2022-05-11

A divizionas. 5 turo anonsas

Išskirtinis turo akcentas - pernykščių čempionų ir vicečempionų akistatos. Kodėl daugiskaita? Nes susitiks ne tik pernai A divizione dėl aukso kovojusios GREEN TOWN – FK Eagle Team ir FK Fortitudo, bet ir B divizione iki paskutinės akimirkos vieni kitiems į atlapus kibę FK Alytis ir FK Vilniečiai.

20 val.



GREEN TOWN – FK Eagle Team (12 taškų) – FK Fortitudo (4 tšk.) I Fanų ketvirtis

Čempionai prieš vicečempionus. Būtų centrinės turo rungtynės, jei ne blankoka Fortitudo sezono pradžia. Per keturis turus išvargta pergalės prieš Vilniečius ir lygiosios su Rytu, bei patirti du gan akivaizdūs pralaimėjimai – 1:4 su El Dorado ir net 3:8 – su Alyčiu. 

Rizikuojame pakyrėti pasikartojimais, tačiau akivaizdu, kad be Arno Levonausko Fortitudo yra tik A diviziono vidutiniokė. Su juo – pretendentė į medalius. O jei dar pasijungia Jurbarko ir Kauno atstovai – tai ir suvis rimta komanda.

Tuo metu Eagle Team sezono pradžioje problemų sau neieško ir renkasi vieną pergalę po kitos. Po Erelių dalgiu jau atgulė Alytis, TEC, Dinamika ir Rytas. 28 įvarčiai per 4 rungtynes – absoliučiai geriausias rezultatas divizione, 9 praleisti – ne pats geriausias, bet Ereliams – labai rimtas pasiekimas. 

Nepaisant skirtingos sezono pradžios ir smagaus Erelių pagreičio prognozuoti lengvą pergalę būtų pernelyg primityvu. Eagle Team ir Fortitudo turi turtingą tarpusavio kovų istoriją, kurioje buvo ir Erelių pergalės 10:3 ar 11:1, bet buvo ir auksą Eagle Team ekipai kainavusios lygiosios 1:1 2020-aisiais, ir inauguracinis pralaimėjimas 3:4 2021-aisiais, ir auksinė pergalė 6:3 paskutinėse 2021-ųjų rungtynėse. 

Jei Fortitudo surinks pajėgiausią sudėtį Eagle Team teks rimtai paplušėti ieškant spragų varžovų gynyboje. Jei nesurinks – užduotis bus kiek paprastesnė. Bet kartais paprasti dalykai sukelia daugiau problemų nei rimčiausi iššūkiai.

PROGNOZĖ. 5:2

FK Rytas (7 tšk.) – El Dorado (9 tšk.) II Fanų ketvirtis

Pernai komandos sezoną pradėjo švytėdamos 2020 metų aukso ir bronzos medaliais, o baigė iš paskutinių jėgų kovodamos dėl 7-os pozicijos. Toje kovoje sėkmė šyptelėjo El Dorado komandai, tačiau konkrečiai tarpusavio akistatose geriau sekėsi dvi pergales pasiėmusiam Rytui. Išties legendinė buvo pati pirmoji pernykštė akistata, kai be keitimų žaidęs Rytas po 47 min. komandos vadovo Olego Miasniankino pelnyto įvarčio 1:0 parbloškė tuometinius vis dar čempionus ant minkštosios.

Antrame rate El Dorado atsiteisė 4:0 ir tada atrodė, kad komanda pagaliau užsikūrė ir tuoj tuoj sujudės. Bet, kaip paaiškėjo, nei užsikūrė, nei sujudėjo, o paskutinė akistata su Rytu tik patvirtino šį faktą, nes atnešė stambiausią eldoradininkų pralaimėjimą tarpusavio mačuose 1:5.

Šį sezoną abi komandos pradėjo gan sėkmingai, bet po dviejų pergalių abi stabtelėjo. Tiesa, El Dorado tik trumpam užsuko į 2021-uosius ir 4-ame ture jau spėjo sugrįžti, o štai Rytas, panašu, dar negrįžo. Po lygiųjų su Fortitudo atėjo neskanus pralaimėjimas „Arimex“ Taurėje 1:4 su Žalia Raudona, o po to teko atsiimti 2 ant 4 ir nuo Eagle Team.

Sunku pasakyti, kaip iš mini nesėkmių serijytė paveiks Ryto komandinę dvasią: sumobilizuos ar išsklaidys? Bent jau iki 5 turo abi komandos demonstravo panašius statistinius rodiklius, mušė beveik 4 įvarčius per rungtynes, prasileido tarp 1,5 ir 2. Kadangi senų skolų prisiminimai neabejotinai dar nėra išblėsę, galima tikėtis ne tiek rezultatyvių, kiek įnirtingų, kovingų ir emocingų rungtynių. Norisi tikėti, kad ir lygių varžovų.

PROGNOZĖ. 2:2.

21 val.



FK Vilniečiai (3 tšk.) – FK Alytis (6 tšk.) I Fanų ketvirtis

Pernai B divizione abi komandos iki paskutinio turo grūmėsi dėl aukso. Prieš paskutinį turą Alytį ir Vilniečius skyrė vos taškas, tad tarpusavio akistatoje turėjo paaiškėti kam atitems B diviziono nugalėtojų taurė. Įtampos būta nevaikiškos, intrigos – nors su priekaba gabenk, o galutinis rezultatas – lygiosios 3:3 lėmė, kad pirmoje vietoje antrus metus iš eilės finišavo Alytis. 

Prieš šį sezoną alytiškiai jau spėjo atsižymėti solidžiu bei pergalingu žaidimu MFL „Arimex“ Supertaurėje, tuo metu Viniečiai šių varžybų pusfinalyje nusileido Eagle Team ekipai, o A divzione startavo dviem kažkiek apmaudžiais pralaimėjimais. Tiesa, divizione du turus ant 0 važiavo ir Alytis, bet 3-iame ture abu naujokai iššovė dupletu: Vilniečiai 2:1 pasigavo El Dorado, o Alytis – net 8:2 nugalėjo TEC.

Atrodė, kad A diviziono debiutantai pasirengę išskleisti sparnus skrydžiui, bet 4-ame ture skrajojo tik Alytis. Jie be didesnio vargo 8:3 sudaužė Fortitudo, o štai Vilniečiai, likę be pagrindinio vartininko Sergejaus Kuosos ir be pagrindinio motyvatoriaus Tomo Rudzianieco, net 4:8 nusileido Dinamika ekipai.

Atostogų ritmu gyvenančio Tomo nebus ir rungtynėse su Alyčiu. Aišku, Vilniečiai turi nemenką pasirinkimą lygiaverčių aikštės žaidėjų, bet vadovavimo ir motyvavimo problemos jie nesprendžia. Tuo metu Alytis su tuo problemų neturi. Komanda pagavo gerą bangą, žaidžia smagiai, daug muša, nemažai ir prasileidžia. Nes nu kitaip su Paulium Sakaliu nebūna. 

PROGNOZĖ. 3:5

FK Dinamika (3 tšk.) – FK TEC (3 tšk.) II Fanų ketvirtis

Taškų kraitis pas komandas vienodas, bet psichologinė būsena – kardinaliai skirtinga. Sezoną keturiais pralaimėjimais pradėjusi Dinamika paskutiniame ture pagaliau atrado savo pergalingo žaidimo receptą ir 8:4 įveikė Vilniečius. Aišku, pastarųjų vartininkas nesužibėjo, tačiau dinamiškieji tikrai ir patys pasistengė. Savo ruožtu gan solidžiai sezoną pradėjusi TEC ekipa 2-ame ture užplaukė ant Tado Švaikevičiaus ir Eagle Team minos, po to išsitraukė 8 su Alyčiu, o 4-ame ture 2:4 nusileido El Dorado ekipai.

Pastarosiose rungtynėse TEC metė į kovą MFL mūšių užgrūdintus veteranus, o vartus patikėjo ilgamečiam SKK Oniksas-TEC atstovui Edvardui Ruskan. Kaip juokavo tecininkai po rungtynių, ramybės Edvardas įnešė su kaupu, bet pergalei to neužteko. 

Su choleriška ir nenuspėjama Dinamika vien ramybe irgi vargu ar laimėsi. Čia jau reikia ir geros gynybos, ir sugebėjimo žaibiškai kontratakuoti. Net ir pernai, kai TEC dar buvo SKK Oniksas-TEC ir savo sudėtyje turėjo Deividą Linauską, laimėti prieš Dinamiką nebuvo taip paprasta. Bent jau pirmame rate buvo nusileista 2:4, o trečiame – 5:8. Tiesa, antrame rate Dinamika pradėjo rungtynes mažumoje, o po pirmo kėlinio apskritai išmetė baltą rankšluostį ir pasiėmė Techninį 0:3.

Šiuo metu techninis labiau šviečiasi TEC ekipai. Gal ne pralaimėjimas, bet nokautukas. Paskutinės trejos rungtynės pralaimėtos bendru rezultatu 6:24. Aišku, Dinamika iki pastarojo turo irgi nežibėjo, o ir statistika pas komandas labai panaši (pelnyta – 12 ir 13, praleista – 25 ir 27), o ir taškų – lygiai po 3. Tačiau judėjimo trajektorijos – visiškai į priešingas puses.

PROGNOZĖ. 7:3.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: