2022-05-11

B divizionas. 5 turo anonsas

Centrinėje turo dvikovoje diviziono lyderiai VU MIF futbolininkai laikys pirmą rimtą egzaminą. Tiesa, rimtumas stipriai priklausys nuo egzaminatorių - Žalia Raudona komandos atsinešimo ir susirinkimo. Natūralu, kad Prima Line ir SFK Novovileisk žaliems ir raudonams linkės kuo rimtesnio ir solidesnio susirinkimo, nes bet kokie lyderių nuostoliai persekiotojams yra nedidelė, bet maloni šventė.

20 val.



Prima Line (10 taškų) – FM Vilniaus Vytis (3 tšk.) III Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture po atkaklios kovos MSC ekipą palaužę MFL debiutantai FM Vilniaus Vytis futbolininkai pagaliau džiaugėsi pirmąja pergale. Tačiau dabar jų laukia keleriopai rimtesnis išbandymas. Jei MSC galima vadinti to paties svorio kategorijos varžovu kaip ir FM VV, tai Prima Line yra tikrąja to žodžio prasme – diviziono Top 3 komanda.

Tiesa, per pirmus 4 turus Prima Line ypatingai nesužibėjo, o pergales prieš WorldOne United, Riešę ir Eksperimentą pelnė sunkiu darbu ir po gan atkaklios kovos. Lygiosios su SFK Novovileisk – kito lygmens išbandymas, bet ir jos parodė, kad PR dar nėra pasiekusi optimalių kondicijų ir dar tik pradeda įsibėgėti.

FM Vilniaus Vytis vadovas Olegas Kricun po paskutinių rungtynių užsiminė, kad 5 ture maloniai pasitenkintų ir taškeliu. Nes ir pirtis jau užsakyta, ir šis tas po pirties, o ir šiaip, „team buildingą“ daug smagiau būtų daryti turinti bent minimaliai teigiamą rezultatą. Visgi tikėtis Prima Line supratimo šioje vietoje nevertėtų. Vyčių varžovai sprendžia savo uždavinius, perspektyvoje regi galimybę pakovoti dėl aukščiausių vietų, o kad ta perspektyva būtų realizuota – privalu susirinkti visus taškus su apatinio 7-eto komandomis.

Be abejo, 4-ojo turo FM Vilniaus Vytis su nauju vartininku ir nauju puolėju yra pavojingesnis varžovas, nei pirmų trijų turų versija. Tačiau net ir Matas Gudaitis gali neištempti Vyčių į taškus, jei visi kiti komandos nariai nesujudės 100+10 proc. savo galimybių. Ir net tokiu atveju viskas priklausys nuo Prima Line susirinkimo ir nusiteikimo.

PROGNOZĖ. 5:2

FC Žalia Raudona (9 tšk.) – VU MIF (12 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova, su sąlyga, kad 5 ture pamatysime praėjusios savaitės Žalia Raudona versiją. Gal net labiau – MFL „Arimex“ taurės turnyro rungtynių su FK Rytas versiją, nes su Rieše žali ir raudoni vertėsi ir be Darvydo Šerno, ir be Domanto Ežerskio. Jei visgi Žalia Raudona susirinks optimaliai – galima drąsiai prognozuoti lygių varžovų dvikovą. Jei nesusirinks, tada favoritų statusas keliauja pas VU MIF komandą.

Tiesą sakant, VU MIF bet kuriuo atveju nusipelnė šio mačo favoritų statuso. Studentai sezoną pradėjo penkiomis pergalėmis („Arimex“ taurė ir divizionas), kiekvienose rungtynės muša bent po 5 įvarčius (o kartais ir 10), praleidžia vos 1 arba 2 (arba 5, bet tik tada kai susitinka su Rieše), žaidžia be fanfarų, tačiau efektyviai ir komandiškai. Be abejo, komandos treneris visada ras prie ko prikibti, bakstelės pirštu kad ir į progų realizaciją, tačiau bent jau kol kas VU MIF problemų su įvarčiais neturi ir per keturis turus pelniusi 21 įvartį yra viena iš rezultatyviausių diviziono komandų.

Kodėl „viena iš“? Nes 21 įvartį savo sąskaitoje turi ir Žalia Raudona. Vis dėlto, liūto dalis – arba 11 iš tų 21-erių, sukrito į Riešės vartus 4-ame ture. Iki tol įvarčiais pas žalius ir raudonus nelijo – buvo 3, 5 ir 2. Kita vertus, Žalia Raudona per pirmus du turus savo gretose turėjo geriausią Turo vartininką, bet 3-iame ture International Vilnius įrodė, kad net ir Utku Boyra nėra visagalis.

Nors pernai komandos turnyrinėje lentelėje buvo gan toli viena nuo kitos, bet tarpusavio mačuose pasidalino po pergalę. Pirmame rate 2:1 laimėjo VU MIF, o antrame, jau su visais savo treneriais – 3:2 pajėgesnė buvo Žalia Raudona. Kažkaip labai panašiai turėtų būti ir šįkart.

PROGNOZĖ. 2:4
 
21 val.



MSC (0 tšk.) – SFK Novovileisk (10 tšk.) III Fanų ketvirtis

Blogiausia kas galėjo nutikti MFL senbuviams – po skaudaus pralaimėjimo su debiutantais užsirauti ant diviziono favoritų. MSC pastaruosius du turus žaidė su savo svorio kategorijos varžovais, abu kartus turėjo svarius argumentus kabintis į pergales (ar bent jau taškus) ir abu sykius liko nieko nepešusi. 

O dabartinė akistata su SFK Novovileisk mėgėjų sporto centro atstovams absoliučiai nieko paguodžiančio nežada. Novovileisk šį sezoną yra ryškūs pretendentai į medalius ir šias pretenzijas patvirtina tiek žaidimu, tiek ir rezultatais. Vienintelis niuansas – kad puikiai suprasdami savo pranašumą Naujosios Vilnios futbolininkai nelipa, nedaužo ir netraiško silpnesnių, o susikrovę solidų pranašumą – leidžia pasidžiaugti įvarčiu-dviem ir priešininkų komandai. Taip buvo su FM Vilniaus Vytis, su WorldOne United ir su International Vilnius.

Aišku, po paskutinio pasispardymo su IV Naujosios Vilnios Facebook paskyroje atsirado įrašas, kad kitose rungtynėse Novovileisk žais susikaupęs nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Jei taip bus iš tiesų, tai pernykščiai 1:7 MSC komandai gali pasirodyti pakankamai solidus pasiekimas. 

Visgi blogiausias įmanomas variantas – tai pernykštis pirmojo rato 0:3. Kitaip sakant – techninis KO už nesusirinkimą. Praėjusiame ture MSC žaidė tik 7-iese. Nesinori tikėti, kad nesėkminga sezono pradžia taip pakirto komandos dvasią, kad per kelis turus susirinkimas į rungtynes smuko nuo 15-os iki 7. Dar labiau nesinori tikėti, kad jubiliejinio sezono jubiliejinė komanda ims ir pabyrės. MSC idėjinis vedlys A.Kripas patikino, kad kolektyvas susirinks ir kausis kaip liūtai. To ir palinkėsim!

PROGNOZĖ. 2:8

WorldOne United (3 tšk.) – FC International Vilnius (4 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Formalių turnyrinės lentelės kaimynų susitikimas. Viena sunkiausiai nuprognozuojamų dvikovų. Pernai komandos apsikeitė pergalėmis – pirmame rate 3:0 laimėjo tuo metu ant balto žirgo šuoliavę International Vilnius futbolininkai, antrame – po fantastinių viražų 6:4 triumfavo WorldOne United.

Šį sezoną abi komandos pradėjo ne taip smagiai, kaip kad jos pačios tikėjosi. Visgi, kalbant apie WorldOne United sezono startą tiesiog privalu atkreipti dėmesį į jiems tekusius varžovus: Prima Line, Novovileisk, MSC ir VU MIF. Tad 3 taškai iš 12 galimų – absoliučiai logiškas rezultatas, nes vargu ar kuris kitas B divizono apatinio 7-eto kolektyvas būtų surinkęs daugiau.

International Vilnius čempionate startavo atsargiomis lygiosiomis su Rieše, o po to sužaidė klasikinį Džekilo-Haido žaidimą: 1:4 pasikrovė nuo Eksperimento ir 7:2 sudorojo Žalia Raudona. Paskutiniame ture IV jau turėjo progą pasitikrinti su rimtais priešininkais – SFK Novovileisk. Kažkiek principinė dvikova prasidėjo nesmagiai – 0:4, tačiau užsibaigė optimistine gaida – 3:4.

Tad čia ir klausimas – kokią International Vilnius komandos pusę išvysime? Nesusirinkusį Džekilą, ar optimalų Haidą? Kad WorldOne United susirinks daugmaž taip kaip gali – abejonių gerokai mažiau. O net ir nesusirinkę optimaliai WOU gali sužaisti optimalias rungtynes ir pasiekti reikiamą rezultatą. 

PROGNOZĖ. 3:3

22 val.



FK Eksperimentas (6 tšk.) – FK Riešė (1 tšk.) I Fanų ketvirtis

Turo finalinis akordas skambės Eksperimento ir Riešės balsais. Sezono pradžia kol kas palankesnė Eksperimentui, kuris laimėjo tai, ką galėjo laimėti – 4:1 prieš nelabai susirinkusius International Vilnius ir 4:2 – prieš dar nepasipildžiusius FM Vilniaus Vyčiu, o pralaimėjo favoritams – VU MIF ir Prima Line.

Tuo metu Riešė čempionate startavo lygiosiomis 2:2 su International Vilnius, po to rimtai kapojosi su favoritais – Prima Line (1:3) ir VU MIF (5:6), tačiau paskutinėse rungtynėse net 3:11 nusileido Žalia Raudona komandai. Ir nusileido faktiškai be kovos, be didesnio pasipriešinimo, kas pastarųjų kelių sezonų Riešei yra absoliučiai nebūdinga.

Jei tai buvo tik atsitiktinumas – tada 5-ame ture išvysime bekompromisę dviejų kietos kovos nevengiančių komandų akistatą. Futbolo joje bus nedaug, bet fizinio kontakto, susidūrimų ir emocijų tikrai neturėtų pristigti. Praėjusiame sezone tokių kovų matėm net dvi – pirmoje 3:2 laimėjo Riešė, antroje – 4:3 triumfavo Eksperimentas.

Šioje sezono stadijoje ant geresnės bangos juda eksperimentininkai, tačiau Riešės užantyje turėtų būti gerokai didesnis motyvacijos užtaisas ir noras įrodyti, kad pastarasis pasispardymas su Žalia Raudona buvo tik išimtis, o ne taisyklė.

PROGNOZĖ. 3:2.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4El Dorado00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6FK Alytis00000000
7FM Vilniaus Vytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: