2022-05-19

B divizionas. 6 turo anonsas

Įpusėjus pirmam ratui divizione išryškėjo pasidalinimas į Top 4 ir Bottom 6 skiltis. Šiame ture pirmaujančių komandų ketvertukas egzaminuos antroje pusėje esančias komandas, tad atskirtis tarpe jų gali dar labiau sumažėti. Nebent apatinės turnyrinės lentelės dalies ekipos pasistengtų paneigti dirbtinius suskirstymus ir įrodytų, kad visi yra lygiai stiprūs ir sėkmingi.

20 val.



FK Eksperimentas (6 taškai) – MSC (0 tšk.) III Fanų ketvirtis

Abi komandos sezoną pradėjo su nuosaikiomis ambicijomis – kovoti, siekti pergalių, o jas pasiekus – kilti bent jau iki turnyrinės lentelės viduriuko. Kol kas šia prasme geriau sekasi Eksperimentui. Per pirmus 4 turus buvo du pralaimėjimai favoritams, bet buvo ir pergalės prieš International Vilnius ir FM Vilniaus Vytis. Tokia sezono pradžia rodė, kad Eksperimentas gali būti rimtas pretendentas į titulą „geriausias tarp vidutiniokų“. Visgi, praėjusiame ture nutiko pralaimėjimas 3:4 Riešės komandai parodė, kad tą gerumą kiekviename ture reikia įrodinėti iš naujo.

Tuo metu MSC per pirmus 5 turus taškų nesurinko. Savaime aišku, pralaimėjimai SFK Novovileisk ar VU MIF, ar net ir Žalia Raudona komandoms – anokia tragedija. Tačiau paleisti taškai su WOU ir FM Vilniaus Vytis buvo labai skausmingi ir nuviliantys. Kita vertus, Adomo Kripo komanda MFL batalijose dalyvauja 10-ą sezoną ir puikiai žino, kad pergalės ir taškai ateina pas tuos, kurie nesudeda ginklų ir kovoja iki paskutinio atodūsio.

Be abejo, tik apie pergalę galvoja ir Eksperimentas. Juo labiau, kad eksperimentininkai prieš šį turą atliko labai įdomų ėjimą ir įregistravo buvusį Lietuvos rinktinės žaidėją, gražiausio visų laikų rinktinės įvarčio autorių Darių Miceiką. Klausimas – ar išvysime jį jau šį ketvirtadienį? O išvydę – ar sulauksime ir smūgio per save?

PROGNOZĖ. 3:2

WorldOne United (4 tšk.) – FC Žalia Raudona (12 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Žalia Raudona komanda per praėjusias kelias savaite MFL „Arimex“ Taurės turnyre įveikė dvi A diviziono komandas, o B divizione – sustabdė iki tol be pralaimėjimų žengusius VU MIF futbolininkus. Ir įtikinamai parodė, kad surinkusi stipriausią ir optimaliausią sudėtį nusipelno ne šiaip vietos Top 4-uke, bet ir diviziono favorito vardo.

WorldOne United dėl titulų ir vardų nesuka galvos. Regis, pagrindinis komandos tikslas – surinkti bent jau 7 žaidikus, žaisti futbolą ir kabintis į taškus. Praėjusiame ture su International Vilnius 7-as žaidėjas į aikštę įbėgo jau prasidėjus mačui, bet tai nesutrukdė WOU komandai pasiimti tašką, nors tikėtina, kad apetitas vienu metu buvo ir didesnis.

Įdomu, kad pernai WOU iš Žalia Raudona pasiėmė visus 6 taškus, bet tąsyk abiejose rungtynėse žali ir raudoni buvo toli nuo savo optimalios sudėties. Ne faktas, kad šįsyk į Fanus atšuoliuos visa sunkioji ŽR kavalerija, juo labiau, kad po antradienį vykusios kovos su El Dorado lyderiams gal ir poilsio reikėtų. Žalių ir raudonų žmogiškieji ištekiai tikrai pakankami solidžiam susirinkimui, bet ar to užteks solidžiai pergalei?

PROGNOZĖ. 2:4

21 val.



FC International Vilnius (5 tšk.) – Prima Line (13 tšk.) III Fanų ketvirtis

Prieš sezoną buvo minčių, kad International Vilnius galėtų būti vienu iš Top 4 kolektyvų. Tačiau 5 taškai per 5 turus rodo, kad komanda šiam iššūkiui dar nepribrendo. Tuo metu vos 2 taškus per 5 turus praradusi Prima Line demonstruoja brandų, kokybišką ir efektyvų futbolą, beigi visai neatsitiktinai būtent ji šiuo metu rikiuojasi aukščiausioje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Pernai komandos tarpusavio mačuose pasiėmė po pergalę: pirmame rate 3:2 triumfavo IV, antrame – 5:2 savo pranašumą įrodė PR. Tačiau šiųmetė International Vilnius komanda stipriai neprimena pernykštės, jos gretose gan nemažai Ukmergės futbolo atstovų, sudarančių mišinį su IV senbuviais.

Savo ruožtu Prima Lina pernelyg nepasikeitė, tik įgavo daugiau patirties ir įvairumo atakose. Žydrūnas Germanas su 4 įvarčiais vis dar rezultatyviausias komandos žaidėjas, bet šiais metais ir įvarčius mušančių Prima Line gretose netrūksta, o 21 komandinį įvartį dalinasi net 9 žaidėjai.

Visgi, sėkmingo PR žaidimo paslaptis – ne tik įvarčiai, bet ir gera gynyba. 7 praleisti per 5 turus – geriausias rezultatas divizione. International Vilnius įmušė 16, praleido 15. Ir tai pats tiksliausias diviziono vidutiniokų nustatymo rodiklis.

PROGNOZĖ. 2:5

SFK Novovileisk (13 tšk.) – FK Riešė (4 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Riešės strategai ištraukė Donato Dromanto kortą ir šiuo vidurio gynėjo-puolėjo koziriu nukirto Eksperimentą. Bet vargu ar tokiu pat manevru pavyks pakirsti ir Novovileisk. 

Naujosios Vilnios komanda ne tik turi didesnius rezervus, bet ir gerokai aukštesnio meistriškumo žaidėjų pasirinkimą. Be abejo, Riešė moka kovoti ir grumtis, tai jie įrodė ir praėjusiame sezone, tai rodo ir šiame. Bet kova nėra svetima ir Novovileisk futbolininkams. Nors šį sezoną jie demonstruoja kiek minkštesnį ir švelnesnį požiūrį į žemesnes pozicijas užimančius varžovus, tačiau prireikus gali įjungti kyborgų režimą ir į smūgius atsakyti kontrsmūgiais.

Visgi, vienas niuansas SFK komandai nėra palankus. Antradienį ji turėjo 50 minučių pasispardymą su FK Fortitudo „Arimex“ taurės ketvirtfinalyje, ir bent 40 minučių buvo priekyje bei galimai jau matė save Taurės finaliniame etape. Tačiau paskutinės 10 minučių sugriovė gražias viltis ir privertė Novovileisk ekipą pirmą kartą šį sezoną palikti aikštę nuleistomis galvomis.

Ar pakaks jėgų ir energijos Novovileisk žaidėjams po Taurės batalijų dar vienai kietai dvikovai, kad ir su šiek tiek silpnesniu varžovu? Visus atsakymus pamatysime Fanų stadione,  bet esminis faktorius – Novovileisk susirinkimas ir sudėtis. Jei pasijungs Taurėje nedalyvavę žaidėjai, Riešė jokios persvaros neturės. O jei teks verstis tais pačiais resursais – intrigos bus gerokai daugiau.

PROGNOZĖ. 3:2.

22 val.



VU MIF (12 tšk.) – FM Vilniaus Vytis (3 tšk.) I Fanų ketvirtis

Po dviejų pralaimėjimų iš eilės VU MIF žaidėjai neabejotinai apsidžiaugė pamatę, kad šį ketvirtadienį jiems teks susitikti su MFL debiutantais FM Vilniaus Vytis futbolininkais. Nes tai ir galimybė šiek tiek labiau pasimėgauti futbolu, įvarčiais, pergale ir taškais.

Bent jau praėjusiame ture su Prima Line naujokai neturėjo rimtesnių kontrargumentų. Matas Gudaitis žaidė jausdamas debiutinėse rungtynėse su MSC patirtų sumušimų pasekmes, Olegas Kricun taip pat judėjo tik puse jėgos, tad galutinis rezultatas 0:6 nenustebino. Tačiau FM Vilniaus Vytis agentai nesnaudžia ir prieš šį turą papildė komandos sudėtį buvusiu El Dorado žaidėju Tadu Paplausku. 24 įvarčius per 5 turus prasileidusiai komandai toks gynybinis pastiprinimas tikrai pravers.

Tačiau ar to užteks stabdant VU MIF atakas? Taip, paskutiniu metu Studentai puolime nežibėjo, su Žalia Raudona pelnė tik 1, o su Eagle Team – 2 įvarčius. Bet su naujokais puolime turėtų būti gerokai daugiau laisvės ir galimybių pramušti. Reiks tik pataikyti.

PROGNOZĖ. 7:3

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: