2022-05-04

A divizionas. 4 turo anonsas

Prieš savaitę pirmąsias pergales iškovojo A diviziono debiutantai, o pirmuosius taškus prarado El Dorado ir FK Rytas. Be nuostolių vis dar žengia GREEN TOWN – FK Eagle Team, be taškų lieka FK Dinamika, be Arno Levonausko nelaimi Fortitudo. 

Bet visgi pagrindinis klausimas – kokią El Dorado komandą pamatysime šį ketvirtadienį: 2021 metų Titanikus ar 2022 metų Raketas?




20 val.



GREEN TOWN – FK Eagle Team (9 tšk.) – FK Rytas (7 tšk.) I Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova, kurioje susitinka diviziono lyderiai ir artimiausi jų persekiotojai. Nuo 2017 metų MFL A divizione šonais besitrinančioms komandoms tai bus jau 12-oji tarpusavio akistata. Per ligšiolinius 11 susitikimų 8 kartus pergale džiaugėsi Eagle Team, likusius 3 – Rytas. Net ir pernai, kai Ereliai skriejo link čempionų titulo, o rytiečiai murkdėsi diviziono dugne, net ir tada vieną pergalę iš būsimų čempionų Rytas pasiėmė. Tiesa, labai darbinę, labai minimalią, 1 ant 0, bet pasiėmė. Kitos dvi akistatos baigėsi Eagle Team laimėjimais – 8:2 ir 5:4.

Šiais metais trimis pergalėmis startavusi Eagle Team ir vėl skrieja link titulo, tačiau Rytas anaiptol nebėra dugno komanda. Tiesa, praėjusiame ture Rytas tik lygiosiomis 1:1 sužadė su Fortitudo ir tokiu būdu užbaigė pergalingą dviejų mačų seriją, tačiau kaip nesuksi, bet su 7 taškais Olego Miasniankino vadovaujama komanda žengia antroje vietoje ir dėkingai susiklosčius situacijai galėtų net pakilti ir pačią pirmą.

Aišku, parašyti lengviau nei padaryti. Nėr abejonių, kad Eagle Team nebus nusiteikusi užleisti pirmos vietos. O ir Rytas per pirmus tris turus neabejotinai atkreipė dėmesį savo žaidimu ir rezultatais, tad ir atsipalaidavimo ar neįvertinimo faktoriaus nebus. Apie tai byloja ir įrašas Erelių Facebook paskyroje, kuriame juodu ant balto teigiama: „kitas varžovas – FK Rytas, kuris pastaruoju metu žaidžia lyg atgimęs feniksas, tad dvikova žada būti daugiau nei įdomi“.

PROGNOZĖ. 4:1

FK Vilniečiai (3 tšk.) – FK Dinamika (0 taškų) II Fanų ketvirtis

3-iame ture Vilniečiai 2:1 įveikė El Dorado ir pagaliau iškovojo pirmąją debiutinio sezono A divizione pergale. Tuo metu Dinamika 3:7 nusileido Eagle Team ekipai ir patyrusi trečią nesėkmę paliko vienintele diviziono komanda vis dar neturinčia savo sąskaitoje anei taško.

Visiškai natūralu, kad į šias rungtynes Dinamika ateis su pagrįstu lūkesčiu nutraukti nesėkmių seriją. Nes juk susitinkant su A diviziono debiutantais pas senbuvius kitokių tikslų ir neturėtų būti. Bet tie debiutantai demonstruoja fantastinį kovingumą, užsivedimą ir motyvaciją, o jų pasitikėjimas savimi, tikėtina, po pirmos pergalės bus išaugęs iki dangaus. Panašu, kad Vilniečiai užčiuopė savo žaidimą, puikiai suvokia savo galimybes, privalumus ir trūkumus. 

O Dinamika vis dar ieškojimų procese. Šį sezoną dinamiškieji niekaip neranda pernai antroje sezono dalyje jiems sėkmę nešusios žaidimo formulės. Kol kas nepasiteisino ir bandymai žaisti su vartininku, nepasiteisino ir žaidimas be faktinio vartų sargo. 

Be abejo, nurašyti Dinamiką į nuostolius dar anksti. Ir nuvertinę savo varžovus Vilniečiai gali būt stipriai nubausti. Tačiau emocinis ir psichologinis pranašumas šiuo metu yra jų pusėje. Visgi, aikštėje dar reikia ir realizuoti savo progas, bei nedalinti dovanų varžovams. 

PROGNOZĖ. 5:2.

21 val.



FK Fortitudo (4 tšk.) – FK Alytis (3 tšk.) I Fanų ketvirtis

Vos prieš mėnesį komandos pirmą kartą susitiko MFL „Arimex“ Supertaurės pusfinalyje. Tada MFL B diviziono nugalėtojai iki 35 minutės 2:0 pirmavo prieš sidabrinę A diviziono komandą, bet Arna Levonauskas dviem tiksliais pataikymais rezultatą palygino. Dėl kelialapio į Supertaurės finalą komandos rungėsi bulitų serijoje – ir čia jau A. Levonausko pastangų neužteko. Arnas realizavo vieną bulitą, Alyčio futbolininkai – tris ir būtent jie nukeliavo į finalą. O ten Alytis suderino dar vieną staigmeną ir 3:2 nugalėjo pačius trofėjaus sergėtojus Eagle Team futbolininkus.

Tiesa, A divizione Alyčiui pirmosios pergalės teko palūkėti iki pat 3 turo. Bet kai jau prisiderino – tai net 8:2 nušlavė TEC ekipą. Tuo metu Fortitudo čempionate startavo nesėkme su El Dorado, bet po to atsigriebė su Vilniečiais, o paskutiniame ture paėmė tašką iš Ryto. Ir padarė tai ne tik be A. Levonausko, bet ir dar be kelių pagrindinių žaidėjų.

Tad čia ir klausimas – kokį Fortitudo veidą išvysime? Su Arnu, Matu, Laurynu ir Ignu tai 2021 metų sidabrinio modelio sportinė mašina, be jų – kietas, darbinis buldozeris, kurio lengvai nepastumdysi, bet ir grožiu publikos nenustebinsi. 

Dėl Alyčio klausimų mažiau. Supertaurės laimėtojai gan stabiliai renkasi į rungtynes, žaidžia energingai, agresyviai ir rezultatyviai. Kol kas jų Achilo kulnas – progų realizacija ir klaidos gynyboje. Su Fortitudo tikėtis ištraukti laimingą bilietėlį įvarčių lenktynėse neverta. Anie ir patys beveik nemuša, bet ir kitiems įsismaginti neleidžia. O už klaidas – griežtai baudžia.

PROGNOZĖ. 2:2.

El Dorado (6 tšk.) – FK TEC (3 tšk.) II Fanų ketvirtis

Abi komandos praėjusiame ture patyrė nesėkmes. Abi pralaimėjo A diviziono debiutantams. Tik jei El Dorado kietoje ir atkaklioje kovoje užmynė ant pernykštės minos ir 1:2 nusileido Vilniečiams, tai TEC be didesnio pasipriešinimo 2:8 užleido aikštelę Alyčiui. Šio, o ir 2-ame ture nuo Eagle Team patirto sutriuškinimo šviesoje šiek tiek keistokai atrodo pirmoji (ir vienintelė) TEC pergalė prieš Vilniečius 6:3. Tačiau tose rungtynėse tecininkus labai rimtai traukė vartininkas Dominykas Ladygo, aukštame lygyje sužaidė ir Simonas Stankevičius bei Ignas Griškonis. Paskutinėse rungtynėse su Alyčiu TEC vartus saugojęs Robertas Pliat stebuklų nedemonstravo, Simonas ir Ignas – spurdėjo, bet nedominavo, o jaunimas apskritai išnyko iš horizonto.

Kad du iš eilės dideliais skirtumais ir be didesnių šansų pasipriešinti patirti pralaimėjimai išbalansavo TEC kolektyvą patvirtina ir antrame rungtynių su Alyčiu kėlinyje nutikęs epizodas, kai perdavimo iš komandos draugo nesulaukęs S. Stankevičius paliko aikštę ir likusisa kelias dešimtis minučių praleido už šoninės linijos. Su Simonu gan ilgai bendravęs pernykštės SKK Oniksas-TEC vadovas Edvardas Ruskan aiškino, kad tai yra naujos komandos bruožas, kad trūksta susižaidimo, kad nepažįstant komandos draugų nėra aišku, kaip, kokį ir kada reikia atlikti perdavimą. Anot Edvardo, kad atsirastų savitarpio ryšys, reikės bent kelių sezonų. Jei tai tiesa, šiais metais TEC laukia labai sudėtingi ir net skausmingi išbandymai. 

Tuo metu El Dorado pralaimėjimą Vilniečiams išgyveno pagal geriausias stoikų tradicijas – be nereikalingų emocijų, santūriai, su privalomu trečiuoju kėliniu ir ilgiausiu pasibuvimu Fanų stadiono techninėse zonose. Savo paskyroje socialiniame tinkle Facebook eldoradininkai neslėpė, kad rungtynėse patyrė laiko mašinos efektą ir pasijuto sugrįžę į 2021-uosius. ir reziumavo: „tikimės, kad 2021 sezonas tik šiose rungtynėse mus aplankė. Reikia rasti šalto proto, nesinervinti kaikuriose situacijose ir išnaudojus progas rinkti pergales!“.

Būkit atviri – šiuo metu nėra palankesnės progos rinkti pergalę nei akistatoje su TEC. Daugiausiai praleidžianti (22 per tris turus), pastaruoju metu nestipriai daug ir mušanti komanda neturėtų sukelti rimtesnių problemų geriausia gynyba divizione pasižuminčiam El Dorado kolektyvui. Nebent šis nuspręs ilgiau užsibūti 2021-uose. Tada jau visaip gali būti.

PROGNOZĖ. 7:1.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: