrame etape kovą dėl taurės tęs 8 kolektyvai, buvo priimtas sprendimas pakoreguoti varžybų formatą. Septynių porų laimėtojai iš karto pateks į ketvirtfinalį, o FK Riešė, FK Rytas, FK Eksperimentas ir FK Žalia Raudona grumsis dėl paskutinio – aštuntojo kelialapio. 

BULITAI.
Taurės rungtynėse neretai pasitaiko, kad per pagrindinį laiką nugalėtojas nepaaiškėja. Tokiu atveju komandos turės progą išmėginti savo laimę bulitų serijoje. Kaip atrodo bulitai galėjote pamatyti MFL „Arimex“ Supertaurės pusfinalyje.
 

NAUJOVĖS. Šiame MFL „Arimex“ Taurės turnyre bus išbandytos ir kelios komandų vadovų susirinkime pasiūlytos naujovės. 

1. Minutės pertraukėlė.  MFL „Arimex“ Taurės rungtynėse kiekviena komanda turės galimybę paprašyti minutės pertraukėlės. Tokia galimybe bus galima pasinaudoti po vieną kartą per kėlinį. 

2. Geltoną kortelę gavusi komanda žaidžia mažumoje 3 min., arba iki praleisto įvarčio į savo vartus. T.y. praleidus įvartį, komanda gali grąžinti nubaustą žaidėją atgal į aikštelę.

ANONSAS.

20 val.

Fanų I ketvirtis 

FK TEC - FK Fortitudo

Jau pirmame MFL „Arimex“ Taurės etape susitiks dvi A diviziono komandos – pernai per plauką nuo aukso likusi Fortitudo ir 6-oje pozicijoje sezoną užbaigusi TEC. Tiesa, praėjusiame sezone tai buvo SKK Oniksas-TEC, bet šiais metais liko tik TEC. Pasikeitė ne tik pavadinimas,  netrūksta ir komandos sudėtyje. Į aukštesnį lygį perskėlė pernykštis ekipos lyderis Deividas Linauskas, tačiau pagrindiniai žaidimo organizatoriai – Simonas Stankevičius, Arminas Lapinskas, Valdemar Šaveiko liko. Šiais metais jiems talkins nemenkas būrys SFL A divizione žaidžiančios Top Kickers ekipos futbolininkų. Tiesa, jiems tai bus pirmoji pažintis su MFL.

Tuo metu Fortitudo išsaugojo sidabrinę 2021 m. sezono sudėtį ir ambicijas. Tiesa, pirmasis blynas Supertaurėje prisvilo – pusfinalyje po bulitų serijos Fortitudo nusileido Alyčiui. Tikėtina, kad Taurės turnyre fortitudininkai sieks įrodyti, kad tai buvo tik apmaudus atsitiktinumas.

Abi komandos turi ilgą tarpusavio kovų MFL pirmenybėse istoriją, o 2017 ir 2018 m. jos susitiko ir „Arimex“ taurės turnyre. Kol kas abu susitikimai baigėsi TEC pergalėmis (3:2 ir 2:1), bet tai buvo seniai ir nūnai nelabai ką reiškia.

PROGNOZĖ. 2:4

Fanų II ketvirtis 

FC International Vilnius - GREEN TOWN – FK Eagle Team 

Pernykščiai B diviziono vidutiniokai prieš MFL čempionus ir Taurės savininkus. Taip, būtent Eagle Team yra paskutinė komanda, triumfavusi „Arimex“ Taurės turnyre. Tiesa, tai nutiko 2020-ųjų vasarą, o pernai taurės turnyras dėl įtempto grafiko nebuvo rengiamas.

FC International Vilnius pernai įspūdingai debiutavo MFL B divizione ir kurį laiką matavosi lyderių marškinėlius, bet pasiūlyto tempo neišlaikė ir galiausiai finišavo 7-oje pozicijoje. Tuo metu Eagle Team 2021-uosius pradėjo pergale Supertaurės varžybose, o galiausiai savo trofėjų lentyną papildė ir MFL čempionų taure. Tokiu būdu 2022-ųjų sezoną „Ereliai“ pradėjo turėdami visus tris MFL trofėjus.

Tačiau praėjusį šeštadienį „Arimex“ Supertaurės finale Eagle Team 2:3 nusileido Alyčiui ir vieną trofėjų jau atidavė. Ar atiduos ir antrą? Vargu. Eagle Team išlaikė kovinę, čempionišką sudėtį, o po sprigto Supertaurėje jų motyvacija išsaugoti Taurę turėtų būti gerokai didesnė.

Nestipriai pasikeitė ir International Vilnius sudėtis. Vis dėlto, komandą paliko jos pernykštis lyderis Viktor Bartoševič, o lygiavertės pamainos jam nesimato.

PROGNOZĖ. 2:5

Fanų III ketvirtis 

FK Riešė – FK Rytas

2017-2019 metais Riešė ir Rytas turėjo ne vieną smagią akistatą MFL čempionatuose, bet paskutinius kelis sezonus Riešė praleido B, o Rytas – A divizionuose. Šiais metais lyg ir galėjo nutikti susitikimas B divizione, nes 2021-ais Rytas A divizione užėme tik 8 vietą ir turėjo leistis žemyn. Visgi, pasitraukus iš MFL varžybų kelioms A diviziono komandoms Rytas tęs kovą aukščiausioje lygoje, o Riešė mėgins įrodyti, kad pernai užimta 9 vieta B divizione buvo tik atsitiktinumas.

Abi komandos naują sezoną pasitinka kažkiek pasikeitusios, tačiau išsaugojusios pagrindinius žaidėjus, emocinius lyderius. Ryto gretose ir toliau pirmais smuikais grieš Albertas Šaveiko, Viliam Novicki ir Eduardas Tučinskis, Riešės ekipoje žaidimą cementuos Donatas Dromantas, Rytis Jakavonis ir Tomas Guiskis. Visgi, bendras vaizdas palankesnis Rytui. 

Tiesa, šios poros laimėtojas dėl vietos „Arimex“ taurės ketvirtfinalyje dar turės grumtis papildomose rungtynėse su Eksperimento ir Žalia Raudona poros nugalėtojais.

PROGNOZĖ. 1:3

Fanų IV ketvirtis 

MSC – FK Vilniečiai

Komandos pernai B divizione užėmė kardinaliai priešingus polius: MSC finišavo priešpaskutiniai, o Vilniečiai – antri. 

Pernykščių komandų pajėgumo skirtumus iliustruoja ir rezultatai: 8:2 ir 7:1 abi pergales tarpusavio mačuose šventė Vilniečiai. Tiesą sakant, MSC pernai apturėjo bene nesėkmingiausią savo sezoną ilgametėje MFL karjeroje. Tuo metu formalūs lygos debiutantai Vilniečiai iš karto šovė į viršūnę ir šiais metais jau turėjo progą pasitikrinti jėgas su pajėgiausia MFL komanda – Eagle Team.

Tas pasitikrinimas Supertaurės pusfinalyje gal ir nebuvo pats maloniausias (pralaimėta 1:4), tačiau parodė, kad Vilniečiai ir šiais metais išlieka rimta jėga, bent jau B diviziono kontekste. Tuo metu MSC, po švelniai tariant, liūdnoko 2021 m. sezono, didelių permainų nesiėmė, o ryškiausiu komandos naujoku tapo pernai El Dorado gretose žaidęs Aringas Streckis.

B divizione tai gan rimtas argumentas, bet į A divizioną nusitaikiusiems Vilniečiams didelio įspūdžio jis gali ir nepadaryti.

PROGNOZĖ. 2:6

21 val.

Fanų I ketvirtis 

Prima Line – El Dorado

Bene didžiausią intrigos užtaisą savyje nešanti pirmojo etapo pora. Praėjęs sezonas daugkartiniams MFL čempionams El Dorado futbolininkams buvo kiaurai tragiškas. Pralaimėtas Supertaurės finalas tapo skaudžiais pralaimėjimais paženklinto sezono preliudija. 7 vieta A divizione – prasčiausias El Dorado rezultatas per visą istoriją.

Tačiau žiemą eldoradininkai neprastai pasispardė SFL 7x7 varžybose, tad šiais metais iš jų galima laukti įprastinės kovos dėl aukščiausių vietų visais įmanomais frontais. Juo labiau, kad komandos gretas papildė pernai Dinamikos komandoje žibėjęs Justinas Baltrimavičius, o pagrindinis žaidėjų branduolys liko nepakitęs.

Prima Line pernai gan smagiai debiutavo B divizione, ilgą laiką taikėsi į medalius, ir nors finišo tiesiojoje liko pirmi už brūkšnio, bet komandinio žaidimo kokybe niekuo nenusileido prizininkams. Per žiemą Prima Line sudėtyje ypatingų pokyčių nenutiko, lyderiai neišsibėgiojo, tad ir šiais metais komanda turėtų diktuoti madas B divizione. 

PROGNOZĖ. 3:5

Fanų II ketvirtis 

SFK Novovileisk - FK Dinamika

Pernai abi komandos kaip ir debiutavo MFL varžybose. Tik SFK Novovileisk debiutavo B divzione, o Dinamika, perėmusi Rotalio įgaliojimus – A lygyje. Abiem atvejais debiutai gavosi gan įsimintini, emocingi ir spalvingi. Tiesa, medaliais pasipuošti nepavyko – Dinamika, po įspūdingo finišo A divizione liko 4-a, Novovileisk, po neįspūdingo finišo – užėmė 5 vietą B grupėje.

Kadangi abi komandos išsaugojo pagrindinius žaidėjus, galima tikėtis, kad ir šis sezonas bus nemažiau spalvingas. Tiesa, Dinamika prarado rezultatyviausią praėjusio sezono žaidėją Justiną Baltrimavičių, tačiau pernai Sergejaus Viliavino ekipa įrodė, kad gali žaisti ir be vartinininkų, ir be puolėjų. Ir ne tik žaisti, bet ir laimėti.

Novovileisk kolektyvas turės įrodyti, kad padarė reikiamas išvadas, tad pernykštis pasivažinėjimas amerikietiškais kalneliais, kai pergales keitė pralaimėjimai (ir atvirkščiai) šiais metais nepasikartos. Naujosios Vilnios komandos paraiškoje ir vėl kelios dešimtys žaidėjų, pokyčiai minimalūs, tad didžiausiu argumentu siekti geresnių rezultatų turėtų tapti pernai įgyta MFL varžybinė patirtis.

PROGNOZĖ. 3:6

Fanų III ketvirtis 

FK Eksperimentas – FC Žalia Raudona

Pernai abi komandos sezoną pradėjo su didelėmis ambicijomis, o baigė gerokai kukliau. Visą sezoną savo žaidimo ieškojęs Eksperimentas apskritai finišavo tik 10-as, tuo metu Žalia Raudona galutinėje B diviziono rikiuotėje užėmė 6 poziciją. Tarpusavio mačuose vieną, bet minimalią pergalę šventė Žalia Raudona (1:0), o kitas susitikimas baigėsi fejeriškomis lygiosiomis 6:6.  

Šiais metais didesnių pokyčių komandų sudėtyse nesimato, tad tikėtina, kad rungtynių baigtis ir vėl priklausys nuo Žalia Raudona paraiškoje esančių Vilnius Football Academy trenerių – Darvydo Šerno, Roberto Šuškevič, Tomo Staniūno, Domanto Ežerskio – pasirodymų. Arba nepasirodymų.

Tuo metu FK Vova Juniors žaidėjų pagrindu suburto Eksperimento rezultatai priklausys nuo konkrečios dienos konkrečios nuotaikos ir nusiteikimo. 

Primename, kad šios poros nugalėtojas dėl patekimo į ketvirtfinalį dar turės sužaisti papildomas rungtynes su FK Riešė – FK Rytas poros nugalėtoju.

PROGNOZĖ. 2:4

Fanų IV ketvirtis 

WorldOne United – VU MIF 

Per paskutinius trejus metus komandos B divizione tarpusavyje sužaidė šešerias rungtynes: penkias pergales šventė VU MIF, kartą laimėjo WOU. Pernai VU MIF laimėjo abi rungtynes – 10:4 ir 3:2. Kaip ir nenuostabu, nes divizIone studentai užėmė 3 vietą, o WorldOne United liko 8-oje pozicijoje.

Tačiau WOU pernai įrodė, kad nepaisant vietų ir pozicijų, jie gali laimėti prieš bet ką. Ar bent jau kapotis – su bet kuo. Savo ruožtu, VU MIF pernai sunkokai įsibėgėjo, bet galiausiai išsijudinę sujudėjo iki prizininkų pakylos. Tiesa, 2020 m. sidabrą teko iškeisti į 2021 m. bronzą, tačiau studentų komandos žaidimas buvo gan kokybiškas ir solidus.

Bent jau kol kas rimtesnių pokyčių komandų sudėtyse nesimato, tad braižas ir išpildymas neturėtų smarkiai skirtis. Bus kova, žaižaruos emocijos, tikėtina, bus ir įvarčių. Gal net ne vienas. 

PROGNOZĖ. 2:3

22 val.

Fanų I ketvirtis 

Allez! – FK Alytis

Iš pirmo žvilgsnio – aiškiausia pora visame pirmame MFL „Arimex“ taurės turnyro etape. Visiški naujokai prieš dukartinius MFL B diviziono nugalėtojus ir šviežiai aplaistytus MFL „Arimex“ Supertaurės savininkus. 

Allez! komanda – bent jau kol kas yra bene didžiausia MFL mįslė. Šią komandą įkūrė paskutinius ketverius ketus Žalia Raudona gretose žaidęs Tadas Šlimas, tad galima tikėtis, kad joje bus ir ŽR ekipos narių. Visgi, šio teksto rašymo metu komandos sudėtis dar nebuvo paviešinta, tad nieko rimtesnio pasakyti neišeina.

Apie Alytį būtų galima kalbėti ilgai ir plačiai. 2020 ir 2021 m. MFL B diviziono nugalėtojai šiais metais debiutuos A divizione. Alytiškių gretas papildė keli kokybiški naujokai – Supertaurės MVP Paulius Sakalis, Erlandas Juška ir Vilnius Football Academy trenerių komandos narys Ugnius Vainevičius. Komandoje liko visi pagrindiniai žaidėjai, treneriai ir gerbėjai. O praėjusį šeštadienį pasiekti laimėjimai prieš pajėgiausias A diviziono komandas rodo, kad kalbos apie nuoseklų pasirengimą sezonui nebuvo iš piršto laužtos. 

PROGNOZĖ. 1:7

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado00000000
2FK Fortitudo00000000
3FM Vilniaus Vytis00000000
4MSC00000000
5FK Eksperimentas00000000
6FK Dinamika00000000
7FK Rytas00000000
8FK Tornado00000000
9VU MIF00000000
10FK Alytis00000000
11FK Contra - Prima Line00000000
12FK Grija00000000
13FC Žalia Raudona00000000
14FK Eagle Team - Setaltas00000000
15SFK Novovileisk00000000
16VRFM00000000
17FK Riešė00000000
18WorldOne United00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: