2022-04-08

MFL „Arimex“ taurė: 8 pergalės ir Alyčio treniruotė

Ketvirtadienį Fanų stadione pirmą progą pasirodyti po žiemos pertraukos turėjo visos Mini futbolo lygos komandos. Tiesa, pasirodė ne visos. Naujokai Allez! į susitikimą su FK Alyčiu atvyko penkiese, tad bendru sutarimu jiems buvo skirtas techninis pralaimėjimas, o alytiškiai ta proga pasidarė smagų pasižaidimą tarpusavyje.

REZULTATAI.


KETVERTUKAS. Kaip žinia, pirmame MFL „Arimex“ taurės turnyro etape – aštuntfinalyje turėjo žaisti 18 komandų. Kadangi antrame etape kovą dėl taurės tęs 8 kolektyvai, buvo priimtas sprendimas, kad septynių porų laimėtojai iš karto pateks į ketvirtfinalį, o keturios komandos grumsis dėl paskutinio – aštuntojo kelialapio. 

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad ši garbė atiteko FK Riešė, FK Rytas, FK Eksperimentas ir FK Žalia Raudona ekipoms.

Pirmoje poroje susitiko A divizione reziduojantis Rytas ir B divizione savo vietą radusi Riešė. Statistika rodo, kad Rytas laimėjo gan užtikrintai – 5:1, žaidimu ir rezultatu patenkintas buvo ir komandos vadovas Oleg Miasniankin. Visgi, reikia pastebėti, kad iki 38 minutės Ryto persvara buvo minimali – 2:1. Tik po to, kai gelbėdamas komandą nuo įvarčio raudoną kortelę užsidirbo pagrindinis Riešės gynybinių įtvirtininmų ramstis Donatas Dromantas, dvikovos baigtis buvo galutinai nulemta. Dominik Stankevič realizavo 9 metrų baudinį, po kelių minučių Viliam Novicki pridėjo dar vieną įvartį, o paskutinį tašką 50 min. uždėjo Edvinas Laurinavičius.

„Turėdamas vienu žaidėju mažiau prieš Rytą nepaloši, – po rungtynių konstatavo D. Dromantas. – O ir šiaip, Rytas buvo geresnė komanda, daugiau kontroliavo kamuolį, pas juos tiek taktiškai, tiek individualiai stipresni žaidėjai. Aišku, apmaudu, kad pirmą įvartį prasileidome balioną nuo vidurio, nes mūsų vartininkas pametė vartus. O dėl tos raudonos kortelės – atsikirtome prie savų vartų, kamuolys jau buvo beveik tinkle, bet sužaidė emocijos, sulaikiau kamuolį ranka. Po to raudona, pendelis ir 1:3. Atsižaisti buvo misija neįmanoma. Bet ir prie 1:2 jautėsi lygių skirtumas, mes tik gynėnėms ir ant kontrų žaidėme“.

Dėl kelialapio į ketvirtfinalį Rytas papildomose rungtynėse susitiks su Žalia Raudona komanda. Ketvirtadienį žali ir raudoni net ir be trijų ketvirtadalių VFA trenerių, tačiau su MFL varžybose debiutavusiu buvusiu Lietuvos jaunimo rinktinės nariu Matu Radžiukynu 2:1 įveikė Eksperimentą. Pirmame kėlinyje abi komandos apsikeitė taikliais smūgiais, o lemiamu tapo 35 min. nuo savo žaidėjo Tomašo Tučkovskio į Eksperimento vartus kritęs įvartis. 

Papildomos Ryto ir Žalia Raudona rungtynės turi būti sužaistos iki gegužės 17 dienos.

FAVORITAI.  Pirmame MFL „Arimex“ taurės turnyro etape A diviziono komandoms be didesnių kalbų buvo suteiktas favoritų statusas. Jį pateisino ne tik Rytas, bet ir GREEN TOWN – FK Eagle Team, FK Fortitudo bei El Dorado.

Tiesa, dėl pergalių šioms ekipoms teko gan rimtai pasikapoti. Be apsirgusio komandos vadovo Aleksandro Dergačiovo susirinkusi Eagle Team ekipa tradiciškai pirma prasileido, bet iš karto palygino, o po to – vėl prasileido. 10 min. jaunatviškas International Vilnius pirmavo 2:1, tačiau patyrę futbolo vilkai su Erelių plunksnomis dar pirmame kėlinyje surengė trijų įvarčių fiestą, išsiveržė į priekį 4:2 – ir per likusį laiką ne tik išsaugojo, bet ir padidino savo pranašumą.


Šiose rungtynėse pramušė ne tik Eagle Team senbuviai Pavelas Pelakauskas, Tadas Švaikevičius ir Lukas Vaičiūnas, bet rezultatyviais smūgiais pasižymėjo ir naujokai – Erikas Milašauskas bei Justas Vilavičius.

Tuo metu El Dorado taip pat turėjo rimtą susitikimą su B diviziono Top 4 atstovais – Prima Line futbolininkais. Kietoje ir atkaklioje dvikovoje El Dorado įmušė tris, Prima Line – atsakė tik vienu, tad pergale džiaugėsi pirmieji. Tačiau po mačo eldoradininkų kapitonas Martynas Rašinskas negailėjo gerų žodžių Prima Line atžvilgiu. „Noriu pagirti varžovus. Komanda tikrai žaidė gerai, stipriai kovojo, net kiečiau nei A divizione. Gal jie norėjo mums įkąsti, bet atrodė tikrai stipriai, gerai fiziškai pasiruošę. Aišku, mes irgi stengėmės, nenusileidome, smagu, kad mums pavyko įmušti gražius įvarčius ir laimėti“, – „Arimex“ studijoje po rungtynių kalbėjo M. Rašinskas. 


2021 m. A diviziono sidabru suspindusi Fortitudo po kietos kovos 3:1 nugalėjo kitą A diviziono ekipą – FK TEC. Nugalėtojų iš vėžių neišmušė net ir dvi geltonos kortelės bei 6 minutės mažumoje. O pirmu smuiku ir vėl griežė naudingiausias bei rezultatyviausias 2021 m. MFL A diviziono žaidėjas Arnas Levonauskas – trys įvarčiai, realizuotas 9 metrų baudinys ir geltona kortelė. Super rinkinys!

SOLIDŪS. Savo porose rimtesnių problemų neturėjo ir pernykščiai B diviziono prizininkai – FK Vilniečiai bei VU MIF. Tiesa, rungtynėse su MSC Vilniečiai po pirmo kėlinio atsiliko 1:3, bet antroje dalyje susiėmė ir penkiais taikliais pataikymais sustatė viską į savo vietas.

Įdomu, kad šiose rungtynėse Vilniečiai registravo 14 žaidėjų, bet MSC juos šiuo aspektu pranoko ir į paraišką įrašė net 15 žmonių! Ir nors įveikti sidabrinių B diviziono prizininkų tai nepadėjo, bet pasak MSC vadovo Adomo Kripo, po rungtynių MSC žaidėjai su kvadratu užėmė visą suolą ir ilgai niekam neužleido pozicijų.

Tuo metu VU MIF net 10:1 susidorojo su WorldOne United. Nors pirmo įvarčio teko laukti net 20 minučių, bet paskui jie pasipylė srauniu upeliu – ir daugiausiai į WOU vartus. Jei galvojate, kaip čia taip, kas nutiko ir kodėl, atsakymas paprastas – WOU susirinko lygiai 7-iese ir dar be savo idėjinio lyderio Victor Cachay Grande. Tad pirmame kėlinyje dar šiek tiek laikėsi, o antrame – subyrėjo. Vienintele paguoda tapo juvelyrinis Elvio Žaldario smūgis – jo paties teigimu, neabejotinai gražiausias pirmojo taurės etapo įvartis.

Studentai gražiais įvarčiais nesigyrė, bet pademonstravę solidų, kombinaciniu futbolu, perdavimais ir gera progų realizacija pagrįstą žaidimą iškovojo didžiausią pergalę pirmame taurės etape.

NETIKĖTUMAS. Vieninteliu, tačiau labai rimtu pirmojo „Arimex“ taurės turnyro etapo netikėtumu tapo SFK Novovileisk ir FK Dinamika rungtynių baigtis. B diviziono 5-os ir A diviziono 4-os komandų susitikime pergalę 3:2 iškovojo pirmieji. Įdomu, kad Dinamika pirmavo nuo 15-os iki 30-os minutės, tačiau tada 8 minučių atkarpą Novovileisk laimėjo 3:0 – ir per likusį laiką išsigelbėti dinamiškiesiems jau nepavyko. O ir resursų nelabai buvo, nes visas rungtynes Dinamika žaidė 7-iese, su nominaliu gynėju Sergejum Viliavinu nominalaus vartininko pozicijoje.


„Pasyvokai pradėjome rungtynes, buvo keista, kad varžovai žaidžia be keitimų, su toli į aikštę išeinančiu vartininku. Tad pirmame kėlinyje žaidėme atsargiau, o jo pabaigoje prasileido įvartį po baudos smūgio. Kadangi turėjome daug keitimų, nusprendėme antrame kėlinyje žaisti aktyviau, spausti varžovus. Tai pasiteisino. Turėjome daug progų, tris realizavome – ir laimėjome“, – po rungtynių „Arimex„LIVE studijoje atviravo SFK Novovileisk žaidėjas Arnoldas Čepkauskas.


Dinamika vadovas S. Viliavinas neatviravo, o tik pastebėjo, kad žaisti be keitimų – ir dar laimėti, yra gan sudėtingas reikalas. Bet pačiu jis dar kartą patvirtino, kad nepaisanti nesėkmės taurėje, komandos tikslai ir uždaviniai nesikeičia. „Nunešime A divizioną“, – MFL direktoriui Tomui Butkui probėgšmiais pažadėjo žaidžiantis Dinamika vadovas.

TRENIRUOTĖ. Paskutinėse pirmojo taurės etapo rungtynėse turėjo susitikti FK Alytis ir FK Allez! komanda. Tačiau MFL B diviziono nugalėtojai ir „Arimex“ Supertaurės savininkai savo varžovų taip ir nesulaukė. MFL debiutantai į Fanus delegavo tik vartininką ir keturis aikštės žaidėjus, tad bus priimtas sprendimas skirti techninę pergalę Alyčiui. 
Galiausiai alytiškiai Fanų ketvirtyje surengė gan intensyvų pasižaidimą juodi prieš raudonus, o Allez! penketukas smagiai pasispardė gretimame ketvirtyje.

STATISTIKA. Pirmasis MFL „Arimex“ taurės turnyro etapas dovanojo 54 įvarčius. Arba vidutiniškai po 6,75 per rungtynes.

Rezultatyviausiai pasirodė 10 įvarčių sukalusi VU MIF ekipa, 8 atseikėjo Eagle Team, 6 – Vilniečiai. Vos po 1 įvartį suskrebeno TEC, Riešė, Prima Line, Eksperimentas ir WorldOne United. 

Gynyboje geriausiai sekėsi po tą patį 1 goliuką išsitraukusioms – Fortitudo, Rytui, El Dorado, Žalia Raudona ir VU MIF komandoms. 

Daugiausiai darbo turėjo 10 kartų kamuolį iš tinklo žvejojęs WOU vartininkas, 8 kartus šį ritualą atliko International Vilnius vartų sargas, 6 – charizmatiškasis Julius Kiveris iš MSC.

SNAIPERIAI. Asmeniniais pasirodymais pirmą etapą papuošė po 3 įvarčius pelnę Arnas Levonauskas (Fortitudo) ir Edas Lakavičius (VU MIF).

Po 2 sumušė Studentai – Nedas Suokas, Vaidotas Jarašius ir Daniel Šaputko, taip pat Lukas Žukauskas ir Ruslan Tamilin (abu Vilniečiai), bei Eagle Team naujokai – Erikas Milašauskas ir Justas Vilavičius.

PROGNOZĖS. Pirmojo MFL „Arimex“ Taurės turnyro etapo rezultatų būrimas parodė, kad Apžvalgininkas teisingai suvokia reikalo esmę, tačiau su tiksliais rezultatais nepataikė. Arčiausiai tikslo buvo MSC ir Vilniečiai. Prognozė bylojo apie Vilniečių pergalę 6:2, tačiau MSC įmušė 3 – ir gavosi 6:3. Teisingame kelyje buvo Riešė ir Rytas – prognozė 1:3, o faktinė baigtis – 1:5.

Apskritai iš aštuonių realiai įvykusių rungtynių Apžvalgininkas teisingai numatė 7 laimėtojus, ir tik SFK Novovileisk rungtynėse su Dinamika turėjo savitą požiūrį ir vietoje prognozuoto 3:6, pasidarė sau palankesnį 3:2 rezultatą.

Laukiam antro etapo!

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Alytis00000000
2FK Contra - Prima Line00000000
3FK Grija00000000
4FC Žalia Raudona00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6SFK Novovileisk00000000
7VRFM00000000
8FK Riešė00000000
9WorldOne United00000000
10El Dorado00000000
11FK Fortitudo00000000
12FM Vilniaus Vytis00000000
13MSC00000000
14FK Eksperimentas00000000
15FK Dinamika00000000
16FK Rytas00000000
17FK Tornado00000000
18VU MIF00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: