2022-05-16

A divizionas. Ryto spektaklis, TEC prisistatymas ir nesustabdomi lyderiai

Penkios iš penkių - tokiu tempu per sezoną keliauja GREEN TOWN - FK Eagle Team. Tuo metu visos kitos diviziono komandos lyg tyčia barsto taškus, o tiksliau - atiminėja juos vienos iš kitų ir tokiu būdu lyderiams augina sparnus dar vienam čempioniškam skrydžiui.

REZULTATAI.


EILINĖ. FK Eagle Team ir toliau nestabdo. Tiksliau, net kai ir truputį pristabdo, vis tiek niekas nesugeba jų sustabdyti. Šįkart plieniniuose "Erelių" naguose atsidūrė Fortitudo. Pernykščių čempionų ir vicečempionų akistata nepašykštėjo įvarčių, o galutinis rezultatas - 7:5 auksinių naudai.
Elementaru? Kurgi ne. Arną Levonauską susigrąžinusi Fortitudo davė rimtą kovą lyderiams, o pats Arnas jau 3 minutę priminė apie save įvarčiu-gražuoliu į viršutinį vartų kampą. 

Bet Eagle Team prie tokių reikalų pripratę, prasileisti pirmą ar trečią minutę - anokia problema. Juo labiau, kai aikštėje siaučia antžmogišką sportinę formą pasigavęs Tadas Švaikevičius. 6 min. Tadas pykštelėjo iš kairės, po minutės - iš dešinės. Ir jau 2:1. Tiesa, antrojo įvarčio bendraautoriumi būtų galima įvardinti ir A. Levonauską, nes būtent nuo kojos kamuolys įskriejo į Fortitudo vartų tinklą.

Tačiau įvartis užrašytas Tadui, o Arnas savo antrą golasą pasiėmė pats - ir į teisingus vartus. Įvartis gavosi gan keistokas, irgi - su keliais rikošetais, bet po 11 minučių ant tablo degė du dvejetai ir Eagle Team pergale dar anaiptol nekvepėjo.

Tiesą sakant ta pergale nekvepėjo gan ilgai. Po pirmo kėlinio - lygybė 3:3. 26 min. fortitudininkas Vilius Petkevičius įmušė ketvirtą - ir iki 36 min. Fortitudo pirmavo 4:3. Vistik galiausiai "Erelių" volas išsijudino - penktą pavarą įšovęs Deividas Golubickas rezultatą išlygino, po kelių minučių T. Švaikevičius išvedė Eagle Team į priekį, o 43 min. Denis Romanov tiksliu smūgiu užbaigė klasikinę kontrą - jau 6:4.

Visgi taip jau visai ramiai užbaigti rungtynių komandoms nepavyko. 45 min. Fortitudo sumažino skirtumą iki minimumo 5:6. Per paskutines minutes pramušti galėjo ir fortitudininkai, bet paskutinį tikslų pramušė "Ereliai". O galutinai intrigą nugesino geltoną kortelę 49 min. pasigavęs Fortitudo žaidėjas Justinas Didika.


SAVIKRITIKA. Penktoji pergalė iš eilės, absoliutus lyderiavimas, tiesus takas į auksą. Bet Eagle Team Facebook paskyroje rungtynių aprašyme džiaugsmo fontanai netryško. 

"Senai senai, dar giliais 2000aisiais, kuomet futbolas mokyklose buvo traktuojamas kaip bereikalingas laiko švaistymas, o svarbiausia buvo zubrinti chemijos vadovėlį, gimė frazė - "vienuolika begalvių paskui kamuolį lakstančių". Kas? Ogi mes vakar buvome panašūs į tuos veikėjus. Lakstėme paskui kamuolį gynyboje, o ne dengėme varžovus, buvome be kompasų arba kitaip tariant atvarėm pažaist į "pliažką". Žaidimas nesiklijavo nors tu ką, Fortitudo dar ir savo bombonešį prisikalbino atvažiuot, buvome nervingi, išsiblaškę. Tad ir gavosi žaidimas vieną mums - vieną jiems iki 36 minutės. Tada atėjo momentas kai pagaliau mūsų 3.5 TDI traktorius užsikūrė ir perlaužėm sau tris taškus. 

Rungtynės praščiausios šį sezoną, galbūt dėl to jog kažko panikavome, perdegėme. O gal kaip tik atsipim...alavę žaidėme. Vakar buvo prieblandos zona, ačiū karmai jog išnešėm sveiką kailį. Tikimės daugiau tai nepasikartos ir patys sau problemų nebesusikursime", - vylėsi Eagle Team analitikas.

Nespinduliavo po rungtynių ir komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas. "Buvo įtemptos rungtynės, gan nervingos, gal ir teisėjas ne geriausią darbą atliko. Išvargta pergalė, kurią užtvirtinome tik rungtynių pabaigoje. O pirmoje dalyje tikrai nebuvo užtikrinti, darėm daug klaidų, varžovai jomis naudojosi. Gerai, kad bent jau paėmėm tris taškus ir tęsiame čempionatą. Rungtynės tikrai ne pačios geriausios, o jei atvirai - tai blogiausios šį sezoną", - santūriai konstatavo Aleksandras.
 

Kita vertus, kai žaisdamas blogiausias rungtynes vis tiek laimi, tai gal ir nėra jau taip blogai. Juo labiau, kad Fortitudo surinko kovinę sudėtį ir buvo nusiteikusi rimtai sukovoti. Tik tiek, kad net ir A. Levonausko pastangų šįkart nepakako. "Arnas irgi nevisagalis, negali jis vienas visų rungtynių laimėti. Reikia daugiau pagalbos, pastangų, noro. Kažkur mums to šiek tiek ir pritrūko. Bet sezonas ilgas, bus dar rungtynių, bus pergalių, bus ir taškų", - po rungtynių pastebėjo Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius.

FEJERIJA. Tuo metu kai Eagle Team savo blogiausiose sezono rungtynėse rinkosi eilinius tris taškus, kitame ketvirtyje vyko vieno aktoriaus spektaklis. Tiesa, jame dalyvavo ir daugiau žmonių, bet iš esmės visi Ryto ir El Dorado futbolininkai bei treneriai atliko statistų vaidmenį, o solo pasirodymą kūrė Eduardas Tučinskis.

14 minutę jis iš po Martyno Rašinsko pasiuntė pirmą sviedinį į El Dorado vartus, o po dviejų minučių žaismingai išprovokavęs to paties Martyno pražangą baudos smūgiu ten pat paguldė ir antrą. Reikia pastebėti, kad tuo metu El Dorado žaidė mažumoje, nes 13 minutę už pastabą arbitrui Vitalijui Gomolko geltoną kortelę užsidirbo Justinas Baltrimavičius.
 

Apskritai, El Dorado arbitro darbu liko stipriai nepatenkinti. Tačiau dar stipriau nepasitenkinti jie turėjo savo pačių žaidimų. Arba, kaip po rungtynių ratelyje pareiškė M. Rašinskas - savo reakcija į E. Tučinskio žaidimą. 

"Įsivėlėme į tą spektaklį, žaidėme minkštai, gavome korteles ne už kietą žaidimą, o už kalbas su teisėju, nes nemokame kaip aktorius gražiai prieiti rankeles pamaldžiai sudėjus ir patapšnojus per petį išprašyti teisėjo naudingo sprendimo, o tiesiog išsakėme garsiai kas nepatiko", - po rungtynių konstatavo El Dorado paskyra Facebooke. 

Iš tiesų, šiose rungtynėse Eduardas ne tik baudė El Dorado ekipą įvarčiais, bet ir taip juos įaudrino, kad nelabai ką nustebino ir 38 minutę arbitro rankose suliepsnojusi geltonai-raudona kortelė. Tuo metu komandas skyrė vienas įvartis, El Dorado po Tomo Tubučio pataikymo didino spaudimą prie Ryto vartų, tačiau 38 min. arbitras užfiksavo vartininko žaidimą rankomis už leistinų ribų, o kamuolį demonstratyviai nuspyrusiam Edvinui Mučiniui pademonstravo geltoną kortelę. 

Pastarasis eidamas link techninės zonos pusbalsiu išreiškė savo požiūrį į arbitro darbą - ir po akimirkos El Dorado vietoje 3 minučių mažumoje turėoj 10-ies minučių drausminę sankciją. 

Pipiru ant visos šitos krūvos tapo Albert Masliuk smūgis iš to paties baudos smūgio. Per likusį laiką eldoradininkai dar bandė, dar mėgino, dar judėjo ir judino, keitė vartininką aikštės žaidėju, bet pakeisti įvykių eigos nesugebėjo. 

PAGYRIMAS. Jei po rungtynių El Dorado neslėpė nusivylimo savo minkštumu ir nesugebėjimu atsispirti E. Tučinskio aktoriniam meistriškumui, tai Ryto vadovas Oleg Miasniankin turėjo kitą požiūrį.

"Eduardas yra senosios kartos atstovas, jis dega noru laimėti ir daro viską, kad jo komanda nugalėtų. Nuo jo kliūna ne tik varžovams, bet ir komandos draugams, žinau, kad daugeliui tai nepatinka, bet man jo aistra ir užsidegimas imponuoja. Žmogui jau 42-eji, o jis šį sezoną MFL'e yra vienas geriausių, tikras komandos lyderis. Suprantu, kad prieš jį žaisti nėra malonu, tačiau turėti tokį žmogų savo komandoje yra pats geriausias dalykas", - teigė Olegas. 

Iš tiesų, septintą sezoną Ryto gretose žaidžiantis E. Tučinskis šiais metais yra ant bangos - 5 rungtynės, 6 įvarčiai, tik 1 geltona. Pernai per visą sezoną buvo tik 6 įvarčiai ir 2 geltonos bei 1 raudona. Kita vertus, ant bangos kol kas ir pats Rytas: 3 pergalės, lygiosios ir vos 1 pralaimėjimas nuo Eagle Team.



10 taškų - ir antra vieta turnyrinėje lentelėje - tikrai neprastas pasiekimas po pernykštės 8-os vietos. Ir E. Tučinskio indėlis į Ryto pergales tikrai akivaizdus. Be abejo - ir stiprokai erzinantis.

DEBIUTANTAI. Turo puošmena tapo pernykščių B diviziono grandų - Alyčio ir Vilniečių akistata. Nors pergalę 6:4 pasiėmė alytiškiai, tačiau savo šansų turėjo ir vilniečiai. Po pirmo kėlinio jie pirmavo 2:1, po 45 minučių buvo lygu 4:4. 

Svarstyklės galėjo nusvirti ir šian, ir ten, bet tada Alyčio Pauleta - Paulius Sakalis žybtelėjo iš aštraus kampo ir pataikė į artimą, 49 minutę dar vieną įvartį po varžovų klaidelės pridėjo grečiausias A diviziono žaidėjas Augustas Trinkūnas - ir pergalė atiteko alytiškiams.


"Sakyčiau, kad pirmas kėlinys priklausė mums, bet mes nesumušėme savo įvarčių, o dar sugebėjome pirmo kėlinio antroje dalyje geltoną kortelę pasigauti, prasidėjo chaosėlis, varžovai išlygino ir persvėrė rezultatą, tad antrame kėlinyje jau mums reikėjo juos spausti. Čia jau mums padėjo varžovų geltona kortelė, mes ne tik išlyginome, bet ir patys išsiveržėm dviem įvarčiais į priekį. Tačiau Vilniečiai nepasidavė, dar kartą išlygino rezultatą, visa laimė, kad baigiantis rungtynėms mums pavyko įmušti ir pasiimti pergalę", - rungtynes apibendrino du įvarčius pelnęs A. Trinkūnas.

A divizione startavęs dviem pralaimėjimais Alytis jau turi trijų pergalių seriją ir žengia 3-ioje vietoje. "Reikėjo apšilti kojas lygoje, čia varžovai visai kitaip juda, kitaip žaidžia nei B divizione. Pripatom, apšilom, turim 9 taškus ir pamažu įsibėgėjame. Manau, kad galima pakovoti ir dėl vietos pirmoje lentelės pusėje, bet viskas priklausys nuo to, kaip rinksimės į rungtynes. Kol kas su tuo problemų nebuvo, bet vasarą gali būti sunkiau. Bus matyt. Tikiuos, kad susirinksime ir viskas bus gerai", - konstatavo Alyčio Sonikas.

Sakot, prie ko čia Sonikas? Ogi prie to, kad Augustas su Playermaker davikliais užfiksavo didžiausią greitį tarp A diviziono žaidėjų - 7,55 metrai per sekundę. Įspūdinga? Ne, sako Augustas, nes tai tikrai dar ne riba. "Būtų kur įsibėgėti, tikrai galėčiau ir greičiau. Bet smagu, kad gali pasižiūrėti savo statistiką, lietimus, smūgius, greitį ir panašiai. Tai suteikia papildomos intrigos pačiam futbolui", - pareiškė A. Trinkūnas.


Tuo metu Vilniečiai po antro iš eilės pralaimėjimo skambiais pareiškimais nesitaškė. Tyliai susikrovė daiktus ir ramiai išvyko. Tik paprašė perduoti komandos vadovui Tomui, kad neužsibūtų atostogose, nes be jo, panašu, komanda laimėti negali.

TEC. 5-ame ture pagaliau aikštėje išvydome tikrą TEC komandą. Ne SKK Oniksą-TEC, o tiesiog TEC, su teciniu kolektyvu ir tecine apranga. Tad visiškai pagrįstai tokį šaunų įvykį TEC įrėmino ne mažiau šaunia pergale 8:4 prieš Dinamiką. 

Aišku, prie šaunios TEC pergalės prisidėjo ir Dinamikos futbolininkai. Kaip po rungtynių prasitarė komandos vadovas Sergej Viliavin, tokio ankstyvų kalėdinių dovanų vakarėlio jo ekipa dar niekam nebuvo surengusi: virpstai, skersiniai, nerealizuotos progos, nepataikyti smūgiai, o prie savo vartų - patiestas raudonas kilimas svečiams iš kitos aikštės pusės.

O ką daugiau sakyti, kai po 10 minučių atsilieki 0:2, po to per dvi minutes palygini, kyli į kovą, skrieji į priekį, bet gauni atgal, bet tada vėl palygini, ir vėl kyli, vėl skrieji... ir nuo 19 iki 22 minučių prasileidi dar 3.
Taip, po pirmo kėlinio TEC pirmavo 6:3. Antrame kėlinyje Dinamika spaudė, daužė, atakavo - ir išspaudė vieną įvartį. O TEC vilkai atsakė dviem. Ir santūriai pasidžiaugė pergale 8:4.


"Pradėjome gerai, įmušėm du, pirmavom, bet varžovai lygino, lipo ant kulnų, tai taip ir žaidėm - mes mušam, jie vejasi. Pabaigoje jie jau totaliai perėjo į puolimą, turėjo daug progų, bet mūsų vartininkas Dominykas Ladygo demonstravo aukštą meistriškumą ir varė varžovus į neviltį, o mums patiems galiausiai pavyko dviem įvarčiais įtvirtinti pergalę. Šiandien susirinko tikras mūsų senbuvių komandos branduolys, pasijungė Valdemar Šaveiko, kurio labai trūko sezono pradžioje. Jis ir pats mušė, ir kitiems progų sukūrė, galima sakyti, vienas pats visą aikštės vidurį valdė", - pastebėjo TEC atstovas Ignas Griškonis.

Po trijų nesėkmių atsigavę tecininkai su 6 taškais pakilo į penktą vietą, o į dugną nustūmė 3 taškus turinčią Dinamiką. Anot Igno, padėtis divizione dar keisis ir ne kartą. "MFL čempionatas tuo ir žavus, kad čia bet kas gali laimėti prieš bet ką. Mes žinojome, kad bus sunku, bet savęs nenurašėme. Pralaimėjimų nesureikšminame, nes žinome, kad optimaliai susirinkę galime žaisti su visais ir grumtis dėl pergalių", - konstatavo Ignas.


Tą patį galėtų pasakyti ir Dinamika. Tiesa, šįkart net ir gan neblogas susirinkimas nepadėjo. Bet toks tas MFL futbolas - jei nerealizuoji savo progų, gali labai pagrįstai tikėtis, kad varžovai kontratakose sumuš daugiau - ir pasiims visus taškus sau.

STATISTIKA. 4 ture turėjome 36, o 5-ame - visus 38 įvarčius. 9,5 goliuko per rungtynes - ir nauja rezultatyvumo viršūnė.

Galima buvo tikėtis, TEC ir Dinamikos rungtynėse bus daug įvarčių, bet tokio tecininkų rezultatyvumo nelabai kas tikėjosi - 8 įvarčiai ir geriausias pasidorymas ture. 7 įvarčius savo blankiausias sezono rungtynes papuošė Eagle Team, 6 pelnė Alytis, 5 - be taškų likusi Fortitudo.

Mažiausiai - vos 1 įvartį iš turo pasiėmė pernykščių demonų vis dar kamuojama El Dorado. 3 įvarčių 3 taškams užteko Ryto komandai, po 4 pelnė Dinamika ir Vilniečiai.

Su gynyba problemų neturėjo vos 1 prasileidę Ryto futbolininkai, kita vertus ir 3 ištraukusi El Dorado lyg ir negalėjo skųstis, bet... Po 4 prasileido Alytis ir TEC. Nors pastarieji, anot varžovų, turėjo prasileisti bent 16. Bet.

Daugiausiai - visus 8 išsitraukė Dinamikos vartai. 7 įkrito į Fortitudo vartus, 6 - Vilniečių, 5 - Eagle Team.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo rezultatyviausios turo komandos puolėjas Valdemar Šaveiko. Pirmą kartą šį sezoną į MFL kovų ringą žaidęs TEC atstovas pelnė 4 įvarčius ir stipriai prisidėjo prie pergalės prieš Dinamiką.

3 įvarčius Fortitudo ekipai atskaitė naudingiausias balandžio mėnesio A diviziono žaidėjas Tadas Švaikevičius. Beje, Eagle Team per penkis turus iš viso įmušė 35 įvarčius ir net 16 iš jų paspyrė Tadas. Solidu - ne tas žodis. Mesiška - jau arčiau to.

Dar šeši žaidėjai pelnė po 2 įvarčius. Dubliais pasižymėjo pernykštis MVP ir topinis snaiperis Arnas Levonauskas (Fortitudo), nepakartojamas Eduardas Tučinskis (Rytas), Alyčio tandemas - Paulius Sakalis ir Augustas Trinkūnas, Dinamikos atstovas Dariuš Jankovskij ir TEC senbuvis Arminas Lapinskas. 

DRAUSMĖ. Spalvingiausias turas - vien dėl 7 Geltonų ir 1 Raudonos kortelių. Gausiausiais įspėjimų derlius subrendo Ryto ir El Dorado rungtynėse: 4 geltonos ir raudona. Tiesa, Ryto atstovai Edvinas Laurinavičius ir Vitalijus Viršilo pasitenkino geltonomis, kaip ir eldoradininkas Justinas Baltrimavičius, o štai Edvinas Mučinis iš arbitro Vitalijaus Gomolko pasiėmė ne tik geltoną, bet ir raudoną. 

Ir šiuo klausimu, beje, El Dorado turi savo nuomonę. Ir nepasidrovėjo ją išreikšti socialiniuose tinkluose.

Po vieną geltoną vilnietis Ernest Stupak ir alytiškis Arnas Šeštakauskas, bei fortitudininkas Justinas Didika.

PROGNOZĖS. Su prognozėmis gavosi 50/50. Apžvalgininkas teisingai numatė Eagle Team ir Alyčio pergales, tik su tiksliais rezultatais nesužibėjo. 

Tuo metu Ryto ir El Dorado dvikovoje vietoje lygiųjų (2:2) gavosi rytiečių pergalė 3:1. 

O absoliučiai į kitą pusę sužaidė Dinamika ir TEC.  Prognozuota dinamiškųjų pergalė 7:3, o V.Šaveiko ir Co. padarė 8:4 TEC naudai.

Po trečio paeiliui lygaus turo ir 20-ies rungtynių Apžvalgininkas vis dar laiko vadeles savo rankose. Rezultatas 12 - 8 Apžvalgininko naudai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: